arxaggelos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δεν έχω πάει στο συκεκριμένο σπίτι αλλά από όσο ξέρω το ρεύμα είναι εντελώς κομένο από κάποια στιγμή πριν τον περασμένο Ιανουάριο. Δηλαδή αν υπάρχει χρέωση θα το ξέρουν στο ταμείο της εφορίας; Πήγα σε μια ΔΟΥ και δεν πήρα σαφη απάντηση. Να πάω και σε άλλη αν είναι έτσι, σε καμία πιό κεντρική.
gigisoni Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δεν έχω πάει στο συκεκριμένο σπίτι αλλά από όσο ξέρω το ρεύμα είναι εντελώς κομένο από κάποια στιγμή πριν τον περασμένο Ιανουάριο. Δηλαδή αν υπάρχει χρέωση θα το ξέρουν στο ταμείο της εφορίας; Πήγα σε μια ΔΟΥ και δεν πήρα σαφη απάντηση. Να πάω και σε άλλη αν είναι έτσι, σε καμία πιό κεντρική. Θα πας με τον αριθμό ηλεκτροδότησης. Βρες μια παλιά απόδειξη και δες τον αριθμό (νομίζω είναι ο ίδιος που είναι και στη χελώνα). Εκεί θα σου πουν. Τώρα αν θα πρέπει να πας στην εφορία που υπάγεται ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ή σε οποιαδήποτε, θα σε γελάσω. Εγώ στην εφορία που υπάγομαι ρώτησα. Δεν έχω πάει στο συκεκριμένο σπίτι αλλά από όσο ξέρω το ρεύμα είναι εντελώς κομένο από κάποια στιγμή πριν τον περασμένο Ιανουάριο. Δηλαδή αν υπάρχει χρέωση θα το ξέρουν στο ταμείο της εφορίας; Πήγα σε μια ΔΟΥ και δεν πήρα σαφη απάντηση. Να πάω και σε άλλη αν είναι έτσι, σε καμία πιό κεντρική. Επίσης, δεν ρώτησα στο ταμείο, αλλά στο εισόδημα. Είχα μια άλλη δουλειά, για μια εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση και εκεί ρώτησα επίσης και για το χαράτσι. 1
arxaggelos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Thanx bro, αν δω ότι είναι μεγάλος μπελάςτο ψάξιμο θα το φορτώσω σε κανέναν άλλον. Σόρι κι όλας
pournaras Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Εχω την εντυπωση οτι αν υπαρχει ρολοι, αρα και αριθμος, θα ψρεωθει κανονικα. Μονο αν ειχε κανει αιτηση διακοπης και αφαιρεσης ρολογιου δε θα πληρωνε. (με καθε επιφυλαξη).
Joshua21 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Εχω την εντυπωση οτι αν υπαρχει ρολοι, αρα και αριθμος, θα ψρεωθει κανονικα. Μονο αν ειχε κανει αιτηση διακοπης και αφαιρεσης ρολογιου δε θα πληρωνε. (με καθε επιφυλαξη). Όχι, δεν χρεώνεται εφόσον έχει γίνει διακοπή. Για να αφαιρέσει η ΔΕΗ το ρολόι πρέπει πρώτα να δείξεις άδεια κατεδάφισης. Μόνο τότε αφαιρούν το καλώδιο από την κολώνα ως το ρολόι σου.
pournaras Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Όχι, δεν χρεώνεται εφόσον έχει γίνει διακοπή. Για να αφαιρέσει η ΔΕΗ το ρολόι πρέπει πρώτα να δείξεις άδεια κατεδάφισης. Μόνο τότε αφαιρούν το καλώδιο από την κολώνα ως το ρολόι σου. Απο οτι διαβαζω, δεν ειναι μονο για κατεδαφιση, αλλα και για επισκευη (οπως βαζει ενα "κλπ" που ψαχνω να δω τι ειναι) http://www.dei.gr/Documents/AITHSH-DHLOSH%20GIA%20THN%20AFAIRESH%20PAROXHS%20KAI%20METRHTH.f.pdf Για το βασικο θεμα, καπου διαβασα μια τροπολογια http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27686&subid=2&pubid=113035554
Joshua21 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Απο οτι διαβαζω, δεν ειναι μονο για κατεδαφιση, αλλα και για επισκευη (οπως βαζει ενα "κλπ" που ψαχνω να δω τι ειναι) http://www.dei.gr/Documents/AITHSH-DHLOSH%20GIA%20THN%20AFAIRESH%20PAROXHS%20KAI%20METRHTH.f.pdf Αυτό που ήθελα να πω είναι το ότι δεν σου αφαιρούν το ρολόι χωρίς λόγο. Σε συγκεκριμένη περίπτωση που ξέρω ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη να δείξει την άδεια κατεδάφισης όταν έγραψε πως θέλει να το κατεδαφίσει, αλλιώς δεν θα το έκαναν. Σε περίπτωση επισκευών πάλι πρέπει να δείξεις την άδεια για αυτές τις επισκευές. Χωρίς άδεια ΔΕΝ ξηλώνει η ΔΕΗ παροχή και ρολόι. Για το βασικο θεμα, καπου διαβασα μια τροπολογια http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27686&subid=2&pubid=113035554 Καλό θα ήταν να κάνεις quote το επίμαχο κομμάτι του άρθρου.
pournaras Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Αυτό που ήθελα να πω είναι το ότι δεν σου αφαιρούν το ρολόι χωρίς λόγο. Σε συγκεκριμένη περίπτωση που ξέρω ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη να δείξει την άδεια κατεδάφισης όταν έγραψε πως θέλει να το κατεδαφίσει, αλλιώς δεν θα το έκαναν. Σε περίπτωση επισκευών πάλι πρέπει να δείξεις την άδεια για αυτές τις επισκευές. Χωρίς άδεια ΔΕΝ ξηλώνει η ΔΕΗ παροχή και ρολόι. Καλό θα ήταν να κάνεις quote το επίμαχο κομμάτι του άρθρου. 2. Το «Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων» του 2013 θα κληθούν να πληρώσουν μέσω της ΔΕΗ όσοι έχουν ακίνητο ηλεκτροδοτούμενο οποτεδήποτε εντός της χρονικής περιόδου από 1η Μαίου 2013 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013. Στην αρχική τους διατύπωση οι διατάξεις προέβλεπαν ότι υπόχρεοι καταβολής του ΕΕΤΑ ήταν όσοι έχουν ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα την 1η Μαίου 2013, οπότε όσοι εκείνοι την ημερομηνία δεν είχαν συνδέσει ακίνητά τους με ρεύμα θα απαλλάσσονταν από το ΕΕΤΑ για όλο το 2013. Αυτό σημαίνει ότι το «χαράτσι» του 2013 θα το πληρώσουν και μάλιστα για ολόκληρο το έτος οι φορολογούμενοι, οι οποίοι έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση ακινήτων τους αλλά κάποια στιγμή μέσα στο 2013 θα επανασυνδέσουν με ρεύμα τα ακίνητά τους ή πρόκειται να κατοικήσουν σε νεόδμητες οικοδομές που θα ηλεκτροδοτηθούν.
gigisoni Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 2. Το «Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων» του 2013 θα κληθούν να πληρώσουν μέσω της ΔΕΗ όσοι έχουν ακίνητο ηλεκτροδοτούμενο οποτεδήποτε εντός της χρονικής περιόδου από 1η Μαίου 2013 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013. Στην αρχική τους διατύπωση οι διατάξεις προέβλεπαν ότι υπόχρεοι καταβολής του ΕΕΤΑ ήταν όσοι έχουν ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα την 1η Μαίου 2013, οπότε όσοι εκείνοι την ημερομηνία δεν είχαν συνδέσει ακίνητά τους με ρεύμα θα απαλλάσσονταν από το ΕΕΤΑ για όλο το 2013. Αυτό σημαίνει ότι το «χαράτσι» του 2013 θα το πληρώσουν και μάλιστα για ολόκληρο το έτος οι φορολογούμενοι, οι οποίοι έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση ακινήτων τους αλλά κάποια στιγμή μέσα στο 2013 θα επανασυνδέσουν με ρεύμα τα ακίνητά τους ή πρόκειται να κατοικήσουν σε νεόδμητες οικοδομές που θα ηλεκτροδοτηθούν.Άλλο λέει εδώ.Αρχικά η απόφαση ήταν ότι όσοι είχαν ρεύμα οποιαδήποτε στιγμή από 1η Γενάρη ως και 1η Μαιου να πληρώσουν το χαράτσι, οι υπόλοιποι να το γλιτώσουν. Αν κάποιος δεν είχε ρεύμα την χρονική περίοδο από 1 Γενάρη ως και 1 Μάη, το χαράτσι του 2013 το γλίτωνε αν πχ επανασύνδεε το ρεύμα είτε στις 2 του Μάη, είτε οποιαδήποτε ημερομηνία μετά την πρωτομαγιά. Τώρα το άλλαξαν, και το χαράτσι και μάλιστα για ολόκληρο το 2013 θα το πληρώσουν όλοι όσοι είχαν ρεύμα οποιαδήποτε χρονική περίοδο μελσα στο 2013. Ακόμα και αν κάποιος δεν είχε όλο τον χρόνο και έκανε επανασύδεση στο τέλος του έτους, δεν θα το γλιτώσει. Το ίδιο ισχύει και για τις νέες οικοδομές. Ή μήπως εννοείς κάτι άλλο και γιαυτό quotάρισες το άρθρο;
pournaras Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Άλλο λέει εδώ. Αρχικά η απόφαση ήταν ότι όσοι είχαν ρεύμα οποιαδήποτε στιγμή από 1η Γενάρη ως και 1η Μαιου να πληρώσουν το χαράτσι, οι υπόλοιποι να το γλιτώσουν. Αν κάποιος δεν είχε ρεύμα την χρονική περίοδο από 1 Γενάρη ως και 1 Μάη, το χαράτσι του 2013 το γλίτωνε αν πχ επανασύνδεε το ρεύμα είτε στις 2 του Μάη, είτε οποιαδήποτε ημερομηνία μετά την πρωτομαγιά. Τώρα το άλλαξαν, και το χαράτσι και μάλιστα για ολόκληρο το 2013 θα το πληρώσουν όλοι όσοι είχαν ρεύμα οποιαδήποτε χρονική περίοδο μελσα στο 2013. Ακόμα και αν κάποιος δεν είχε όλο τον χρόνο και έκανε επανασύδεση στο τέλος του έτους, δεν θα το γλιτώσει. Το ίδιο ισχύει και για τις νέες οικοδομές. Ή μήπως εννοείς κάτι άλλο και γιαυτό quotάρισες το άρθρο; Οτι αν ο θειος του αρχαγγελου δεν εχει συνδεσει ρευμα μεσα στο '13 δεν πληρωνει χαρατσι (διοτι λεει οτι το εχει κομενο καπου πριν τον Ιανουαριο).
gigisoni Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Οτι αν ο θειος του αρχαγγελου δεν εχει συνδεσει ρευμα μεσα στο '13 δεν πληρωνει χαρατσι (διοτι λεει οτι το εχει κομενο καπου πριν τον Ιανουαριο). Ωραία, το ίδιο λέμε, ούτε εγώ πληρώνω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα