zebras84 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους. Δεν συνηθίζω να γράφω στο forum αν και διαβάζω αρκετά θέματα. Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί έγινα μάρτυρας του εκβιασμού από μια εταιρία λογισμικού σε φιλικό μου πρόσωπο και θα ήθελα τη γνώμη σας. Παραθέτω την ιστορία: Πριν μέρες χρειάστηκε να κάνω format σε Η/Υ φίλου που διατηρούσε ασφαλιστικό γραφείο. Αφού κράτησα τα απαραίτητα γι'αυτόν δεδομένα και βρήκαμε και τα δισκάκια εγκατάστασης των απαραίτητων προγραμμάτων έκανα όλη τη διαδικασία. Ο φίλος μου πλήρωνε συνδρομή (περίπου 350 το χρόνο) επί 12 χρόνια σε μια εταιρία (που δεν θέλω να κατονομάσω ακόμα) για την αγορά και τη χρήση ενος προγράμματος ''εργαλείο'' για τη δουλειά του. Επειδή όμως βγήκε στην σύνταξη, δεν ανανέωσε τη συνδρομή του. Μετά το φορμάτ, εγκατέστησα την εν λόγω εφαρμογή η οποία όμως δε άνοιγε χωρίς την ενημέρωση από το ιντερνετ. Όταν όμως πήγα να κάνω την ενημέρωση μου έβγαζε μήνυμα ότι η συνδρομή δεν υπάρχει και να επικοινωνήσω μαζί τους. Τους καλώ και μου λένε ότι ή θα ανανεώσει τη συνδρομή (350 ευρώ) για να έχει και τεχνική υποστήριξη, ή θα πληρώσει 130 ευρώ απλά για να του στείλουν την ενημέρωση. Το αποτέλεσμα είναι ότι όλο το πελατολόγιο του ανθρώπου βρίσκεται μέσα στο αρχείο της εφαρμογής και δεν μπορεί να το ανοίξει. Και αναρωτιέμαι: δεν είναι υποχρεωμένοι να του παρέχουν δωρεάν μέχρι και την τελευταία ενημέρωση του λογισμικού την οποία και είχε πληρώσει, δηλαδή του 2012; Δεν είναι ωμός εκβιασμός και άθλια αντιμετώπιση ενός ανθρώπου που ήταν πελάτης τους επί 12 χρόνια;
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 για την ηθικη της εταιριας δεν εχω να σχολιασω κατι μιας και δεν γνωριζω και τους ορους που θετουν στα ψιλα γραμματα της υποστηριξης στην εκαστοτε εφαρμογη και στον εκαστοτε πελατη, ως προς τα δια ταυτα αυτο το αρχειο με το πελατολογιο υποθετω ειναι κατι σαν document? τι ειδους αρχειο ειναι? και με τι καταληξη φορμα ειναι? μπας και βρουμε τροπο να ανοιχτει με καποιο tool για να παρει το περιεχομενο αν σε ενδιαφερει και ενδιαφερει και τον ιδιο, αν ειναι αρχειο τυπου office πιστευω με αυτα της κοινοχρηστης αγορας θα κανουν
Palp Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Αν η σύμβαση ήταν για ετήσια χρήση και υποστήριξη τότε η εταιρία έχει δίκιο, δυστυχώς θα πρέπει να πληρώσει κάποιο ποσό για την χρήση του 2013. Αν η σύμβαση είχε μόνο υποστήριξη και με την αγορά είχες δικαίωμα χρήσης του προγράμματος χωρίς χρονικό περιορισμό τότε έχει άδικο η εταιρία. Στην σύμβαση πρέπει να αναφέρεται και πως καλύπτονται οι διάφορες αναβαθμίσεις του προγράμματος (συνήθως είναι στο κομμάτι της υποστήριξης).
fsbmaniac Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δυστηχως η εταιρια μαλλον εχει δικιο ,ετσι ειναι καλως η κακος ολα αυτα τα προγραμματα δεν λειτουργουν αν δεν πληρωσεις την ανανεωση .Επρεπε να ειχε φροτνισει να εχει το πελατολογιο του σε αλλη μορφη .
Socratis_g Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 καταρχήν να πεις ποια εταιρία είναι, δευτερον εγώ έχω της singular ένα erp και έχω κόψει κάθε Update και τεχνική βοήθεια τα τελευταία 3 χρόνια.το πρόγραμμα δε μπαίνει Online αλλά δεν θεωρώ ότι θα μου το κλειδώνανε αν εμπαινε. αυτό που κάνω μόνό είναι να παίρνω τηλ. μια φορά το χρόνο την εταιρία να μου δείναι κωδικό ενεργοποίησης για να διαπιστόνουν ότι έχω αγορασμένη μια αδεια χρήσης. Αυτό είναι που πληρώνεις μία φορά, την άδεια χρήσης. τα updates και το technical support δεν είναι υποχρεωτικά.
zebras84 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες παιδιά. Αύριο το πρωί θα του ζητήσω το συμβόλαιο για να δω τι ακριβώς περιλαμαβάνει και να σας δώσω μια καλύτερη εικόνα. Η μορφή αρχείου που "εξάγει" το πρόγραμμα για να κρατήσεις τα δεδομένα σου είναι .bck και επειδή το έψαξα λιγάκι δεν ανοίγει με κάποιο διαδεδομένο είδος προγράμματος τύπου office ή κάτι ανάλογο. Με πολύ προσπάθεια κατάφερα να "ανοίξω" το .bck μέσα από ένα εκτελέσιμο του προγράμματος και μου δημιούργησε δύο νέους φάκελους που ο ένας έχει μέσα αρχεία τύπου .adi .adt (τα περισσότερα) και κάποια .add .ai .am .aep. Ο άλλος έχει μέσα μόνο .rpt. Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη για να ανακτήσουμε τα δεδομένα, γιατί νταβατζιλίκι λεφτά δεν θέλω να τους δώσω.....
Palp Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δοκίμασες να ανοίξεις τα rpt αρχείο με το notepad;
vaggospat13 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δοκιμασε μια αυτό http://www.fileviewpro.com/el/file-extension-bck
Physics_Rulez Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Από τη στιγμή που το πρόγραμμα έχει αγοραστεί, γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να δουλεύει ασχέτως αναβάθμισης στην τελευταία έκδοση. θα έπρεπε να σου δίνει τη δυνατότητα να το λειτουργήσεις όπως είναι. Είναι καταχρηστικό αυτό που κάνουν.
Palp Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Σε ERP προγράμματα η χρήση και η υποστήριξη εξαρτάται από τη σύμβαση που κάνεις με την εταιρία. Σκέψου το σαν το office365, όταν λήξει η συνδρομή δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα.
zebras84 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δοκιμασε μια αυτό http://www.fileviewpro.com/el/file-extension-bckΔυστυχώς δεν το διαβάζει...Σε ERP προγράμματα η χρήση και η υποστήριξη εξαρτάται από τη σύμβαση που κάνεις με την εταιρία. Σκέψου το σαν το office365, όταν λήξει η συνδρομή δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα.Από όσα διάβασα στη σύμβαση κάτι τέτοιο κατάλαβα. Ευχαριστώ για τη Βοήθεια παιδιά. Η δουλειά θα γίνει με τον παλιό καλό τρόπο (χαρτί και στυλό)!!
oneofthem Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 ναι ρε παιδιά, τι είναι αυτά που λέτε - ότι έχει υπογραφεί, αυτό είναι πώς γίνεται να μην είναι υποχρεωτικό ή να είναι καταχρηστικό ή οτιδήποτε? αυτές οι λεπτομέρειες είναι στο συμβόλαιο δεν υπάρχει 'τι θα πρεπε', 'πως θα πρεπε' και τα λοιπά ότι υπογράψανε, αυτό είναι, τελεία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα