Προς το περιεχόμενο

Windows 8 και Sony Vaio VPCEB2Z1E/BQ


thodoris20s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά ψάχνομαι τις τελευταίες μέρες για να πάω και γω στα windows 8 αλλά μόλις μπήκα στο site της sony και ξενέρωσα την ζωή μου. Έχω το συγκεκριμένο λάπτοπ 3 χρόνια όταν το πήρα όμως ήταν ήδη ενός χρόνου (μόλις το πήρα αμέσως μετά βγήκε το επόμενο μοντέλο), και δεν είχα κανένα πρόβλημα και γενικά είμαι πολύ προσεκτικός ούτε φορμάτ έκανα ούτε τίποτα καθώς όλα πάνε ρολόι. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι ενώ έχω και τα windows και ετοιμάζομαι και για αγορά ssd στο site λέει ότι το μοντέλο του υπολογιστή μου δεν υποστηρίζει τα windows 8. Αυτό δεν ισχύει βέβαια. Αυτό που ισχύει όμως και το λέει και παρακάτω είναι ότι τα drivers λογικά θα λειτουργούν στα 8 απλά μπορεί να υπάρχουν θέματα όπως πχ να μην δουλεύουν τα πλήκτρα συντόμευσης. Και επιπλέον εγώ θέλω στο pc μου να έχω και το software της sony όπως vaio gate, vaio recovery tool και άλλα διάφορα. Μπορώ να κάνω κάτι για να είναι πλήρως συμβατό όπως είναι τώρα με τα 7αρια; Έχω ξενερώσει την ζωή μου. Λέει συγκεκριμένα: 


Τι πρέπει να κάνω αν δεν υποστηρίζεται το μοντέλο μου;Επιστροφή στις συνήθεις ερωτήσεις

  1. Θα πρέπει να ελέγξετε αν τα προγράμματα οδήγησης είναι διαθέσιμα για το VAIO σας. Αν το προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα είναι τα Windows 7, μπορείτε να αναμένετε ότι η πλειονότητα των προγραμμάτων οδήγησης Windows 7 θα λειτουργούν σε μια έκδοση των Windows 8 που κυκλοφορεί στην αγορά.
  2. Πρέπει να παραγγείλετε μια έκδοση των Windows 8 που κυκλοφορεί στην αγορά, είτε απευθείας από τη Microsoft είτε από έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο. 
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Sony δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για προβλήματα σταθερότητας και απόδοσης μετά από αυτή την αναβάθμιση.
  3. Παρόλο που αναμένεται να εκτελούνται οι βασικές λειτουργίες του VAIO σας, ενδέχεται να μη λειτουργούν ορισμένες δυνατότητες (π.χ. πλήκτρα συντόμευσης για την αλλαγή της έντασης του ήχου).
  4. Σας συμβουλεύουμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν από την έναρξη οποιασδήποτε αναβάθμισης στα Windows 8.
  5. Επιβεβαιώστε ότι δημιουργήσατε DVD ανάκτησης για να μπορείτε να επαναφέρετε το VAIO στην κατάσταση παράδοση
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά το μεγαλύτερο μου θέμα είναι τα κουμπάκια ρε συ. Κάτι wifi/bluetooth διακόπτες, κάτι κουμπάκια αυξομείωσης έντασης και φωτεινότητας, το κουμπάκι εναλλαγής οθόνης και τέτοια. Αυτά με καίει περισσότερο να μην επηρεαστούν 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω δεν ειχα κανενα προβλημα με κανεναν driver οταν εκανα αναβαθμηση στο δικο μου πο ειναι το VPCF23K1E/B σε windows 8!! Τωρα απο προγραμματα της Sony οπως vaio gate, vaio recovery tool και vaio care δουλεψαν κανονικα αν και τα περασα μονο και μονο για να δω αν δουλευουν ή οχι και τα απεγκατεστησα παλι!! Το smart network δεν μου δουλεψε αν και δεν το χρειαστηκα ουτε με τα 7ρια μιας και διαθετει και εξωτερικο κουμπι wifi/bluetooth το οποιο και δουλευει κανονικοτατα!!

 

Εκει που εβγαλα λιγο νταλκα ηταν με το vaio control center οπου μου εδινε μονο καποιες βασικες λειτουργιες να ρυθμησω και δεν μπορουσα να ελεγξω το backlight του πληκτολογιου, την ενταση του ανεμηστηρα, τον wifi tethering και την ρυθμηση των κουμπιων assist/web/vaio. Επισης δεν δουλευαν τα fuction keys (FN) εκτος απο την ενταση του ηχου!! Παρολα αυτα το προβλημα λυθηκε κανοντας τα παρακατω με την σωστη σειρα!!

 

Πρωτα απ'ολα απεγκατεστησα το vaio control center

Στην συνεχεια εγκατεστησα το sony SPEF Driver μετα το  Sony Firmware Extension Parser Device μετα το Sony shared library και τελος ξαναεκανα εγκατασταση το vaio control center και τα παντα δουλεψαν αψογα!! 

 

Ελπιζω να δουλεψει και σε εσενα!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Το smart network τι ακριβώς είναι; Επίσης εμένα το pc μου δεν έχει backlight πληκτρολογίου και νομίζω ούτε να μπορώ να ελέγξω την ένταση από τον ανεμιστήρα γίνεται. Τα κουμπιά assist/web/vaioδεν τα χρησιμοποιώ καν. Βέβαια τα fn τα χρειάζομαι και δεν ξέρω. Λες να πάρω το ρίσκο; και αν δεν πετύχει αυτό που προτείνεις;



Επιπλέον το Sony Firmware Extension Parcer Device πρέπει να το βρω ειδικά για το δικό μου μοντέλο ή μπορώ να βάλω οποιοδήποτε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο δικό μου laptop (HP dv6) τα περισσότερα πλήκτρα συντόμευσης δούλευαν πριν περάσω τα drivers από το site της HP με ότι είχαν εγκαταστήσει τα windows από μόνα τους.
Μπορείς αν θες να κάνεις ένα partition, περνάς τα win8 εκεί μέσα τα δοκιμάζεις και αν σε βολέψουν τελικά σβήνεις το παλιό partition μετά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζα και εγώ, στο vpcy11s1e δεν παρείχε kit υποστήριξης για τα windows 8, όταν τα έβαλα για δοκιμή σε ξεχωριστό partition δεν μου δούλευαν πολλά πράγματα και είχα ξενερώσει, το touchpad δεν έκανε zoom in/out κτλπ αλλά επικοινώνησα με την sony και μου είπε ότι ο σωστός τρόπος είναι να τα περάσεις πάνω από τα 7 σαν upgrade, μετά το upgrade όλα δούλεψαν ρολόι, οπότε μην κάνεις format απλά κάνε upgrade.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά στο update κρατάει ότι πιθανόν ''σκουπίδια'' υπάρχουν στο pc. Αν και ήμουν πολύ προσεκτικός πάντα και ποτέ δεν πέρασα χαζομάρες. Εδώ και 3 χρόνια που το έχω δεν χρειάστηκε να κάνω ποτέ φορματ. Οπότε λες να πάω σε αναβάθμιση; Σε περίπτωση που πάρω καινούργιο δίσκο ssd τι κάνω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θοδωρή δεν χρειάζεται να κάνεις upgrade.Για να δουλέψουν τα fn keys στα 8,θα κάνεις το εξής:

 

Πας εδώ http://sonyvaiodriver.com/sony-vaio-vpceb2z1ebq-windows-7-64-bits-drivers/ κατεβάζεις αυτά που είναι στα νούμερα 11,39,40,41 και τα εγκαθιστάς με αυτή την σειρά 40,39,41,11 κάνοντας επανεκκίνηση όποτε σου ζητήσει ενδιάμεσα.Δοκιμασμένο σε vaio σχεδόν ίδιο μοντέλο με το δικό σου.

Επεξ/σία από pedrojay
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θοδωρή δεν χρειάζεται να κάνεις upgrade.Για να δουλέψουν τα fn keys στα 8,θα κάνεις το εξής:

 

Πας εδώ http://sonyvaiodriver.com/sony-vaio-vpceb2z1ebq-windows-7-64-bits-drivers/ κατεβάζεις αυτά που είναι στα νούμερα 39,40,41,44 και τα εγκαθιστάς με αυτή την σειρά 40,39,41,44 κάνοντας επανεκκίνηση όποτε σου ζητήσει ενδιάμεσα.Δοκιμασμένο σε vaio σχεδόν ίδιο μοντέλο με το δικό σου.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου θα το δοκιμάσω! Δεν μου λες εκτός από αυτά τα drivers χρειάζεται να βάλω τίποτα άλλο ή θα τα αναγνωρίσουν όλα τα windows; Εννοώ driver για ati,intel,wifi,ethernet κλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικά δεν θα σου αναγνωρίσει 2-3 πράγματα,θα έχεις κίτρινα θαυμαστικά δηλαδή στο device manager.Το ένα θα φύγει με το SFEP driver που θα βάλεις,τα άλλα θα είναι οι card reader drivers δηλαδή τα 34,35,36 ίσως χρειαστούνε.Απο κει και πέρα το πιο πιθανό είναι ότι θα δουλεύουν όλα σωστά,αν έχεις κάποιο άλλο θέμα στείλε μήνυμα να δω αν μπορέσω να σε βοηθήσω.

 

Α,έκανα και μια διόρθωση στο προηγούμενο ποστ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε περίπτωση που πάρω καινούργιο δίσκο ssd τι κάνω;

Αν θέλεις να κρατήσεις την εγκατάσταση των windows που έχεις ήδη δες εδώ. Αν σκοπεύεις να κάνεις clean install κάνεις ακριβώς την ίδια διαδικασία που θα έκανες και με τον παλιό δίσκο, δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...