Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Μετά δεν άνοιγε καθόλου ο υπολογιστής (κόλλαγε στην αρχική μαύρη οθόνη που μπορείς να μπεις στα βίος κλπ και μετά από 4-5 προσπάθειες άνοιξε).

Αυτο το κομματι ειναι που δεν μ αρεσει.

Περιμενω και τα αποτελεσματα του scan, autoruns log, κλπ.

• Moderators
Δημοσ.

Το rar που μου εστειλες ειχε ενα minidump μεσα.

Δυστυχως ο kernel debugger φαινεται να συμφωνει μ αυτο που φοβηθηκα στο προηγουμενο μηνυμα.

The requested page of kernel data could not be read in.  Caused by
bad block in paging file or disk controller error.
In the case when the first arguments is 0 or 1, the stack signature
in the kernel stack was not found.  Again, bad hardware.
An I/O status of c000009c (STATUS_DEVICE_DATA_ERROR) or
C000016AL (STATUS_DISK_OPERATION_FAILED)  normally indicates
the data could not be read from the disk due to a bad
block.  Upon reboot autocheck will run and attempt to map out the bad
sector.  If the status is C0000185 (STATUS_IO_DEVICE_ERROR) and the paging
file is on a SCSI disk device, then the cabling and termination should be
checked.  See the knowledge base article on SCSI termination.
και

Debugging Details:
------------------

ERROR_CODE: (NTSTATUS) 0xc000000e - A device which does not exist was specified.

DISK_HARDWARE_ERROR: There was error with disk hardware

Επαναλαμβανω αυτα που ειχα αναφερει και στην αρχη του thread, ειναι μικρο το δειγμα (1 minidump) για ασφαλη συμπερασματα, but still, παρε το back up και ας μην χρειαστει ποτε.

Δημοσ.

Δισκος λοιπον....(κατα πασα πιθανοτητα)

Άλλα minidump δεν εχω, μονο απο το πρωτο blue screen με το kernel δημιουργησε, με το αλλο που ελεγε uknown hard error δεν εβγαλε minidump στο φακελο (λογικο αφου uknown? :)).

Ενημερωτικα:

Αν υποθεσουμε οτι ειναι δισκος (εχω κρατησει backup πριν το φορματ ουτως ή αλλως και αλλα αρχεια μετα το φορματ που να τα θελω δεν εχει) τι κανω? Μπορω με καποιο τροπο στον νεο δισκο να βαλω το recovery αυτου για τα windows? Θα ειναι ευκολο το ολο εγχειρημα στο συγκεκριμενο laptop (ανοιγμα και αλλαγη δισκου)?

Κατι που εχω ξεχασει να πω. Η μπαταρια εχει χαλασει (δεν κραταει πολυ, αυτο το εχω ξαναπει) και σχεδον καθε φορα που ανοιγει το laptop (εγω την εχω πανω για σιγουρια μη γινει τιποτα με το ρευμα) μου λεει (πριν μπει στην μαυρη εικονα που εχεις την δυνατοτητα για τα bios κλπ) οτι η μπαταρια εχει χαλασει (κατι τετοιο) και να την αντικαταστησω.

Το αναφερω μηπως παιζει καποιο ρολο σε ολο αυτο (αν και δεν νομιζω, μιας και εχει πεταξει blue screen και με και χωρις μπαταρια).

• Moderators
Δημοσ.

Αν υποθεσουμε οτι ειναι δισκος (εχω κρατησει backup πριν το φορματ ουτως ή αλλως και αλλα αρχεια μετα το φορματ που να τα θελω δεν εχει) τι κανω? Μπορω με καποιο τροπο στον νεο δισκο να βαλω το recovery αυτου για τα windows? Θα ειναι ευκολο το ολο εγχειρημα στο συγκεκριμενο laptop (ανοιγμα και αλλαγη δισκου)?

Κρατα ενα image του σκληρου με το ενσωματομενο προγραμμα των Vista ή χρησιμοποιησε καποιο third party σαν το Acronis και το Norton Ghost. Η αλλαγη του δισκου ειναι ευκολη, δεν χρειαζεται να εισαι ειδικος. Προς το παρον δεν σε απασχολει.

Κατι που εχω ξεχασει να πω. Η μπαταρια εχει χαλασει (δεν κραταει πολυ, αυτο το εχω ξαναπει) και σχεδον καθε φορα που ανοιγει το laptop (εγω την εχω πανω για σιγουρια μη γινει τιποτα με το ρευμα) μου λεει (πριν μπει στην μαυρη εικονα που εχεις την δυνατοτητα για τα bios κλπ) οτι η μπαταρια εχει χαλασει (κατι τετοιο) και να την αντικαταστησω.

Το αναφερω μηπως παιζει καποιο ρολο σε ολο αυτο (αν και δεν νομιζω, μιας και εχει πεταξει blue screen και με και χωρις μπαταρια).

Νοπ, δεν ειναι η μπαταρια το προβλημα.

Να προσθεσω ακομα ενα test σ αυτα που εχεις να κανεις. Περα απο το Hard disk sentinel, δες εαν υπαρχει κατι στο site του κατασκευαστη του σκληρου σου (diagnostics or smth) και κανε ενα check up. Επισης, Windows Check Disk

Δημοσ.

Οκ, θα προσπαθησω να κρατησω ενα image (αν αντιμετωπισω προβλημα στη διαδικασια ρωταω).

Για το Autoruns, απλα το τρεχω και υστερα κανω save και σου στελνω αυτο το αρχειακι?

Παω να κανω το full scan σε safe mode.

Mολις ξανα ανοιξει θα κανω και το Windows Check Disk, γιατι πατησα να το κανω τωρα και λεει οτι δεν πρεπει ο δισκος να χρησιμοποιειται κατα τη διαρκεια του τεστ και αν θελω να επιλεξω να γινει ο ελεγχος στην επομενη εκκινηση.

Θα κανω και ενα τεστ με το Hard disk sentinel.

Εdit:

O σκληρος που φαινεται οτι εχει μεσα απο το Hard disk sentiel ειναι αυτος.

Tωρα ψαχνω να δω πως κανω τεστ στο σκληρο με το Hard disk sentiel (καλα καταλαβα για τεστ με αυτο το προγραμμα ή απο αυτο πρεπει να δω κατι αλλο?)

• Moderators
Δημοσ.

Για το Autoruns, απλα το τρεχω και υστερα κανω save και σου στελνω αυτο το αρχειακι?

Yup 

Mολις ξανα ανοιξει θα κανω και το Windows Check Disk, γιατι πατησα να το κανω τωρα και λεει οτι δεν πρεπει ο δισκος να χρησιμοποιειται κατα τη διαρκεια του τεστ και αν θελω να επιλεξω να γινει ο ελεγχος στην επομενη εκκινηση.

Υup, ακριβως αυτο ειναι το τεστ. Κανεις επανεκκινηση και πριν ξεκινησουν τα Windows,ελεγχει τον σκληρο.

Tωρα ψαχνω να δω πως κανω τεστ στο σκληρο με το Hard disk sentinel (καλα καταλαβα για τεστ με αυτο το προγραμμα ή απο αυτο πρεπει να δω κατι αλλο?)

Ok εισαι και με το sentinel, απλα εννοουσα εαν υπαρχει και κατι αλλο απο μεριας Fujitsu (δεν το εχω ψαξει), oπως εχουν αλλοι vendors (πχ Western Digital με τα diagnostics της)
Δημοσ.

Τελειωσε το full scan και δεν βρηκε κατι. Εκανα και κατα την εκκινηση το τεστ για το σκληρο αλλα δεν ημουν μπροστα (ετοιμαζομουν για τη δουλεια) να το βλεπω (καπου στο 61% το αφησα) και οταν γυρισα ειχε μπει στα windows. Μπορω να δω το αποτελεσμα του τεστ μεσα απο τα windows ή πρεπει να το ξανακανω και να δω εκει τι θα μου πει?

Οσον αφορα το sentiel, δεν καταλαβα αν μπορω να κανω τεστ με εκεινο (δεν βλεπω καποια επιλογη).

Για καποιο προγραμμα απο fujitsu εψαξα, αλλα δεν βρηκα κατι.

Σου εστειλα το αρχειο απο το Αutoruns.

• Moderators
Δημοσ.

Autoruns καθαρο και απ οτι φαινεται και ο σκληρος σου εκ πρωτης οψεως δεν πρεπει να εχει προβλημα.
Βρηκα αυτο απο την Toshiba, το οποιο αναφερεται σε σκληρους Fujitsu. Κανε τον κοπο να το τρεξεις, για να εξαλειψεις καθε πιθανοτητα (full scan). To image το πηρες? Αντιμετωπισες καποιο προβλημα κατα τη διαρκεια?

Εαν βγεις καθαρος και απο δω, παμε για Driver Verifier και Performance Analysis. Πως συμπεριφερεται το pc κατα τ αλλα?

Δημοσ.

Το image δεν το κρατησα ακομα. 

Το laptop καλα παει σημερα.

Στο τεστ των Vista για το σκληρο, ειχα τικαρει το ''αυτοματη διορθωση σφαλματων''. Μπορει να ηταν καποιο θεμα εκει και τωρα να διορθωθηκε? Γενικα σημερα δεν εχει αργησει ουτε λιγο. Αλλα δεν αργουσε παντα. Τελευταια το ξεκινησε.

Απο αυτα ποιο τρεχω?

Edit:

Εβαλα το πρωτο να τρεξει extended test (μα 2 ωρες?, να εβαζα το short?) και βλεπουμε.

post-182562-0-40054700-1362914761_thumb.jpg

Δημοσ.

Κατα τη διαρκεια του τεστ, blue screen και νεο minidump. Στο στελνω σε πμ.

Οταν ανοιξα τον υπολογιστη, εκανε αναζητηση λυσης για το προβλημα και ελεγε να κανω restart, να βαλω τελευταιους drivers και να τρεξω καποιο test για το σκληρο....

post-182562-0-79001700-1362919111_thumb.jpg

• Moderators
Δημοσ.

CRITICAL_OBJECT_TERMINATION (f4)το bugcode και csrss.exe ο ενοχος.
Το κακο ειναι πως και εδω φαινεται να υπαρχει προβλημα με το I/O
Απο τον debugger

FAILURE_BUCKET_ID: 0xF4_IOERR_IMAGE_csrss.exe
BUCKET_ID: 0xF4_IOERR_IMAGE_csrss.exe

Ξαναδοκιμασε το τεστ.

Δημοσ.

Οταν λες προβλημα με το I/O?

Ξαναεβαλα το τεστ και μετα απο 4 ωρες ειχε μεινει στο 13% και κολλημενο. Το εκλεισα και το ξανα αρχισα τωρα να δουμε τι θα κανει.

• Moderators
Δημοσ.

Οταν λες προβλημα με το I/O?

Σκληρος δισκος. Κατι προσπαθησε να διαβασει στη συγκεκριμενη περιπτωση, αλλα δεν τα καταφερε.

Δημοσ.

Και εγω κατι τετοιο σκεφτηκα ή οτι ''κουραστικε'' :P μιας και μαλλον εχει προβλημα και πεταξε blue screen. Για να δουμε τι θα δουμε αυτη τη φορα. Θα το βγαλει ή οχι? :)

Τουλαχιστον φτανουμε σε καποιο συμπερασμα και αυτο ειναι καλο.

Ενημερωτικα (για να μπαινουμε σιγα σιγα στη διαδικασια αν οντως χρειαστει αλλαγη σκληρου) αξιζουν αυτοι (ή ποιον θα προτινες)?

http://www.skroutz.gr/s/444046/Seagate-Momentus-500GB-Sata-2-0-7200rpm-2-5.html?keyphrase=σκληροι+δισκοι+για+laptop ή http://www.skroutz.gr/s/58506/Western-Digital-Scorpio-Black-250-GB-3-Gb-s-SATA-16-MB-Cache-7200-RPM.html ή να κοιταξω με 32mb cache? Κοιταω στις 7200.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...