Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειναι τιποτα. Εχω παθει και εχω παθει στα δαχτυλα τοσα χρονια που επαιζα μπασκετ. Απλα οταν το παθεις καλο ειναι να στο πατησει ο αλλος με το παπουτσι λιγο ελαφρια και να βαλεις παγο(απευθειας παγος ποτε, παντα σε πετσετα ή κατι τετοιο.)..

Τεσπα το μονο που εκανα ηταν Tape 4-5 μερες και εφευγε. Επαιζα με tape και πηγαινα σε προπονησεις. Σπαστικο βεβαια αλλα νταξ! 

Νόμπελ. Δαγκωτό.

• Like 3
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Διάταση συνδέσμου είπε στο νοσοκομείο, μου το γύψωσε και μου πε γύρω στις 3 εβδομάδες δεμένο, αν και θα πάω σε 1μιση βδομαδα παλι να το δει... Με κόβω αύριο μεθαύριο να το βγάζω το γύψο γιατί δεν παλεύεται με τίποτα.

Δημοσ.

<p>Με κόβω αύριο μεθαύριο να το βγάζω το γύψο γιατί δεν παλεύεται με τίποτα.</p>

Τί εννοείς "δεν παλεύεται;";

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Ναι βγάλε τον γύψο και ύστερα κάθε φορά που θα έχεις πρόβλημα βρίζε τον ορθοπεδικό που σου τον έβαλε. Το πολύ πολύ να ζητήσεις να σου τον κόψει και να τον έχεις με επίδεσμο σαν νάρθηκα αν (λέμε τώρα) σε ενοχλεί τόσο πολύ. 

3 εβδομάδες μπορείς να επιδοθείς στο σπορ με το άλλο χέρι. 

Δημοσ.

Αυτό θέλω να κάνω "με επίδεσμο σαν νάρθηκα"... Γιατι με τον γύψο χάνω όλα τα μαθήματα της εξεταστικής καθώς όλοι οι καθηγητές λένε "Σεπτέμβριο" πάλι αν δεν μπορείς να γράψεις :P

Τόσο σοβαρό είναι το Διάταση συνδέσμου ή απλά θέλει ξεκούραση και είναι οκ?

Δημοσ.

Κάτσε περίμενε, θες να γράψεις με το χέρι; Δύσκολο σορρυ. Επίσης δεν έχει νόημα ο νάρθηκας αν τον βγάζεις για να γράψεις. Ο νάρθηκας πρέπει να βγαίνει λίγη ώρα κάθε μέρα για λόγους καθαριότητας και για να ξεπρήζεται λίγο το χέρι (που λόγω ακινησίας θα πρηστεί). 

Δλδ με χαρτί από γιατρό δεν σε αφήνουν να δώσεις προφορικά; Πήγαινε στον υπεύθυνο του προγράμματος σπουδών ή τον πρόεδρο της σχολής με το χαρτί και απαίτησε το. 

Δημοσ.

Στο πρόεδρο της σχολής πήγα σήμερα αλλά και σε καθηγητή με τον γύψο και μου είπαν και οι 2 κάθετα ότι δεν γίνεται και πάει για Σεπτέμβρη αν δεν μπορώ να γράψω...

Δημοσ.

Με χαρτί από τον γιατρό ή απλά φορώντας γύψο; Αν το πρώτο τότε πίεσε τους είναι κάπως παράλογο να μην σε αφήνουν. Δλδ αν είχες δυσλεξία κάθε φορά τον σεπτέμβρη θα πήγαινε; Αν σου έλειπε ένα χέρι; Τι Μ@Λ@Κιες είναι αυτές;

Παρεμπιπτόντως, ορθοπεδικός δεν είμαι (ευτυχώς) αλλά τις γενικές γραμμές τις ξέρω. 

Ακολουθείς το λεγόμενο RICE για τις πρώτες μέρες:

rest-ξεκούραση

ice-πάγο 

compression-πιεστική επίδεση

elevation-το χέρι πάνω από το ύψος της καρδιάς

αυτά βοηθούν τόσο με τον πόνο όσο και με το οίδημα. Στα είπε λογικά και ο κακός που σου έβαλε το γύψο. 

Η διάταση δεν είναι τόοοσο σοβαρή (αν είναι μικρή η βλάβη στον σύνδεσμο) αλλά θέλει προσοχή και αν αποφάσισε να στο βάλει σε γύψο σημαίνει ένα από τα δύο παρακάτω

α. το χτύπησες αρκετά  

β. δεν σε εμπιστεύεται ότι θα το προστατέψεις. Πιθανώς και τα δύο μαζί. 

Πάρε τα παυσίπονα που σου είπε, πήγαινε για την επανεξέταση όπως σου είπε, δώσε προφορικά και πες στον πρόεδρο της σχολής σου να κόψεις τις pipes και κάνε υπομονή. Αν παίζεις μπάσκετ έστω ερασιτεχνικά για λίγα χρόνια θα έχεις τέτοια (και μικροκατάγματα και πόνους στα γόνατα κλπ), είναι φυσικό επακόλουθο. 

υγ μετά από 3 βδομάδες θα κάνεις μερικές ασκήσεις φυσιοθεραπείας για να ενισχύσεις το δάχτυλο. Θα στις πει ο γιατρός σου. 

Δημοσ.

Αυτό θέλω να κάνω "με επίδεσμο σαν νάρθηκα"... Γιατι με τον γύψο χάνω όλα τα μαθήματα της εξεταστικής καθώς όλοι οι καθηγητές λένε "Σεπτέμβριο" πάλι αν δεν μπορείς να γράψεις :P

Τόσο σοβαρό είναι το Διάταση συνδέσμου ή απλά θέλει ξεκούραση και είναι οκ?

η διάταση συνδέσμων δεν είναι κάτι ιδιαίτερα σοβαρό. Είναι το πρώτο στάδιο ζημιάς στους συνδέσμους, από υπερβολικό στρεσάρισμά τους, ακολουθεί η ρήξη τους. Μου φαίνεται ολίγον υπερβολικός ο γύψος, αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν δεν δω από κοντά.

Εφόσον αποκλείστηκε η ύπαρξη κατάγματος, και εφόσον το χέρι δεν είναι τούμπανο από το οίδημα, θα πρέπει να εκτιμηθεί η κινητικότητα της άρθρωσης, που σημαίνει χοντρικά ότι βλέπουμε μην τυχόν η άρθρωση κινείται υπερβολικά πολύ προς κάποια ή κάποιες κατευθύνσεις, και σε σύγκριση με το υγειές. Αυτό καλό είναι να το κάνει κάποιος που ξέρει (ορθοπαιδικός). Αν υπάρχει αυξημένη κινητικότητα πιθανολογείται ρήξη κάποιων συνδέσμων, αν όχι τότε τα πράγματα είναι καλύτερα.

Εφόσον δεν υπάρχει κάταγμα, ότι κι αν έχει γίνει με τους συνδέσμους, νομίζω ότι κάτι σαν αυτό είναι υπεραρκετό (με μπαλένα και δέστρα οπωσδήποτε).

Κατατάλλα, συμφωνώ με τον fylatos, καί στα δύο ποστ του  :-)

έκανα έντιτ το λινκ του νάρθηκα, ήταν λάθος το πρώτο που είχα βάλει...

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα .πριν 2 μερες μαλωσα με τον αδερφο μου και μου πεταξε μια ξυλινη καρεκλα στο χερι.αμεσως μετα πρηστηκε σαν καρουμπαλο το σημειο στο χερι μου και του βαλα παγο για 15 λεπτα, μετα απο λιγο πηγα στο νοσοκομειο και μου ειπαν να κανω ακτινογραφια και εκανα.μετα την ειδε ο ιατρος και μου ειπε οτι ειναι ενα μικρο ραγισματακι και μου εβαλε γυψο και μου το εδεσε.

Το θεμα ειναι οτι εγω κοιταξα την ακτινογραφια και δεν ειδα κανενα ραγισμα.

μπορειτε να δειτε εσεις?

3s8F65M.jpg

1ZhazoO.jpg

Επισης χθες το βραδυ εβγαλα τον γυψο και επαιξα με το gamepad ενα παιχνιδι στο plastation και μετα απο λιγο πρηστικε παλι.μετα πηγα για υπνο και το ξεκουρασα το χερι και τωρα εχει ξεπρηστει.και το ξεκουραζω τωρα.

Δεν εχει μαυρισει παντως.προχθες που εγινε το συμβαν πονουσε αρκετα,τωρα ποναει λιγο οταν το αγγιζω μονο

επισης τι μπορω να του βαλω για να μη πρηστει παλι και για να φυγει ο πόνος?Τι να παρω απ το φαρμακειο (καμμια αλοιφη?)

τι αλοιφη προτεινεται να παρω μια ιδεα?θα ρωτησω και τον φαρμακοποιό βέβαια ...απλως να χω μια ιδεα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...