Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Amazon θέλει κάρτα (πιστωτική, προπληρωμένη, χρεωστική) και δεν συνεργάζεται με το PayPal.

Πρέπει να γνωρίζεις, όμως ότι:

1. Το αγγλικό χρεώνει ελληνικό ΦΠΑ 23% και όχι τον αγγλικό 20%

2. Είναι προτιμότερο να πληρώνουμε στο νόμισμα της χώρας από όπου αγοράζουμε γιατί η ισοτιμία μετατροπής σε ευρώ είναι πάντα σε βάρος μας.

3. Στις κάρτες Visa/MasterCard η μετατροπή γίνεται με βάση την ισοτιμία των διεθνών αυτών οργανισμών και όχι την τραπεζική.

4. Ορισμένες τράπεζες, όπως πχ η Eurobank, Citibank και άλλες χρεώνουν επιπλέον και έξοδα συναλλάγματος (προμήθεια) που κυμαίνεται στο 2%. Δεν χρεώνει η ΕΤΕ και το ΤΤ. Επίσης έχει αναφερθεί ότι η χρεωστική της Πειραιώς δεν χρεώνει προμήθεια στις αγορές από το αγγλικό.

Περισότερες λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις στον οδηγό της υπογραφής μου.

Δημοσ.

παιδια το προβλημα με εμενα ειναι οτι η καρτα μου μεχρι 500€ μπορω να την χρεωσω οποτε για 500+€ δεν μπορω να παω........ καλα οι μαλακες πρεπει να εχεις καρτα για να παρεις κατι????

4. Ορισμένες τράπεζες, όπως πχ η Eurobank, Citibank και άλλες χρεώνουν επιπλέον και έξοδα συναλλάγματος (προμήθεια) που κυμαίνεται στο 2%. Δεν χρεώνει η ΕΤΕ και το ΤΤ. Επίσης έχει αναφερθεί ότι η χρεωστική της Πειραιώς δεν χρεώνει προμήθεια στις αγορές από το αγγλικό.

δηλαδη φιλε στα 500€ * 2% εχουμε 10€ εξοδα συναλλαγατος?

Δημοσ.

παιδια το προβλημα με εμενα ειναι οτι η καρτα μου μεχρι 500€ μπορω να την χρεωσω οποτε για 500+€ δεν μπορω να παω........ καλα οι μαλακες πρεπει να εχεις καρτα για να παρεις κατι????

Ναι, και,δυστυχώς, τα έχω πληρώσει στη Eurobank από το ΣΕΠ 2012, σε μερικές αγορές, μέχρι να  καταλάβω ότι άλλες τράπεζες δεν χρεώνουν, οπότε άλλαξα κάρτα και αποφάσισα να γράψω τον οδηγό της υπογραφής μου, στον οποίο έχω αφιερώσει ένα κεφάλαι για το θέμα αυτό.

Δημοσ.

Επίσης έχει αναφερθεί ότι η χρεωστική της Πειραιώς δεν χρεώνει προμήθεια στις αγορές από το αγγλικό.παιδια το προβλημα με εμενα ειναι οτι η καρτα μου μεχρι 500€ μπορω να την χρεωσω οποτε για 500+€ δεν μπορω να παω........ καλα οι μαλακες πρεπει να εχεις καρτα για να παρεις κατι????

Η χρήση κάρτας διασφαλίζει τόσο εσένα όσο και την τράπεζα.

Η Πειραιώς έχει χρέωση μετατροπής συναλλάγματος 2% (μέχρι 6 ευρώ μέγιστο όμως).  Μελέτησε καλά την τιμολογιακή πολιτική της κάθε τράπεζας προτού επιλέξεις κάρτα.

Διάβασε το άρθρο του μακφιλ και βγάλε μια χρεωστική μόνο για αγορές.

Στην Πειραιώς μέσω του webbanking μπορώ να ανεβάσω το όριο συναλλαγών μέχρι 2000 ευρώ! Επικοινώνησε με την τράπεζά σου για να δεις μήπως μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο.

Επίσης έχει αναφερθεί ότι η χρεωστική της Πειραιώς δεν χρεώνει προμήθεια στις αγορές από το αγγλικό.

Σε αγορές στο ebay σίγουρα χρεώνει χωριστά την μετατροπή συναλλάγματος. 

Στο αγγλικό amazon δεν χρεώνει χωριστά. Δεν ξέρω όμως μήπως το ενσωματώνει στο συνολικό ποσό (όπως κάνει π.χ η Τ.Κύπρου). Δυστυχώς η Πειραιώς δεν κρατάει παλιό αρχείο συναλλαγών για να το επιβεβαιώσω. Ίσως να πάω καμιά μέρα να τους ζητήσω αναλυτικό λογαριασμό παλαιοτέρων ετών!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...