Προς το περιεχόμενο

Πώς να πάρετε καινούρια email γρηγορότερα αλλάζοντας τα fetch settings


iMarilina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

post-3259-0-22731000-1358367199_thumb.jp 
Έχετε παρατηρήσει οτι μερικές φορές παίρνει αρκετό χρόνο για να λάβετε μια ειδοποίηση email στο iPhone? Ο χρόνος που χρειάζεται για να ελεγχθούν οι σέρβερ για νέα μηνύματα είναι στην πραγματικότητα μια απλή επιλογή στις ρυθμίσεις για μερικούς παρόχους email, και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε και είναι εύκολο να επιταχύνετε τη διαδικασία αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις νωρίτερα και γρηγορότερα, πιο κοντά στον πραγματικό χρόνο λήψης του μηνύματος.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, αυτή η συμβουλή είναι για παρόχους email οι οποίοι χρησιμοποιούν το "Fetch" για να λάβουν νέα δεδομένα, που σημαίνει ότι ελέγχουν τον σέρβερ χειροκίνητα για νέα μηνύματα. Αυτό δε χρειάζεται για παρόχους οι οποίοι χρησιμοποιούν το "Push", το οποίο, όπως ακούγεται από την ονομασία του, σπρώχνει τα νέα μηνύματα στο iOS την ώρα που αυτά λαμβάνονται. Πριν ξεκινήσετε, βρείτε ποιόν τύπο χρησιμοποιεί η υπηρεσία σας:

Τσεκάρετε αν ο πάροχος email σας χρησιμοποιεί Push ή Fetch.
Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε στο "Mail, Επαφές, Ημερολόγια" και στη συνέχεια πατήστε "Fetch new data"
Επιλέξτε την "Προχωρημένη" επιλογή για να δείτε μια λίστα λογαριασμών email οι οποίοι εχουν σεταριστεί στην εφαρμογή Mail.app στο iOS και για να κοιτάξετε αν αυτοί χρησιμοποιούν Push, fetch ή manual.
Στην παρακάτω φωτογραφία, το Gmail χρησιμοποιεί Fetch και γι'αυτό θα μπορεί να παίρνει emails γρηγορότερα αλλάζοντας τις ρυθμίσεις fetch:


post-3259-0-27908400-1358367921_thumb.jp 

AΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ FETCH ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ EMAIL ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ

Και πάλι, αυτή η συμβουλή θα επιταχύνει μόνο λογαριασμούς οι οποίοι είναι σεταρισμένοι σε Fetch, ή για λογαριασμούς οι οποίοι είναι σεταρισμένοι να τσεκάρουν τα email χειροκίνητα, εκεί θα βοηθήσει αρκετά, εκτός αν κάνετε συνεχώς επαναφόρτωση της εφαρμογής Mail.app.

Aνοίξτε τις ρυθμίσεις και επιλέξτε "Mail, Επαφές, Ημερολόγια"
Επιλέξτε "Fetch New Data" και επιλέξτε Fetch "κάθε 15 λεπτά"

post-3259-0-32988900-1358368198_thumb.jp 

Η προκαθορισμένη ρύθμιση στο iOS είναι το fetch των emails κάθε ώρα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετά γρήγορο για μερικούς χρήστες ειδικά αν περιμένετε να λάβετε κάτι σημαντικό, αν είστε σε αναμονή για δουλειά, ή απλά αν προτιμάτε να λαμβάνετε νέα δεδομένα το γρηγορότερο δυνατόν.

Υπάρχει ένα θέμα με το να έχετε επιθετικές ρυθμίσεις fetch, και αυτό είναι η πιθανότητα χειροτέρευσης της μπαταρίας του iPhone. Αυτό γίνεται πιο επίπονο όταν το iPhone βρίσκεται σε δίκτυα cellular, γιατί ο χρόνος που χρειάζεται για να συνδεθεί σε σέρβερ μέσω LTE, 3G/4G ή Edge 2G θα είναι διαφορετικός ανάλογα με την κάλυψη του σήματος, και κάθε εργασία τρέχει στο παρασκήνιο μέχρι να ολοκληρωθεί. Είναι γεγονός ότι μια από τις πιο γνωστές συμβουλές για την καλύτερη διατήρηση της μπαταρίας του iPhone είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό, και η αύξηση του χρόνου του Fetch ανα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Αν σας απασχολεί η ζωή της μπαταρίας, να προσέχετε με αυτή τη ρύθμιση, γιατί σίγουρα έχει αντίκτυπο στοπόσο θα κρατήσει η συσκευή σας, και μπορεί να θέλετε να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση με βάση την κατάστασή σας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τα iPhones μας μαζί μας πάντοτε, καινοι περισσότεροι από μας δεν είναι πολύ μακριά από ένα φορτιστή είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι, άρα η γρηγορότερη ενημέρωση email αξίζει τον κόπο.

Παρεπιπτώντως, αυτό δεν θα λειτουργήσει ακριβώς το ίδιο για εκείνους που χρησιμοποιούν διαφορετικές εφαρμογές email για διαφορετικές διευθύνσεις, εφόσον η κάθε εφαρμογή iOs χρησιμοποιεί ξεχωριστές ειδοποιήσεις push οι οποίες με τη σειρά τους ρυθμίζονται μέσψ Ρυθμίσεων-ειδοποιήσεων, αλλά αυτό είναι ξεχωριστό θέμα.

ΠΗΓΗ: osxdaily.com


 
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...