Προς το περιεχόμενο

LG L225WS-SF 22'' TFT πρόβλημα


vitriolis1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια.

Έχω αυτήν την οθόνη ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169500 ) η οποία 2 μέρες τώρα κάθε φορά που την ανοίγω αναβοσβήνει το led του power on (το μπλε στη φωτό) και μετά από 15-20 λεπτά εμφανίζεται εικόνα.

Ό,τι και να κάνω αυτή θα ανοίξει όταν θέλει. Πρόβλημα πέρα από αυτό στη χρήση της δεν παρατηρώ όσο είναι ανοιχτή.

Τί μπορώ να κάνω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δηλαδη οταν ειναι σε αναμονη (και αναβοσβηνει το led της ) , ενω ανοιγεις τον υπολογιστη δεν αναβει η οθονη ??

Δηλαδη ο υπολογιστης ξεκινα , ακους τον ηχο των windows αλλα δεν εχεις σημα στην οθονη ?

Αυτο εννοεις ?

Για δες μην εχει τραβηχτει κανα vga και δεν κανει καλη επαφη .

την vga στον υπολογιστη την εχεις σε καρτα γραφικων ???  αν ναι δοκιμασε αν εχει η μητρικη σου vga και βαλε την εκει να δεις θα ανοιξει η οθονη αμεσως ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Vga στη μητρική το έχω.

Τα καλώδια είναι εντάξει, γιατί είμαι πχ τώρα εδώ και γράφω. Όλα καλά. Αν όμως κλείσω την οθόνη και την ανοίξω πάλι, θα το κάνει. Ο υπολογιστής δουλεύει κανονικότατα, η οθόνη απλά είναι σα να μην τραβάει ρεύμα. Βγάζω το φις απ΄την πρίζα, το ξαναβάζω και πάλι τα ίδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το σαν να μην τραβαει ρευμα δεν ειναι σωστη εκφραση !!!

κοιταμε να δουμε αν ειναι τα γραφικα του υπολογιστη (η κατρα γραφικων ειτε pci ειτε στην μητρικη που εχεις), να αποκλεισουμε δηλαδη  την περιπτωση να φταιει η καρτα  γιατι ετσι οπως τα λες δεν περνει σημα η οθονη,  και εφοσον δεν περνει καλα κανει και μενει σε κατασταση αναμονης , ετσι πρεπει.

 

τωρα κοιταξε να την συνδεσεις με αλλον υπολογιστη η κανα laptop αν εχεις και δες οταν τον ανοιξεις αν κατευθειαν αναψει η οθονη , αν και παλι δεν ανοιξει και  κανει κανα δεκαλεπτο τοτε ειναι η οθονη , αν ανοιξει τοτε κατι παιζει στην μητρικη σου .

 

Και μακαρι να εχει χαλασει η καρτα γραφικων της μητρικης και οχι η οθονη , θα την βγαλεις πιο οικονομικα με μια φτηνιαρικη PCI καρτουλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με laptop το είχα δοκιμάσει και παίζει κανονικά.

Έκλεισα τον υπολογιστή και άφησα την οθόνη να μπει σε sleep mode. Όταν τον άνοιξα, άνοιξε και η οθόνη χωρίς πρόβλημα. Όταν την κλείνω από το κουμπί παρουσιάζει το πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν την βαλεις σε laptop και την εχεις κλειστη τελειως (οχι σε αναμονη) και  την αναψεις και αμεσως αναψεις και το laptop περνει η οθονη εικονα ?

 

Mη μας μπερδευεις  :-D  αλλο το sleep mode αλλο η κατασταση αναμονης της οθονης , το sleep mode το κανει ο υπολογιστης και η κατασταση αναμονης ειναι οταν σβησεις τον υπολογιστη η οθονη μπαινει σε κατασταση αναμονη και αναβοσβηνει το led της.

Υπαρχει επιλογη για το sleep mode να το βγαλεις απο το control panel των windows . (hardware and sound κ.τ.λ βαζεις never)

 

Το θεμα ειναι να δεις σε αλλον υπολογιστη αν η οθονη ξεκιναει οταν ειναι σε κατασταση αναμονης ΑΛΛΑ ΚΑΙ οταν την εχεις σβηστη και την αναψεις και ταυτοχρονα αναψεις  και τον υπολογιστη , να δεις αν και εκει ξεκινησει.

ΑΝ ΝΑΙ και στις δυο περιπτωσεις η οθονη ειναι μια χαρα !

 

(βαλε για καλο και για κακο και ενα αλλο καλωδιο καινουργιο VGA , ποτε δεν ξερεις)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις δίκιο δεν τα εξήγησα καλά, δεν τα εξήγησα ωραία. :mrgreen:

Έχω θέσει τις επιλογές turn display off και sleep mode σε never.

Όταν κλείνω τον υπολογιστή, πριν μπει σε κατάσταση αναμονής η οθόνη, την κλείνω από το κουμπί της.

Οπότε ούτε sleep mode ούτε κατάσταση αναμονής χρησιμόποιω.

Τώρα όταν λέω ότι αναβοσβήνει το led της οθόνης, εννοώ ότι δεν αναβοσβήνει αργά όπως στην κατάσταση αναμονής, αλλά γρήγορα κάτι σαν προειδοποιητικό φωτάκι.

Η οθόνη δουλεύει καμπάνα και σε αυτόν και σε άλλο υπολογιστή. Μόνο που είναι σα να μην έχει χειροκίνητο off.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αα αυτο το γρηγορο αναβοσβημα δεν μπορω να ξερω τι ειναι , αν καποιος φιλος γνωριζει ας μας πει.

Οσες οθονες και LG εχω δουλεψει κατι τετοιο πρωτη φορα το ακουω .

 

Το μονο που σου λεω ειναι αν η οθονη οταν κλεισεις το Pc (ειτε το δικο σου , ειτε αλλο) και παει σε κατασταση αναμονης (αναβοσβηνει το led)  ΚΑΙ ΔΕΝ την κλεισεις , αν αναψεις το PC μετα απο μιση ωρα π.χ. ,, η  οθονη κατευθειαν εικονα ??

 

Εαν την κλεισεις δηλαδη απο το κουμπι , η αν την βγαλεις απο την πριζα της και την ξαναβαλεις τοτε  βλεπεις το led της να αναβοσβηνει πολυ γρηγορα ?? και σε αυτην ΚΑΙ ΜΟΝΟ την περιπτωση σου κανει το προβλημα ΚΑΙ στον δικο σου ΚΑΙ ΣΕ αλλον υπολογιστη ???

 

Για αλλαξε και καλωδιο οπως ειπα να δεις ... μπας και .....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εαν την κλεισεις δηλαδη απο το κουμπι , η αν την βγαλεις απο την πριζα της και την ξαναβαλεις τοτε  βλεπεις το led της να αναβοσβηνει πολυ γρηγορα ??

 

 

Ακριβώς! Και αυτό είναι που με προβληματίζει και σκέφτομαι μήπως η οθόνη μου λέει με τρόπο ότι ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι.

Τεσπά, θα βάλω ένα spare καλώδιο που έχω, αλλίως θα δοκιμάσω άλλη οθόνη στον ίδιο υπολογιστή μήπως είναι gpu η αιτία.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Αν πιάνουν τα χέρια σου άνοιξέ την και άλλαξε τους πυκνωτές που έχουν φουσκώσει. Οι 1000mF είναι συνήθως οι ύποπτοι. Η οθόνη σου αργεί να ανάψει διότι υπάρχουν προβληματικοί πυκνωτές που αργούν να αποθηκεύσουν. Πρέπει να τους αλλάξεις αμέσως διότι αν δεν το κάνεις θα σου βραχυκυκλώσουν τα u301 u302 u303 και μετά το μόνο που θα βλέπεις θα είναι μια πολύ θολή εικόνα στο βάθος. Όλες οι LG έχουν αυτό το πρόβλημα στο τροφοδοτικό, είναι κοινό πρόβλημα των περισσότερων tft lcd, απλά πρέπει να το προλάβεις πριν σου βγάλει όλο το τροφοδοτικό άχρηστο. Με την αγορά καινούργιου τροφοδοτικού θα έχεις πάλι το ίδιο πρόβλημα μετά από καιρό. Οι πυκνωτές (1000mf,470mf,830mf) κρατάνε όσο η υποτιθέμενη εγγύηση, πρέπει να αλλάξεις τους φουσκωμένους με ίδια τιμή μF αλλά μια σκάλα μεγαλύτερη στην τιμή τάσης (πχ έναν 1000mF/16V τον αλλάζεις με έναν 1000mF/25V) τα u301 u302 u303 κυκλοφορούν σε 2 μεγέθη 8pin και μπορείς να τα προμηθευτείς από ένα καλό μαγαζί ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. Aν όλα αυτά που διαβάζεις σου φαίνονται κινέζικα μπορώ να σου κάνω την επισκευή με μικρό κόστος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...