AMIOX? Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑΑγαπητέ συμπολίτη μας,Η τρικομματική συγκυβέρνηση με βάση το σχέδιο Αθηνά εξαφανίζει το δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας με κλεισίματα – συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολών. Συγκεκριμένα το ΑΤΕΙΘ καταστρέφεται με έναν απεχθή τρόπο, όπου 13 από τα 25 τμήματα του μετακινούνται και συγχωνεύονται με περιφερειακά ιδρύματα. Εμείς, ως φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής του ΑΤΕΙΘ ζητάμε τη δική σου υποστήριξη για την αντιμετώπιση αυτού του τερατώδους σχεδίου. Παρουσιάζονται τα εξής επιχειρήματα για την παραμονή του τμήματος μας στο ΑΤΕΙΘ και των υπόλοιπων τμημάτων πανελλαδικά :* Το τμήμα Πληροφορικής του ΑΤΕΙΘ ιδρύθηκε το 1987 και είναι ένα από τα παλαιότερα τμήματα Πληροφορικής στην Ελλάδα.* Το τμήμα Πληροφορικής του ΑΤΕΙΘ έχει συνεισφέρει στην κοινωνική και βιομηχανική ανάπτυξη μέσω της πρακτικής άσκησης σε εκατοντάδες επιχειρήσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης.* 15000 ενεργοί φοιτητές, κυρίως από την πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι υποχρεωμένοι να επωμιστούν το τεράστιο οικονομικό κόστος της μετακίνησης στις Σέρρες και στη Φλώρινα.* Το Υπουργείο αναγκάζει – υποχρεώνει 35000 φοιτητές πανελλαδικά να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις.* Ένας τεράστιος αριθμός φοιτητών που εργάζονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στηρίζουν ενεργά την οικονομία της θα αναγκαστούν να παρατήσουν είτε τις δουλειές του είτε τη Σχολή τους.* Το Υπουργείο Παιδείας φορτώνει τις οικογένειες των φοιτητών με ένα ακόμη οικονομικό βάρος.* Με το Σχέδιο Αθηνά καταστρατηγείται η φύση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας υψηλού επιπέδου και προωθείται η ιδιωτική εκπαίδευση.* Με το Σχέδιο αυτό και παρά τις καθησυχάσεις του Υπουργού το επίπεδο των πτυχίων πέφτει κατακόρυφα.Για αυτό αγαπητέ συμπολίτη μας, ζητάμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη σου στον αγώνα που δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μέχρι να δικαιωθούμε και να ανατρέψουμε αυτό το Σχέδιο – ΕΚΤΡΩΜΑ.Μπορείς να μας στηρίξεις στο εξής site: http://www.ipetitions.com/petition/it-teithe/http://www.ipetitions.com/petition/it-teithe/Ως φοιτητές, δε δεχόμαστε την έξωση μας από το χώρο του ΑΤΕΙΘ ούτε καμία συγχώνευση - κλείσιμο σχολών με αυτά τα κριτήρια.Συνέλευση Τμήματος Πληροφορικής ΑΤΕΙΘ. http://sfp.teithe.gr/ Υ.Γ. Προσωπικά είμαι απο το τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας απλά ενημερώνω.
NikosKallithea Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 και παλι καλά να λες που δεν βάζουν και δίδακτρα.
status Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 και παλι καλά να λες που δεν βάζουν και δίδακτρα. Θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα ώστε να αρχίζουν να διαβάζουν οι φοιτητές, φυσικά τα δίδακτρα μετά το πέρας του ν+2.. 5
g_alkis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 H απάντηση στο σχέδιο έκτρωμα όπως λένε είναι αυτό "παραμονή του τμήματος μας στο ΑΤΕΙΘ και των υπόλοιπων τμημάτων πανελλαδικά". Να μην αλλάξει τίποτα δηλαδή. Σπουδαστάρες μου. 2
tolis_01 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Η αλήθεια είναι ότι βρήκες το πλέον ακατάλληλο φόρουμ για να το ποστάρεις.
kalogeros Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Ως απόφοιτος του συγκεκριμένου τμήματος στεναχωρέθηκα πάρα πολύ όταν διάβασα ότι το τμήμα μεταφέρεται στις Σέρρες. Κρίμα που ένα από τα πιο παλιά τμήματα Πληροφορικής και το ένα από τα δύο ΤΕΙ Πληροφορικής της Ελλάδας να εξαφανίζεται από τον εκπαιδευτικό χάρτη με αυτόν τον τρόπο. Το επίπεδο σπουδώ που προσέφερε ήταν ψηλό και δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να το κρατήσουν στο ίδιο επίπεδο μετά την συγχώνευση.
kfyros Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Το ότι ξεφύτρωσαν εκατοντάδες άχρηστα ΤΕΙ και ΑΕΙ σε όλη την Ελλάδαμόνο και μόνο για τα ψηφαλάκια των βλαχοδήμαρχων και των δημοτών τους που θα εκμεταλλεύονταν τους φοιτητές ,δεν είναι κάτι καινούργιο.. Και τώρα το υπουργείο προσπαθώντας να κρατήσει ισορροπίες,σπάει και συγχωνεύει μεγάλες σχολές και τις μοιράζει σε πόλειςγια να μην τα κλείσουν τα μπουρδέλα και ξεσηκωθούν οι κάθε λογής εκμεταλλευτές μπαστουρνόβλαχοι που τα μμε ονομάζουν "τοπικές κοινωνίες".. "Κάθε γειτονιά και ΚΑΠΗ , κάθε πόλη και ΤΕΙ" λέγανε οι μπάσταρδοι τόσα χρόνια και θα τον πίνουν 3 γενιές για να πληρώσουν τα σπασμένα των καθαρμάτων αυτών.. Το να σε στέλνουν σε άλλη πόλη πάντως είναι τραγικό (αν και αναγκαίο για μένα) ..Ρωτάνε αν πολλοί φοιτητές ή προσωπικό έχουν τα λεφτά να πάνε να φοιτήσουν και να μείνουν αλλού ;Ειδικά αν είναι ντόπιοι στα μέρη που κλείνουν οι σχολές ;Αυτοί δεν δικαιούνται να κινηθούν νομικά εναντίον του υπουργείου διεκδικώντας αποζημιώσεις - τροφεία - έξοδα μετακόμισης - διαμονής κλπ. ; Μία απάντηση υπάρχει για όλα αυτά : ΣΤΟΥ ΓΟΥΔΗ , ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!!! Ως απόφοιτος του συγκεκριμένου τμήματος στεναχωρέθηκα πάρα πολύ όταν διάβασα ότι το τμήμα μεταφέρεται στις Σέρρες. Κρίμα που ένα από τα πιο παλιά τμήματα Πληροφορικής και το ένα από τα δύο ΤΕΙ Πληροφορικής της Ελλάδας να εξαφανίζεται από τον εκπαιδευτικό χάρτη με αυτόν τον τρόπο. Το επίπεδο σπουδώ που προσέφερε ήταν ψηλό και δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να το κρατήσουν στο ίδιο επίπεδο μετά την συγχώνευση. Δε νομίζω ότι ο Βαρδάρης ήταν που κρατούσε το επίπεδο ψηλά πάντως !! 5
AMIOX? Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 H απάντηση στο σχέδιο έκτρωμα όπως λένε είναι αυτό "παραμονή του τμήματος μας στο ΑΤΕΙΘ και των υπόλοιπων τμημάτων πανελλαδικά". Να μην αλλάξει τίποτα δηλαδή. Σπουδαστάρες μου. Εγώ είμαι υπέρ των συγχωνεύσεων όπως όλοι μας αλλα όταν έχουν νόημα και δεν γίνοντε καθαρά για οικονομικούς λόγους: Θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα ώστε να αρχίζουν να διαβάζουν οι φοιτητές, φυσικά τα δίδακτρα μετά το πέρας του ν+2.. Στα ν+2 διαγράφεσαι απο την σχολή.
firewalker Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα ώστε να αρχίζουν να διαβάζουν οι φοιτητές, φυσικά τα δίδακτρα μετά το πέρας του ν+2.. Μα με το πέρας του ν+2 έχω την εντύπωση πως δεν στοιχίζει κάτι ο φοιτητής σε κάποιο ίδρυμα. Πέρα από μία χρηματική συμμετοχή σε κάθε εξεταστική και την απώλεια του "πάσο", τι άλλα δίδακτρα να βάλουν σε αυτούς;
kfyros Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 εγώ είμαι ν+20.. πειράζει ;; κι αν πάω στη γραμματεία, ακόμα γραμμένο θα με έχουν τα όργια. 1
DrLo Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Η Θεσ/νίκη θα μείνει χωρίς ΤΕΙ; ... και που θα νοικιάζουμε εμείς τις γκαρσονιέρες μας ? 6
Cossutius. Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 ... και που θα νοικιάζουμε εμείς τις γκαρσονιέρες μας ? Τις παμπάλαιες γκαρσονιέρες μας βασικά, που δίναμε για 300 ευρω και μόνο μέσω μεσίτη. Τι πράμα και αυτο με τα σπίτια στη Θεσσαλονίκη. 15 τετραγωνικά 300 ευρω ξέρω γω και θέλανε και 2 χρόνια συμβόλαιο 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα