Προς το περιεχόμενο

Οι σύγχρονοι σκλάβοι της Amazon


Spyros7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν εχω καταλαβει που διαφωνουμε.

 

Αν εννοεις στο αν ειχε η σοβιετικη ενωση κουμουνισμο ή σοσιαλισμο δεν νομιζω οτι η ταμπελα οριζει το πολιτευμα αλλα η ουσια.

Η ουσιαστικη διαφορα των 2 ειναι οτι πανω στην βαση του κουμουνισμου υπηρχαν διαφορες στην αμοιβη αναλογα με το τι παραγεις. Ο κρατισμος μεσουρανουσε....

 

 

 

"Ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός είναι ο ίδιος κοινωνικο – οικονομικός σχηματισμός. Οι θεμελιωτές της κομμουνιστικής θεωρίας, ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Έγκελς, ονόμαζαν το σοσιαλισμό, αρχική φάση του κομμουνισμού. Ο όρος κομμουνισμός συνήθως χρησιμοποιείται για την ανώτερη φάση αυτού του σχηματισμού.

 
Ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός έχουν την ίδια οικονομική βάση, την κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Στη σοσιαλιστική, όπως και στην κομμουνιστική κοινωνία, δεν υπάρχουν εκμεταλλεύτριες τάξεις και η κοινωνία αποτελείται μόνο από τον εργαζόμενο λαό. Ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός έχουν ακόμα τον ίδιο σκοπό – την πλήρη ανάπτυξη του ατόμου. Το πρόγραμμα του κομμουνιστικού κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης καθορίζει αυτό το σκοπό σαν ικανοποίηση στον ανώτερο βαθμό των υλικών και πνευματικών αναγκών κάθε μέλους της κοινωνίας."

 

Πηγη:  http://hlias.forumotion.com/t9-topic

 

 

 

Ο σοσιαλισμος οπως τον βιωσαμε στην Ελλαδα εχει την εννοια του παρακατω Link. 

 

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

 

Στη θεωρία διαφωνούμε λίγο, γιατί μου φάνηκε ότι αφέθηκε να εννοηθεί ότι ο κομμουνισμός ταυτίζεται με τον κρατισμό. Όπως και να'χει βέβαια, τα παρακλάδια του κομμουνισμού και του αναρχισμού είναι ατελείωτα, και οι διαφορές τους μικρές αλλά πολλές φορές σημαντικές.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Πολύ ωραίες και επικοδομητικές οι πολιτικές συζητήσεις και προσωπικά μου αρέσει να συμμετέχω σε αυτές. Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρώ πως η ουσία του προβλήματος, η οποία έχει άμεση σχέση με την Amazon, δεν βρίσκεται στις ιδεολογικές αντιλήψεις της οποιαδήποτε "παράταξης". Το πρόβλημα είναι το εργασιακό καθεστώς που επιβάλουν στις επιχειρήσεις τους εταιρείες κολοσσοί, όπως η Amazon.

 

Το άρθρο, ίσως να ήταν σε κάποια σημεία του υπερβολικό. Επίσης ίσως κάποιοι να επιχειρούν να το εκμεταλευτούν κατά το δοκούν. Ό,τι από αυτά και να συμβαίνει όμως η ουσία δεν αλλάζει. Δεν υπάρχουν πλέον ιδεολογίες, καθεστώτα κλπ κλπ. Δεν υπάρχουν με την έννοια πως καμία χώρα δεν διοικείται με βάση πολιτικές ιδεολογίες. Υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα, τα οποία λυμαίνονται την παγκόσμια αγορά και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν συνήθως στο χέρι τους κυβερνώντες. Οι εταιρείες λοιπόν αυτές, προωθούν τα νομοθετικά πλαίσια που τους συμφέρουν, εφαρμόζουν τις πρακτικές που τους εξυπηρετούν καλύτερα, με μοναδικό στόχο το κέρδος και τη φτηνή εργασία. Και φυσικά έχουν νομικούς στρατούς για παντώς είδους κάλυψη.

 

Πανάθλιο φαινόμενο ο φασισμός, μοιάζει προκλητικά με τον κομμουνισμό σε πολλές από τις πρακτικές τους αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτές οι ιδεολογίες και όσοι τις "υπηρετούν". Θα υπήρχε άραγε στην Ελλάδα χρυσή αυγή αν τα πράγματα, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά ήταν καλύτερα; Θα υπήρχε αν είχαμε παιδεία, θεσμούς και οικονομική ευημερία; ΟΧΙ. Κάτι ανάλογο συμβαίνει παντού.

 

Πάντα θα υπάρχουν άτομα, που για τους δικούς του λόγους ο καθένας, θα υιοθετούν "ακραίες" ιδεολογίες. Αυτό είναι λογικό, φυσιολογικό, υγιές και αναπόφευκτο. Όσο μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού συνόλου ευημερεί τόσο τα "φαινόμενα" αυτά εξασθενούν. Επομένως το θέμα δεν είναι να "τσακωνόμαστε" αν κάποιο από τα δύο είναι "καλό" ή "κακό". Το θέμα είναι να βρεθεί ένας τρόπος σε μια κοινωνία να ευημερίσει σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει.

 

Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο το γενονός πως τέτοιου είδους καθεστώτα εφαρμόστηκαν σε κράτη που οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες ήταν υπό διάλυση.

 

Επί του θέματος λοιπόν και χωρίς να παίρνω ως απαραίτητα ακριβές το "ρεπορτάζ", το βρήσκω εξαιρετικά πιθανό να είναι πραγματικότητα, παρόμοια ή και χειρότερα φαινόμενα, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας. Δεν θα με εξέπληττε καθόλου και μάλιστα έχω την αίσθηση πως σίγουρα συμβαίνουν και χειρότερα που δεν γνωρίζουμε. Επειδή όμως δεν μας αρέσει να τα "σκαλίζουμε" οι περισσότεροι και επειδή ταυτόχρονα πιστεύουμε πως εμείς οι ίδιοι, με κάποιο μαγικό τρόπο θα καταφέρνουμε πάντα να τη γλιτώνουμε, προτιμάμε να τα "διαψεύουμε". Να λέμε σε όσους τα επικαλλούνται πως είναι υπερβολικοί και συνομωσιολόγοι και να πείθουμε και τον εαυτό μας τον ίδιο πως αυτά είναι "δράκοι". Δεν είναι...

 

Τέλος, τις εκάστοτε ακραίες ιδεολογίες που επιχειρούν κάποιοι να εφαρμόσουν στην πράξη, στην ουσία κάποιος τις εκμεταλεύεται και συνήθως δεν είναι εκείνος που τις οραματίζεται ως κάτι καλό. Είναι εκείνος που γνωρίζει εξ αρχής πως δεν είναι κάτι καλό αλλά τον συμφέρει να επικρατήσει τη δεδομένη στιγμή. Υπάρχουν καλά στοιχεία και θετικοί παράμετροι σχεδόν σε κάθε ιδεολογία. Την διαφορά όμως δεν τη κάνουν οι ιδεολογίες, τη διαφορά τη κάνουν οι άνθρωποι. Και όσο δεν έχουμε παιδεία δεν θα έχουμε και ανθρώπους να κάνουν τη διαφορά.

 

Οι "σωστοί" άνθρωποι θα μπορούσαν να εφαρμόσουν με θετικό τρόπο σχεδόν κάθε ιδεολογία. Σίγουρα όμως θα εφάρμοζαν κάτι πολύ καλύτερο από αυτό το χάλι που επικρατεί παγκοσμίως. Η παιδεία είναι το πρώτο σκαλοπάτι μιας υγιούς κοινωνίας. Όταν δεν υπάρχει, όσα παρατηρούμε να συμβαίνουν είναι αναπόφευκτα.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαββα δεν ισχυει,

 

η παραπαιδεια ΔΕΝ ειναι νομικα κατοχυρωμενη.

 

Η εννοια παραπαιδεια ειναι παρανομη κ "θεωρητικα" διωκεται....

Εχεις συνδέσει ως άνομο οτιδήποτε παίρνει την πρόθεση "παρα",αλλά ακόμα και η θεσμική νομιμότητα αναγνωρίζει για παράδειγμα τα φροντιστήρια και δεν τα διώκει όπως λανθασμένα αναφέρεις.Ακόμα και η ίδια η χρήση του ορισμού "παράνομος" μπορεί να ορίζει το έκνομο και όχι το άνομο.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένας από σας να είχε τη μπέσα να απαντήσει μία φορά ευθέως και τι στον κόσμο...μια ζωή στην υπεκφυγή και στη ντρίμπλα! Anyway, δε θα σας μάθω τώρα, σας ξέρω από πολύ παλιά. Έχε χάρη που δε βαριέμαι...

 

...το λοιπόν:

 

- Ταυτίζονται, δεδομένου ότι αμφότερα υπερασπίζονται και φιλοδοξούν - αν και όταν αποκτήσουν εξουσία - να επιβάλουν ανελεύθερα και καταπιεστικά καθεστώτα.

 

- Δεν είναι αντίθετα και αν δε...«συμπορεύονται» στον αγώνα επικράτησης τού φασισμού, είναι διότι το καθένα από αυτά τα άκρα, μάχεται για την επιβολή του είδους εκείνου τού φασισμού, το οποίο βολεύει την ιδεολογία του: «Μαύρο» φασισμό το ένα άκρο, «κόκκινο» το άλλο.

 

- Εκτός κι αν κάνω λάθος και υπάρχουν ...εκλογές, ή ελευθερία έκφρασης γνώμης σε κάποιο απ' τα δύο...

 

Συνεχίζεις να μη βλέπεις ομοιότητες, ή συνεχίζεις να μη ...θέλεις να τις δεις;

 

Μία είναι η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των «μαύρων» και των «κόκκινων» φασιστών: Το γεγονός ότι οι «μαύροι» δηλώνουν απροκάλυπτα και ευθαρσώς την πραγματική ιδεολογία τους και την επιθυμία τους να καταργήσουν και να εξαφανίσουν κάθε αντίθετη άποψη ή πράξη, οπότε ο κόσμος τους καταλαβαίνει και μπορεί να τους αποφύγει. Αν επιλέξει δε να μην τους αποφύγει, αλλά να τους δώσει εξουσία, τουλάχιστον θα το έχει κάνει ενσυνείδητα, επειδή συμφωνεί με τη φασιστική τους ιδεολογία, όχι επειδή ξεγελάστηκε. 

 

Οι «κόκκινοι» από την άλλη μεριά, έχουν καταντήσει ...διαβητικοί από το πιπίλισμα τής καραμέλας «δημοκρατία», μπας και τσιμπήσει κανένας χάννος. Εν ολίγοις, πρόκειται απλά για υποκριτές και διπρόσωπους οι οποίοι, έχοντας την αυτογνωσία ότι, αν παρουσιάσουν τον πραγματικό τους εαυτό, ο κόσμος θα τους γράψει ακόμα περισσότερο - αν είναι πλέον δυνατόν... - εκεί που δεν πιάνει μελάνι, επιλέγουν να παρουσιάσουν τη ...μάσκα τους, με σκοπό να παραπλανήσουν. Ευτυχώς όμως, οι χάννοι όσο πάνε και λιγοστεύουν...

 

Παρεμπιπτόντως, αν και η δική μου ερώτηση προηγείτο και θα ήταν δίκαιο να απαντηθεί πρώτη, χάριν τής συζήτησης, εγώ σου παραχώρησα την προτεραιότητα και απάντησα στη δική σου. Έφτασε η σειρά σου λες, ή όχι ακόμα; Επαναλαμβάνω λοιπόν:

 

Ανάφερέ μου μία αντιπολιτευόμενη εφημερίδα που κυκλοφόρησε, έναν αντιπολιτευόμενο ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό που εξέπεμψε, ένα αντιπολιτευόμενο κόμμα του οποίου επετράπη η παρουσία, ή έναν ιδεολογικό αντιρρησία που τόλμησε να εκφράσει δημόσια την αντίρρησή του και δεν τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι, σε ένα οποιοδήποτε κομμουνιστικό ή ακροαριστερό καθεστώς. Μία περίπτωση από τις παραπάνω, μου είναι υπέρ αρκετή...

 

...εκτός κι αν, κατά την προσφιλή τακτική των ομοϊδεατών σου, επιλέξεις το γνωστό και μη εξαιρετέο «απαξιώ»! Για να δούμε... 

Δυστυχώς δεν έχω το χρόνο ούτε την διαθεση να κάτσω να σου απαντήσω γιατί πέραν της συγχυσης , ουσιαστικά με χαρακτηρίζεις ναζί πράγμα που το θεωρώ αφορμή για τερματισμό οποιασδήποτε κουβέντας.

Θα κλείσω με την φράση πιπίλα στα στόματα των "δημοκρατων" εξουσιαστών και πιστών υπηρετών του κεφαλαίου:Δεν υπάρχει εναλλακτική.

Ο νοών ...νοείτω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχεις συνδέσει ως άνομο οτιδήποτε παίρνει την πρόθεση "παρα",αλλά ακόμα και η θεσμική νομιμότητα αναγνωρίζει για παράδειγμα τα φροντιστήρια και δεν τα διώκει όπως λανθασμένα αναφέρεις.Ακόμα και η ίδια η χρήση του ορισμού "παράνομος" μπορεί να ορίζει το έκνομο και όχι το άνομο.

Σαββα, εγω δεν εχω συνδεσει τίποτα με το παρα.

 

Η παραπαιδεια ΔΕΝ ειναι τα φροντιστηρια. Ψαξτο.

 

Επισης ο ανομος ειναι ο ηθικα καταδικαστεος και μονο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στη θεωρία διαφωνούμε λίγο, γιατί μου φάνηκε ότι αφέθηκε να εννοηθεί ότι ο κομμουνισμός ταυτίζεται με τον κρατισμό. Όπως και να'χει βέβαια, τα παρακλάδια του κομμουνισμού και του αναρχισμού είναι ατελείωτα, και οι διαφορές τους μικρές αλλά πολλές φορές σημαντικές.

 

 

Τόλη μπορεί θεωρητικά να έχεις δίκιο αλλά ο ταυτισμός του κομμουνισμού με τον κρατισμό δεν είναι τελείως άδικος κατά τη γνώμη μου, αφού η μόνη εφαρμοσμένη εκδοχή του κομμουνισμού -ο μπολσεβίκικου τύπου κομμουνισμός- κατέληξε σε απολυταρχικά γραφειοκρατικά καθεστώτα αντί για αταξικές κοινωνίες.

Είναι δύσκολο να το αποδώσεις αυτό σε συγκυρία από τη στιγμή που το είχε προβλέψει αυτό με εντυπωσιακή ακρίβεια ο Μπακούνιν αρκετά χρόνια πριν το 1917, όταν διαφωνούσε σε τελείως θεωρητική βάση με τον ίδιο το Μαρξ στην 1η διεθνή.

Πιο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι αυτή ήταν η μοιραία κατάληξη του συγκεντρωτικού μεταβατικού μοντέλου (υπό την επίβλεψη μάλιστα μιας ελίτ "πεφωτισμένων" ηγετών) που πρότειναν οι Μαρξιστές ως μεταβατικό στάδιο. 

Και αυτό το λέω με λύπη αφου τα κατορθώματα των Σταλινικών δίνουν εδώ και χρόνια πάτημα σε κάθε ημιμαθή wannabe μεγαλοαστό να μιλάει για άκρα που ταυτίζονται και λοιπές αστειότητες που δεν αξίζει καν να αντικρούσει κάποιος.

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mα ο καπιταλισμός βασίζεται στην ιδέα ότι κάνοντας μια δουλειά, έχεις ένα μαγαζί/επιχείρηση (βάζεις το κεφάλαιο)αγοράσεις κάποια αντικείμενα,

 πλασάρεις τον εαυτό σου, βγεις από πάνω από τον άλλο εργαζόμενο/προλετάριο (γιατί αυτό είμαστε οι περισσότεροι εκτός άμα γεννηθήκατε κάποιοι με βασιλικό αίμα τότε πάω πάσο)

είτε κοινωνικά,είτε οικονομικά ανέβεις δηλαδή level (όπως λέμε στα video games) θα μετράς και θα είσαι super,duper γαμάουα!

Εκεί στηρίζεται και έχει πιάσει το όλο θέμα.

Αυτή η ψευδαίσθηση .

Για αυτό υπάρχουν όλα αυτά τα νέα παιδιά (και όχι μόνο)με τέτοιο τρόπο σκέψης που περιγράφει ο half evil.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ψευδαίσθηση που δημιουργεί ο καπιταλισμός σε αρκετά μέλη της κοινωνίας είναι υπαρκτή και βοηθάει το συγκεκριμένο σύστημα να συντηρείται. Σε αυτό συμφωνώ. Δεν υπάρχουν όμως αντίστοιχες ψευδαισθήσεις σε όλα τα συστήματα; Τουλάχιστον, σε όσα έχουν εφαρμοστεί τον τελευταίο αιώνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

είτε κοινωνικά,είτε οικονομικά ανέβεις δηλαδή level (όπως λέμε στα video games) θα μετράς και θα είσαι super,duper γαμάουα!

 

 

αυτο συνεβαινε και προ-καπιταλισμου..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς δεν έχω το χρόνο ούτε την διαθεση να κάτσω να σου απαντήσω γιατί πέραν της συγχυσης , ουσιαστικά με χαρακτηρίζεις ναζί πράγμα που το θεωρώ αφορμή για τερματισμό οποιασδήποτε κουβέντας.

Θα κλείσω με την φράση πιπίλα στα στόματα των "δημοκρατων" εξουσιαστών και πιστών υπηρετών του κεφαλαίου:Δεν υπάρχει εναλλακτική.

Ο νοών ...νοείτω.

 

Είδες που είμαι μέσα στο μυαλό σου ...μπαγασάκο; «Χρόνο» και «διάθεση» για να ρωτάς και να πετάς μπηχτές, έχεις άφθονο. Όταν όμως είναι να απαντήσεις συγκεκριμένα ...αιφνιδίως τελειώνει!

 

Το «απαξιώ» που πρόβλεψα πριν (επίσημη «γραμμή» βλέπεις, για όλα τα συντρόφια...), ή στο πιο λαϊκό: «Τουμπεκί ψιλοκομμένο»...

 

Απαιτεί πολύ ...χρόνο(!) και ιδιαίτερη ...διάθεση(!), η αναφορά μίας λέξης, ε; Έστω και μόνο για να βουλώσεις το στόμα αυτού που - όπως λες - σε χαρακτηρίζει φασίστα. Είσαι μεγαλόψυχος όμως και δε θέλεις να με κάνεις ρεζίλι...

 

Α, παρεμπιπτόντως, δε σε χαρακτηρίζω, ούτε σε θεωρώ «ναζί». Βασικά, δε σου προσδίδω κανένα χαρακτηρισμό προσωπικά, αφού δε σε ξέρω. Οποιονδήποτε όμως,  ο οποίος δεν έχει ούτε τα guts να παρουσιάσει το πραγματικό του πρόσωπο και την αλήθεια τής ιδεολογίας του, ούτε τη θέληση να τεκμηριώσει τις απόψεις του, τον χαρακτηρίζω δειλό υποκριτάκο. Το ποιος διακρίνει χαρακτηρισμούς και - το σημαντικότερο - βλέπει τον εαυτό του μέσα στον εκάστοτε χαρακτηρισμό και ...μυγιάζεται, είναι άλλο ζήτημα.

 

Δεν το συνεχίζω, για να μη σπαταλώ τον ...πολύτιμο χρόνο σου, ούτε να σου χαλάω τη ...διάθεση! Εκτός αν το θελήσεις... 

Επεξ/σία από deesnider
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οτι εχει ξεκινησει το κακο, εχει ξεκινησει.

χιλαιδες επιχειρησεις απο μικρομεσαιες, μεχρι βιομηχανικες, ειτε εχουν κλεισει, ειτε εχουν παει στο εξωτερικο, με 1.5m ελληνες να εχουν μεινει ανεργοι.

 

Αυτά είναι τα δεδομένα της χώρας μας και φυσιολογικό επακόλουθο του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος καθώς ο καπιταλισμός από την στιγμή της ύπαρξης του γεννάει οικονομικές κρίσεις.

 

 

αντιδιαμετρικα αντιθετη εικονα του 5χρονου πλεον κακου οιωνου: "ερχονται οι ξενοι να μας κανουν σκλαβους" ,δεν νομιζεις;

 

Εχουμε γίνει σκλάβοι στην ντόπια ολιγαρχία όσο κρατάει ακόμα αυτή (βλέπε κάποιους επιχειρηματίες που πάνε μέσα ή χρεοκοπούν) μέχρι να έρθει το foreign κεφάλαιο,δεν άλλαξε κάτι πρώτα είχαμε τους δικούς μας τώρα έρχεται η σειρά των άλλων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mα ο καπιταλισμός βασίζεται στην ιδέα ότι κάνοντας μια δουλειά, έχεις ένα μαγαζί/επιχείρηση (βάζεις το κεφάλαιο)αγοράσεις κάποια αντικείμενα,

 πλασάρεις τον εαυτό σου, βγεις από πάνω από τον άλλο εργαζόμενο/προλετάριο (γιατί αυτό είμαστε οι περισσότεροι εκτός άμα γεννηθήκατε κάποιοι με βασιλικό αίμα τότε πάω πάσο)

είτε κοινωνικά,είτε οικονομικά ανέβεις δηλαδή level (όπως λέμε στα video games) θα μετράς και θα είσαι super,duper γαμάουα!

Εκεί στηρίζεται και έχει πιάσει το όλο θέμα.

Αυτή η ψευδαίσθηση .

Για αυτό υπάρχουν όλα αυτά τα νέα παιδιά (και όχι μόνο)με τέτοιο τρόπο σκέψης που περιγράφει ο half evil.

ο καπιταλισμος ειναι τελειως ελευθερη αγορα χωρις νομους και κανονες,οπου αυτος που εχει περισσοτερα λεφτα θα κερδισει ακομα περισσοτερα και το αναποδο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο καπιταλισμος ειναι τελειως ελευθερη αγορα χωρις νομους και κανονες,οπου αυτος που εχει περισσοτερα λεφτα θα κερδισει ακομα περισσοτερα και το αναποδο.

Αυτος που εχει το περισσοτερο μυαλο θα κερδισει. Αυτο που περιγραφεις ειναι το ελληνικο συστημα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Αυτά είναι τα δεδομένα της χώρας μας και φυσιολογικό επακόλουθο του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος καθώς ο καπιταλισμός από την στιγμή της ύπαρξης του γεννάει οικονομικές κρίσεις.

 

συγνωμη αλλα εδω και 40 χρονια, σοσιαλισμο δεν ειχαμε στην ελλαδα; ενα σοσιαλιστικο κομμα δεν εβγαινε συνεχεια με την ψηφο του λαου;

αρα η σημερινη κριση που περναει η ελλαδα, ειναι αποτελεσμα της σοσιαλιστικης πολιτικης που εφαρμοζε το συγκεκριμενο κομμα ολα αυτα τα χρονια.

επομενως εσυ γιατι λες οτι η κριση ειναι "φυσικο επακολουθο του καπιταλιστικου οικονομικου συστηματος;" οταν η ιδια η πραγματικοτητα ειναι αρκετα διαφορετικη;

 

 

Εχουμε γίνει σκλάβοι στην ντόπια ολιγαρχία όσο κρατάει ακόμα αυτή (βλέπε κάποιους επιχειρηματίες που πάνε μέσα ή χρεοκοπούν) μέχρι να έρθει το foreign κεφάλαιο,δεν άλλαξε κάτι πρώτα είχαμε τους δικούς μας τώρα έρχεται η σειρά των άλλων.

 

μεχρι να ερθει το foreign κεφαλαιο; αυτο το "μεχρι" το ακουω εδω και 5 χρονια. αντιθετως αυτο που συμβαινει ολον αυτο το καιρο, ειναι να φευγει το ξενο κεφαλαιο.

δηλαδη η ιδια πραγματικοτητα για αλλη μια φορα αντιφασκει με αυτα που λες τωρα.

αρα η μας παραμυθιαζεις η ζεις εκτος πραγματικοτητας. τουλαχιστον αυτο το συμπερασμα βγαζω εγω, διαβαζοντας τους χρησμους της κασσανδρας που δινεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτος που εχει το περισσοτερο μυαλο θα κερδισει. 

 

Εσύ βέβαια τώρα περιγράφεις το χριστιανικό σύστημα.

 

συγνωμη αλλα εδω και 40 χρονια, σοσιαλισμο δεν ειχαμε στην ελλαδα; ενα σοσιαλιστικο κομμα δεν εβγαινε συνεχεια με την ψηφο του λαου;

αρα η σημερινη κριση που περναει η ελλαδα, ειναι αποτελεσμα της σοσιαλιστικης πολιτικης που εφαρμοζε το συγκεκριμενο κομμα ολα αυτα τα χρονια.

επομενως εσυ γιατι λες οτι η κριση ειναι "φυσικο επακολουθο του καπιταλιστικου οικονομικου συστηματος;" οταν η ιδια η πραγματικοτητα ειναι αρκετα διαφορετικη;

 

Όλοι αυτοί οι σοσιαληστές και οι δεξιοί λοιπόν (βλέπω τους ξεχνάς αυτούς τεχνηέντως) που έφτιαξαν λεφτά στην πλάτη μας, αποφάσισαν να φέρουν τώρα τον νεοφιλελευθερισμό, γιατί σου λέει, μλκας είμαι να πληρώνω?

 

Εγώ τώρα φτιάχτηκα γειασαν στα κορόιδα, ας τους τα πάρω ξανά, τώρα και με τις ευλογίες των ξένων.

 

Και στην τελική ποιος μίλησε για ξένο κεφάλαιο? Σιγά μην άφηναν ποτέ τα ελληνικά τζάκια το ξένο κεφάλαιο να έρθει να επενδύσει στην Κούβα της Ευρώπης, χωρίς τη μίζα τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...