stratigos24 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 ενημερώνω: Κόλλησε πάλι στο 42% μετά από 1.5 ώρα...
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 ενημερώνω: Κόλλησε πάλι στο 42% μετά από 1.5 ώρα... Απ οτι φαινεται δυστυχως ολα δειχνουν πως κατι δεν παει καλα με τον δισκο. Το sentinel τι σου λεει για τον δισκο? Health κλπ. Και εγω κατι τετοιο σκεφτηκα ή οτι ''κουραστικε'' μιας και μαλλον εχει προβλημα και πεταξε blue screen. Για να δουμε τι θα δουμε αυτη τη φορα. Θα το βγαλει ή οχι? Τουλαχιστον φτανουμε σε καποιο συμπερασμα και αυτο ειναι καλο. Ενημερωτικα (για να μπαινουμε σιγα σιγα στη διαδικασια αν οντως χρειαστει αλλαγη σκληρου) αξιζουν αυτοι (ή ποιον θα προτινες)? http://www.skroutz.gr/s/444046/Seagate-Momentus-500GB-Sata-2-0-7200rpm-2-5.html?keyphrase=σκληροι+δισκοι+για+laptop ή http://www.skroutz.gr/s/58506/Western-Digital-Scorpio-Black-250-GB-3-Gb-s-SATA-16-MB-Cache-7200-RPM.html ή να κοιταξω με 32mb cache? Κοιταω στις 7200. Εαν μπορεις να παρεις με 32 cache, παρε. Κατα τ αλλα δεν νομιζω πως θα δεις τρελες διαφορες σε οποιον και εαν επιλεξεις απο αυτους. Εστιασε στο after sales και στην εγγυηση.
stratigos24 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Νομιζω οτι το sentiel λεει οκ στα βασικα, (δεν ειμαι σιγουρος για ολα ομως, θα το κοιταξω αυριο που θα ειμαι στο λαπτοπ και θα ενημερωσω), αλλα δεν εχω κανει καποιο τεστ με αυτο το προγραμμα, απλα μου δειχνει την κατασταση των σκληρων. Οποτε οι επομενες κινησεις μου λοιπον ειναι να (?): 1) Κρατησω image 2) Παρω σκληρο, του περναω το image και τον τοποθετω? Eλεγα να παω για 32mb cache αλλα βλεπω οτι περαν απο αυτον: http://www.skroutz.gr/s/1799094/Hitachi-Travelstar-Z7K500-500GB.html που ειναι για παραγγελια (μιας και ειμαι Αθηνα) και δεν ξερω αν θα προλαβω να τον εχω μεσα σε 6-7 μερες (το πολυ) που τον θελω, ισως κοιταξω και καποιον 16mb cache λογω του οτι υπαρχει αρκετη διαφορα τιμης στον αμεσως επομενο στο skroutz 2.5αρη με 32mb που ειναι αυτος: http://www.skroutz.gr/s/272437/Seagate-Momentus-XT-Solid-State-Hybrid-500GB.html και δυστυχως παλι για παραγγελια.
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Απλα και μονο για να εισαι 100% σιγουρος πρωτου πας για αγορα, να προσθεσω ενα ενδιαμεσο βημα, μεταξυ 1 και 2: Tρεξε το τεστ της toshiba σε safe mode ή ακομα καλυτερα τρεξε την dos εκδοση του εαν ειναι δυνατον.Kανε ενα κοπο να ανεβασεις και μια φωτο του Sentinel. Σχετικα με τον σκληρο, μια χαρα ειναι αυτος. Εαν παντως υπαρχει η δυνατοτητα, σκεψου την αγορα ενος ssd, ειναι απο τα σημαντικοτερα upgrades που μπορεις να κανεις.
stratigos24 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Εγινε, θα το τρεξω αυριο σε safe mode το test και θα ανεβασω εικονα απο το Sentinel. To γνωριζω για τους ssd οτι ειναι η καλυτερη δυνατη αναβαθμιση σε ενα λαπτοπ και εχω δει τη διαφορα στον σταθερο μου (ποσο μαλλον σε λαπτοπ που εχει στις 5400 συνηθως απο μαμα) αλλα αυτη τη στιγμη νομιζω θα προτιμησω καποιον κλασσικο και ισως στην πορεια τον αλλαξω. Αφου κανω και τις τελευταιες κινησεις και ολα δειξουν (οσο γινεται ξεκαθαρα) σκληρο, θα μιλησω με vision studio αν γινεται να μου τον στειλει σε 4-5 μερες αλλιως θα παω σε καποιον με 16mb και 7200. Σε εναν εκ των 2 δηλαδη: http://www.skroutz.gr/s/58484/Western-Digital-Scorpio-Black-320-GB-3-Gb-s-SATA-16-MB-Cache-7200-RPM.html http://www.skroutz.gr/s/58507/Western-Digital-Scorpio-Black-160-GB-3-Gb-s-SATA-16-MB-Cache-7200-RPM.html
stratigos24 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Λοιπον, εκανα το τεστ σε safe mode και το περασε. Μετα εκλεισα το laptop και το ανοιξα για να μπω κανονικα στα windows. Μπηκε και μετα απο λιγο (μετα απο καποια δευτερολεπτα που ειχε μπει στην επιφανεια εργασιας) πεταξε blue screen. Το εβγαλα φωτο και εκλεισα το laptop. Μετα το ξαναανοιξα, μπηκε στα windows, κρατησα το minidump (θα στο στειλω αλλα δεν ξερω αν εχει ουσια να δεις και αλλο ενα...). Μολις κρατησα και το minidump, μου πεταξε ενα error και εκλεισε (χωρις blue screen, ενα error σε παραθυρο ηταν και ελεγε και αυτο το I/O, θα βαλω εικονα πιο κατω). Μετα ανοιξε και τωρα οκ, γραφω αυτο το μηνυμα...
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Περι weak sectors, απο τον δημιουργο του hdsentinel. Ο οποιος προτεινει τη χρηση του re initialize test, το οποιο με τη σειρα του σημαινει format.1 bad sector δεν ειναι ικανος να δημιουργησει τοσα προβληματα. Τοση ατυχια?Mαλλον δεν το γλυτωνεις αυτο Εαν βγεις καθαρος και απο δω, παμε για Driver Verifier και Performance Analysis. Πως συμπεριφερεται το pc κατα τ αλλα? Bλεπω το dump και επανερχομαι. Εν τω μεταξυ, κατεβασε το memtest, περασε το σε ενα usb/cd/dvd και κανε ενα memtest για τουλαχιστον 5 ωρες. FAILURE_BUCKET_ID: 0xF4_IOERR_c000000e_IMAGE_hardware_disk BUCKET_ID: 0xF4_IOERR_c000000e_IMAGE_hardware_disk Οι καθυστερησεις που παρατηρουσες σε προηγουμενα posts (μεταφορα αρχειων, φακελων, κλπ), συνεχιζονται?
stratigos24 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Το laptop σπανια κανει καθυστερησεις (αλλα κανει που και που). θα κανω memtest. Τα driver verifier και performance analysis πως θα τα κανω?
Moderators Gi0 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Θα ξεκινησεις με Performance Analysis και θα τρεξεις το xperf μεχρι να παρατηρησεις τις καθυστερησεις που εμφανιζονται. Εξυπακουεται πως θα πρεπει να μην εμφανισει καποιο προβλημα το memtest. 1
stratigos24 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 ok, πρωτα memtest και μετα αν ολα πανε καλα, Performance Analysis.
stratigos24 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Το λαπτοπακι δεν την παλεύει άλλο. Κλείνει συνέχεια, σπάνια δεν μπουταρει, αργεί, μένει δεν παγωμένο για μερικά δευτερόλεπτα κάποιες φορές κλπ. Θερμοκρασία δεν είναι. Το δούλεψα και χωρίς usb συσκευές αλλά τίποτα. Τι μπορώ να κάνω; Να το πάω κάπου να το δούνε; Και αν ναι, πού; Μην το πάω όπου να ναι και μας πούνε ακίρα πράγματα.. Αποστολή από το Atrix MB860 με τη χρήση Insomnia App
Moderators Gi0 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Απο τη στιγμη που εχουν περασει ~8 μηνες απο τα προηγουμενα post, ολα οσα εχουμε πει και εχεις ελεγξει δεν εχουν σχεση με το τι μπορει να συμβαινει τωρα. Εαν θελεις να το αναλυσεις ξανα, θα πρεπει να το παρεις απο την αρχη. 8 μηνες ειναι μεγαλο χρονικο διαστημα για κατι τοσο ευκολα μεταβλητο. Σχετικα με το εαν το πας καπου και που, δεν μπορω να σου απαντησω (ποσο μαλλον να δωσω την ψηφο εμπιστοσυνης μου με 100% βεβαιοτητητα για την επιλυση του οποιου προβληματος)
stratigos24 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Ουσιαστικά τα προβλήματα δεν σταμάτησαν ποτέ. Είναι τα ιδια πού έκανε και τότε. Σκέφτομαι να το πάω σε κάνα καλό μαγαζί πού να έχει και σέρβις, μπας και βρούμε τι είναι. Το λαπτοπ δεν το χρησιμοποιώ εγώ και τόσο κάιρο που Συνεχίζει τα προβλήματα δεν το είχα ελέγξει λόγω στρατού. Πήρα τηλέφωνο σε δύο μαγαζιά πού έχουν σέρβις και τα θεωρώ αξιόπιστα αλλά δεν επισκευάζουν λαπτοπ δυστυχώς... Σε κάνα πλαίσιο να αξίζει το σέρβις; Νομίζω σου χρεώνουν τον έλεγχο και μετά σου λένε το πρόβλημα είναι τάδε κοστίζει τόσο. Να προχωρήσουμε; Και αναλόγως πράττω....δεν ξέρω όμως αν αξίζει να το πάω σε αυτούς... Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2013 από stratigos24
stratigos24 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 To οτι μου εμφανιζει ετσι τον σκληρο, δεν ειναι περιεργο? Σαν αφαιρουμενη συσκευη? Ο σκληρος μεσα στο sentinel φαινεται οτι ειναι μια χαρα. Μου φαινεται ομως οτι αυτος φταιει...(ετσι μου εχει κατσει, απλα).
stratigos24 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Μιας και εχω ενα 3.5αρη σκληρο και καθεται, μπορω καπως να τον δοκιμασω στο laptop? Δηλαδη μιας και δεν χωραει, απλα θελω να μαθω, αν υπαρχουν καλωδια προεκτασης sata και ρευματος, ωστε να συνδεθει ο σκληρος αλλα να μεινει εκτος laptop?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα