Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα....

Λοιπόν, μπαίνω κατευθείαν στο θέμα, έχω ένα pc το οποίο είναι συνδεδεμένο σε ένα δίκτυο ασύρματα. Από αυτόν τον υπολογιστή θέλω να δρομολογήσω ένα νέο δίκτυο LAN το οποίο θέλω να έχει κάποιους κοινούς φακέλους, και internet! Διαθέσιμα έχω και router και switch. Δεν έχω access point και θα ήθελα να αποφύγω την αγορά του...

Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω??? googlαρα αλλα δε βρήκα τίποτα σχετικό!

ουσιαστικά θέλω απο έναν υπολογιστή που είναι στο ιντερνετ ασύρματα  να δώσω σε ένα switch έτσι ώστε να μπορώ απο εκεί να πάρω και για τους υπόλοιπους...

*καλύτερα το switch ή το router? Φαντάζομαι είναι το ίδιο....????

Ευχαριστώ!   :)

Δημοσ.

Πρέπει να κάνεις bridge connection μεταξύ των δυο συνδέσεων δηλαδή του ανταπτορα του Wi-Fi και του αντάπτορα Ethernet της μητρικής σου. Επειτα με ένα UTP συνδέεις τη μητρική σου με το switch και έχεις ιντερνετ και στα υπόλοιπα PC που θα συνδέσεις στο switch. Απλά πρέπει να κάνεις και κάποιες ρυθμίσεις για κοινή χρήση ιντερνετ απο άλλους Υπολογιστές!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

...Τελικά οι ρυθμίσεις δεν είναι και τόσο εύκολα!!!:)

Μπορεί να βοηθήσει κανένας? Που πάω για να κάνω κοινή χρήση ίντερνετ?

για φακέλους δεν πολυενδιαφέρομαι...!  

Ευχαριστώ!   :)

Δημοσ.

απο το router!

για να τραβήξω καλώδιο utp?

είναι στην άλλη μεριά του σπιτιού! Δεν πολυβολεύει...

Τώρα που το σκέφτομαι, με αυτή τη λύση θα σέρνεται το ίντερνετ

ή θα είναι σαν να είναι 2 pc ενα switch ? γιατί αν είναι να σέρνεται πρέπει να βρώ άλλη λύση! ίσως access point!!!

Δημοσ.

το ρούτερ είναι σε ένα δωμάτιο (γραφείο) που έχουμε το desktop, τηλέφωνο και fax,(cyta-voip) που σημαίνει οτι δε μπορεί να φύγει απο εκεί!

Στο άλλο δωμάτιο όμως, (εργαστήριο) έχω laptop με ασύρματο και όλα καλά! Πολλές φορές όμως θέλω να συνδέω το παλιό λαπτοπ που δεν έχει κάρτα wifi ή διάφορους άλλους υπολογιστές, απο servvis φίλων κτλ...

Θέλω να αποφύγω την λύση του UTP καλωδίου γιατί θα πρέπει να διανύσει μια απόσταση περίπου 15 μέτρων(σε ευθεία) όπως επίσης θέλω να αποφύγω την λύση του access point μέσα στο σπίτι!

Δημοσ.

Απο το το λαπτοπ στο αλλο δωματιο που παιρνεις ασυρματα τοτε γινεται με 3 τροπους.

1) Κανεις Ad-hoc την ηδη ασυρματη καρτα σου και μπορεις να συνδεεσε ασυρματα απο το λαπτοπ σου

2) bridge την ασυρματη και ενσυρματη καρτα σου και παιρνεις ethernet και σε switch αν θες και το μοιραζεις 

3) ICS την ασυρματη καρτα σου και παιρνεις ethernet και σε switch αν θες και το μοιραζεις επισης

Δες στο ιντερνετ οδηγους για οποιο σε βολευει.

Δημοσ.

ωραία, μπορώ να κάνω και τα 3, πιο θα ήταν καλύτερο? απο θέμα ταχύτητας!

ή είναι το ίδιο??

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και homeplug και να μοιράσεις το internet πάνω από τα ηλεκτρικά σου καλώδια.

νομίζω οτι εκεί θα καταλήξω! πιστεύω εναι και το πιο σταθερό!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...