Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Ως 16αρης και εγω σκεφτομαι το μελλον και βλεπω οτι παντου ζητουν χαρτια (εννοω για την εργασία). Εχω παρει το Cambridge Proficiency και σκεφτομαι να δωσω και αλλα πτυχια πιο πανω απο αυτο γιατι πραγματικα αγαπω τα αγγλικά. χεχε. Επισης με το που τελειωσω του χρόνου το Λυκειο θα ξεκινησω 2η ξενη γλωσσα (λογικα καποια ανατολικη Αραβικα-Ινδικά-δεν ξέρω) Αλλα, θελω να παρω και κανα πτυχιο για γνωσεις Η/Υ. Από μικρος ημουν με ενα λαπτοπ και γενικοτερα τα σκαλιζα τα πραματα. Αν και δεν ειμαι κανας ειδικος κανα δυο πραματα πανω κατω τα ξερω. (εννοω above the average). Μεχρι προσφατα ημουν χρηστης Windows και τωρα πηγα στα Mac. Εχω ακουσει για το E.C.D.L. αλλα δεν εχω ιδεα τι ειναι. Μπηκα στο site τους αλλα δεν καταλαβα πολλά. Αυτο ειναι μονο για Windows ή και για Mac? Υπαρχει τιποτα καλύτερο? Το αναγνωρίζουν? Και βασικα χρειαζεται (ουσιαστικά) καπου? Αυτά. Επισης θα ηθελα να που προτεινετε και τιποτα αλλα τετοια πτυχιακα που θα μπορουσα να παρω για να γεμισω το bio μου. Σας ευχαριστω!!! :)

Δημοσ.

Αυτα που περιγράφεις τα ζητουσαν στα 90ς, από εκει και πέρα καλή γνώση αγγλικών θεωρείται αυτονόητη αλλά δεν θα δώσουν και τόση σημασια στο πτυχιο. To ECDL πιστοποιει ότι έχεις καποια γνώση του microsoft office και βασικών λειτουργιων ενός pc, πτυχιο αχρηστο για μένα και πλεον αχρηστο και στην αγορα. 

Το βιογραφικό σου καλό θα ηταν να το γεμισεις με προυπηρεσία και λοιπές δραστηριότητες, επίσης απο ξένες γλώσσες θα συνηστούσα κινέζικα ή τουρκικα, αναλογα το χώρο που θέλεις να δραστηριοποιηθείς. Εφόσον εισαι 16 το κυριοτερο πραγμα που θα έπρεπα να σε ενδιαφέρει πέρα απο τις γκομενες ειναι να βρεις τι ακριβώς θέλεις να κανεις στη ζωή σου και τα αλλα θα έρθουν, το να μαζευεις χαρτια γιατι μπορει να χρειαστουν ειναι λογική περασμένων δεκαετιων.

Δημοσ.

Αυτα που περιγράφεις τα ζητουσαν στα 90ς, από εκει και πέρα καλή γνώση αγγλικών θεωρείται αυτονόητη αλλά δεν θα δώσουν και τόση σημασια στο πτυχιο. To ECDL πιστοποιει ότι έχεις καποια γνώση του microsoft office και βασικών λειτουργιων ενός pc, πτυχιο αχρηστο για μένα και πλεον αχρηστο και στην αγορα. 

Το βιογραφικό σου καλό θα ηταν να το γεμισεις με προυπηρεσία και λοιπές δραστηριότητες, επίσης απο ξένες γλώσσες θα συνηστούσα κινέζικα ή τουρκικα, αναλογα το χώρο που θέλεις να δραστηριοποιηθείς. Εφόσον εισαι 16 το κυριοτερο πραγμα που θα έπρεπα να σε ενδιαφέρει πέρα απο τις γκομενες ειναι να βρεις τι ακριβώς θέλεις να κανεις στη ζωή σου και τα αλλα θα έρθουν, το να μαζευεις χαρτια γιατι μπορει να χρειαστουν ειναι λογική περασμένων δεκαετιων.

και εγω μαζι σου συμφωνω αλλα το πετυχα τυχαια στο νετ και ειπα να κανω thread. Thanks anyway :)

Δημοσ.

Το πιο All-around και χρήσιμο εφόδιο που μπορείς να πάρεις είναι οι γλώσσες.

Δεν έχει νόημα να αχοληθείς περισσότερο με αγγλικά, αν τα εξασκείς (που πλέον είναι πολύ ευκολο για τα αγγλικά) δεν θα χρειαστείς κάτι παραπάνω.

Κάτι ECDL κλπ ξέχνα τα. Αν χρησιμοποιήσεις το χρόνο και το χρήμα στην εκμάθηση μιας γλώσσας θα σου είναι απείρως πιο χρήσιμο "χαρτί".

Αν πάλι θες να ασχοληθείς με ΗΥ επαγγελματικά δε θα ασχοληθείς με ECDL και άλλα τέτοια αλλά με πιο σοβαρές πιστοποιήσης.

Εφόσον δε το έχεις πάρει απόφαση 100% το τι θες ΑΚΡΙΒΩΣ να κάνεις, ρίξε το κόπο και το χρήμα σου σε γλώσσες , θα σου χρειαστούν ΟΤΙ και να κάνεις.

ΥΓ

τα Ινδικά (Hindi) παρότι σίγουρα πρόκειται για γλώσσα χώρας με δυναμική νομίζω ότι δεν εχει τόσο αξία να ασχοληθείς μαζί τους. Αν θες ντε και καλά να ασχοληθείς με μια περίεργη γλώσσα μάθε κινέζικα ή αραβικά. Είναι νομίζω πιο χρήσιμες σαν γλώσσες. Μπορούμε να πεκταθούμε στο γιατί ...

Δημοσ.

Αν πάλι θες να ασχοληθείς με ΗΥ επαγγελματικά δε θα ασχοληθείς με ECDL και άλλα τέτοια αλλά με πιο σοβαρές πιστοποιήσης.

εχεις καποια παραδειγματα?
Δημοσ.

Στην αγορά εργασίας βλέπω είναι της μόδας τα Ρωσσικά. Οι άλλες γιατι; Και μάλιστα Τούρκικα ή Κινέζικα.

Δημοσ.

Στην αγορά εργασίας βλέπω είναι της μόδας τα Ρωσσικά. Οι άλλες γιατι; Και μάλιστα Τούρκικα ή Κινέζικα.

Γιατι ειναι 2 απο τις πιο αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο. 

Δημοσ.

Εγω σαν νεος που εχω βγει εδω και λιγο καιρο στην αγορα εργασιας εχω να σου προτεινω τα εξης:Αν εχεις χρονο πριν τις πανελληνιες μαθε ξενες γλωσσες περαιτερω απο τα αγγλικα.Υστερα κατασταλαξε στο περιπου με τι θες να ασχοληθεις αλλα οχι σαν ονομα σχολης αλλα και το τι ακριβως κανεις και ποσο δυσκολο ειναι για σενα να μαθεις μια δουλεια,αλλιως αν προσανατολιζεσαι σε δουλεια που ειναι πιο τεχνικη ισως να μην χρειαζονται ξενες γλωσσες(πχ υδραυλικος).Αυτα πανω κατω αν θυμηθω και κατι αλλο θα το προσθεσω στην συνεχεια

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

1. αποφασισε με τι θελεις να ασχοληθεις και δες τι γλωσσες ταιριαζουν πανω στον τομεα αυτο

προφανως στην ηλικια των 16 να αποφασισεις σωστα για κατι τετοιο ειναι δυσκολο(γιατι το θεμα δεν ειναι να παρεις απλα μια αποφαση αλλα να το ψαξεις το θεμα) οποτε συμβουλευσου γνωστους σου που σπουδαζουν ηδη ειτε που εχουν σπουδασει ωστε να δεις τι σου αρεσει

αν εχεις σκοπο να γινεις προγραμματιστης δεν χρειαζεσαι αλλη γλωσσα τα αγγλικα αρκουν ΟΜΩΣ θα πρεπει να λιωσεις στις γλωσσες προγραμματισμου απο τωρα ωστε να εισαι  αρκετα βηματα μπροστα απτους μελλοντικους συμφοιτητες σου

αν αντιστοιχα εχεις ονειρο ζωης να δουλεψεις σε ευρωπαικο οργανισμο της ΕΕ μαθε γαλλικα+γερμανικα ...παραδειγματα δινω

2. γλωσσα που δεν την εξασκεις την εχεις ξεχασει πολυ ευκολα. το να "μαθεις" τωρα την χ,ψ γλωσσα και να μην την μιλησεις ποτε ειναι δωρο αδωρο ουτε σωστα θα την μαθεις κ ουτε θα θυμασαι και τιποτε μετα απο καποια χρονια.. μου θυμιζει κατι τυπους που πανε να μαθουν ρωσικα γιατι ακουγεται "ιν" η ολη ιδεα ,κανουν μερικους μηνες κ τελικα καταλαβαινουν οτι δεν παιζει ποτε να πανε προς ρωσια κ ουτε να μιλησουν με καποιον ρωσικα. Επισης το προφισιενσι αν και ειναι  σαν c2 επιπεδο το υψηλοτερο δεν σημαινει οτι τα μιλας και native ...συνεχισε να διαβαζεις κυριως ειδησεις αρθρα κλπ ωστε να μεγαλωνεις το εξειδικευμενο λεξιλογιο...

3. τα ecdl ειναι μοδα κυριως στην ελλαδα... εξω οι μονες πιστοποιησεις που εχουν κατι να πουν ειναι αυτες σε φαση cisco κλπ

χαρτολαγνεια υπαρχει κυριως στην ελλαδα ,σε πολλες χωρες δεν εχει ΚΑΜΙΑ σημασια το τι χαρτι θα φερεις απο αγγλικα ειτε απο κινεζικα ειτε ιαπωνικα αλλα το πως θα τα πας στο interview+test  στα αγγλικα/κινεζικα/ιαπωνικα οταν ερθει η ωρα..

• Like 1
Δημοσ.

Πάμε παρακάτω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδη τα ελληνικα αφεντικα θελουν να παρουν τα λεφτα απο τους ρωσσους [τουρισμος, καταθεσεις etc] 

αμα το παμε ετσι, γιατι να μην μαθει αφρικανικα ή ινδονησιακη?

φιξντ.

μιλαγα για τους υπολοιπους βαρβαρους...

in other news

συμφερει να επενδυσεις σε ξενες γλωσσες ετσι και θελεις να κανεις δουλειες μονος σου...

my 2 cents

Επεξ/σία από viper2005
Δημοσ.

Ναι το ξέρω αυτό για τα Ρωσσικά. Οι άλλες γλώσσες πού θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν όμως; Π.χ. Κινέζικα; Άλλο να γουστάρεις να μάθεις μία γλώσσα, κακό δεν κάνει προφανώς.

Δημοσ.

Ναι το ξέρω αυτό για τα Ρωσσικά. Οι άλλες γλώσσες πού θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν όμως; Π.χ. Κινέζικα; Άλλο να γουστάρεις να μάθεις μία γλώσσα, κακό δεν κάνει προφανώς.

Πάντως πολλοί (π.χ. Γερμανοί) κάνουν ταχύρρυθμα Κινέζικα (να μιλάνε προφανώς, να γράφει και να διαβάζει δεν παίζει να μάθει κανείς γρήγορα) για να πιάσουν θέσεις σε εταιρίες στην Κίνα. Εκεί είναι οι business, όσο και να μας ξενίζει ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...