nemesiskp Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Σεβαστή καθ' όλα η άποψη των ειδικών, αλλά η προσωπική μου εμπειρία, μέσα από 40 χρόνια συμβίωσης με πάνω από 15 σκύλους, μου έδειξε το αντίθετο: Όλοι έτρωγαν κόκαλα και κανένας, ποτέ δεν παρουσίασε το παραμικρό πρόβλημα. Επειδή όμως πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο τής ακραίας εξαίρεσης, δε συμβουλεύω. Απλά το αναφέρω. Ακριβως το ιδιο στα σκυλια στο χωριο.Τοσα χρονια τρωνε τα παντα και ποτε δεν ειχαν κανενα προβλημα.
evoracing Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Λοιπών το πρόβλημα λύθηκε. Ο φταίχτης ήταν ένα κοκαλάκι σαν αγκάθι που είχε μπει ανάμεσα στο ούλο και το δόντι Μέτα από πολύ προσπάθεια (γιατί δεν με άφηνε να βάλω το δάχτυλο στο στόμα της με δάγκωνε σαν να μου λέει "ως εδώ" όχι για να με πονέσει κατάφερα και το έβαλα ... Η αδιαθεσία ήταν και είναι επειδή το πρωί πήγα σε τραπέζι (κηδείας) και γύρισα με μπριζόλες και ρύζι Τώρα οι απαντήσεις που όλοι περιμένατε :1. Για τα ορθογραφικά δεν ευθύνομαι εγώ αλλά ένας φίλος μου που τα έγραφε από το κινητό του γιατί εγώ εν έβγαζα άκρη ακόμα θα έγραφα...2. Τα σκυλιά καλώ είναι να τρώνε κόκαλα χοιρινά-μοσχαρίσια ΟΧΙ κοτόπουλο Στα μικρά να δίνετε καλύτερα μεγάλα για να τρώνε μόνο το μεδούλι από μέσα και να μην μπορεί να φάει το έξω Στα μεγάλα απλά μην δίνετε αυτά που γίνονται κομματάκια και προτιμήστε ωμά χωρίς αίμα ώμος πάνω. Το μειονέκτημα στα κόκαλα είναι ότι μετά έχει δυσοσμία το στόμα τους.3. @mphxths εμένα είναι το άκρος αντίθετο από αυτά που λες τα μόνα παιχνίδια που τα δίνει όλα είναι μια μπλούζα που της είχα πάρει για να μην κρυώνει τον χειμώνα αλλά τελικά είχε άσχημη κατάληξη, για την μπλούζα (γιατί τα pincer είναι ΠΟΛΥ κριουλιαρικα σκυλιά και μια πλαστική κότα από τα Jumpo, στην κότα το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να καταστρέψει την "σφυρίχτρα" πως το κάνει εν ξέρω). Είναι πάντως πολύ έξυπνα-πονηρά σκυλιά, τώρα τον χειμώνα είχα πάρει μια σόμπα αλογόνου και την άφηνα στην πρίζα και όταν ήθελα την άναβα. Ήταν φορές που έμπαινα στο δωμάτιο και την έβρισκα μπροστά στην σόμπα και η σόμπα αναμμένη XD. Αλλά το καλύτερο είναι ότι δεν κάνει ζημιές ΠΟΤΕ δεν έκανε και όταν φεύγω από το σπίτι απλά κοιμάται μέχρι να γυρίσω. Το μόνο πρόβλημα ήταν μέχρι να μάθει που να κάνει την ανάγκη της αλλά και αυτό το έμαθε.
CROM271 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Οσο για τα ορθογραφικα καλο θα ηταν να ειμαστε λιγο προσεχτικοι στο κραξιμο γιατι καποιος για τον α ή β λογο μπορει να ειναι αγραμματος ακομα και στην εποχη μας. Τι πρεπει να αρχισουμε να τον χλευαζουμε? 6
linkin Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Μια χαρα ειναι τα κοκκαλα για τα σκυλια,εκτος απο αυτα του κοτοπουλου.Τοσα χρονια με σκυλια κανενα δεν ειχε προβλημα.
REDODIN7 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δεν εχεις μια και αναλαμβανεις φροντιδα ζωντανου ? Μαλιστα ...... το διαβασαμε κι αυτο !!!!!! Στερησε κατι απο τον εαυτο σου τοτε και αναλαβε τις ευθυνες σου.... Α δηλαδη αν μπορει να παρει καποιος ενα σκυλακι απο το δρομο και δεν λεφτα καλυτερα να το αφησει αδεσποτο ???
black_widow Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Εμάς ο κτηνίατρος μας έχει απαγορεύσει και τα κόκκαλα αυτά τα ειδικά που είναι για σκύλους μετά από μία Σαββατιάτικη τρομάρα που είχαμε πάθει...
nikalias Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Προσωπικά , έχω συμβουλευτεί πάνω από 5 κτηνιάτρους και 2 εκτροφεία Γ.Π, όσο αναφορά τα κόκαλα , Δεν ξέρω για τα πιντσερ μήπως έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά το μοσχαρίσιο κόκαλο [ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ] είναι η καλύτερη πρόληψη για στοματικές ασθένειες που μπορεί να παρουσιάσει ένας σκύλος . Προφανώς , οι απόψεις διαφέρουν όπως και το θέμα με την barf [ωμή διατροφή] . Αυτά από μένα .
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Τα κόκκαλα δεν είναι για να τα τρώνε οι σκύλοι αλλά για να τα μασάνε/γλύφουν. Όσοι υποστηρίζετε το αντίθετο, προφανώς δεν είστε τόσο κοντά στα ζώα αυτά ώστε να δείτε το πόσο ...χαρούμενα είναι όταν προσπαθούν να αποβάλλουν από τον οργανισμό τους τα κόκκαλα που καταπίνουν. 4
aris1986 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Απο τους 100% που γραψαν στο post εδω μεσα, οι 40% τον κραξαν για τα ορθογραφικά και οι αλλοι 40% δεν ειχαν σκυλο ποτε! 2
mphxths Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 @nikalias Τα πιντσερ , δεν εχουν καποια ιδιαιτεροτητα..περαν απο το γεγονος οτι μασανε διχως αυριο...λες και ειναι το τελευταιο τους γευμα.Παιχνιδια , φαι , κοκκαλα , τα παντα...Αυτο τα κανει λιγο επικινδυνα και λαιμαργα... Ο,τι παιχνιδι του χω του εχει αλλαξει τον αδοξαστο...λουτρινο?το ξεσκιζει και γεμιζει ο τοπος χνουδια...κοκκαλα-παιχνιδια?2 μερες και πολυ του δινω. @billdanos αυτο που λες ειναι λιγο σχετικο...παλιοτερα που ειχαμε στην οικογενεια μας κανις , και του δινε η μανα μου ενιοτε κανα μεγαλο κοκκαλο απο μοσχαρι κλπ....καθαρισμενο απο κρεας..απλα να το γλυψει και λοιπα....στο τελος αφηνε ενα κοκκαλο σαν κοκκαλακι απο τα μαλλια.Ναι μεν το εγλειφε..αλλα δεν ξερω τι αλλο του κανε...αλλα στο τελος εμενε ενα πολυ μικρο υπολειμμα.... Σιγουρα ομως , η χαρα του με το κοκκαλο ηταν απεριγραπτη
evoracing Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Ρε σε εμένα τώρα τα Χριστούγεννα έβαλα κάτω από το δέντρο κάτι λουτρινα που δίναν παλιά στην coca-cola και είχε σταμπάρει ένα. Καθόταν όλη την ημέρα μπροστά του και δεν την άφηνα να το πάρει άλλα τελικά την αφίσα Δεν συζητάω το τι μάζευα σε 10min. Αλλά με εντυπωσίασε το ότι από τα 10 μόνο το 1 ήθελε τα αλλά τίποτα...
mphxths Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δεν ειναι για να παιζουν τα πιντσερς ... Ειναι φονιαδες παιχνιδιων .... Και το κακο ειναι οτι εχουν μικρα δοντια λογω μεγεθους τους..και καταντανε μυτερα...οποτε...αν σε πιασουν φευγεις με γραντζουνιες Για μια περιοδο που αλλαζε δοντια...ειχε 2πλους κυνοδοντες..ο παλιος δηλ δεν επεφτε....(επεσε στο τελος βεβαια)... οποτε δαγκωνε με διπλα δοντια χαχαχα ....
evoracing Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 χαχα διπλός πόνος στην δικιά μου δεν έχουν πέσει 2 δόντια από μπροστά και είναι 2 χρονών έχει 2πλα
black_widow Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Τα κόκκαλα δεν είναι για να τα τρώνε οι σκύλοι αλλά για να τα μασάνε/γλύφουν. Όσοι υποστηρίζετε το αντίθετο, προφανώς δεν είστε τόσο κοντά στα ζώα αυτά ώστε να δείτε το πόσο ...χαρούμενα είναι όταν προσπαθούν να αποβάλλουν από τον οργανισμό τους τα κόκκαλα που καταπίνουν. Eμείς στον δικό μας ( γκριφόν ) του δίναμε παλιά κάτι κόκκαλα που είναι για σκύλους και δεν πρόσεξαν οι δικοί μου όπως έπρεπε και είχε κρυφτεί ο άτιμος και το έφαγε...Γαστρεντερίτιδα έπαθε , του δίναμε φάρμακα , έκανε εξετάσεις , ορό κ.λ.π. Και μας είπε ούτε καν για μάσημα / γλύψιμο γιατί είναι το στομάχι τους ευαίσθητο ( προφανώς του δικού μου είναι πιο ευαίσθητο από άλλα σκυλιά ) άσε που λίγο να μην προσέξεις μπορεί να γίνει το κακό...
evoracing Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Κόκαλα για σκύλους εννοείς τέτοια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα