Προς το περιεχόμενο

AMD: Δεν θα διαθέσει νέες GPUs μέσα στο 2013


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια χαρά είναι, Intel δεν είναι..

Βάζουν Intel για να βγάζουν το μέγιστο δυνατό οι κάρτες, γιατί με AMD δεν το βγάζουν σε όλα τα παιχνίδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν υπάρχει κάρτα γραφικών που να τα βγάζει τα λεφτά της.

Παιχνίδι είναι. Ακριβότερο ή φθηνότερο.

Να μου λεγες κάποιο επαγγελματικό επαγγελματικό πρόγραμμα ή κάποια γραφιστική σχεδιαστική και λογιστική suite θα σου λεγα οκ.

 

:P

 

Αντε όλο παιχνιδάκια μου είστε και θέλετε και ακριβά παιχνίδια. Σα δε ντρέπεστε.

 

:P

 

Εξάιρεση αποτελούν όλες οι κάρτες που παίζουν σε ίντερνετ cafe.

Αυτές τα βγάζουν τα λ7 τους αν και απο ότι εχω παρατηρήσει ποτε δεν είναι οι πιο high end...

 

Εννοουσα σαν κοκκινη την εταιρια(Ati).Κοιτα αν εχεις 2*GTX 690 σε Quad SLI τα λεφτα σου θα τα βγαλεις σε 5 χρονια (max) θα τα πεζεις ολα τερμα π.χ βλεπε εποχη 2009...βιντεο με ATI 5970 σε crossfire και αυτη την στιγμη πεζει far cry 3 στα ultra(directx 11).σε internet cafe(ιδιωτη)εχω δει μεχρι και GTX 580 στα μηχανηματα προσφατα κιολας. :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ πιστεύω πως η άφιξη των νέων κονσολών που ετοιμάζεται κάπως επιρέασε τη κατάσταση.

Αν μη τι άλλο,το γεγονός ότι για πρώτη φορά και οι 3 μεγάλες κονσόλες θα φέρουν εξάρτημα της εταιρίας,είναι κάτι σημαντικό.

Επίσης με βάση τα λεγόμενα όχι μόνο θα φέρουν κάρτες γραφικών,αλλά 2 εκ των 3 θα φέρουν και επεξεργαστή,για πρώτη φορά.

Ίσως η τιμή που χρεώνει ανά κονσόλα στις εταιρίες για cpu+gpu να μην είναι καν όσο χρεώνει μονάχα μια high end gpu για PC.

Αλλά με τις πωλήσεις που κάνουν οι κονσόλες,αν η επόμενη γενιά πουλήσει συνολικά ίδιο αριθμό hardware (244.000.000 κονσόλες) σίγουρα τα χρήματα που θα λαβαίνει απ την αγορά των κονσολών θα είναι σημαντικά,και ίσως περισσότερα από όσα βγάζει απ' το PC hardware.

Αυτό το deal πιστεύω θα 'σώσει' την AMD απ τα τρέχων οικονομικά της προβλήματα,και έτσι μάλλον αναμένει την κυκλοφορία τους πως και πως. Φυσικά αυτό θα έχει επίπτωση και στα οικονομικά της nVidia,που νομίζω πως  είναι και ο λόγος που έκανε νέα ανοίγματα αυτή η εταιρία,όπως το να φτιάξει δική της νέα κονσόλα. Από κάπου έπρεπε να αντισταθμίσει την απώλεια που θα έχει από το να μην συμμετέχει στην κατασκευή τσιπ κονσολών.

 

Τώρα ο λόγος που θα καθυστερήσει να βγάλει νέες κάρτες ίσως να είναι σχετικός με το θέμα των νέων κονσολών,δηλαδή να αργοπορήσει τις PC gpus προκειμένου όταν βγουν οι νέες κονσόλες η διαφορά σε σύγκριση με τα PCs να μην είναι χαοτική.

Απ την άλλη πάλι σκέφτομαι και μια εναλλακτική εξήγηση. Ίσως η αργοπορία να οφείλεται στην απότομη μείωση προσωπικού και χρημάτων στο τμήμα research&development της εταιρίας. Με τα χρήματα και το ανθρώπινο δυναμικό σε αυτόν τον τομέα να είναι συρικνωμένα,δεν είναι να απορεί κανείς πως και ο ρυθμός του workflow θα γίνει πιο αργός,και η εξετέλεση νέων στόχων πιο αργή.

Ίσως δηλαδή ο λόγος να μην είναι κάποια μυστική και συνωμοσιακή συμφωνία μεταξύ εταιριών,αλλά απλά λόγο των μειωμένων επενδύσεων στο τομέα ανάπτυξης νέων προιόντων να καθυστερεί τη λειτουργεία του τομέα αυτού...

 

Εν πάση περιπτώση αφού όπως ήδη ειπώθηκε με τη δυνατότερη κάρτα που κυκλοφορεί τώρα κάποιος μπορεί να παίξει το βαρύτερο παιχνίδι σε 1080p με γραφικά στο ultra και 30+ fps μικρό το κακό.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα χρήματα που βγάζουν οι εταιρίες hw από τις κονσόλες είναι σχετικά λίγα.Η ίδια η amd μιλάει για ποσοστό 20% των εσόδων της με αισιόδοξες προβλέψεις όταν κυκλοφορήσουν οι νέες κονσόλες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως μου κάνει εντύπωση το εξής...στις κονσόλες η κάρτα γραφικών θα είναι προηγούμενης γενιάς ουσιαστικά και θα καλύψει τις ανάγκες για τα επόμενα 4-5 χρόνια ενώ στο pc κάθε 2 χρόνια θέλουμε αναβάθμιση για να λέμε ότι παίζουμε τα πάντα σε ultra!Μήπως υπάρχει σκοπός τελικά στην αγορά του pc?Δεν εκμεταλλεύονται πλήρως την τωρινής αρχιτεκτονική και μας πάνε αμέσως στην επόμενη για να υποστηρίξει νέα φίλτρα και γραφικά..ενώ στις κονσόλες δεν συμβαίνει αυτό!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το επίπεδο των γραφικών ακόμα και σε τεχνολογικό επίπεδο είναι θέμα διάθεσης και δουλειάς των προγραμματιστών και όχι απαραίτητα τεχνικών χαρακτηριστικών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...