stratigos24 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Εγινε! Να ενημερωσω μονο πως αφου εβγαλα το norton και εκανε επανεκκινηση, οταν ξανα ανοιξε εβαλα να γινουν οι ενημερωσεις (αρχισε να τις κατεβαζει δηλαδη) και εκανα εγκατασταση το avira antivirus. Mετα απο λιγο και χωρις τιποτα ανοιχτο, παλι κολλησε, μαυρισε η οθονη και εκλεισε χωρις blue screen. Το ξανα ανοιξα αλλα δεν ειχα χρονο να περιμενω να μπει στα windows μιας και επρεπε να φυγω για τη δουλεια. Θα το δω παλι αυριο που θα ειμαι σπιτι και θα ενημερωσω για οτι αλλο. Για να μην μπερδευω, τα παραπανω εγιναν ακριβως μετα απο αυτη τη φαση: Μολις απεγκατεστησα το norton, (το laptop ηταν μολις κανα 15λεπτο ανοιχτο) εκανα επανεκκινηση οπως ζητηθηκε και οταν μπηκε παλι στα windows κολλησε και παλι μαυρισε η οθονη. Δεν εκανε τιποτα, το αφησα και εκλεισε μονο του. Το ξανα ανοιξα και τωρα ανοιξε κανονικα. Δεν πεταξε blue screen οταν εκλεισε πριν, οποτε δεν δημιουργηθηκε καποιο minidump (μπηκα στο φακελο και ουτε το παλιο που σου εστειλα υπαρχει).
Moderators Gi0 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Moderators Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Προς το παρον δεν εχω να προσθεσω κατι, περα απτο "βαλε και τον τελευταιο driver για την gpu σου", καθως το μαυρισμα της οθονης παραπεμπει -παντα εκ πρωτης οψεως- σε gpu μερια. Κατα τ αλλα, θα χουμε πιο καθαρη εικονα οταν εχεις τελελειωσει με τα updates των παντων (windows+ οποιους drivers).
stratigos24 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Εγινε, ενημερωνω για οτι ειναι.
stratigos24 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Σημερα που πηγα σπιτι, το ειχαν ανοιξει το λαπτοπ και δουλευε οκ. Ειχαν ξεκινησει αυτοματα και οι ενημερωσεις των windows να γινονται. Κατεβαζω τελευταιους drivers για καρτα και τους κανω εγκατασταση. Κατα την εγκατασταση, μπλε οθονη και κλεινει το λαπτοπ. Το ξανα ανοιγω, και ξανα προσπαθω. Βγαζει μηνυμα το προγραμμα της nvidia εκει που εκανε εγκατασταση, οτι δεν εγκατασταθηκε και εκλεισε το λαπτοπ (μαυρη οθονη κλπ). Το ξανα ανοιγω και πεταει παλι blue screen μετα απο λιγο. Μπαινω σε safe mode και το κανω εγκατασταση τους drivers της καρτας απο κει. Εγινε κανονικα. Το κλεινω, μπαινω παλι κανονικα σε windows και παλι μετα απο λιγο κολλαει και μενει με μαυρη οθονη. Το κλεινω απο το κουμπι και φευγω απο το σπιτι.... Εχω βγαλει τα blue screen (θα τα βαλω πιο κατω) και εχω 2 νεα αρχεια minidump να σου στειλω και οποτε μπορεις μου λες, δεν βιαζομαι. Ισως αυριο το κανω παλι format και εξαρχης πριν βαλω οτιδηποτε, κανω ενημερωσεις, βαζω drivers καρτας και απεγκαταστω το Notron. Bluescreens:
stratigos24 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Σημερα δεν μου εχει κανει κατι, εκανα και τα updates και εγινε sp2. Τωρα μου εχει αλλες 70 νεες ενημερωσεις (αφου εγινε δηλαδη sp2) και θα τις εγκαταστησω αργοτερα. Για να δουμε...
Moderators Gi0 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Moderators Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Το πρωτο minidump εχει bugcode: CRITICAL_OBJECT_TERMINATION και υπευθυνος ο avkmgr.sys, o οποιος ειναι απο το avira οπως ειπες πως εβαλες και οπως ειναι λογικο εχει και φρεσκο timestamp (Wed Nov 21 19:09:25 2012). Ο συγκεκριμενος driver φαινεται να "στραβωσε" με κατι που εχει να κανει με I/O του σκληρου ή της ram. Κοινως μπορει ανετα να μην φταιει αυτος και εαν λαβουμε υποψη πως νωριτερα εσκασε driver της symantec (και εαν θυμαμαι καλα παλι εχει να κανει με I/O), μπορουμε να πουμε με λιγη σιγουρια πως δεν φταιει κανενα απο τα δυο antivirus, αλλα κατι αλλου που αλληλεπιδρα με την λειτουργιας τους. Το κακο ειναι πως αυτο το κατι μπορει να ειναι ενα καρο πραγματα. Τουλαχιστον ισως αρχιζει να βγαινει μια ακρη. Η αβεβαιοτητα που εμφανιζω στην προηγουμενη παραγραφω οφειλεται σε αυτο Windows Server 2008/Windows Vista Kernel Version 6001 το οποιο σημαινει πως ακομα εισαι πισω σε updates. Δεν το εκρυψες, απλα το αναφερω για να ξερουμε που βρισκομαστε. Μια απτα ιδια ισχυουν και για το δευτερο minidump, το οποιο εχει bugcode KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR και προκληθηκε απο memory corruption (τιποτα εμφανες λιγο πριν την μπλε οθονη οσον αφορα 3rd party drivers/processes). Και παλι SP1, οποτε δεν εχω να προσθεσω κατι περισσοτερο, ισχυουν οσα ειπα νωριτερα και στα προηγουμενα posts. Aυτο που ισως λιγο με ανησυχει ειναι αυτο το μαυρισμα της οθονης που παρατηρεις, αλλα δεν προτρεχω ακομα. Τελειωσε με τα Windows και βλεπουμε.
stratigos24 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Ωραια. Παντως σημερα (ολη μερα) δεν εκανε τιποτα και ενα indie παιχνιδι εβαλα και επαιξα, παλι κανενα προβλημα, εκανα και ολα τα updates. Ισως να εφτιαξε. Θα δουμε λοιπον και στην πορεια. Σε ευχαριστω και παλι φιλε μου για το χρονο και τον κοπο σου. Σου ειμαι υποχρεος.
stratigos24 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Ενημερωνω: 25, 26 και σημερα 27 του μηνος, δεν εχει υπαρξει το παραμικρο προβλημα. Μαλλον τα updates του ηθελε τελικα. Ευχαριστω και παλι Gi0! 1
stratigos24 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Εχθες και σημερα εκανε παλι κατι κολπα ενω απο τις 25 του προηγουμενου μηνα ολα πηγαιναν καλα, χωρις κανενα προβλημα. Αυτο που μου κανει ειναι να κολλαει, να δειχνει μονο το επιφανεια χωρις εικονιδια και να θελει κλεισιμο απο το κουμπι. Το εκανε εχθες μια φορα και αλλες 2 σημερα. Ουτε το alt - ctrl - del πιανει ουτε τιποτα. Τι να ειναι? (Δεν βγαζει blue screen) Συνηθως ειμαι με στον chrome το 90% οταν τον δουλευω. Ακομα αργει πολυ (δεν ανταποκρινεται για λιγο κλπ) οταν απο mtorrent πατας πχ ενα αρχειο ωστε να σε παει στον φακελο που βρισκεται. Εχθες στα ακιρα, ηταν ανοιχτος και δουλευα, τον αφησα για καμια ωρα και μετα μονο επιφανεια εργασιας χωρις να κανει τιποτα αλλο και χωρις εικονιδια. Κανας σκληρος?
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Εχθες και σημερα εκανε παλι κατι κολπα ενω απο τις 25 του προηγουμενου μηνα ολα πηγαιναν καλα, χωρις κανενα προβλημα. Αυτο που μου κανει ειναι να κολλαει, να δειχνει μονο το επιφανεια χωρις εικονιδια και να θελει κλεισιμο απο το κουμπι. Το εκανε εχθες μια φορα και αλλες 2 σημερα. Ουτε το alt - ctrl - del πιανει ουτε τιποτα. Τι να ειναι? (Δεν βγαζει blue screen) Αυτο ποτε? Στο ασχετο, ενω δουλευεις πανω του ή οταν ας πουμε κανει επανεκκινηση? Το caps lock δουλευει?Συνηθως ειμαι με στον chrome το 90% οταν τον δουλευω. Ακομα αργει πολυ (δεν ανταποκρινεται για λιγο κλπ) οταν απο mtorrent πατας πχ ενα αρχειο ωστε να σε παει στον φακελο που βρισκεται.Αυτο ακουγεται σαν σκληρος, οχι απαραιτητα προβλημα ομως. Εαν ειναι φορτωμενος, εκεινη την ωρα εχει πολλα I/O, κ.ο.κ., μπορει να εμφανιστει η καθυστερηση που παρατηρεις.Εχθες στα ακιρα, ηταν ανοιχτος και δουλευα, τον αφησα για καμια ωρα και μετα μονο επιφανεια εργασιας χωρις να κανει τιποτα αλλο και χωρις εικονιδια.Μπηκε σε hibernate ή εμφανιστηκε καποιο screen saver?
stratigos24 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 1) Στο ασχετο (εχθες), ενω δουλευα (σημερα) και ναι, το caps lock δουλευει. Και του κουμπι του ασυρματου που το ανοιγοκλεινει (το λεω μηπως βοηθαει) δουλευει (δηλαδη απο μπλε που ειναι ενεργο, το παταω οταν το laptop κολλαει και γινεται κοκκινο, δηλαδη κλεινει). 2) Ποτε δεν εκανε ετσι ο σκληρος, δεν κανει και καμια ιδιαιτερη δουλεια ωσυε να κολλαει τοσο πιστευω. Παντα το laptop πηγαινε ιδιαιτερα γρηγορα. Δηλαδη οταν το κανει δεν ειναι φορτωμενος, 3) Εμεινε παλι μονο το φοντο της επιφανειας εργασιας και δεν εκανε τιποτα αλλο και το εκλεισα με κρατημενο το κουμπι του.
Moderators Gi0 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 1) Στο ασχετο (εχθες), ενω δουλευα (σημερα) και ναι, το caps lock δουλευει. Και του κουμπι του ασυρματου που το ανοιγοκλεινει (το λεω μηπως βοηθαει) δουλευει (δηλαδη απο μπλε που ειναι ενεργο, το παταω οταν το laptop κολλαει και γινεται κοκκινο, δηλαδη κλεινει). ΟΚ.Αρα το pc δουλευει,αλλα για καποιο λογο δεν δουλευουν τα Windows συμπεριλαμβανομενου και του task manager. 2) Ποτε δεν εκανε ετσι ο σκληρος, δεν κανει και καμια ιδιαιτερη δουλεια ωσυε να κολλαει τοσο πιστευω. Παντα το laptop πηγαινε ιδιαιτερα γρηγορα. Δηλαδη οταν το κανει δεν ειναι φορτωμενος, Υποθεσεις κανω, dont worry;) Ξεκιναμε απο τα βασικα και παλι, μια και το προβλημα σου οπως καταλαβαινεις ειναι διαφορετικης φυσεως απο τις μπλε οθονες που ειχες. Μπορεις να εντοπισεις κατι κοινο σε ολες τις περιπτωσεις που εμφανιζεται? Αναφερομαι στην εξαφανιση των εικονιδιων και την παυση λειτουργιας του task manager (..και οτιδηποτε σχετικου με Windows). Η "αργοπορια" που λες πως παρατηρεις μπορει να εχει σχεση, μπορει και να ειναι διαφορετικο προβλημα, θα δουμε στη συνεχεια τι παιζει. Τυπικη ερωτηση ειναι το αν ελεγξες για ιους..και κορες. Update antivirus-->Safe mode-->Full scan. Autoruns: Download-->Open-->Save log και ανεβασε το καπου να το δω. Επισης, κατεβασε τον process explorer και κρατησε τον ανοιχτο. Οταν "εξαφανιζονται" τα παντα, μπορεις να τον δεις με alt-tab? Προφανως εισαι fully updated οσον αφορα τα Windows, σωστα?
stratigos24 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 1) Ναι, δουλευει. 2) Καλα κανεις! 3) Στα βασικα λοιπον... Eχω κανει ολα τα updates των windows. Θα κανω αυριο ενα full scan με το Microsoft security essentials μαζι με τα προγραμματα που μου παρεθεσες σε safe mode. Το μονο κοινο που βλεπω ειναι οτι δουλευω με chrome (συνηθως γραφω εκεινη την ωρα καποιο μηνυμα ή ανοιγω νεα καρτελα) και αυτη την αργοπορια που ειπα και παραπανω σε σχεση με τον φακελο ''ληψεις'' οταν παταω ενα αρχειο που εχει κατεβει στο mtorrent να με παει στον προορισμο του (ανοιγμα θεσης αρχειου). Οταν μενει μονο το φοντο και χανονται τα εικονιδια και κολλαει εκει, εαν πατησω alt - ctrl - del, μου βγαζει ενα παραθυρο λαθους: ''Η διεργασια συνδεσης απετυχε να δημιουργησει το παραθυρο διαλογου επιλογων'' και μεσα στο πλαισιο αυτο λεει: ''Αποτυχια - Επιλογες ασφαλειας''.
stratigos24 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 σήμερα μου πέταξε και μπλε οθόνη που έλεγε κάτι για kernel και τον έκλεισα. Μόλις άνοιξε κράτησα το minidump (θα στο στείλω) και άνοιξα το chrome να γράψω εδώ στο θέμα. Και έκλεισε με ένα blue screen που έλεγε απλά hard error (θα βάλω τα bluescreen παρακάτω). Μετά δεν άνοιγε καθόλου ο υπολογιστής (κόλλαγε στην αρχική μαύρη οθόνη που μπορείς να μπεις στα βίος κλπ και μετά από 4-5 προσπάθειες άνοιξε). Το περίεργο είναι ότι όταν άνοιξε μου έπαιξε το κομμάτι. Αύριο θα κάνω αυτό το scan με τα προγράμματα που μου είπες σε safe mode, διότι δεν έχω χρόνο τώρα λόγο δουλειάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα