Triple_HR21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 λοιπον μαγκες θελω την συμβουλης σας στο παραπανο (θερμη παρακληση οποιος γνωριζει μονο να απαντησει,ειμαι στη γερμανια τωρα ενα χρονικο διαστημα και ετυχε να κατεβασω καποια ταινια...οταν κατεβηκε η ταινια εγινε και λιγο upload οπως ξερετε ε και τωρα μου ηρθε χαρτι απο δικηγορο οτι εκανα upload 2 λεπτα ακριβως,εδω εχει εταιριες που τα ψαχνουνε αυτα,(εννοω ψαχνουν τα πειρατικα)και τωρα υποχρεωουμε να δωσω 1000 ευρω προστιμο+εξοδα δικαστηριου και δικηγορου αλλα μιλαμε στα 2.000 για 2 λεπτακια upload!εγω τωρα τι κανω?
NikosKallithea Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Πως να βοηθήσουμε εμείς αφού μιλάμε για το γερμανικό δίκαιο γράψε σε κάποιο γερμανικό φόρουμ και κυρίως πήγαινε σε ένα δικηγόρο
dreamercon Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 λοιπον μαγκες θελω την συμβουλης σας στο παραπανο (θερμη παρακληση οποιος γνωριζει μονο να απαντησει,ειμαι στη γερμανια τωρα ενα χρονικο διαστημα και ετυχε να κατεβασω καποια ταινια...οταν κατεβηκε η ταινια εγινε και λιγο upload οπως ξερετε ε και τωρα μου ηρθε χαρτι απο δικηγορο οτι εκανα upload 2 λεπτα ακριβως,εδω εχει εταιριες που τα ψαχνουνε αυτα,(εννοω ψαχνουν τα πειρατικα)και τωρα υποχρεωουμε να δωσω 1000 ευρω προστιμο+εξοδα δικαστηριου και δικηγορου αλλα μιλαμε στα 2.000 για 2 λεπτακια upload!εγω τωρα τι κανω? Συνηθισμένο φαινόμενο όταν είσαι σε μια σοβαρή χώρα. Πληρώνεις τα 1,000 ευρώ και είσαι και τυχερός που καθάρισες. Αλλιώς θα πας στα δικαστήρια και μπορεί να σου πάρουν το 1,000 πλάσιο. Στις άλλες χώρες, όποιος παραβιάζει το νόμο πληρώνει. Και στις ΗΠΑ όπου μένω, το ίδιο συμβαίνει σε όποιον μπλέκει με πειρατικά.
gatokoritso Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 ε πλέρωνε τωρα και αν θες να συνεχισεις το αθλημα βαλε κανα σοβαρο vpn. 1
epp Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 δεν ρωταγες ξερω γω? δεν εχες ακουσει ποτε οτι σε μερικες χωρες τους κυνηγανε? εχει τυχει και σε φιλο μου, πληρωνεις δεν υπαρχει επιλογη εχουν οτι ηλεκτρονικα στοιχεια χρειαζονται ... απτη στιγμη που ειναι παρανομη δραστηριοτητα ειτε 2 λεπτα ειτε 30 δευτερολεπτα εχεις παρανομησει... α και αν θυμαμαι καλα σε βαζουν να υπογραψεις και χαρτι οτι στην επομενη φορα το προστιμο δεν θα ειναι 800-1000 αλλα αρκετα παραπανω
Superuser Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δεν είμαι σίγουρος.. Αλλά το upload(torrents) πειρατικού περιεχομένου στην Γερμανία πλέον διώκεται.. Το online streaming όχι Το λέω επειδή τα είχα με μια ελληνίδα που μεγάλωσε εκεί και όταν είχε έρθει ο αδερφός της(για στρατιωτικό) και με είδε να δουλεύω torrent client, μου το διευκρίνισε..Και ότι οι γερμανοί μόνο streaming κάνουν... Τώρα αν άλλαξε κάτι και σε αυτό δεν το γνωρίζω... Ρωτά εκεί (αφού ζεις κιόλας) και αν δεν, πες μου να ρωτήσω αύριο τι παίζει Εκτός και αν ποστάρει κάποιος γνώστης...
Triple_HR21 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 ναι δεν ρωταγες ξερω γω? δεν εχες ακουσει ποτε οτι σε μερικες χωρες τους κυνηγανε? εχει τυχει και σε φιλο μου, πληρωνεις δεν υπαρχει επιλογη εχουν οτι ηλεκτρονικα στοιχεια χρειαζονται ... απτη στιγμη που ειναι παρανομη δραστηριοτητα ειτε 2 λεπτα ειτε 30 δευτερολεπτα εχεις παρανομησει... α και αν θυμαμαι καλα σε βαζουν να υπογραψεις και χαρτι οτι στην επομενη φορα το προστιμο δεν θα ειναι 800-1000 αλλα αρκετα παραπανω ναι το χαρτι ελεγε 1000 προστιμο και αμα το ξανακανω 250.000 χαχαχα καλα με δουλεουν?εδω 1000 δεν εχω για δουλεια ηρθα..θα με πηδηξουν κιολας αυτοι..α ρε που μπλεξαμε!
dreamercon Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 ναι ναι το χαρτι ελεγε 1000 προστιμο και αμα το ξανακανω 250.000 χαχαχα καλα με δουλεουν?εδω 1000 δεν εχω για δουλεια ηρθα..θα με πηδηξουν κιολας αυτοι..α ρε που μπλεξαμε! Για ποιο λόγο νομίζεις ότι σε δουλεύουν; Αυτοί εφαρμόζουν τον νόμο που εσύ αποφάσισες να γράψεις στα παλιά σου τα παπούτσια, και καλά κάνουν. Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει. Όπως έλεγε και γνωστή αμερικανική σειρά, Don't do the crime if you can't do the time.
Triple_HR21 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 δηλαδη θες να με Για ποιο λόγο νομίζεις ότι σε δουλεύουν; Αυτοί εφαρμόζουν τον νόμο που εσύ αποφάσισες να γράψεις στα παλιά σου τα παπούτσια, και καλά κάνουν. Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει. Όπως έλεγε και γνωστή αμερικανική σειρά, Don't do the crime if you can't do the time. δηλαδη θες να με πεις ολη η γερμανια που ειναι 85,000,000 million δεν κατεβαζει κανεις?χαχα και περιμεναν τωρα εμενα να πιασουν ε...
vocals_ Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 δηλαδη θες να με πεις ολη η γερμανια που ειναι 85,000,000 million δεν κατεβαζει κανεις?χαχα και περιμεναν τωρα εμενα να πιασουν ε... Οοοκ, μου 'ρθαν στο μυαλό στιγμιότυπα από δημοτικό προφανώς «μα κυρία δε μιλάω μόνο εγώ μιλάνε κι άλλοι». Πφ, dissapointed. Επόμενο τόπικ. 4
Orpheas1992 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Πετα το χαρτι στα σκουπιδια και κανε σαν να μην εγινε τιποτα.....δεν ξερω παντως εδω στην Ελλαδα πιανει....
PCharon Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Έριξα ένα ψάξμο και διάβασα μερικά σχόλια των ίδιων των Γερμανών.Μη ψαρώνεις πολύ και βεβαίως μην τους απαντήσεις μόνος.Ο δικηγόρος που σου έστειλε το χαρτί δουλεύει σε γραφείο που εξυπηρετεί τα νομικά συμφέροντα του δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων του αρχείου. Δεν είναι οι γερμανικές αρχές αυτοί που σου έστειλαν το χαρτί αυτό. Βεβαίως ενδέχεται να επικαλούνται υπάρχοντες νόμους πάνω στο χαρτί και με την απειλή πως μπορεί να βρεθείς σε δικαστήριο για μεγαλύτερη ποινή και μπλαμπλα να σε προτρέπουν έτσι για ένα είδος συμβιβασμού και καλά, διότι αυτοί όπως καταλαβαίνεις για τα λεφτά ενδιαφέρονται (κερδίζει η εταιρεία - παίρνουν και τα ποσοστά στο δικηγορικό γραφείο) και αυτός είναι ο εύκολος τρόπος γι αυτούς, συμβιβασμός από σένα χωρίς πολλά πολλά.Άρα πρέπει κι εσύ να ρωτήσεις δικό σου δικηγόρο (ή έστω κάποιο Γερμανό παθόντα) για το τί σε συμφέρει να κάνεις. Διότι ότι νόμοι και να υπάρχουν εκεί, αυτό που έγραψε παραπάνω ο συμφορουμίτης για τα 85 εκατομμύρια πληθυσμού δεν είναι καθόλου άστοχο. Άρθρο που διάβασα αναφέρει πως μισό εκατομμύριο Γερμανοί το χρόνο λαμβάνουν γράμματα τέτοια, τα ποσά που ζητάνε τα γραφεία διαφέρουν και προφανώς δεν καταλήγουν να γεμίζουν τα δικαστήρια με μεμονωμένες τέτοιες υποθέσεις... Διάβασα κάπου πως τα δικαστήρια μπλοκάρουν τις περισσότερες τέτοιες υποθέσεις και ασχολούνται μόνο με σοβαρές πειρατείες. Στο «σοβαρές πειρατείες» από τα σχόλια που διάβασα φαίνεται να υπάρχει ένα «από τόσα και πάνω» για mp3 κι ένα για ταινίες. Οπότε καταλαβαίνεις πως δεν ανήκεις σε τέτοια περίπτωση.Τέλος πάντων, ρώτα εκεί που είσαι, για να μάθεις τί σε συμφέρει να κάνεις. Ίσως και το ότι δεν είσαι Γερμανός υπήκοος να είναι ένας λόγος να κάνεις μόκο και να πληρώσεις για έτερους λόγους, αλλά δε ξέρω, ρώτα.
Triple_HR21 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Έριξα ένα ψάξμο και διάβασα μερικά σχόλια των ίδιων των Γερμανών. Μη ψαρώνεις πολύ και βεβαίως μην τους απαντήσεις μόνος. Ο δικηγόρος που σου έστειλε το χαρτί δουλεύει σε γραφείο που εξυπηρετεί τα νομικά συμφέροντα του δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων του αρχείου. Δεν είναι οι γερμανικές αρχές αυτοί που σου έστειλαν το χαρτί αυτό. Βεβαίως ενδέχεται να επικαλούνται υπάρχοντες νόμους πάνω στο χαρτί και με την απειλή πως μπορεί να βρεθείς σε δικαστήριο για μεγαλύτερη ποινή και μπλαμπλα να σε προτρέπουν έτσι για ένα είδος συμβιβασμού και καλά, διότι αυτοί όπως καταλαβαίνεις για τα λεφτά ενδιαφέρονται (κερδίζει η εταιρεία - παίρνουν και τα ποσοστά στο δικηγορικό γραφείο) και αυτός είναι ο εύκολος τρόπος γι αυτούς, συμβιβασμός από σένα χωρίς πολλά πολλά. Άρα πρέπει κι εσύ να ρωτήσεις δικό σου δικηγόρο (ή έστω κάποιο Γερμανό παθόντα) για το τί σε συμφέρει να κάνεις. Διότι ότι νόμοι και να υπάρχουν εκεί, αυτό που έγραψε παραπάνω ο συμφορουμίτης για τα 85 εκατομμύρια πληθυσμού δεν είναι καθόλου άστοχο. Άρθρο που διάβασα αναφέρει πως μισό εκατομμύριο Γερμανοί το χρόνο λαμβάνουν γράμματα τέτοια, τα ποσά που ζητάνε τα γραφεία διαφέρουν και προφανώς δεν καταλήγουν να γεμίζουν τα δικαστήρια με μεμονωμένες τέτοιες υποθέσεις... Διάβασα κάπου πως τα δικαστήρια μπλοκάρουν τις περισσότερες τέτοιες υποθέσεις και ασχολούνται μόνο με σοβαρές πειρατείες. Στο «σοβαρές πειρατείες» από τα σχόλια που διάβασα φαίνεται να υπάρχει ένα «από τόσα και πάνω» για mp3 κι ένα για ταινίες. Οπότε καταλαβαίνεις πως δεν ανήκεις σε τέτοια περίπτωση. Τέλος πάντων, ρώτα εκεί που είσαι, για να μάθεις τί σε συμφέρει να κάνεις. Ίσως και το ότι δεν είσαι Γερμανός υπήκοος να είναι ένας λόγος να κάνεις μόκο και να πληρώσεις για έτερους λόγους, αλλά δε ξέρω, ρώτα. μαλιστα τα εστειλα τα χαρτια σε δικο μας δικηγορο και θα αναλαβεις αυτος απο εδω και περα το θεμα ειναι ομως οτι παλι θα πληρωσω κανα 500ρι στο δικηγορο ουτε συ αλλως για να το κανονισει αυτος!το χαρτι αυτο μου ηρθε αρχες ιανουαριου πολυ φοβαμια μην ερθει κανα νεο τωρα.
epp Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 για ποιο λογο να μη δωσεις τα 1000 να ξεμπερδευεις 100% ?? ετσι δινεις 500 σε δικηγορο και οταν ληξει η υποθεση αν δεν εχει κ θετικη εκβαση θα αναγκαστεις να δωσεις ξανα αλλα 1000... και αν η ιστορια τραβηξει μεγαλο χρονικο διαστημα και χρειαστει κ αλλα ο δικηγορος? οι γερμανοι ισχυει οτι βλεπουν με online streaming οπως ειπε καποιος πιο πανω ισως υπαρχουν κ αλλα κολπα(πχ vpn) ποιος ξερει παντως τα προστιμα αυτα που στελνουν δεν πανε αναλογα με το αν ειναι το σπιτι σε ελληνικο ή σε γερμανικο ονομα.. επισης ισχυει αυτο που ειπε και καποιος παραπανω , ο νομος ισχυει για ολους για εφαρμοζεται για ολους αλλα στο "κοινο" ματι φαινεται πολυ πιο ασχημα οταν ερχεται ο ξενος απο εξω και ενω παρανομει ζηταει να του χαριστει η ιστορια..... κατι που ισχυει πιστευω σε ολες τις χωρες.. οποτε για να στο θεσω αλλιως καποιος που μενει χρονια εκει ισως μπορουσε να ισχυριστει οτι πχ το μικρο παιδι του το πατησε και μολις το καταλαβε αυτος το απενεργοποιησε(μιας κ ευκολα αποδεικνυει οτι για χ χρονια δεν ειχε κατεβασει ποτε και τιποτε απο τορεντ) ενω ο ξενος φαινεται οτι ηρθε απτη χωρα του κ νομιζε πως κ εκει ειναι χυμα η κατασταση..
PCharon Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 μαλιστα τα εστειλα τα χαρτια σε δικο μας δικηγορο και θα αναλαβεις αυτος απο εδω και περα το θεμα ειναι ομως οτι παλι θα πληρωσω κανα 500ρι στο δικηγορο ουτε συ αλλως για να το κανονισει αυτος!το χαρτι αυτο μου ηρθε αρχες ιανουαριου πολυ φοβαμια μην ερθει κανα νεο τωρα. Κοίτα εγώ είπα μήπως υπήρχε περίπτωση να το αγνοούσες τελείως, δεδομένου πως η «παρανομία» σου είναι τόσο ασήμαντη ώστε δε θα έφτανε πραγματικά να απασχολήσει κάποιο δικαστήριο. Διάβασα πολλά κουλά από Γερμανούς, άλλοι το αγνόησαν και περίμεναν τη παραγραφή ή αν θα έρθει χαρτί από τις εκεί δικαστικές αρχές που θα αναγράφει "ειδοποίηση" (πράγμα π[ου σημαίνει πως όντως το προχώρησαν το θέμα και τότε αντιδράς οπωσδήποτε και πληρώνεις), άλλοι έστειλαν μικρότερο ποσό και δεν τους ξαναενόχλησαν και τέτοια. Αφού είπες σε δικηγόρο να το αναλάβει, ε, θα πάρει κάποια χρήματα και θα σου κοστίσει λογικό. Τα ποσά που ζητάνε αυτοί των εταιρειών δεν έχουν σχέση με κάποιο ποσό που ορίζει ο νόμος, είναι ακριβώς υπολογισμένα για να σε αποτρέψουν να πιάσεις τη διαδικασία με την έννοια πως όσα ζητάνε περίπου θα ξοδέψεις αν το προχωρήσεις μη αποδεχόμενος το συμβιβασμό μεταξύ σας. Εκβιασμό κάνουν κατ'ουσία, εκμεταλλευόμενοι το νόμο κι όσα πάρουν. Σε δικαστήριο δε πρόκειται να ασχοληθεί κανένας με 2 λεπτά uploading γι αυτό σου λέω κάποιες από τις χιλιάδες απειλές που στέλνουν τα νομικα γραφεία των εταιρειών εκεί είναι και τζούφιες (κάποιοι Γερμανοί έγραφαν πως είναι ανάλογα και με το νομικό γραφείο, τα ξέρουν εκεί πώς πάει περίπου), αλλά επειδή εγώ δεν είμαι Γερμανός κι εσύ είσαι ξένος εκεί, καλά έκανες κι απευθύνθηκες σε κάποιον. Αν θες να κατεβάσεις ατελείωτα χωρίς πρόβλημα, βρίσκεις μια υπηρεσία VPN με servers εκτός Γερμανίας και δίνεις 20-25€ το μήνα, αυτό κάνουν όλοι εκεί. Αν έχεις δικό σου άτομο εδώ Ελλάδα μπορείς να στήσεις ανέξοδα δική σου πύλη (όχι με καλή ταχύτητα ομως, θα στηρίζεσαι στο uploading της εδώ συνδεσης).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα