frenzy Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Οι Έλληνες δεν είμαστε οι πιο ρατσιστές από όλους... Σε κάθε περίπτωση, όταν μια ομάδα ανθρώπων καταπιέζεται με οποιοδήποτε τρόπο, έχει ως αντανακλαστικό τη συσπείρωση. Κατ' επέκταση, όταν "σφίγγουν τα ζωνάρια" ο άνθρωπος καταφεύγει στη συσπείρωση την εθνική και παρατηρείται ένα κύμα ρατσισμού. Το μεγάλο λάθος που κάναν οι αριστεροί ήταν να αφήσουν την έννοια πατρίδα να την καπηλεύονται οι (ακρο-)δεξιοί γιατί πάντα υπήρχε μια ανασφάλεια ως τον προσδιορισμό του "πότε σταματάω να είμαι πατριώτης και αρχίζω να είμαι εθνικόφρων" Πράγμα κατά τη γνώμη μου άκρως απαράδεκτο... κάθε αριστερός (πρέπει να) είναι πατριώτης... Οι αριστεροί πολεμούσαν τους Ναζιστές από αγάπη για την πατρίδα τους... Δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να είσαι ρατσιστής... Διαφωνώ. Όταν σφίγγουν τα ζωνάρια είναι ο καθένας για την πάρτη του. Η συσπείρωση δημιουργείται ως αποτέλεσμα ανταγωνισμού με άλλη ομάδα κι όχι προβλημάτων της ομάδας. Επίσης ο πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον εθνικισμό, ούτε με τον ρατσισμό. Αυτά τα φαινόμενα είναι αποτέλεσμα κοινής βλακείας. Άνθρωποι που δεν μπορούν να αποδόσουν λογικά την αιτία στο κύριο πρόβλημά τους, μεγαλοποιούν ένα άλλο πρόβλημα και βρίσκουν την εύκολη λύση μέσω στερεοτυπικών γενικεύσεων. Έλληνας είναι όποιος ζει και πληρώνει φόρους στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα είναι μπούρδες. Το "Έλληνας" δεν χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο, αν είσαι μαλάκας, μαλάκας θα είσαι με όποια ιθαγένεια κι αν έχεις. Το να θες να μην έχουν κι άλλοι μαλάκες την ίδια ιθαγένεια με εσένα, είναι απλά μέτρο της μαλακίας σου. 3
KilliK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 δεν ειναι ακριβως ετσι. αν γινει ενας πολεμος στην ελλαδα, ποσοι ξενοι απο δω δηλωμενοι ως ελληνες θα μεινουν να πολεμησουν και ποσοι θα φυγουν; υπαρχει μια ουσιωδης διαφορα αναμεσα στις λεξεις πατριδα και κρατος, ελληνας πολιτης και σκετο ελληνας. καλο ειναι να μην την ξεχναμε. 6
Toufas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Εδω το λεω. Ιθαγένεια = Ιθύς + γένος. Συνεπώς ελληνική ιθαγένεια δεν μπορεί να δοθεί σε οποιονδήποτε δεν είναι Έλληνας στο γένος. Με βάση την ετυμολογία και τη λογική. Το τι ισχύει νομικά είναι άλλη ιστορία. Ο ιδιος απαντας και λες "δεν ισχυει νομικα αυτο". Και τωρα ρωταω και εγω. Γιατι το λες τοτε?
Lucifer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 ποσοι ξενοι απο δω δηλωμενοι ως ελληνες θα μεινουν να πολεμησουν και ποσοι θα φυγουν; Όσοι έχουν το σπίτι τους εδώ θα μείνουν. Όσοι έχουν καβάτζα, είναι ντέρμπυ: όχι μόνο όσοι ήρθαν εδώ, αλλά όσοι έχουν συγγενείς εκεί που δε γίνεται πόλεμος -καθώς και όσοι έχουν τα φράγκα να αυτοεξοριστούν.
frenzy Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 δεν ειναι ακριβως ετσι. αν γινει ενας πολεμος στην ελλαδα, ποσοι ξενοι απο δω δηλωμενοι ως ελληνες θα μεινουν να πολεμησουν και ποσοι θα φυγουν; υπαρχει μια ουσιωδης διαφορα αναμεσα στις λεξεις πατριδα και κρατος, ελληνας πολιτης και σκετο ελληνας. καλο ειναι να μην την ξεχναμε. Και πόσοι σκέτοι έλληνες; * Ένας πόλεμος θα ήταν βάλσαμο, προτείνω Σουηδία, αφού κράτος δεν έχουμε, να δούμε μήπως ως αποικία τα καταφέρουμε καλύτερα.
Razor7 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Ποιόν κόσμο να εξυπηρετήσουν ρε,τον κομματικό κόσμο εννοείς?Να πάρουν ψηφαλάκια και μίζα από την ΕΕ για κάθε κεφάλι που μπαίνει? Σ' αρέσουν οι αράπηδες ή δεν κατάλαβες τι είπα και θες υπότιτλους?
KilliK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Όσοι έχουν το σπίτι τους εδώ θα μείνουν. Όσοι έχουν καβάτζα, είναι ντέρμπυ: όχι μόνο όσοι ήρθαν εδώ, αλλά όσοι έχουν συγγενείς εκεί που δε γίνεται πόλεμος -καθώς και όσοι έχουν τα φράγκα να αυτοεξοριστούν. επομενως συμφωνεις οτι ολοι οι ξενοι θα την κοπανησουν. δεν θα μεινει καποιος εδω να πολεμησει για την ελλαδα, αφου ηδη εχει μια μητρικη πατριδα,στην ασφαλεια της οποιας μπορει να καταφυγει. Και πόσοι σκέτοι έλληνες; το τοπικ ειναι για τους αλλοδαπους. και ρωταω για τους αλλοδαπους συγκεκριμενα. αυτοι τι θα κανουν. καθε αναφορα στο τι κανουν η θα κανουν οι σκετοι ελληνες, αποτελει τουλαχιστον πλανη. δεν ειναι αυτοι το ζητουμενο, αυτη την στιγμη.
Toufas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Σ' αρέσουν οι αράπηδες ή δεν κατάλαβες τι είπα και θες υπότιτλους? Επρεπε να εχει το χερι ανοιχτο για να μουτζωνει τον στοκο τον πατερα της, αλλα you get the point. 1
tolis_01 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Ποιόν κόσμο να εξυπηρετήσουν ρε,τον κομματικό κόσμο εννοείς?Να πάρουν ψηφαλάκια και μίζα από την ΕΕ για κάθε κεφάλι που μπαίνει? Δεν είναι μίζα με την έννοια "το υπέρτατο σχέδιο των ανθελλήνων πρακτόρων του Σόρος για να καταστρέψουν κάθε τι ελληνικό μέσω της μουσαλμανοποιησης της Ελλάδας", αλλά λεφτά που δέχεται η Ελλάδα βάσει συνθήκης (Δουβλίνο ΙΙ αν δεν κάνω λάθος) από την ΕΕ για την περίθαλψη των προσφύγων. Όντως έτσι εγκλωβίζονται στην Ελλάδα και η ΕΕ γλιτώνει από χιλιάδες μεταναστών, αλλά πληρώνει το μερίδιο της. Όσον αφορά όμως τη λύση του προβλήματος, όπως όταν πονάει το χέρι σου δεν το κόβεις, έτσι θα έπρεπε να αναλογιστούμε τι οδηγεί τόσες χιλιάδες ανθρώπων να φύγουν από τη χώρα τους για να πάνε σε μια ξένη, και αν μέσα σε αυτούς τους λόγους έχει ένα μερίδιο ευθύνης και ο δυτικός κόσμος (και η Ελλάδα σαν Νατοϊκή χώρα, βλ. "έχετε πετρέλαιο εκεί κάτω, ας φέρουμε τη "δημοκρατία" στη χώρα σας"). δεν ειναι ακριβως ετσι. αν γινει ενας πολεμος στην ελλαδα, ποσοι ξενοι απο δω δηλωμενοι ως ελληνες θα μεινουν να πολεμησουν και ποσοι θα φυγουν; υπαρχει μια ουσιωδης διαφορα αναμεσα στις λεξεις πατριδα και κρατος, ελληνας πολιτης και σκετο ελληνας. καλο ειναι να μην την ξεχναμε. Δεν είναι καλό κριτίριο αυτό. Και όσοι έλληνες έχουν την οικονομική δυνατότητα να φύγουν στο εξωτερικό, κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα το κάνουν. Όπως και κάποιος αλλοδαπός πολίτης (με ελληνική υπηκοότητα πλέον) που έχει σπίτι παιδιά γατιά σκυλιά στην ελλάδα, πιθανότατα να κάτσει.
Lucifer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 επομενως συμφωνεις οτι ολοι οι ξενοι θα την κοπανησουν. δεν θα μεινει καποιος εδω να πολεμησει για την ελλαδα, αφου ηδη εχει μια μητρικη πατριδα,στην ασφαλεια της οποιας μπορει να καταφυγει. Ίσως δεν έγινα κατανοητός λόγω ορολογίας. "Ντέρμπυ" εννοώ μια κατάσταση κατά την οποία κάθε ένα από τα 2 βιώσιμα ενδεχόμενα φέρει 50% πιθανότητα να είναι αυτό που θα προκύψει ως αληθές. Οπότε, όσοι έχουν το Σπίτι τους εδώ, ανεξαρτήτως του που γεννήθηκαν, θα μείνουν να το υπερασπιστούν. Όσοι έχουν τη δυνατότητα να το σκάσουν, είτε είναι μετανάστες και μπορούν να γυρίσουν πίσω στη χώρα προέλευσης, είτε είναι Έλληνες που έχουν κάποιο συγγενή έξω, είναι ΝΤΕΡΜΠΥ. Εγώ πχ ανήκω στην τελευταία κατηγορία, αλλά έχω το Σπίτι μου εδώ και άρα θα έμενα. Αν είχα γυναίκα και παιδιά και είχα τη δυνατότητα να πουλέψω, δεν ξέρω τι θα έκανα. ΝΤΕΡΜΠΥ λοιπόν, σρέντιγκερ, χάηζενμπεργκ, γκρι, κέρμα.
frenzy Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 το τοπικ ειναι για τους αλλοδαπους. και ρωταω για τους αλλοδαπους συγκεκριμενα. αυτοι τι θα κανουν. καθε αναφορα στο τι κανουν η θα κανουν οι σκετοι ελληνες, αποτελει τουλαχιστον πλανη. δεν ειναι αυτοι το ζητουμενο, αυτη την στιγμη. Το τόπικ είναι για τους έχοντες ελληνική ιθαγένεια. Πλάνη είναι το επιχείρημά σου. Θα στο εξηγούσα, αλλά θα μετανιώσω που έγραψα.
insomniaK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Είναι βλακώδες το ερώτημα ρε κιλικ. Για να αποκτήσει κάποιος ηθαγένεια*, πρέπει να συμμετέχει στο ηλιθιότερο δημιούργημα του ανθρώπινου είδους;;; Καλύτερα απατρις παρά ηλίθιος, κι ας γκουγκλάρω τη συνταγή του σπανακόρυζου. Ο λαθρομετανάστης της καρδιάς μας ωραία τα πε στην πρωτολογία του. * η ορθογραφία μου είναι απόδειξη της ελληνικής μου παιδείας. 1
LogokrisiaGR Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 το τοπικ ειναι για τους αλλοδαπους. και ρωταω για τους αλλοδαπους συγκεκριμενα. αυτοι τι θα κανουν. καθε αναφορα στο τι κανουν η θα κανουν οι σκετοι ελληνες, αποτελει τουλαχιστον πλανη. δεν ειναι αυτοι το ζητουμενο, αυτη την στιγμη. οι σκέτοι Έλληνες τι είναι; χωρίς ζάχαρη και με ιχώρ ξέρω εγώ;
REDODIN7 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Πειτε στα παιδακια και στους ταλαιπωρημενους γονεις τους οτι ''Ελληνας δεν γεννιεσαι ουτε γινεσαι....καταντάς.'' Πλάκα πλάκα υπάρχει τρόπος να αλλάξουμε ιθαγένεια, όχι τίποτα άλλο μήπως γλυτώσουμε κάνα φόρο
KilliK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Ίσως δεν έγινα κατανοητός λόγω ορολογίας. "Ντέρμπυ" εννοώ μια κατάσταση κατά την οποία κάθε ένα από τα 2 βιώσιμα ενδεχόμενα φέρει 50% πιθανότητα να είναι αυτό που θα προκύψει ως αληθές. Οπότε, όσοι έχουν το Σπίτι τους εδώ, ανεξαρτήτως του που γεννήθηκαν, θα μείνουν να το υπερασπιστούν. Όσοι έχουν τη δυνατότητα να το σκάσουν, είτε είναι μετανάστες και μπορούν να γυρίσουν πίσω στη χώρα προέλευσης, είτε είναι Έλληνες που έχουν κάποιο συγγενή έξω, είναι ΝΤΕΡΜΠΥ. Εγώ πχ ανήκω στην τελευταία κατηγορία, αλλά έχω το Σπίτι μου εδώ και άρα θα έμενα. Αν είχα γυναίκα και παιδιά και είχα τη δυνατότητα να πουλέψω, δεν ξέρω τι θα έκανα. ΝΤΕΡΜΠΥ λοιπόν, σρέντιγκερ, χάηζενμπεργκ, γκρι, κέρμα. η διαφορα αναμεσα στον ελληνα ιθαγενη αυτου του τοπου και τον ξενο, ειναι οταν ο ξενος ερχεται εδω εχει ηδη μια πατριδα,εχει ηδη ενα Σπιτι. και η μεταβαση του απο μια χωρα σε αλλη, δεν σημαινει ταυτοχρονη αντικατασταση της μητρικης του αυτης πατριδας, με μια αλλη. το Σπιτι του,στο οποιο γεννηθηκε και μεγαλωσε, θα παραμεινει μεσα στην καρδια του. αυτο ειναι κατι ανθρωπινο,ειναι μεσα στην φυση μας ως ενα βαθμο επομενως οταν λες οσοι ξενοι εχουν το Σπιτι τους εδω, ειναι κατι που χωραει συζητηση. Ποσοι απο τους ξενουν εχουν η θεωρουν οτι η Ελλαδα ειναι πραγματικα το Σπιτι τους; Μου επιτρεπεις να προσφερω ενα σχολιασμο που προερχεται καθαρα απο προσωπικη εμπειρια,στο πανω ερωτημα; Ολα αυτα τα χρονια,συναστρεφομαι με πολλους αλβανους. γνωριζω πολυ καλα οτι ολοι οσοι εχω κανει οικογενεις και εχουν οικονομικα τακτοποιηθει εδω στην ελλαδα, στελνουν τα λεφτα τους πισω στην αλβανια. η εχουν μεταβιβασει την βασικη τους επιχειρηση που αναπτυξαν εδω, πισω στην αλβανια,κρατωντας εδω ενα μικρο της κομματι. επισης καθε καλοκαιρι πηγαινουν διακοπες τα παιδια τους πισω στην αλβανια. ποτε σε αλλες περιοχες της ελλαδας. τους μαθαινουν αλβανικα. ξερω αλβανους που εχουν φερει παιδαγωγους απο αλβανια, για να μορφωσουν τα παιδια τους, περα απο οτι μαθαινουν στα ελληνικα σχολεια.επισης ειναι και μερικοι που τωρα με την κριση, γυρνανε πισω στην αλβανια. φυσικα τα παραπανω που κανουν δεν ειναι λαθος, δεν ειναι καποια παρανομια. αλλα αν υπαρχει ενας λογος για να αντιμετωπιζω τον πατριωτισμο του ελληνα με καχυποψια, για τον ξενο υπαρχουν πολυ περισσοτεροι. πολυ απλα οσο αφορα εμενα, ποτε δεν προκειται να δεχτω εξορισμου τον οποιαδηποτε ξενο ως ελληνα συμπατριωτη μου που θα πολεμησει εδω, επειδη μενει και εργαζεται εδω. τουλαχιστον μεχρι αποδειξεως του αντιθετου, διοτι δεν αρνουμαι οτι ενας ξενος δεν μπορει να δωσει το αιμα του για την ελλαδα οταν πραγματικα το Σπιτι του ειναι εδω. σιγουρα υπαρχουν και αυτοι. αλλα στο τωρα και στο εδω, αυτοι ειναι λιγοι. ετσι ειναι. αυτα. οι σκέτοι Έλληνες τι είναι; χωρίς ζάχαρη και με ιχώρ ξέρω εγώ; οπως ειναι και ο σκετος γαλλος, κινεζος, ιταλος,γερμανος,ρωσσος,κτλ. Πλάκα πλάκα υπάρχει τρόπος να αλλάξουμε ιθαγένεια, όχι τίποτα άλλο μήπως γλυτώσουμε κάνα φόρο να το κανουμε οπως και ο Ντεπαρντιε. αυτος τωρα τι ειναι; γαλλος η ρωσος; σκετο. Το τόπικ είναι για τους έχοντες ελληνική ιθαγένεια. Πλάνη είναι το επιχείρημά σου. Θα στο εξηγούσα, αλλά θα μετανιώσω που έγραψα. pay attention. απανταω στο ποστ του frenzy και συγκεκριμενα στο "Έλληνας είναι όποιος ζει και πληρώνει φόρους στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα είναι μπούρδες." σκετο ελληνας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα