Προς το περιεχόμενο

Green Vs Black συμβουλές και απορίες-προβλήματα...


stringkiller_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα ξενύχτες,

 

  Ήρθε η ώρα να μου δώσετε κι εμένα ένα χεράκι γιατί υπάρχει θέμα.. έλλειψη χώρου μάλλον, ή μάλλον από εκεί ξεκίνησε γιατί είχε γεμίσει το σύμπαν με σειρές και ταινίες που δεν διέγραφα γιατί μου άρεσε να τις έχω στην "συλλογή".

 Με αποτέλεσμα να γέμισαν οι δίσκοι και αφού έσβησα αρκετά πράγματα βλέπω φαντάσματα και ανησυχητικά πράγματα που εξηγώ παρακάτω.

 

- Απορείες

  Τώρα δουλεύω έναν seagate που ήταν εξωτερικός και τον έκανα εσωτερικό εδώ και περίπου 3 χρόνια και λόγω των παρακάτω θα τον αλλάξω αλλά με τι?

  Το pc είναι στο υπνοδωμάτιο και θα εκτιμούσα έναν ήσυχο δίσκο δλδ green αλλά που και που παίζω και κανένα παιχνιδάκι δλδ ο black μάλλον θα βοηθούσε.  Η ερώτηση είναι:  wd-grean-ears θα με καλύψει σαν βασικός για να πάρω κανένα 2tb με 100 ευρώ ή να πάω για black στα ίδια λεφτά αλλά στην μισή χωρητικότητα και "λίγο"-μάλλον- πιο φασαριόζο.  

 

Αν κάποιος έχει δοκιμάσει και τους 2 (black-green) ας δώσει καμιά συμβουλή και αν κάποιος έχει μόνο green (εκτός από τον AV-GP γιατί είναι φτιαγμένος για καταγραφικά - κάμερες ασφαλείας και δεν κάνει data recovery, προτιμάει να συνεχίσει να γράφει παρά να κάνει re-locate το bad block οπότε αν κάποιος τον έβαλε βασικό.. θα του άλλαξε την πίστη με μπλε οθόνες.) 

 

- Προβλήματα.

  Ashampoo HDD Control

ST3640323AS                             Health:77%  Performance:63%

WDC WD20EARS-00MVWBO     Health:98%  Performance:100%

 

  Hard Disk Sentinel 4.20 PRO

ST3640323AS                             Health:9%     63 bad sectors !!!      Performance:100% !!!!!!!

WDC WD20EARS-00MVWBO     Health:9%    534 bad sectors!!!!!!!  Performance:100% !!!!!!

 

Έλεος ??  μάλλον φταίει το ότι τους είχα με 5% ελεύθερο χώρο για κανένα 2μηνο. αλλά και πάλι τα windows 7 (64bit) έχουν 6GB RAM για το file-system και ποτέ δεν χρησιμοποίησαν πάνω από 4,5GB.

Τελικά τι από τα 2 ισχύει? πήρε μέντα και ο  wd?????

 

seagate 3 χρόνια uptime, wd 1 χρόνο uptime

 

παιδιά βάλτε ένα χέρι γιατί θα παραδώσει πνεύμα ο δίσκος και πρέπει να του αλλάξω δίσκο το συντομότερο.

 

let the games begin.

post-179977-0-79630000-1360975721_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω οτι ο Blue είναι μια μέση και πολύ καλή λύση(εγώ τον πήρα). είχα Green EARS και χάλασε. Τα benchmarks δίνουν πιο γρήγορο τον Blue από τον Black και είναι και πιο φτηνός! Στον προτείνω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως πολλάκις έχει πει ο μετρ του είδους εδώ μέσα όλα αυτά είναι ένας μπούσουλας και όχι ευαγγέλιο.

Δεύτερον είπες πως τα θέλεις τα data σου οπότε τι θα κάνεις με τους υπάρχοντες δίσκους είναι ένα ερώτημα αφού κανείς δεν στα διασφαλίζει.

Με την χρήση που κάνεις οι black η οι raid edition κατά την γνώμη μου είναι μονόδρομος αν πάρεις όμως 2 μπορείς να πάρεις τον έναν από τους 2 green.Κάποιος δίσκος που να είναι σε λογική τιμή να έχει 5 χρόνια εγγύηση άρα να είναι αξιόπιστος και να μην ακούγεται και καθόλου το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει,θα σου πω όμως το εξής,πριν λίγο καιρό βγήκε μια προσφορά σε 2ΤΒ RE και όλοι έλεγαν ότι θα χαλάει τον κόσμο από θόρυβο,οπότε όταν παρέλαβα ήμουν έτοιμος ν'ακουσω τέρατα,αποτέλεσμα ? ο δίσκος στ'αυτια μου ίσα που ακούγονταν.. άρα είναι και λίγο υποκειμενικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα data είναι το πολύ ναι είναι 100GB, τα αλλά είναι αναλώσιμα  δεν θα πάθω και τίποτα αν τα χάσω, αλλά θέλω να τα έχω.  Λογικά πάω για black, είναι κάποιος εδώ που να έχει βάλει λειτουργικό σε Green, και κάποιος να μου πει ποιο πρόγραμμα είναι πιο αξιόπιστο το sentinel i to ashampoo HDD control, το sentinel μου λέει εδώ και έναν μήνα ότι οι δίσκοι μου έχουν ζωή 9 μέρες ακόμα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To HD Sentinel ειναι το πιο αξιοπιστο.Και δε σου γραφει απλα 9% Health αλλα το αιτιολογει γραφοντας οτι βρηκε 534 bad sectors.Με τοσα bad sectors πολυ λογικο να΄χει μονο 9% Health!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Εντάξει.... ο δίσκος γίνεται ΚΑΛΑ ???? η κατάσταση της υγείας του ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΕΙ. ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ τα bad sectors από 534 σε 169, και η υγεία ανέβηκε απο 9% στο 12% και τώρα στο 13%.. μήπως είμαι για το Guinnes World Records show ????

 

παιδιά αν κάποιος μπορεί να μου δώσει λίγη ψυχική ηρεμία με το τι τελικά γίνετε με τον δίσκο.. θα το εκτιμούσα.

post-179977-0-16966100-1364121195_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε πειραξε μια διαφορά 4% ? Απλά προφανώς δεν εντόπισε ολα τα bad sectors. Με τοση υγεία δεν τον εμπιστευεσαι τον σκληρο! Εγω τον WD Green EARS τον εστειλα ευτυχώς με εγγύηση και πήρα έναν BLUE. Πάλι καλά πρόλαβα και έσωσα τα δεδομένα μου στο τσακ, τις τελευταίες μέρες παρέδωσε τελείως! Οι EARS εχουν βγει ελλατωματικοι λόγω του υπερβολικα συχνού παρκαρισματος της βελονας. Δεν τους εμπιστεύομαι καθόλου πλέον τους λεγόμενους πράσινους ή οικολογικούς!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...