johnny12 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Hello Insomniacs, Για ακομη μια φορα χρειαζομαι την βοηθεια σας. Εχω εδω και 1,5 χρονο το pc της υπογραφης μου και εδω και κανα δυο μήνες μου εμφανιζει το εξής προβλημα. Εντελώς στα καλά καθoύμενα χώρις να επηρεάζεται απο την χρήση που του κάνω, η εικονα θα γίνει ενα χρώμα (διαφορετικα καθε φορα αλλα συνήθως σκουρο μπλέ) με ευθείες κάθετες γραμμες σε όλη την οθόνη. Εχω ανεβάσει και φώτογραφιες για να το δείτε πιο ξεκάθαρα αν και δεν φαίνονται τόσο καλα οι γραμμές στην κάμερα, ενω με το μάτι της βλέπεις ξεκάθαρα. Εχω κάνει firmware update στον ssd, BIOS update, update ολα τα drivers και scan me malwarebytes και avg. Τέλος να τονίσω οτι θα το κάνει σε εντελως ασχετες στιγμές, μπορει να μην το κάνει καθόλου σε 1 εβδομαδα ή και 2 φορες σε μια μέρα και δεν επηρεάζεται απο την χρήση, μπορει να παίζω crysis και να μην συμβεί ή να τον αφήνω ανοιχτο και να το κάνει. Τι θα μπορούσε να φταίει? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και περιμένω τις απαντήσεις σας.
Caiden Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Επειδη ανεφερες οτι παγωνει κανε ενα τσεκαρισμα με hdsentinel για τον σκληρο οπως και για τις μνημες με memtest. Παντως οι γραμμες που δημιουργουνται στην οθονη θυμιζουν προβλημα με την gpu ειτε με τους drivers αυτης. HDSentinel: http://www.hdsentinel.com/ MemTest: http://www.memtest.org/
ninos30 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Μπορείς να βάλεις μια φώτο από HWMonitor? Λογικά πας για αλλαγή VGA
SPARTIAN Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Πριν προχωρήσεις σε κάρτα γραφικών κάνε μια δοκιμή στις μνήμες σου με άλλες από κανέναν φίλο αν έχει..!
johnny12 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Wow, Ευχαριστω πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις, στο θέμα μας. @ninos30 Ανεβασά τώρα HW MONITOR @Caiden Δεν ξέρω αν ενοουσες αύτο αλλα κατλεβασα το hdsentiel και μου βγάζει ότι και ο ssd Κ ο hdd ειναι STATUS: PERFECT. Memtest θα κάνω το βραδάκι για να το αφήσω. @SPARTIAN Δεν παίζει να βρώ απο κάνεναν... θα τρέξω memtest όμως, δεν είναι πρακτικα το ίδιο? Επίσης, κατι που ξέχασα να πώ, δεν νομίζω να έχει σημασία αλλα αν ακούω μουσική ή βλέπω ταίνια (ή τέλος πάντων παίζεται ήχος) οταν συμβαίνει αύτο ακούγεται ένας ΓΚΡΟΟΟΥΥΥ ήχος (απο τα ηχεία), μέχρι να τον κλείσω. Και μια άλλη ερώτηση. Παίζει να μην είναι κάτι καλά κουμπωμένο μέσα στο κουτί?
Greece12 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δοκιμασε να βγαλεις την καρτα γραφικων κι να την καθαρισεις .
SPARTIAN Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δεν θα ελεγα οτι στην περίπτωση σου είναι πρακτικό γιατι το πρόβλημα σου δεν ειναι σταθερό, Αρα οτι δοκιμη κάνεις πρέπει να κρατησει σε αρκετη χρήση που θα πει για κάποιες μέρες. Βεβαια δεν εχεις να χασεις τίποτα το να δοκιμάσεις και κάποιο program.
johnny12 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Έκανα και το βραδακι memory test για 8 και κάτι ώρες και είχα 0 errors. Τώρα το μονο που σκέφτομαι να κάνώ είναι ένα φορματ και έναν καθαρισμο το pc. Αν συνεχίσει να πάω για αλλάγη κάρτας? Η εγγύηση ισχύει ακόμα μπορω να το στείλω έτσι?
άδικος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Γιατί δεν ελέγχεις την ίδια τη κάρτα; http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/
johnny12 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Σορρυ για την καθυστερηση. Ελεγξα την κάρτα και δεν μου εβγάλε κάποιο προβλήμα, δεν συναίβει αυτο δηλαδη. Απο την αλλη δεν μου το κάνει οταν πιεζεται η καρτα αλλα εντελως στο ασχετο. Έκανα και φορματ το pc (ήθελα ετσι κι αλλίως να το κάνω) και συνεχιζει και πάλι. Να καταλήξουμε δήλαδη στην κάρτα να την πάω για αντικατάσταση? Ή μπορει να φταίει κάτι αλλο?
ninos30 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Αν και δεν έβαλες screenshot του HWMonitor κάτω από stress, φαίνεται ότι δεν έχεις θέμα θερμοκρασιών. Οπότε το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να δοκιμάσεις την VGA σου έναν φίλο σου και την δική του σε σένα. Αν δεν είναι κάτι που το κάνει άμεσα, ανταλλάξτε κάρτες για μια 2-3 μέρες. Οπότε βλέπεις και πράττεις ανάλογα. Άλλες VGA έχουν δύο χρόνια εγγύηση και άλλες τρία. Ποιον driver έχεις και πως κάνεις Install τους καινούριους? H AMD θέλει "τρόπο"... Πάντως και η λύση του clean Install δεν θα ήταν κακή ιδέα.
johnny12 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Το έχω ελέγξει, δεν εχω προβλημα θερμοκρασιων. Με τους drivers δεν εχω κανει κατι, κατεβασα απο την amd εκανα εγκατασταση και αυτο, χρειαζεται κατι αλλο? Clean install τι εννοεις? Των windows? Γιατί αυτο εκανα.
ninos30 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Σε υπάρχον σύστημα, με προεγκατεστημένους drivers, υπάρχουν δύο τρόποι να περάσεις νέους drivers σωστά για AMD: α) Atiman Uninstaller v7.0.2 (Έλληνας ο δημιουργός του και προτείνεται σε όλα τα μεγάλα forum) β) Ακολουθείς τα εξής βήματα: - Uninstall All ATI SW από Add-Remove programs - Reboot in Safe Mode - Τρέχεις Driver Sweeper, επιλέγεις AMD-Display -> analyze -> clean. - Restart σε Normal Mode - Install latest driver και ξανά Reboot Αν και ο α) τρόπος "φαίνεται" να είναι ο απλός, εγώ προτείνω τον β) για αυτούς με καθόλου ή λίγη πείρα σε HW-SW. Με τον α) πρέπει να πάρεις μερικές αποφάσεις κατά την διαδικασία που μερικές φορές η λάθος επιλογή μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Προσωπικά, παρ' ότι έχω μεγάλη εμπειρία, προτιμώ πάντα τον (β) (μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι οι γέροι άνθρωποι σαν και εμένα φοβούνται τα νέα πράγματα ) Με Clean Install εννοώ εγκατάσταση νέων windows, drivers και ΕΛΑΧΙΣΤΑ ως καθόλου έξτρα προγράμματα. Αν στο κάνει και εκεί μάλλον αρχίζεις και σκέφτεσαι για πρόβλημα στην VGA. Αλλά μπορεί να είναι και ΜΒ ή PSU (πιο απίθανο). Επίσης διάβασα και σε ένα topic ότι οι λάθος χρονισμοί στην μνήμη (το auto στο bios έβαλε λάθος timings) προκαλούσαν παρόμοιο πρόβλημα. Όπως σου είπα και πριν, η καλύτερη δοκιμή είναι και σε ένα δεύτερο PC. Αν στο κάνει και εκεί, τζάμπα το ψάχνεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα