Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στειρωση μετα τον πρωτο οιστρο ο οποιος ερχεται γυρω στους 7-8 μηνες αναλογα και με το σκυλο.

Για τροφες δες εδω http://www.pet4u.gr/Category/92/super_premium που τις εχει ανακατηγορια, και με τιμες. Αν μπορεις να δωσεις μια απο αυτες τις μαρκες θα ναι πολυ καλα. Αλλιως , απο την κατηγορια premium, μπορεις να πας σε cibau ή tonus. Προσπαθησε ομως να δινεις μια απο τις πρωτες, ειδικα στην κουταβισια περιοδο.

Ειναι ακριβο σπορ οντως.. τα πρωτα σου εξοδα ειναι τα μπωλ φαγητου/νερου, λουρι περιλαιμιο, κανα μασουλητηρι. Καθε μηνα παιρνεις την τροφη και τις αμπουλες αποπαρασιτωσης, εκτος αν του βαλεις κολαρο που κρατα κανα 3μηνο. Τους θερμους μηνες θελει μεγαλυτερη προσοχη στα αντιπαρασιτικα, για το καλαζαρ. Τη στιγμη που θα μενει εξω, θα πρεπει μαλλον να του κανεις και το αντιστοιχο εμβολιο. Επισης τα αντιπαρασιτικα χαπακια ερχονται καθε 3 μηνες περιπου.

Αν θες τη γνωμη μου, δωσε βαση σε 2 αξεσουαρ. Τα μπωλακια και το λουρι. Προτιμησε καποια stainless steel οπως αυτo http://www.wild4pets.co.uk/product_info.php?products_id=420 . Πολυ καλυτερο απο το πλαστικο, κι εχει και το λαστιχο για να μη γλιστραει οσο τρωει.

Οσο για το λουρι.. απ το να παρεις ενα για κουταβι, και ν αλλαζεις μετα, παρε απο την αρχη, ενα καλο, που αντεχει τη δυναμη του σκυλου και θα σου κρατησει πολλα χρονια. Ενα χειροποιητο δερματινο σαν αυτο που χρησιμοποιουν στην εκπαιδευση. px http://www.gappay.gr/product.php?id_product=80

• 7 μήνες μετά...
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επέστρεψα με νέες ερωτήσεις.

Τελικά, το σκυλί αποδείχτηκε... σέτερ, κι όχι ποιμενικό. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα.

Πριν 1 βδομάδα μου χαρίσανε 2 τσομπανόσκυλα Malinois. Είναι 1 έτους, γύρω στα 35 κιλά έκαστο, αρσενικά. Πόσο πρέπει να τρώνε; Αυτή που μου τα έδωσε μου είπε ότι τους έδινε 1/2 κιλό ξηράς τροφής τη μέρα, έκαστο, σε 2 δόσεις. 150 το πρωί και 350 το βράδυ. Δοκίμασα το ίδιο αλλά δε βλέπω να χορταίνουν! Το τελείωνουν στη στιγμή και τριγυρνάνε ψάχνοντας περισσότερο.

Με το σέτερ θυμάμαι να τρώει λιγότερο απ' όσο του έβαζα και αυτό ήταν δείγμα ότι είχε χορτάσει. Τα μεγάλα γιατί δε χορταίνουν;

Σήμερα τους εδωσα 300γρ το πρωί και για βράδυ τους έκανα 2,5 κιλά μακαρόνια. Πέσαν πάνω σα λυμμασμένα κι αφού τα εξαφάνισαν στη στιγμή, ψάχναν κι άλλο.

Είναι λιγούρηδες ή πραγματικά χρειάζονται περισσότερη τροφή; 

Δημοσ.

Οταν λες τσομπανοσκυλα malinois εννοεις βελγικα ποιμενικα;(ο κακος μαυρος λυκος )
Τα κουταβια(γιατι ενος χρονων ακομα κουταβια ειναι) ειναι αδερφια; Οχι πως παιζει μεγαλο ρολο, μετα απο 6-7 μηνες θα αρχισουν οι τσακωμοι για θεματα κυριαρχιας.
Επισης αυτη γιατι τα εδωσε και τα 2; Ποσα ειχε και δεν τα εβγαζε περα;
Η τροφη πισω της γραφει την αναλογια που πρεπει να δινεις στο σκυλι αναλογα με το μηνα που ειναι και τα μεγιστα κιλα του.
H wiki λεει οτι το αρσενικο ειναι απο 25-30kg(δεν ξερω αν ισχυει, δεν εχω βελγο), οποτε αυτη μαλλον τα παραταιζε και πρεπει να τους κανεις διαιτα...
Ισως θα ηταν καλυτερα να βρεις ενα καλο σπιτι για το ενα, 2 τετοια σκυλια μαζι δεν παλευονται..
Ασε που ειναι και πολυ δυσκολα απο θεμα χαρακτηρα.

• Like 1
Δημοσ.

ρε παιδιά βλέπω που λέτε όλοι για τροφές,δηλαδή τι κακο έχει να τρώει ο σκύλος σπιτικό φαγητό που σαφώς είναι άπειρα ανώτερο απο τις βρομιές και αγνώστου προέλευσης κρέατος που έχουν οι κονσέρβες?

εντάξει προφανώς δεν θα τρώει κρέας που τα κόκαλά του είναι μαλακά όπως κοτόπουλο κλπ αλλά κατα τ'άλλα γιατί να μην δίνεις σπιτικό φαγητό στο σκυλί?

Δημοσ.

ρε παιδιά βλέπω που λέτε όλοι για τροφές,δηλαδή τι κακο έχει να τρώει ο σκύλος σπιτικό φαγητό που σαφώς είναι άπειρα ανώτερο απο τις βρομιές και αγνώστου προέλευσης κρέατος που έχουν οι κονσέρβες?

εντάξει προφανώς δεν θα τρώει κρέας που τα κόκαλά του είναι μαλακά όπως κοτόπουλο κλπ αλλά κατα τ'άλλα γιατί να μην δίνεις σπιτικό φαγητό στο σκυλί?

Δεν είναι ίδιες οι διατροφικές ανάγκες τού σκύλου και τού ανθρώπου, ούτε και οι δυσανεξίες τους, όσο αφορά στα συστατικά τής τροφής τους. Το σπιτικό φαγητό, παρασκευάζεται από ανθρώπους για ανθρώπους. Το ότι ο σκύλος το τρώει, δε σημαίνει ότι είναι και το ιδανικό γι' αυτόν.

• Like 2
Δημοσ.

Συμβουλη: αν συνηθισεις σκυλo, σε μαγειρευτο-σπιτικο φαγητο με σαλτσουλα γιαμ-γιαμ κ.λπ.
θα τον δεις να στραβωνει :blink: αν δοκιμασεις να το αντικαταστησεις, με σκυλομπισκοτα κουτιου

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι ίδιες οι διατροφικές ανάγκες τού σκύλου και τού ανθρώπου, ούτε και οι δυσανεξίες τους, όσο αφορά στα συστατικά τής τροφής τους. Το σπιτικό φαγητό, παρασκευάζεται από ανθρώπους για ανθρώπους. Το ότι ο σκύλος το τρώει, δε σημαίνει ότι είναι και το ιδανικό γι' αυτόν.

γιαυτό οταν του μαγειρεύεις θα του το φτιάξεις για σκύλο και όχι για άνθρωπο

δηλαδή δεν θα βάλεις μέσα σκόρδο/κρεμμύδι/αλάτι/ζάχαρη κλπ

ειναι πολύ ευκολο με ενα googlάρισμα να δούμε τι δεν πρέπει να τρώνε οι σκύλοι και οι γάτες

και τι τους κάνει καλό και να τους μαγειρεύουμε που ειναι δέκα φορές καλύτερο απ τα έτυμα.

Δημοσ.

Οταν λες τσομπανοσκυλα malinois εννοεις βελγικα ποιμενικα;(ο κακος μαυρος λυκος )

Τα κουταβια(γιατι ενος χρονων ακομα κουταβια ειναι) ειναι αδερφια; Οχι πως παιζει μεγαλο ρολο, μετα απο 6-7 μηνες θα αρχισουν οι τσακωμοι για θεματα κυριαρχιας.

Επισης αυτη γιατι τα εδωσε και τα 2; Ποσα ειχε και δεν τα εβγαζε περα;

Η τροφη πισω της γραφει την αναλογια που πρεπει να δινεις στο σκυλι αναλογα με το μηνα που ειναι και τα μεγιστα κιλα του.

H wiki λεει οτι το αρσενικο ειναι απο 25-30kg(δεν ξερω αν ισχυει, δεν εχω βελγο), οποτε αυτη μαλλον τα παραταιζε και πρεπει να τους κανεις διαιτα...

Ισως θα ηταν καλυτερα να βρεις ενα καλο σπιτι για το ενα, 2 τετοια σκυλια μαζι δεν παλευονται..

Ασε που ειναι και πολυ δυσκολα απο θεμα χαρακτηρα.

Ναι, είναι αδέρφια. Τα πήρα και τα 2 γιατί δεν ήθελε να τα χωρίσει. Αλλά έχεις δικιο, είναι απάλευτη κατάσταση γιατί έχω και το σετερ και γίνεται ο κακός χαμός...

Πράγματι το κουτί από πίσω αναφέρει 400γρ την ημέρα, γι αυτό και γω παραξενεύτηκα που δε χορταίνουν ούτε με 500. Προφανως τα παραταιζε και καλόμαθαν, έ; 

• Super Moderators
Δημοσ.

Επειδή θα "βραχυκυκλώσεις" με όσα θα διαβάσεις εδώ, χαλάρωσε και όταν με το καλό το πάρεις θα στα εξηγήσει όλα ο κτηνίατρος!

:)

Δημοσ.

Αν οντως πηρες Μαλινουα, ΚΑΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ!!!! Μιλαμε για μια ακρως απαιτητικη ρατσα σε εκτονωση. Σε καμια περιπτωση δε κανουν για απαειρο ιδιοκτητη. Ειναι σκυλια με τα οποια πρεπει ν ασχολεισαι πολλες ωρες καθημερινα αλλιως θα χεις προβλημα. Ειναι σκυλοι εργασιας, τους παιρνουν οσοι ασχολουνται με κυναθληματα, καθηκοντα προστασιας, πχ ipo.

Οσο για το φαι, οι ποσοτητες πισω στη σακουλα ειναι ενδεικτικες. Δινε 500γρ και αν τα βλεπεις ν αδυνατισουν δωσε περισσοτερο. Αν παχυνουν κοψε λιγο, κ αν ειναι νορμαλ μεινε εκει ;)

Το θεμα με το μαγειρευτο ειναι οτι θελει πολυ διαβασμα και ενασχοληση ωστε να φτιαξεις ενα ισορροπο σιτηρεσιο. Οι πιο πολυ που δινουνε μαγειρευτο δε καθονται ν ασχοληθουν με δοσολογιες. Δινουνε κατα προσεγγιση, αντε λιγο κοτοπουλο, λιγο ρυζι και κανα λαχανικο. Ενω η κροκετα περιεχει ολα τα απαραιτητα θρεπτικα συστατικα, και σε σωστη αναλογια/ποσοτητα.

Δημοσ.

Το θεμα με το μαγειρευτο ειναι οτι θελει πολυ διαβασμα και ενασχοληση ωστε να φτιαξεις ενα ισορροπο σιτηρεσιο. Οι πιο πολυ που δινουνε μαγειρευτο δε καθονται ν ασχοληθουν με δοσολογιες. Δινουνε κατα προσεγγιση, αντε λιγο κοτοπουλο, λιγο ρυζι και κανα λαχανικο. Ενω η κροκετα περιεχει ολα τα απαραιτητα θρεπτικα συστατικα, και σε σωστη αναλογια/ποσοτητα.

ο,τι ειπε εδω η μαργαριτα για το μαγειρευτο....αφου υπαρχει ετοιμη ξηρη τροφη μελετημενη γιατι να τρως ωρες απο την ζωη σου να κανεις δοκιμες να βγαλεις σωστη μαγειρευτη?Εκτος και αν δεν δωσεις σημασια και μαγειρευεις ο,τι ναναι.

Εχω φιλο που χει μεγαλοσωμο σκυλο και του ετοιμαζε (δεν ξερω αν το κανει πλεον) φαγητο ο,τι ναναι.Βαλε ταδε κροκετες , βαλε και απο τις αλλες..βαλε και κανα αυγο ανακατωμενο με ολα αυτα...ημαρτον το βλεπα και μου ρχοταν να ξερασω ....και η απαντηση του ηταν οτι εχει ολες τις θρεπτικες ομαδες...!! 

Ξηρη τροφη αδελφε..βρες μια καλη μαρκα και πορευσου με αυτην...

Οσο για την στειρωση που ερωτηθηκε/γραφτηκε παραπανω.. η εγχειρισουλα πηρε μαξιμουμ 1 ωριτσα..με τις υπνωσεις και τα σχετικα.

Και την πηραμε την ιδια μερα σπιτι απλα για κανα διημερο αναρρωνε (κοινως δεν επρηζε @@ πηδωντας σαν ελατηριο)...και αντιβιωση για μια βδομαδα.Επισης ηθελε λιγο προσοχη γιατι εγλειφε τα ραμματα και πολλες φορες ηθελε να τα ξηλωσει..την ειχαμε σε 24ωρη παρακολουθηση...μεχρι να περασει η βδομαδα να κλεισει η πληγη και να της βγαλει τα ραμματα ο γιατρος.

Κοστος 150ευρω περιπου και μηδαμινο σημαδι απο την εγχειριση.

Δημοσ.

Ακριβό σπορ το σκυλί, ε; 50 το μήνα μόνο για τροφή σημαίνει κανά χιλιάρικο ετησίως αν βάλεις μέσα και εμβόλια-γιατρούς-λουριά και τα σχετικά. Πρέπει να τραβήξω με κάμερα την αντίδραση της γυναίκας μου όταν της το πω :) Με βλέπω να το ποστάρω στα ανέκδοτα και να παίρνω άπειρα like...

Ξέρω ότι οι ποιμενικοί δεν είναι παιχνιδιάρικα σκυλιά αλλά το συγκεκριμένο θα μεγαλώσει με παιδιά, έχω 2, οπότε εν μέρει ο χαρακτήρας του θα "προσαρμοστεί" ελαφρώς. Δεν το θέλω άλλωστε για παιχνίδι.

Αναφορικά με τη φύλαξη, ναι πράγματι ένας σκύλος βγαίνει οφ με πολλούς τρόπους. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι οι κλέφτες της περιοχής αποφεύγουν σπίτια που έχουν συναγερμό ή σκυλί. Ελπίζω ο συνδυασμός τους που θα υπάρχει στο δικό μου σπίτι να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για να μην ξαναπεράσω τα ίδια. Αλλά ας μείνει η συζήτηση στο σκύλο και στις απαιτήσεις του.

Οπότε, συνοψίζοντας:

Α) Μάρκες τροφών παίρνω από τα άνω ποστ

Β) Να είμαι σταθερός σε θέματα πειθαρχίας αλλά με επιβολή χαρακτήρα κι όχι με ξύλο (ειδικότης μου)

Γ) Επισκέψεις σε κτηνίατρο για εμβόλια, αντιπαρασιτικά και τα συναφή

Δ) Στείρωση στον 1ο οίστρο ή πριν; Πότε γίνεται αυτό; Στον χρόνο;

Από τροφές, θα σου πρότεινα είτε κάποια από τον κτηνίατρο είτε acana και orijen. Οι δύο τελευταίες όμως είναι από 3 μηνών και πάνω, μιας και δεν έχει για κουτάβια. Πάντως όπως είπαν κι άλλοι ποτέ, μα ποτέ από supermarket. Μπορείς να του δίνεις όταν μεγαλώσει φαγητό μαγειρεμένο ειδικά γι' αυτό (χωρίς αλάτι, πιπέρι και γενικά μπαχαρικά) που και που για λιχουδιά. Όσο για στειρώσεις, εμβόλια και αποπαρασιτώσεις, θα τα κανονίσει όλα ο κτηνίατρος. Τέλος, επειδή είναι πολύ μικρό, θα πρέπει μεγαλώνοντας να το φέρεις σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους, σκυλάκια, παιδάκια, γάτες, ώστε να κοινωνικοποιηθεί.

Δημοσ.

Αν οντως πηρες Μαλινουα, ΚΑΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ!!!! Μιλαμε για μια ακρως απαιτητικη ρατσα σε εκτονωση. Σε καμια περιπτωση δε κανουν για απαειρο ιδιοκτητη. Ειναι σκυλια με τα οποια πρεπει ν ασχολεισαι πολλες ωρες καθημερινα αλλιως θα χεις προβλημα. Ειναι σκυλοι εργασιας, τους παιρνουν οσοι ασχολουνται με κυναθληματα, καθηκοντα προστασιας, πχ ipo.

Οσο για το φαι, οι ποσοτητες πισω στη σακουλα ειναι ενδεικτικες. Δινε 500γρ και αν τα βλεπεις ν αδυνατισουν δωσε περισσοτερο. Αν παχυνουν κοψε λιγο, κ αν ειναι νορμαλ μεινε εκει ;)

Δε θα μπω στον κόπο για μαγειρευτό. Κροκέτα, έχω αγοράσει ήδη 12 20κιλα τσουβάλια. Το ό,τι δείχνουν να μη χορταίνουν, είναι απλώς λαιμαργία ή πράγματι χρειάζονται περισσότερη τροφή; 

Δεν υπάρχει θεμα εκτόνωσης. Κατ' αρχάς, έχουν 3 στρέμματα χωράφι να αλωνίσουν + έχουν το τρελοκομείο το σετερ που όλη τη μέρα θέλει παιχνίδια και τους έχει στη πρίζα :)

Δημοσ.

Μπορει να ναι θεμα λαιμαργιας τα πιο πολλα σκυλια δεν εχουν την αισθηση του κορεσμου! Συνεχισε την ιδια ποσοτητα και αυξησε τη μονο αν τα δεις ν αδυνατιζουν. :) βαλε κ καμια φωτο ντε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...