Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετε

Λογω πολλων μετακινησεων εχω χρονο για ξοδεμα (τραινα κλπ) εχω μια ταμπλετα επταιντση που προσφεται για διαβασμα. 

(Στην αρχη νομιζα οτι κουραζει και απαιτειται e-reader τυπου kindle για αναγνωση, τελικα διαπιστωσα οτι ριχνοντας τη φωτεινοτητα σε συνδιασμο με το εφε ματ χαρτιου που κανουνε android προγραμματακια τυπου epub reader ειναι μια χαρα)

Ξερω οτι υπαρχει thread για βιβλια αλλα αυτο ειναι λιγο διαφορετικο που ψαχνω.

Θελω προτασεις για αναγνωσματα με τα εξης χαρακτηριστικα:

-κλασικα

-δωρεαν (απο αυτα που δεν εχουνε πια copyright λογω παλαιοτητας, ξερω υπαρχουνε torrent με bestsellers αλλα χανομαι στο σκρολαρισμα των γκιγκαμπαητ)

-μικρα (οχι 300+ σελιδων)

-να υπαρχουνε ηδη σε epub/pdf κτλ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕ ΛΙΝΚ

-οχι απαραιτητα λογοτεχνικα (πχ Εριστικη Διαλεκτικη)

-σε αγγλικα ή ελληνικά

Δεν ψαχνω απλα αλλο ενα καλο βιβλιο αλλα για κατι που να λεγατε σε φιλο σας "ΤΙ; ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ;"

Αν μπορουμε να βαλουμε και δυο αραδες σχετικες θα ητανε πολυ καλα.

Κανω την αρχη με κλισε παραδειγμα 

Η Φαρμα των Ζωων του Τζορτζ Οργουελ

Κλασικη και αξεπεραστη νουβελα με πρωταγωνιστες ζωα που αντικατοπτριζουνε την ανθρωπινη φυση με τα ελλατωματα της σε περιοδους αλλαγων που θυμιζει τη ρωσικη επανασταση. Γιατι ενα ρομαντικο σχεδιο για επιβαλλομενη ισοτητα καταρρει; Ποσο διαφορα κανει ο χαρακτηρας στην κοινωνια; Αν σου ειχε κεντρισει το ενδιαφερον η σατιρικη ατακα "καποιοι ειναι πιο ισοι απο τους αλλους" βρες την πηγη της στο

http://msxnet.org/orwell/print/animal_farm.pdf

Αφορα τους παντες: Ειτε βαριεσαι να ψηφισεις, ειτε ξημεροβραδιαζεσαι σε καφενεδικες πολιτικες συζητησεις ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ.

EDIT: κακως εγραψα πανω την λεξη κλισε στο παραδειγμα.

Δεν ζηταω ψαγμενα. Ας προτεινει καποιος και σεξπηρ ή τζεημς τζους, δεν ειναι θεμα. Αν εχω σε ταινιες καμια εκατοστη ταινιες στα υποψιν που ξερω ρε γμτ, πρεπει να το δω στα βιβλια ειναι χειροτερα τα πραγματα 

Δημοσ.

Υπαρχει το Project Gutenberg ,ειναι ολα τα βιβλια που δεν εχουν πλεον θεματα copyright και ειναι δωρεαν. Εχω αππ για το ipod (books λεγεται) που τα εχει ολα μεσα. Λογικα θα μπορεις να τα κατεβασεις για tablet.

http://www.gutenberg.org/

Δημοσ.

Χμμμ, μετα απο ενα σεντονι που νομιζα εγραφα ξεκαθαρα τι θελω μαλλον δεν εγινα αντιληπτος.

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ PDF;

ΓΡΑΨΤΕ ΤΙΤΛΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΙΝΚ   

!!!!!!!!!!!1111111111111

Δημοσ.

αν ειναι να φωνασκείς ψαξε και βρες το μονος σου..

Μάλλον δεν προσεξες το αρχικο ποστ και τις απαντησεις που έλαβα:

α) το θρεντ του ινσομνια για συσκευες e-books  -  σα να λεει δεν διαβασα τι γραφεις, αλλα ας ποσταρω κατι μπας και βοηθησω.

β) ενα σαητ που εχει έχει όλα τα δωρεαν βιβλία που κυκλοφορουν.

γ) εσυ καταλαβες απο το  !!!!!!11111111 οτι φωναζω.

Ενταξει μενει καποιος να με ρωτησει που πηγαινω με το τραινο και ενας αλλος να προτεινει το θρεντ για τον κινηματογραφο (αφου στο op αναφερω οτι υπαρχουνε και πολλες ταινιες που εχω στα υποψι να δω)

Τι να πω, ας διαγραφει το θρεντ - απελπισια!

@Erunildo : Ευχαριστω, το γνωριζω το σαητ απλα θελω προτασεις τιτλους απο κατι κλασικο. Τι εννοω κλασικο; αυτο που ειναι στα ορια που να μην τιθεται θεμα γουστου αλλα ας πουμε αυτο που θα επρεπε να διαβασουν ολοι (ασχετο που συνηθως δεν συμβαινει)

Δημοσ.

Θα πρότεινα το The Headless Horseman by Mayne Reid (και άλλα του συγγραφέα). Όμως είναι πάνω από 500 σελίδες, κρίνοντας απ'το κανονικό βιβλίο μου. Αλήθεια, τι γελοίο όριο έβαλες... Διαφημιστικά φυλλάδια πίτσας θες να διαβάσεις;

Επίσης το Captain Blood by Rafael Sabatini.

Δημοσ.

Πάντως όποιος ψήνεται έχω να διαθέσω μια αρκετά εξαντλητική συλλογή από ebooks ψυχολογίας.Μιλάμε όλα τα μεγάλα ονόματα από όλες τις ειδικότητες της ψυχολογίας κ γενικά μέσα στο ευρύτερο remit της ψυχολογίας.Αυτή τη στιγμή η συλλογή μου αριθμεί περίπου 2000 χιλιάδες τίτλους από τους οποίους διατίθεμαι να προσφέρω περίπου 400 τοπ κ κλασικά βιβλία ψυχολογίας στην Αγγλική γλώσσα.Προφανώς δωρεάν.Όποιος ψήνεται ας στείλει πμ να ζητήσει τη λίστα μου με τους τίτλους να δει τι τον/την ενδιαφέρει.

Δημοσ.

Θα πρότεινα το The Headless Horseman by Mayne Reid (και άλλα του συγγραφέα). Όμως είναι πάνω από 500 σελίδες, κρίνοντας απ'το κανονικό βιβλίο μου. Αλήθεια, τι γελοίο όριο έβαλες... Διαφημιστικά φυλλάδια πίτσας θες να διαβάσεις;

Επίσης το Captain Blood by Rafael Sabatini.

Εντάξει δεν ειναι και τρελο οριο. Καποια που μου ερχονται στο νου απο κλασικς οπως ηγεμονας του μακιαβελι, πορτραιτο του ντοριαν γκρεη απο ουαλντ, μεταμορφωση του καφκα, καντιντ του βολταιρου, ανθρωποι και ποντικια - τετοια.

Πάντως όποιος ψήνεται έχω να διαθέσω μια αρκετά εξαντλητική συλλογή από ebooks ψυχολογίας.Μιλάμε όλα τα μεγάλα ονόματα από όλες τις ειδικότητες της ψυχολογίας κ γενικά μέσα στο ευρύτερο remit της ψυχολογίας.Αυτή τη στιγμή η συλλογή μου αριθμεί περίπου 2000 χιλιάδες τίτλους από τους οποίους διατίθεμαι να προσφέρω περίπου 400 τοπ κ κλασικά βιβλία ψυχολογίας στην Αγγλική γλώσσα.Προφανώς δωρεάν.Όποιος ψήνεται ας στείλει πμ να ζητήσει τη λίστα μου με τους τίτλους να δει τι τον/την ενδιαφέρει.

Εεε, πολυ εξειδικευμενο μου ακουγεται. Αν ειχες να προτεινεις καποιο που δεν απευθυνεται σε ψυχολογους αλλα σε πιο χμμμ, POP;

Δημοσ.

Χωρις παρεξηγηση,αλλα ζητας κλασσικα,δωρεαν και σε epub μορφη βιβλια. Η σελιδα που σου εδωσα ειναι ακριβως αυτο. Δεν νομιζω να μπορεις να βρεις δωρεαν βιβλια αλλου (εκτος αν εννοεις "δωρεαν"). Και απο την στιγμη που "  αυτο που ειναι στα ορια που να μην τιθεται θεμα γουστου αλλα ας πουμε αυτο που θα επρεπε να διαβασουν ολοι",εχει μεσα δεκαδες τετοια. Λιγο αμα ασχολεισαι με το βιβλιο,τα μισα της λιστας τα εχεις τουλαχιστον ακουστα . 

Πχ http://www.gutenberg.org/browse/scores/top

Ολοι μεγαλοι συγραφεις,κλασσικα βιβλια,δωρεαν και με λινκ για epub κατεβασμα κατω απο καθε βιβλιο.

Οποτε πρακτικα ή απλως ζητας προτασεις βιβλιων,οποτε μια χαρα σε βολευει το αντιστοιχο thread ή ακομα δεν εχω καταλαβει τι ζητας.

Δημοσ.

Ζηταω προτασεις απο ατομα του φορουμ σε βιβλια με τις εξης προδιαγραφες αν ειναι δυνατον:

να ειναι μικρα σε μεγεθος

να αποτελουνε στανταρ αναγνωσματα

να διατιθενται ελευθερα

και απλα θα ηθελα τιτλους συν δυο λογια αν ειναι δυνατον.

Φαντασου καποιος να ζηταει προτασεις για ελληνικες κωμωδιες του παρελθοντος και απλα να του παραθεσεις το greekmovies. Δεν αρκει. Θα μου πεις, εξαρταται τι ψαχνεις. Εεε για αυτο λεω κλασικς πχ τα  κιτρινα γαντια, ζηκο, καλπικη λιρα, λουφα κ παραλλαγη...

Οκ μαλλον ητανε ατυχες το θρεντ.

Ακομα βεβαια κρυφοελπιζω να παιξει καμια καλη προταση. Να σαι καλα παντως.

edit:  μολις ειδα οτι δευτερη φορα στο λινκ εβαλες ενα TOP 100  - κατι γινεται

Δημοσ.

Με βάση τα παραδείγματα που αναφέρεις, λογικά πας σε Έγκλημα και Τιμωρία, Ειρήνη και Πόλεμος και τα σχετικά.

Είναι λίγο βαριά αυτά που λες. Λίγο πιο βαριά και θα πρότεινα κάνα Μαιν Καμπφ.

Δημοσ.

Πολεμος και ειρηνη;  

Ειναι στα υποψιν εδω και χρονια αλλα ειναι ατελειωτο το ρημαδι για να το ξεκινησω.

Το mein kampf το εχω. Μου το κανανε δωρο στην Σωκρατους 48 - Oi!

Δημοσ.

Εεε, πολυ εξειδικευμενο μου ακουγεται. Αν ειχες να προτεινεις καποιο που δεν απευθυνεται σε ψυχολογους αλλα σε πιο χμμμ, POP;

Don't do pop psychology m8.Πάντως όχι δεν απευθύνεται απαραίτητα η συλλογή μου σε ψυχολόγους αλλά κ σε άτομα σχετικά well versed με γνήσιο ενδιαφέρον για την επιστήμη.Τεσπα έχω καλό πράμα όποιος θέλει ας στείλει πμ να δει πως,τι κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...