LogokrisiaGR Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 η διαφορα αναμεσα στον ελληνα ιθαγενη αυτου του τοπου και τον ξενο, ειναι οταν ο ξενος ερχεται εδω εχει ηδη μια πατριδα,εχει ηδη ενα Σπιτι. και η μεταβαση του απο μια χωρα σε αλλη, δεν σημαινει ταυτοχρονη αντικατασταση της μητρικης του αυτης πατριδας, με μια αλλη. το Σπιτι του,στο οποιο γεννηθηκε και μεγαλωσε, θα παραμεινει μεσα στην καρδια του. αυτο ειναι κατι ανθρωπινο,ειναι μεσα στην φυση μας ως ενα βαθμο επομενως οταν λες οσοι ξενοι εχουν το Σπιτι τους εδω, ειναι κατι που χωραει συζητηση. Ποσοι απο τους ξενουν εχουν η θεωρουν οτι η Ελλαδα ειναι πραγματικα το Σπιτι τους; Μου επιτρεπεις να προσφερω ενα σχολιασμο που προερχεται καθαρα απο προσωπικη εμπειρια,στο πανω ερωτημα; Ολα αυτα τα χρονια,συναστρεφομαι με πολλους αλβανους. γνωριζω πολυ καλα οτι ολοι οσοι εχω κανει οικογενεις και εχουν οικονομικα τακτοποιηθει εδω στην ελλαδα, στελνουν τα λεφτα τους πισω στην αλβανια. η εχουν μεταβιβασει την βασικη τους επιχειρηση που αναπτυξαν εδω, πισω στην αλβανια,κρατωντας εδω ενα μικρο της κομματι. επισης καθε καλοκαιρι πηγαινουν διακοπες τα παιδια τους πισω στην αλβανια. ποτε σε αλλες περιοχες της ελλαδας. τους μαθαινουν αλβανικα. ξερω αλβανους που εχουν φερει παιδαγωγους απο αλβανια, για να μορφωσουν τα παιδια τους, περα απο οτι μαθαινουν στα ελληνικα σχολεια.επισης ειναι και μερικοι που τωρα με την κριση, γυρνανε πισω στην αλβανια. φυσικα τα παραπανω που κανουν δεν ειναι λαθος, δεν ειναι καποια παρανομια. αλλα αν υπαρχει ενας λογος για να αντιμετωπιζω τον πατριωτισμο του ελληνα με καχυποψια, για τον ξενο υπαρχουν πολυ περισσοτεροι. πολυ απλα οσο αφορα εμενα, ποτε δεν προκειται να δεχτω εξορισμου τον οποιαδηποτε ξενο ως ελληνα συμπατριωτη μου που θα πολεμησει εδω, επειδη μενει και εργαζεται εδω. τουλαχιστον μεχρι αποδειξεως του αντιθετου, διοτι δεν αρνουμαι οτι ενας ξενος δεν μπορει να δωσει το αιμα του για την ελλαδα οταν πραγματικα το Σπιτι του ειναι εδω. σιγουρα υπαρχουν και αυτοι. αλλα στο τωρα και στο εδω, αυτοι ειναι λιγοι. ετσι ειναι. ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, well done... μου θυμίζει το νήμα με τη ζαρτινιέρα...
Lucifer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω πως την κουβέντα την κάνω όχι επειδή θεωρώ πως σχετίζεται με το θέμα της ιθαγένειας, αλλά για την κουβέντα αυτή καθ' αυτή. Προσωπικά δεν έχω καμία απαίτηση να συνδέεται η ιθαγένεια με το ποιος θα πέθαινε για την πατρίδα, ειδικά όταν ο μόνος τρόπος να 'ναι κανείς 100% σίγουρος είναι (duh) να πεθάνει κάποιος για την πατρίδα. Στην οποία περίπτωση θα έχουμε ένα μάτσο σκοτωμένους πατριώτες, η χρησιμότητα των οποίων θα έχει πέσει κατακόρυφα, έτσι όπως είναι πεθαμένοι and all. Πέραν αυτού όμως, όταν λέω Σπίτι, δεν εννοώ ούτε τα ντουβάρια, ούτε το χώμα, ούτε κάτι σχετικό. Το Σπίτι του καθενός είναι κάτι διαφορετικό, αλλά είναι ευνόητο πως κάποιος που γεννήθηκε στον Χ τόπο, όσο όλες οι εμπειρίες του είναι περιορισμένες σε αυτόν, εκεί είναι και το σπίτι του. Το τυχαίο Αλβανάκι, Πακιστανάκι, Γερμανάκι λοιπόν, που γεννήθηκε στην Ελλάδα, είναι πρακτικά αδύνατον να μη νοιώθει Έλληνας/νίδα. Όταν γεννιέσαι σε ένα μέρος, είτε οι γονείς σου γεννήθηκαν και αυτοί εκεί, είτε μισό κόσμο πέρα, εσύ ως παιδί δεν γνωρίζεις τίποτε άλλο εκτός από αυτό. Όταν δε αρχίσεις να έρχεσαι σε επαφή και με τους θεσμούς του χώρου, γίνεσαι ασυνείδητα ακόμα περισσότερο δέσμιος του τόπου λόγω συνήθειας. Το Σπίτι λοιπόν, όπως εγώ το εννοώ, είναι το μέρος στο οποίο έχεις χτίσει τη ζωή σου, ή ένα μέρος το οποίο σου επιτρέπει να το κάνεις όσο ακόμα είσαι ευμετάβλητος. Εγώ κι εσύ ίσως να μη μπορέσουμε ποτέ να νοιώσουμε 100% στα νερά μας στη Γερμανία ή στην Ζάμπια γιατί είναι πλέον πολύ αργά για να επαναπορροφήσουμε όλα τα στοιχεία που απαιτούνται, όσο λειτουργικοί και αν ήμασταν εκεί κοινωνικά και εργασιακά. Τα παιδιά μας όμως που θα γεννηθούν εκεί, όσο και αν τα κλείσουμε στα Ελληνότροπα οικογενειακά και κοινωνικά γκέτο, θα είναι ιθαγενείς. Και εν καιρώ, το σπίτι τους θα είναι η Γερμανία και η Ζάμπια και για αυτόν ακριβώς το λόγο εμείς που στην ψυχή μας δεν ανήκουμε εκεί, θα φάμε το αγγούρι (αρχίδια αγγούρι αν η χώρα είναι σοβαρότερη της Ελλάδας, αλλά ψυχολογικά...) και θα μείνουμε κι εμείς εκεί. Γι' αυτό οι μετανάστες που παραδοσιακά δε δημιουργούν οικογένειες εδώ είναι και οι πιο δύσκολο να αφομοιωθούν λειτουργικά. Εντελώς συμπτωματικά (λολ) αυτοί είναι και οι προσκείμενοι της Αραβικής κουλτούρας. Και είναι κρίμα γιατί οι Πακιστανές είναι ωραία γκομενάκια. Δικό μου εμπειρικό παράδειγμα, έχω γείτονα Αλβανό, παντρεμένο με Αλβανίδα. Δουλεύει εδώ κανονικά, όχι μαύρα, μπλαμπλα τίμιος και σωστός. Το ίδιο και η δικιά του. Αυτόν τον άνθρωπο, που μιλάει Αλβανικά με τη γυναίκα του και Ελληνικά με εμένα, δε θα τον πω Έλληνα. Τον θέλω στην Ελλάδα περισσότερο από όλους τους 300 μαλάκες στη βουλή; Ναι. Είναι η Ελλάδα το σπίτι του; Όχι. Τα παιδιά του όμως γεννήθηκαν εδώ. Δεν ξέρουν Αλβανικά, πηγαίνουν σε Ελληνικό σχολείο και μεγαλώνουν στο ίδιο μπουρδέλο που μεγάλωσα εγώ και εσύ. Αυτά είναι Έλληνες. Θα θέλω να μείνουν και αυτά στην Ελλάδα όπως οι γονείς τους; Θα εξαρτηθεί από το αν είναι μαλάκες ή όχι, όπως ξεκάθαρα είπε και ο φρένζυ. 1
KilliK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, well done... μου θυμίζει το νήμα με τη ζαρτινιέρα... πλανη. δεν μιλαμε για καμια παρανομια εδω. οποτε αστοχο το ποστ σου.
LogokrisiaGR Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 πλανη. δεν μιλαμε για καμια παρανομια εδω. οποτε αστοχο το ποστ σου. έχεις πλανέψει τον εαυτό σου με τις πλάνες.
REDODIN7 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 η διαφορα αναμεσα στον ελληνα ιθαγενη αυτου του τοπου και τον ξενο, ειναι οταν ο ξενος ερχεται εδω εχει ηδη μια πατριδα,εχει ηδη ενα Σπιτι. και η μεταβαση του απο μια χωρα σε αλλη, δεν σημαινει ταυτοχρονη αντικατασταση της μητρικης του αυτης πατριδας, με μια αλλη. το Σπιτι του,στο οποιο γεννηθηκε και μεγαλωσε, θα παραμεινει μεσα στην καρδια του. αυτο ειναι κατι ανθρωπινο,ειναι μεσα στην φυση μας ως ενα βαθμο επομενως οταν λες οσοι ξενοι εχουν το Σπιτι τους εδω, ειναι κατι που χωραει συζητηση. Ποσοι απο τους ξενουν εχουν η θεωρουν οτι η Ελλαδα ειναι πραγματικα το Σπιτι τους; Μου επιτρεπεις να προσφερω ενα σχολιασμο που προερχεται καθαρα απο προσωπικη εμπειρια,στο πανω ερωτημα; Ολα αυτα τα χρονια,συναστρεφομαι με πολλους αλβανους. γνωριζω πολυ καλα οτι ολοι οσοι εχω κανει οικογενεις και εχουν οικονομικα τακτοποιηθει εδω στην ελλαδα, στελνουν τα λεφτα τους πισω στην αλβανια. η εχουν μεταβιβασει την βασικη τους επιχειρηση που αναπτυξαν εδω, πισω στην αλβανια,κρατωντας εδω ενα μικρο της κομματι. επισης καθε καλοκαιρι πηγαινουν διακοπες τα παιδια τους πισω στην αλβανια. ποτε σε αλλες περιοχες της ελλαδας. τους μαθαινουν αλβανικα. ξερω αλβανους που εχουν φερει παιδαγωγους απο αλβανια, για να μορφωσουν τα παιδια τους, περα απο οτι μαθαινουν στα ελληνικα σχολεια.επισης ειναι και μερικοι που τωρα με την κριση, γυρνανε πισω στην αλβανια. φυσικα τα παραπανω που κανουν δεν ειναι λαθος, δεν ειναι καποια παρανομια. αλλα αν υπαρχει ενας λογος για να αντιμετωπιζω τον πατριωτισμο του ελληνα με καχυποψια, για τον ξενο υπαρχουν πολυ περισσοτεροι. πολυ απλα οσο αφορα εμενα, ποτε δεν προκειται να δεχτω εξορισμου τον οποιαδηποτε ξενο ως ελληνα συμπατριωτη μου που θα πολεμησει εδω, επειδη μενει και εργαζεται εδω. τουλαχιστον μεχρι αποδειξεως του αντιθετου, διοτι δεν αρνουμαι οτι ενας ξενος δεν μπορει να δωσει το αιμα του για την ελλαδα οταν πραγματικα το Σπιτι του ειναι εδω. σιγουρα υπαρχουν και αυτοι. αλλα στο τωρα και στο εδω, αυτοι ειναι λιγοι. ετσι ειναι. αυτα. να το κανουμε οπως και ο Ντεπαρντιε. αυτος τωρα τι ειναι; γαλλος η ρωσος; σκετο. Αυτος ειναι μεγαλος ξεφτιλας και εγω καποτε τον ειχα και σε εκτιμηση, μακαρι να ειχα λεφτα σαν και αυτον να εδυνα σε φορους και λοιπα το θεμα ειναι οτι δεν εχω οπως και πολυ αλλοι. Παντος για εμενα δεν ειναι defacto οτι ενας ελληνας φερεται καλυτερα στην ελλαδα και στους ελληνες απο οτι ενας ξενος, πχ δες τι εκανε ο λορδος βυρων το 1821 που ηταν ξενος και ποσοι ελληνες πουληθηκαν στους τουρκους.
tolis_01 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 η διαφορα αναμεσα στον ελληνα ιθαγενη αυτου του τοπου και τον ξενο, ειναι οταν ο ξενος ερχεται εδω εχει ηδη μια πατριδα,εχει ηδη ενα Σπιτι. Εμένα δεν μου αφήσανε δυστυχώς κανένα σπίτι στο όνομά μου, οπότε και να πολεμήσω, και να πληρώνω νοίκι, απαπα πλανη. δεν μιλαμε για καμια παρανομια εδω. οποτε αστοχο το ποστ σου. Αφού το πιάνεις απόλυτα ετυμολογικά, η ενοχή δεν είναι μόνο νομικός όρος.
Joshua21 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Εδω το λεω. Ο ιδιος απαντας και λες "δεν ισχυει νομικα αυτο". Και τωρα ρωταω και εγω. Γιατι το λες τοτε? Άλλα λέω εγώ και άλλα καταλαβαίνεις εσύ. Σηκώνω τα χέρια ψηλά στην περίπτωσή σου. Η βλακεία είναι ανίκητη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα