Deschaine Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Αυτο. Yπερθεματιζω. σου έχει περάσει ποτέ απο το μυαλό οτι πολλοί δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να δηλώσουν άλλη πόληπέρα απο αυτή της διαμονής τους? (στη συγκεκριμένη περίπτωση τη Θεσσαλονίκη)
pantelis21 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Πείτε μου πόσο λογική σας φαίνεται η αλλαγή στο Μηχανικών Οικονομίας κ Διοίκησης??? Καλά απίστευτο αυτό... Από τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα των μαλακιών τους... Στατιστικές δηλαδή θα τις εξαφανίσουν αυτοί... Γιατί η Εφαρμοσμένη Πληροφορική ΠΕ19 που θα πάει Διοίκηση ΤΕχνολογίας που οριακά παίρνει ΠΕ09; Από πληροφορικός -> Διοικητικός;;;
fylatos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Άλλη μια απορία που έχω και δεν μου την έλυσαν είναι αν οι ιατρική/οδοντιατρική/κτηνιατρική συγχωνεύονται ΠΑΛΙ σε μια σχολή υγείας με τμήματα. Αυτό δεν έχει επίπτωση στο πρόγραμμα σπουδών αλλά έχει στον προϋπολογισμό της κάθε σχολής. Γι'αυτό χωρίστηκαν άλλωστε.
Baslir Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Από που προκύπτει ότι θα μειωθούν τα μαθήματα του τμήματος; Αν διάβασα καλά, αναφέρεται ξεκάθαρα πως ούτε απολύσεις διδασκόντων θα γίνουν ούτε τίποτα άλλο συνηγορεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Αν ήμουν στη θέση σας, αυτό που θα προσπαθούσα να πετύχω είναι η διεύρυνση του προγράμματος σπουδών και των δυο τμημάτων δημιουργώντας ροές. Η πληθώρα επιλογών βοηθάει σημαντικά τόσο τους φοιτητές όσο και την έρευνα. Η άρνηση της αλλαγής/εξέλιξης και μάλιστα χωρίς κάποια εναλλακτική πρόταση συνήθως έχει αρνητικό αντίκτυπο μακροπρόθεσμα. Προκύπτει από το ότι συγχωνεύουν μία σχολή που έχει ξεκάθαρη κατεύθυνση στο Software Engineer (ΤΕΙ Πληροφορικής Αθήνας) και μία σχολή που έχει ξεκάθαρη κατεύθυνση στο Hardware Design/Embedded Systems (ΤΕΙ Η/Υ.Σ Πειραιά). Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις?
insomniaK Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Τη σιγουριά σου. Και μάλιστα για ένα θέμα που όλοι όσοι έχουν τοποθετηθεί, είτε αρνούνται αυτό που περιγράφεις είτε αναφέρουν πως αυτά τα θέματα θα διευθετηθούν με προεδρικό διάταγμα. Υπάρχουν πολλά σημεία που υστερεί το νομοσχέδιο (έχω γράψει την άποψη μου στην αρχή του παρόντος θέματος), αλλά η συγκεκριμένη κριτική και μάλιστα χωρίς ουσιαστική αντιπρόταση, είναι άδικη και σίγουρα συντεχνιακή. ΥΓ ευχαριστώ που έγραψες στα αγγλικά, με βοήθησε να καταλάβω. 2
vk13 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Το μόνο που βλέπω να "υποβαθμίζεται" στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η ντόλτσε βίτα των φοιτητών...τους ξενερώνουν οι Σέρρες και οι Καβάλα εν σύγκριση με Σαλονίκη... Βασικά όταν ξεκίνησαν πριν λίγα χρονάκια οι φήμες για συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολών οι μόνοι που αντέδρασαν ήταν οι μαγαζάτορες και επιχειρηματίες της επαρχίας που θα έχαναν την πελατεία τους. Οι φοιτητές άφαντοι... Τα εαακ η πκσ και η δαπ τότε ασχολιόντουσαν με τις εκλογές και την άνοδο της χρυσής αυγής.
REDODIN7 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Τη σιγουριά σου. Και μάλιστα για ένα θέμα που όλοι όσοι έχουν τοποθετηθεί, είτε αρνούνται αυτό που περιγράφεις είτε αναφέρουν πως αυτά τα θέματα θα διευθετηθούν με προεδρικό διάταγμα. Υπάρχουν πολλά σημεία που υστερεί το νομοσχέδιο (έχω γράψει την άποψη μου στην αρχή του παρόντος θέματος), αλλά η συγκεκριμένη κριτική και μάλιστα χωρίς ουσιαστική αντιπρόταση, είναι άδικη και σίγουρα συντεχνιακή. ΥΓ ευχαριστώ που έγραψες στα αγγλικά, με βοήθησε να καταλάβω. Χωρίς να έχω παρακολουθήσει όλη την συζήτηση νομίζω ότι το πρόγραμμα είναι λίγο ότι νάνε για μένα το καλύτερο κριτήριο είναι να γίνονται εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ έτσι θα δούμε πια θα πάνε απατά στις προτιμήσεις και θα κλείσουν. Αλλά αυτό που γίνεται πχ η ηλεκτρολογία Χαλκίδας να πάει στην Λάρισα είναι τραγικό ειδικά στη Χαλκίδα πολύ την προτίμησαν γιατί είναι κοντά στην Αθήνα και πηγαινοέρχονται καθημερινά τώρα τους τινάζει στην κυριολεξία τις σπουδές τους στον αέρα!
Teaser Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Βασικά όταν ξεκίνησαν πριν λίγα χρονάκια οι φήμες για συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολών οι μόνοι που αντέδρασαν ήταν οι μαγαζάτορες και επιχειρηματίες της επαρχίας που θα έχαναν την πελατεία τους. Οι φοιτητές άφαντοι... Και τώρα ποιοι νομίζεις ότι κινούν τα νήματα; Ειδικά σε επαρχειακές πόλεις υπάρχουν φοβερές διασυνδέσεις φοιτητών/επιχειρηματιών. Το ερώτημα της ημέρας: Με όσους έχει τύχει να συζητήσω για το σχέδιο αυτό, (είτε γνωστούς, είτε μέλη του insomnia και άλλους) η συντιπτική πλειοψηφία ήταν κατά του σχεδίου με την εξής αιτιολογία: Υποβαθμίζεται το πτυχίο μου. -Και γιατί υποβαθμίζεται; Επειδή το άλλο τμήμα είναι έτσι και κατώτερο και εμείς έχουμε αυτά και έχουμε καινούριο εργαστήριο κτλ. Ας υποθέσουμε (εντελώς θεωρητικά) ότι υπάρχουν 100 τμήματα, τα οποία γίνονται 50 λόγω των συγχωνεύσεων. Πως γίνεται όλων το πτυχίο σας να υποβαθμίζεται; Δεν θα έπρεπε το 50% των πτυχίων να αναβαθμίζεται εφόσον το άλλο 50% υποβαθμίζεται; Δηλαδή η συγχώνευση ενός "καλού" τμήματος και ενός "κακού" θα είχε ως συνέπεια ένα αναβαθμισμένο και ένα υποβαθμισμένο πτυχίο. (αφήνουμε εντελώς στην άκρη το όποιο συλλογικό όφελος) Ποιος λοιπόν είναι ο πραγματικός λόγος της άρνησης εκ των πρωτέρων; Προκύπτει από το ότι συγχωνεύουν μία σχολή που έχει ξεκάθαρη κατεύθυνση στο Software Engineer (ΤΕΙ Πληροφορικής Αθήνας) και μία σχολή που έχει ξεκάθαρη κατεύθυνση στο Hardware Design/Embedded Systems (ΤΕΙ Η/Υ.Σ Πειραιά). Ένα τμήμα, ένας κορμός, δύο κατευθύνσεις (software - hardware)
Downloadpercent Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Ένα τμήμα, ένας κορμός, δύο κατευθύνσεις (software - hardware) Ε ναι, και 3000 Φοιτητές θα πάνε Λαμία στην περίπτωση της Λάρισας. Μου θυμίζεις τον δήμαρχο μας που βγήκε και είπε, 1 τμήμα με χ κατευθύνσεις είναι το ίδιο σαν να είναι χ τμήματα! ακόμα γελάμε με αυτών... (πάλι καλά που ενημερώθηκε και το πήρε πίσω)
viper2005 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 2)Το μόνιμο προσωπικό θα παραμείνει ως έχει, αλλά εμείς έχουμε μόνο 11 μόνιμους καθηγητές και τα εργαστήρια γίνονται απο συνεργάτες και παιδιά που κάνουν την πρακτική ή το μεταπτυχιακό τους 2)Για τα μαθήματα το μόνο σχετικό που αναφέρεται είναι αυτό: Ξεκάθαρα δεν λέει τίποτα (προγράμματα σπουδών δεν έχουν ανακοινώσει), όμως αν επικρατήσει η λογική του "παίρνεις και το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος που σε απορροφά" χάνουμε το κομμάτι του hardware που -στους περισσότερους- μας έκανε να τη δηλώσουμε αντί κάποιας απο τις σχολές Πληροφορικής (εννοείται οτι υπάρχουν και αυτοί που μπήκαν επειδή δεν πέρασαν εκεί που ήθελαν). Μακάρι να μας βάλουν κατευθύνσεις και σε αυτές να ενσωματωθούν τα μαθήματα που σε αντίθετη περίπτωση θα χαθούν καί απο τις 2 σχολές, διοτι (τουλάχιστον στους δικούς μας αποφοίτους που έχω άποψη) η ζήτηση είναι σαφώς μεγαλύτερη για άτομα με μεγαλύτερη εξειδίκευση σε σχέση με κάποιον "generic" πληροφορικάριο/ηλεκτρολόγο/οποιοδήποτε ανειδίκευτο πτυχιούχο. @Viper2005 ελπίζω να τρολλάρεις, γιατι αλλιώς ντρέπομαι για την πάρτη σου. you must be new to the greek culture... Καλά απίστευτο αυτό... Από τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα των μαλακιών τους... Στατιστικές δηλαδή θα τις εξαφανίσουν αυτοί... Γιατί η Εφαρμοσμένη Πληροφορική ΠΕ19 που θα πάει Διοίκηση ΤΕχνολογίας που οριακά παίρνει ΠΕ09; Από πληροφορικός -> Διοικητικός;;; για να εχει διπλα μορια στην προκήρυξη...
Cossutius. Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paideia/ekstrateia_online_foithtwn_sto_tei_ioniwn_nhswn_den_pame_poythena.2116083.html Μη δίνεται σημασία στο σάιτ, αλλά στο βιντεο που έφτιαξαν τα παιδιά. Δεν έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα το ζήτημα, αλλά νόμιζα πως οι σχολές που λειτουργουν σωστά και ειναι σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις θα έπρεπε να μην συγχωνευονται. Δε ξέρω πολλές σχολες οπου οι φοιτητές δεν ασχολουντε με τα κομματικά και ως μια ομάδα, τους ενδιαφέρει το καλό της σχολής.
traganeus Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Ας υποθέσουμε (εντελώς θεωρητικά) ότι υπάρχουν 100 τμήματα, τα οποία γίνονται 50 λόγω των συγχωνεύσεων. Πως γίνεται όλων το πτυχίο σας να υποβαθμίζεται; Δεν θα έπρεπε το 50% των πτυχίων να αναβαθμίζεται εφόσον το άλλο 50% υποβαθμίζεται; Δηλαδή η συγχώνευση ενός "καλού" τμήματος και ενός "κακού" θα είχε ως συνέπεια ένα αναβαθμισμένο και ένα υποβαθμισμένο πτυχίο. (αφήνουμε εντελώς στην άκρη το όποιο συλλογικό όφελος) Ποιος λοιπόν είναι ο πραγματικός λόγος της άρνησης εκ των πρωτέρων; Δεν ισχύει αυτό και θα σου πω γιατί. Οι συγχωνεύσεις ΔΕΝ είναι σωστές, δεν μπορεί εγώ να μπαίνω σε ένα τμήμα Μηχανικών 5ετούς φοίτησης απο το 4ο πεδίο και αυτοί να μου λένε οτι θα συγχωνευτώ με το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων 4ετούς φοίτησης με 10 μόλις μαθήματα κοινά, τα οποία είναι εισαγωγές σε οικονομί, μάκρο και υπολογιστές, και το οποίο τμήμα είναι στο 5ο πεδίο. Εγώ πήρα μια απόφαση στο μηχανογραφικό να πάω στους Μηχανικούς Οικονομίας κ Διοίκησης, μπορεί να ακούγεται περίεργη η ονομασία της σχολής και χωρίς αντικείμενο. Επιλογή μου όμως γιατί εγώ ήξερα, αν ήθελα να σπουδάσω Διοίκηση Επιχειρήσεων θα πήγαινα απο την αρχή... Εγώ λοιπόν θεωρώ οτι οι σπουδές μου υποβαθμίζονται σε σημείο να ψάχνω πανεπιστήμιο στο εξωτερικό για να πάω να τελειώσω Financial Engineering αφού στην Ελλάδα μου το απαγορεύουν... 1
arxaggelos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Βασικά όταν ξεκίνησαν πριν λίγα χρονάκια οι φήμες για συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολών οι μόνοι που αντέδρασαν ήταν οι μαγαζάτορες και επιχειρηματίες της επαρχίας που θα έχαναν την πελατεία τους. Οι φοιτητές άφαντοι... Τα εαακ η πκσ και η δαπ τότε ασχολιόντουσαν με τις εκλογές και την άνοδο της χρυσής αυγής. Ακριβώς. Για να μη μιλήσουμε για τους καθηγητές που νόμιζαν ότι είναι δε μαστερς οφ δε φάκιν γιούνιβερς και ότι δεν τους ακουμπάει τίποτε. Αν το σύμπαν σου ρε επιστήμονα τελειώνει σε μια ακτίνα 2,5 μέτρων γύρω από το γραφείο σου, η πραγματικότητα κάποια στιγμή θα σε προλαβει και θα σου τον φορέσει στεγνά. 2
headbanger Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 παρακολουθώντας το χάος που επικρατεί στην χώρα, καθώς και το μπάχαλο με τις σχολές, φέρνω και την αδερφή μου να σπουδάσει εδώ. Αν είναι δυνατόν να βάζουν σε τέτοιο γολγοθά ολόκληρες οικογένειες. Άντε αυτές που έχουν μετανάστες/αιμοδότες συγγενείς στο εξωτερικό να ανταπεξέλθουν, οι άλλοι τι!!;; Ωραία τα σχέδια για συχωνεύσεις και περικοπές εξόδως, αλλά αυτά τα πράγματα είναι ανέφικα στην Ελλάδα του 2013. Κανένας δεν αντιδρά σε αυτή τη χώρα, και όλα τα μυαλά την κάνανε για έξω. Με λύπη μου γράφω, ότι είμαι τρομερά απαισιόδοξος για το μέλλον της πατρίδας μου.
Downloadpercent Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Ρε! τι ντουβάρι είναι ο λεγάμενος ( για το σχέδιο Αθηνά μιλάω ) Ποτέ δεν απαντάει στις ερωτήσεις, ρωτάνε κάτι και αρχίζει την κασέτα "Χρέος της Ελλάδας είναι να δίνει ανταγωνιστικά πτυχία, είναι υποχρέωσή μας να ....", το φέρνει γύρο γύρο και δεν απαντάει στο θέμα. 2ον! μιλάει για ξένα-διεθνή πρότυπα, βάση αυτών έγινε ο εξορθολογισμός, ΜΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΞΩ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ! Δηλαδή ότι σκουπίδια αφήνουν απ' έξω τα παίρνουμε εμείς??? Μα έλεος δηλαδή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα