REDODIN7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ για ιστοσελίδες και blogs. Κατά καιρούς έχω δει αρκετές ιστοσελίδες να έχουν ένα σηματάκι που λέει υπό την χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής ένωσης για την ψηφιακή σύγκλιση ή κάτι τέτοιο. Ξέρει κανεις τη παίζει με αυτό και αν μπορούν μικρές ιστοσελίδες και blogs να πάρουν κάποια επιδότηση
NikosKallithea Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Πρεπει να εισαι επαγγελματίας για να συμμετάσχεις στο εσπα.
REDODIN7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Πρεπει να εισαι επαγγελματίας για να συμμετάσχεις στο εσπα. Δηλαδή ? Αν εγώ πχ κάνω έναρξη επιχειρήσεις σαν ψηφιακό ΜΜΕ-εφημερίδα μπορώ να πάρω ?
NikosKallithea Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Αν εχεις επαγγελματικό ΑΦΜ κανει μια αίτηση ο λογιστής σου και περιμένεις να σε εντάξουν.
MovingShadow Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Αν εχεις επαγγελματικό ΑΦΜ κανει μια αίτηση ο λογιστής σου και περιμένεις να σε εντάξουν. Λάθος... Το τελευταίο ΕΣΠΑ , επιδοτει υπο σύσταση επιχειρήσεις , αν τους πας πλάνο και έχοντας πάρει προσφορές (για εξοπλισμο κλπ). Φυσικά , αν προεγκριθεί , πρέπει να υλοποιήσεις μετά το επιχειρηματικό πλάνο , και με τα τιμολόγια να πας να πάρεις τα λεφτά που θα σου επιδοτήσει. Φυσικά και θέλει κεφάλαιο. Φιλαράκι , μια λέξη θα σου πω : Καινοτομία Αν παρουσιάσεις κάτι καινοτόμο , έχεις σοβαρές πιθανότητες να στο επιδοτήσει. Είναι χιλιάδες οι αιτήσεις. Πχ , www.taxibeat.gr για να καταλάβεις....
REDODIN7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Λάθος... Το τελευταίο ΕΣΠΑ , επιδοτει υπο σύσταση επιχειρήσεις , αν τους πας πλάνο και έχοντας πάρει προσφορές (για εξοπλισμο κλπ). Φυσικά , αν προεγκριθεί , πρέπει να υλοποιήσεις μετά το επιχειρηματικό πλάνο , και με τα τιμολόγια να πας να πάρεις τα λεφτά που θα σου επιδοτήσει. Φυσικά και θέλει κεφάλαιο. Φιλαράκι , μια λέξη θα σου πω : Καινοτομία Αν παρουσιάσεις κάτι καινοτόμο , έχεις σοβαρές πιθανότητες να στο επιδοτήσει. Είναι χιλιάδες οι αιτήσεις. Πχ , www.taxibeat.gr για να καταλάβεις.... Και τι καινοτομο εχει μια ιστοσελιδα ? Αυτοι πως πηραν επιδοτηση ?
NikosKallithea Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δεν χρειάζεται καινοτομία τι λέμε τώρα. Αρκει να πας τα τιμολόγια τις επένδυσης που έκανες και σε ηδη υπάρχουσα επιχείρηση 1
REDODIN7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δεν χρειάζεται καινοτομία τι λέμε τώρα. Αρκει να πας τα τιμολόγια τις επένδυσης που έκανες και σε ηδη υπάρχουσα επιχείρηση Μια επιχειρηση online που δεν εχει κερδος ποσο κοστιει στην Εφορια. Δηλαδη εγω αν δεν εχω εσοδα απο διαφημησεις πχ τη πρεπει να πληρωνω στην εφορια ?
NikosKallithea Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Μια επιχειρηση online που δεν εχει κερδος ποσο κοστιει στην Εφορια. Δηλαδη εγω αν δεν εχω εσοδα απο διαφημησεις πχ τη πρεπει να πληρωνω στην εφορια ? Εχεις επιχείρηση και δεν εχεις έσοδα, πως γίνεται αυτο? πως πληρώνεις ρεύμα τηλέφωνο ένσημα κλπ? να ενταχθείς στο άρθρο 99 άσε το εσπα.
REDODIN7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Εχεις επιχείρηση και δεν εχεις έσοδα, πως γίνεται αυτο? πως πληρώνεις ρεύμα τηλέφωνο ένσημα κλπ? να ενταχθείς στο άρθρο 99 άσε το εσπα. Μα για αυτο θελω την επιδοτηση για να εχω εσοδα. Τωρα εχω ενα ερασιτεχνικο μπλογκ και θελω να το ανεβασω σε δημοφιλια ωστε να εχω εσοδα απο διαφημησεις. Θελω λοιπον λεφτα για να κανω προωθησει, να παρω ενα επαγγελματια web designer και νεους αρθρογραφους.
NikosKallithea Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δεν ξερω την περίπτωση σου και ποσο σοβαρή ειναι, ρώτα τον λογιστή σου και την τράπεζα σου αν μπορείς να κάνεις φάκελο Edit Να συμπληρώσω οτι το εσπα δεν στο χαρίζουν, απλά εχει ευνοϊκό επιτόκιο.
MovingShadow Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δεν ξερω την περίπτωση σου και ποσο σοβαρή ειναι, ρώτα τον λογιστή σου και την τράπεζα σου αν μπορείς να κάνεις φάκελο Edit Να συμπληρώσω οτι το εσπα δεν στο χαρίζουν, απλά εχει ευνοϊκό επιτόκιο. Πάλι λάθος.... Δεν είναι δάνειο .... Προεγκρίνεται , σύμφωνα με το επενδυτικό σου σχέδιο , επιδότηση Πχ. 60% σε εξοπλισμό , 40 % σε κτιριακές εγκαταστάσεις. Ποσοστό απο το ποσό που σκοπευεις να κάνεις ως επένδυση. Αφού έχει έγκριθεί , αγοράζεις αυτό που θες , παίρνεις το τιμολόγιο , το πας σε αυτους , κάνεις αίτηση για την επιδότηση , και παίρνεις τα λεφτα. Και τι καινοτομο εχει μια ιστοσελιδα ? Αυτοι πως πηραν επιδοτηση ? Μην ρωτάς πως πήρανε αυτοί επιδότηση. Εταιρίες πληροφορικής , παίρνανε επιδότηση , για να φτιάξουνε sotware για την Κοινωνία της Πληροφορίας...μιλάμε για χιλιάδες Ευρώ , έως εκατομμύρια. Το τελευταίο ΕΣΠΑ , θα είναι πολύ αστηρο , και ειδικά στις υπο-συσταση επιχειρήσεις. Μεταξύ άλλοων θα κοιτάει : 1 ) Την καινοτομία ( τι προσφέρεις γενικότερα στο κοινό) 2) Το επιχειρηματικό σου πλάνο ( καλό/κακό) 3) την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της επιχείρησης 4) Το βιογραφικό σου ( με τί άνθρωπο έχουνε να κάνουνε) 5) Πόσους ανθρώπους θα απασχολήσεις ( είναι πολύ ++ αυτό) 6) .......... Χαίρομαι πολύ , που θα είναι αυστηρό , πραγματικά....ή τουλάχιστον έτσι λένε....
REDODIN7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δεν ξερω την περίπτωση σου και ποσο σοβαρή ειναι, ρώτα τον λογιστή σου και την τράπεζα σου αν μπορείς να κάνεις φάκελο Edit Να συμπληρώσω οτι το εσπα δεν στο χαρίζουν, απλά εχει ευνοϊκό επιτόκιο. Δεν εχω λογιστη αυτο σου λεω τοσοι ωρα θελω να κανω το μπλογκ επαγγελμα οπως πχ ειναι το sport24, kathimeri, iefemerida κλπ αλλα εγω να εχω τεχνολογικα νεα. Υ.Γ Ελπιζω τωρα να καταλαβες τι λεω. Πάλι λάθος.... Δεν είναι δάνειο .... Προεγκρίνεται , σύμφωνα με το επενδυτικό σου σχέδιο , επιδότηση Πχ. 60% σε εξοπλισμό , 40 % σε κτιριακές εγκαταστάσεις. Ποσοστό απο το ποσό που σκοπευεις να κάνεις ως επένδυση. Αφού έχει έγκριθεί , αγοράζεις αυτό που θες , παίρνεις το τιμολόγιο , το πας σε αυτους , κάνεις αίτηση για την επιδότηση , και παίρνεις τα λεφτα. Μην ρωτάς πως πήρανε αυτοί επιδότηση. Εταιρίες πληροφορικής , παίρνανε επιδότηση , για να φτιάξουνε sotware για την Κοινωνία της Πληροφορίας...μιλάμε για χιλιάδες Ευρώ , έως εκατομμύρια. Το τελευταίο ΕΣΠΑ , θα είναι πολύ αστηρο , και ειδικά στις υπο-συσταση επιχειρήσεις. Μεταξύ άλλοων θα κοιτάει : 1 ) Την καινοτομία ( τι προσφέρεις γενικότερα στο κοινό) 2) Το επιχειρηματικό σου πλάνο ( καλό/κακό) 3) την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της επιχείρησης 4) Το βιογραφικό σου ( με τί άνθρωπο έχουνε να κάνουνε) 5) Πόσους ανθρώπους θα απασχολήσεις ( είναι πολύ ++ αυτό) 6) .......... Χαίρομαι πολύ , που θα είναι αυστηρό , πραγματικά....ή τουλάχιστον έτσι λένε.... Δεν θελω να πω ονοματα νομιζω καταλαβαινεις αλλα μεγαλα sites εχουν παρει αυτο το προγραμμα και για αυτο ρωταω τη προσφερουν αυτοι. Εγω σε αυτα που λες συμφωνω και επειδη ειμαστε σε κριση θελω να κανω το χομπι μου επαγγελμα. Εαν και εφοσον το προχωρησω θα εχω περιπου 8-10 ατομα στο site δεν ξερω αν ειναι αρκετα. Ο σκοπος του site θα ειναι τα τεχνολογικα νεα και βεβαια εκτος απο απλα νεα θα προωθω νεες τεχνολογιες πχ συστηματα αυτοματισμου απο διαφορους φοιτητες, προωθηση του ελευθερου λογισμικου και οδηγους χρησης γνωστων και μη προγραμματων.
johnieXoX Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 έχουν αναφερθεί αρκετές ανακρίβειες μέχρι τώρα.. τα εικονίδια που βλέπεις σε κάποια sites είναι για να τηρούν τις υποχρεώσεις δημοσιότητας, όχι ότι απαραίτητα έχει επιδοτηθεί η σελίδα, αλλά η επιχείρηση γενικά από κει και πέρα, εσπα δεν είναι μόνο ένα πρόγραμμα. μάλλον μιλάς για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. σε αυτό το πρόγραμμα μπαίνουν και νεοσύστατες και υφιστάμενες. τα ποσοστά επιδότησης είναι από 60% ως 40% ανάλογα την περιοχή που θα γίνει η επένδυση και το μέγεθος της εταιρείας. δαπάνες προσωπικού δεν καλύπτει το πρόγραμμα. το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις τον καδ σου. φαίνεται είτε από την έναρξη στη δου είτε από το ε3 σου (όσο και αν στο ε3 θα εμφανίζεται μόνο ο κύριος). ψάξε τον καδ σου, πες τον εδώ και θα σου πω αν είσαι κατ' αρχήν επιλέξιμος, δηλαδή αν έχει νόημα να το κοιτάξεις περαιτέρω
MovingShadow Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Επειδή κυνηγάω και εγώ το ΕΣΠΑ , να σε συμβουλεύσω τα εξής : 1) Συμβουλος Επιχηρήσεων ( έναν καλό , που να ξέρει απο ΕΣΠΑ) ---> Απαραίτητος για να φτιάξει το επιχειρηματικό πλάνο 2) Κεφάλαιο 3) Βιωσιμότητα της επιχείρησης ( ή αλλιώς , που πας ρε Καραμήτρο , τα μεγάλα site τύπου zougla.gr , χρεώνανε το banner-ακι 4.000 Ευρώ την ημέρα , αλλά έχουνε 5 Εκατομμύρια Hits / month , και παρόλα αυτά ΔΕΝ έχουνε πλεον διαφημίσεις όπως είχανε , και λογικά έχουνε ρίξει τις τιμές κατά πολύ)------------->>>>Πας να κολυμπήσεις σε νερά με καρχαρίες του είδους , και σε κλάδο που τον έχει χτυπήσει η κρίση 4) Καινοτομία ( Οκ ρε μεγάλε , υπάρχουνε τόσα σάιτ , τι το καινούριο θα μας πεις εσύ? Γιατί να σε επιδοτήσουμε?) <-----Για μένα πολύ σωστό αυτό. Αν νομίζεις ότι έχεις τα @@ να προχωρήσεις , πρώτα μιλα με έναν σύμβουλο. Καλή επιτυχία και στους δυό μας έχουν αναφερθεί αρκετές ανακρίβειες μέχρι τώρα.. τα εικονίδια που βλέπεις σε κάποια sites είναι για να τηρούν τις υποχρεώσεις δημοσιότητας, όχι ότι απαραίτητα έχει επιδοτηθεί η σελίδα, αλλά η επιχείρηση γενικά από κει και πέρα, εσπα δεν είναι μόνο ένα πρόγραμμα. μάλλον μιλάς για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. σε αυτό το πρόγραμμα μπαίνουν και νεοσύστατες και υφιστάμενες. τα ποσοστά επιδότησης είναι 60% ή 40% ανάλογα την περιοχή που θα γίνει η επένδυση και το μέγεθος της εταιρείας. δαπάνες προσωπικού δεν καλύπτει το πρόγραμμα. το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις τον καδ σου. φαίνεται είτε από την έναρξη στη δου είτε από το ε3 σου (όσο και αν στο ε3 θα εμφανίζεται μόνο ο κύριος). ψάξε τον καδ σου, πες τον εδώ και θα σου μπω αν είσαι κατ' αρχήν επιλέξιμος, δηλαδή αν έχει νόημα να το κοιτάξεις περαιτέρω Ναι , και αυτό βασικό , το ξέχασα.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα