Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στη προπόνηση σήμερα (basket) έπεσα πάνω στον αντίχειρα του δεξιού χεριού και γύρισε/στραμπούλιξε με αποτέλεσμα να έχει πρηστεί στο κάτω μέρος και να μπορώ με δυσκολία να το κινήσω. Το πλάκωσα στο πάγο για καμια ώρα από τη στιγμή που έγινε για να το περιορίσω. Και ρωτάω τι μπορώ να κάνω για να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα καλά για να είναι όσο πιο καλά μέχρι μεθαύριο που υπάρχει αγώνας σημαντικός? εμπειρία κανείς και κανα γιατροσόφι?? :P

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει ραγίσει; Αν όχι, έφυγες για νοσοκομείο.

Το έχω πάθει και στα δύο μου χέρια ( μπάσκετ, κλασσικά).

Tip για γρήγορη ανάρρωση δεν κατέχω, αλλά υπάρχουν τεχνικές· ( semirelated: εγώ σχεδόν έκοψα συνδέσμο στον αστράγαλο και μου πήρε ένα τρίμηνο να ξαναπαιξω μπάσκετ, ενώ ποδοσφαιριστή με πανομοιότυπο τραυματισμό, τον είχαν έτοιμο σε λίγες βδομάδες). Σε τί κατηγορία παίζεις;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Δυσκολα φιλε,το εχω παθει πολλες φορες,βαλε καιμια αλοιφη δεστο ,αλλα θελει περιπου 4-5 μερες για να επανελθει.Αναλογος και το πρηξιμο φυσικα[εμενα ειχε γινει σαν μελιτζανα]

Δημοσ.

Πάγο θέλει άμεσα δλδ το συντομότερο για να κάνει δουλειά...Το πάθαινα και εγώ μικρός όταν έπαιζα  μπάσκετ αρκετές  φορές είχα στραμπουλήξει δάχτυλο.  Σε γιατρό δεν είχα πάει απλά το έδενα κάπως πρόχειρα με κάτι σκληρές γάζες και σε 5-6 μέρες επανερχόταν σταδιακά... Τη δέυτερη με τρίτη μέρα πάντως δεν μπορούσα να το κουνήσω από το πρήξιμο...

Θυμάμαι μια από αυτές τις φορές που το είχα πάθει ο γυμναστής του σχολείου τότε με έβαλε να το τραβάω μόλις το γύρισα σαν να πήγαινα να το βγάλω. Δεν ξέρω αν ήταν μούφα ή βλακείες αλλά εκείνη τη φορά είχε επανέλθει πολύ πιο γρήγορα από ότι τις άλλες που δεν έκανα τίποτα μετά...

Δημοσ.

καταρχήν καλό είναι να γίνει καμιά ακτινογραφία για να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει κάταγμα.

Εφόσον δεν υπάρχει, συνεχίσεις για το πρώτο 48ωρο με πάγο (πάγο βάζουμε για περίπου 10' κάθε περίπου 2 ώρες. Καλύτερα αποτελέσματα αν βουτήξεις το χέρι σε παγωμένο νερό με μπόλικα παγάκια μέσα, είναι εύκολο να το κάνεις, αν πχ είχες χτυπήσει γόνατο αναγκαστικά θα πήγαινες σε παγοκύστη) και με αυτό που λέει ο vk13: έλξη της άρθρωσης λέγεται, βοηθάει τόσο στην απομάκρυνση του οιδήματος, όσο και στην ταχύτερη μετέπειτα αποκατάσταση. Όταν υποχωρήσει το οίδημα (την 3 μέρα λογικά), θα πρέπει να εκτιμηθεί αν τυχόν υπάρχει συνδεσμική ρήξη. Χοντρικά, συγκρίνεις την κινητικότητα του χτυπημένου με τον άλλον αντίχειρα, και πόσο πόνο προκαλεί η παθητική κίνηση στην άρθρωση. Αν τα πράγματα είναι καλούτσικα, συνεχίζεις με ολίγο τρίψιμο στο σημείο που πονάει, και γενικά στην πρησμένη περιοχή, έλξη όπως πριν που όμως πλέον μπορεί να συνδυαστεί με κινητοποίηση (τραβάς λίγο το δάχτυλο και ταυτόχρονα το κινείς με το άλλο χέρι). Μετά καλό είναι να πας και σε κάναν ειδικό να σε βοηθήσει.

Χλωμό να παίξεις αύριο πάντως ε.

• Like 1
Δημοσ.

Πηγαινε στο νοσοκομειο ΑΜΕΣΩΣ

Μια εικασια, περισσοτερο για να σε κανει να τρεξεις αμεσα, ωστε να προλαβεις μια κατασταση, παρα να σε φοβισει ειναι η εξης........

Μπορει να επαθες ρηξη συνδεσμων ολενιου οστου και να θες γυψο αμεσα !!!!!!!

Πηγαινε και μην το καθυστερεις γιατι μπορει να μην επαννελθει πληρως οσο το σφηνεις να δεσει ελευθερο.....

Εκτιμηση αποθεραπειας σε αυτο ειναι απο 3 εβδομαδες μεχρι 1,5 μηνα ακινησια (γυψο)

Κι αυτο εφοσον δεν χρειαστεις χειρουργιο.....

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές παίδες και μάλλον θα πάω σε λιγάκι να ζητήσω να μου βγάλουν μια ακτινογραφία να δω τι παίζει αν και βαριεμαι την αναμονη...

Εν τω μεταξύ έχει μαυρίσει όλη η περιοχή κάτω και προς τα μέσα από τον αντίχειρα παρόλο που κυριολεκτικά το ξέσκισα στο πάγο κατευθείαν μόλις έγινε η ζημιά χθες.

Κάνει τίποτα δέσιμο με επίδεσμο και voltaren μήπως και βελτιωθεί μέχρι αύριο καθόλου ή ειναι προτιμότερο πάγος μέχρι αύριο?

Δημοσ.

Πηγαινε σε γιατρο ΑΜΕΣΩΣ !!!!!!!!!!!!!!!!

Εδω δεν ειναι κανενας ειδικος επι αυτων και χωρις να το βλεπει κιολας !!!!!!!

Μην καθεσαι καθολου και φυγε να το κοιταξουν ΑΜΕΣΑ !!!!!!

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές παίδες και μάλλον θα πάω σε λιγάκι να ζητήσω να μου βγάλουν μια ακτινογραφία να δω τι παίζει αν και βαριεμαι την αναμονη...

Εν τω μεταξύ έχει μαυρίσει όλη η περιοχή κάτω και προς τα μέσα από τον αντίχειρα παρόλο που κυριολεκτικά το ξέσκισα στο πάγο κατευθείαν μόλις έγινε η ζημιά χθες.

Κάνει τίποτα δέσιμο με επίδεσμο και voltaren μήπως και βελτιωθεί μέχρι αύριο καθόλου ή ειναι προτιμότερο πάγος μέχρι αύριο?

το μαύρισμα δεν είναι καλό σημάδι. Αν δεν βεβαιωθείς ότι δεν έχεις κάταγμα, μην βάζεις τίποτα. Ούτε πάγο.

• Like 1
Δημοσ.

κατεθειαν στο νοσοκομειο. την ειχα πατησει και εγω ετσι, το δαχτυλο ειχε μαυρισει και ο παγος δεν εκανε τιποτα. τελικα ειχε καταγμα και μπηκε σε ναρθηκα.

μην το σκεφτεσαι, πηγαινε αμεσως στο νοσοκομειο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειναι τιποτα. Εχω παθει και εχω παθει στα δαχτυλα τοσα χρονια που επαιζα μπασκετ. Απλα οταν το παθεις καλο ειναι να στο πατησει ο αλλος με το παπουτσι λιγο ελαφρια και να βαλεις παγο(απευθειας παγος ποτε, παντα σε πετσετα ή κατι τετοιο.)..

Τεσπα το μονο που εκανα ηταν Tape 4-5 μερες και εφευγε. Επαιζα με tape και πηγαινα σε προπονησεις. Σπαστικο βεβαια αλλα νταξ! 

Δημοσ.

Eχοντας στραμπουλήξει και γω όλα τα δαχτυλα και των 2 χεριών αλλά έχοντας περάσει και απο 2 καταγματα στον δεξι αντιχειρα μπορω να πω ότι απο την περιγραφη μου φερνει περισσότερο σε καταγμα ειδικά αν ο πονος επικεντρώνεται σε ενα σημείο. Στη θεση σου θα ακουγα τον Λεφτερ που εχει μασατζιδικο και ξέρει απο αυτα.

Δημοσ.

Ολοι εσεις που του δινετε συμβουλες ΤΥΠΟΥ, να το πατησει με το ποδι καποιος κτλ κτλ κτλ ηθελα να ξερα .....

ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ?

Βλεπετε το προβλημα λαιβ και ξερετε την αντιμετωπιση του μηπως ?

Ελεος δηλαδη.....

Δημοσ.

Ολοι εσεις που του δινετε συμβουλες ΤΥΠΟΥ, να το πατησει με το ποδι καποιος κτλ κτλ κτλ ηθελα να ξερα .....

ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ?

Βλεπετε το προβλημα λαιβ και ξερετε την αντιμετωπιση του μηπως ?

Ελεος δηλαδη.....

Εγω προσωπικα επαιζα 12 χρονια και εχω περασει απο παρα πολλα τετοια και ξερω τι γινεται που μου εχουν πει οι γιατροι, γυμναστες κλπ.

Τωρα αν δε το δεις live χαιρω πολυ. Εκτιμησεις κανουμε. Εσυ δεν εχεις τυχει να παρεις πχ ποτε τον γιατρο τηλ και να σου κανει εκτιμηση; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...