Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια θελω να εισαγω ενα κοντεινερ 20' χαρτι Α4 ως εμπορας ,ξερω οτι το μονο που εχει ειναι 23% φορο επανω στην τιμη.θα ηθελα να μαθω κατα το ποσο ειναι δυνατό να αποφυγω τον εκτελωνιστή δλδ αμοιβη ,λεφτα κατω απο το τραπεζι και να κανω την διαδικασια εκτελωνισμου μονος μου γινετε αυτο η οχι  ???????

Δημοσ.

Γίνεται φυσικά, είναι πανεύκολο. Μπορώ να σου πω πως, αν πρώτα καταβάλλεις ένα μικρό ποσό των 500 ευρώ στο λογαριασμό μου στη Νιγηρία.

Δημοσ.

ναι... μάλιστα... γιατί να μην πληρώσεις φόρο; (άκυρη ερώτηση, το καταλαβαίνω...)

έχεις φαντάζομαι καταλάβει οτι ρωτάς δημοσίως σε ένα forum για το πώς θα παρανομήσεις, ετσί;

Δημοσ.

Παιδιά νομίζω ρωτάει πως μπορεί να αποφύγει τα έξοδα εκτελωνισμού και όχι τον ίδιο τον εκτελωνισμό.. Δηλαδή τα παραπάνω έξοδα εκτός του Φ.Π.Α.

Δημοσ.

ααα... αν εννοεί το "λαδάκι" που ίσως ζητήσει ο εκάστοτε εκτελωνιστής, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για την παρανόηση... αλλά δυστυχώς δεν ξέρω με τι τρόπους θα το γλυτώσει..

3 φορές που είχα αγοράσει κιθάρες απο ΗΠΑ πάντως, πήγαινα ο ίδιος (ιδιώτης, όχι έμπορος) στο αεροδρόμιο και τις εκτελώνιζα. Πλήρωνα δασμούς φόρους κτλ. αλλά δεν πλήρωσα ποτέ αμοιβή εκτελωνιστή. Αυτά βέβαια προ κρίσης, τώρα δεν ξέρω αν είναι πιο αυστηροί.

Η όλη διαδικασία πάντως είναι τι υπάλληλος θα σου κάτσει!

Δημοσ.

Η αμοιβή του εκτελωνιστή δεν είναι "κάτω από το τραπέζι". Μπορείς να κάνεις μόνος σου τον εκτελωνισμό, αλλά ενδεχομένως τα χρήματα που θα γλίτωνες από τον εκτελωνιστή να τα φας σε βενζίνες, διόδια και ταλαιπωρία (με έμφαση στο τελευταίο). ΑΝ θυμάμαι καλά, γύρω στα 80 ευρώ πάει.

Δημοσ.

80 ευρώ μπορεί να είναι για να εκτελωνίσεις ένα δέμα. Για αυτοκίνητο πχ εγώ είχα δώσει 150.

Για ολόκληρο container τα λεφτά μπορεί να είναι και 300-500.

Δημοσ.

γύρω στα 300 νομίζω είναι.

λεφτά κάτω από το τραπέζι δεν υπάρχουν, εκτός αν δεν έχει μέσα χαρτί Α4, όπως λες.

που σημαίνει ότι άμα σε πιάσουν, θα σε γα....ουν.

θα φας 2-3 μέρες στην καλύτερη αν το κάνεις μόνος σου, και πολύ πιθανόν τα λεφτά που θα πληρώσεις σε σταλίες να σπατσάρουν αυτά που θα γλυτώσεις..

Δημοσ.

Aπό 19 ημέρες που απαιτούνται σήμερα για να ολοκληρωθεί μια εξαγωγική διαδικασία, το υπουργείο Ανάπτυξης φιλοδοξεί να μειωθούν σε 15 στο τέλος του 2013 και σε 10 ημέρες στο τέλος του 2014. Οσο για τη μείωση του διοικητικού κόστους εξαγωγής, η δαπάνη ανά εμπορευματοκιβώτιο στην Ελλάδα είναι 1.115 δολάρια, ενώ στην ΕΕ 1.009 δολάρια ΗΠΑ. Ο στόχος είναι να μειωθεί 10% εντός του 2013 και 20% εντός του 2014, δηλαδή στα 892 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο.>>

εδω λεει οτι για να εξαγεις θες περα απ ολα τα αλλα και ενα χιλιαρικο για διοικητικο κοστος εξαγωγης.

γινεται να φερεις ενα κοντεινερ και να πληρωσεις μονο φπα?!

εδω οι ιδιωτες πληρωνουν κοστος αποθηκευσης,και πανω στην cif+μεταφορικα δασμους και φπα

Δημοσ.

ΠΑΙΔΙΑ το μόνο που θέλω είναι
αν μπορώ να το κάνω μόνος μου χωρίς εκτελωνιστή, που η αμοιβή του θα είναι 650
€ (τρελό ποσό) δεν θέλω να γλυτώσω πενταροδεκάρες ούτε να παρανομήσω απλά θέλω
να μάθω πως μπορώ μόνος μου από το να πληρώσω έναν τελωνειακό και δεν υπάρχει κόστος
αποθήκευσης όταν το παραλαμβάνεις την ώρα που άρχετε να το θυμάστε αυτό ,και Τηλ
να σε πάρουν να σου πουν ότι ήρθε σήμερα το δέμα -φορτίο-ότιι άλλο θέλετε ΔΕΝ πληρώνεις
κόστος αποθήκευσης 

Απλά πάνω στην cif που έχεις κανονίσει με τον προμηθευτή μπαίνει
μόνο το φ.π.α  23% (ανάλογα) γιατί όταν στο στέλνει ο προμηθευτής έχει πληρώσει
ο ίδιος την εταιρία μεταφοράς μέσω της τιμής του προϊόντος που παρήγγειλες 

δλδ : τιμή αγοράς (price)

τιμή μεταφοράς (shipping)

ασφάλεια φορτιού *(σημαντικό)*(insurance)

αρά έχουμε και λεμέ 

price+shipping+insurance= CIF

Μέχρι να έρθει στο λιμάνι - αεροδρόμιο επιλογής σου

δεν χρεώνεσαι ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ πως θα μάθεις ότι έφτασε το φορτίο: traking system
(FEDX ,DHL)  και τηλέφωνο από την εταιρία (υποχρεωτικό) Αρά γιατί να πληρώσω
αποθήκευση ΕΛΑ ΝΤΕ αυτά είναι κερατιάτικα τελωνιακών για να γίνουν ποιο αρεστοί
στην τελωνιακή υπηρεσία. ΕΛΕΟΣ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΦΥΓΩΩΩΩΩΩΩ 

Εντωμεταξύ γράφοντας αυτό το μήνυμα κατάλαβα ότι από το εξωτερικό

με έχουν πληροφορήσει πλήρως πως,ποσο,που,γιατι. Άλλα το πρόβλημα μου είναι μόλις
πατήσει Ελλάδα το φορτίο χεχεχχεχχεχε ΕΡΧΕΤΕ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑ

Δημοσ.

@taledo23

Το ποσό που σε χρεώνει ο εκτελωνιστής είναι εκτός από δική του αμοιβή και ΔΕΤΕ-ΔΕΧΕ, δικαιώματα λιμανιού, χαρτόσημα, έντυπα, εργατικά και ένα κάρο ακόμα που δεν τα θυμάμαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...