Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαν να ακούω την θεια- Μαρίκα. Εννοείται οτι μπορείς να πιείς και να οδηγήσεις.

Άμα πίνεις ένα ποτο ανα 1,5 - 2 ώρες (για μέσο βάρος άντρα), είσαι κάτω απο τα όρια και δεν έχει καμία επίδραση στην οδήγηση σου. Τώρα αν είσαι κανα βουβάλι μπορείς να πιεις και παραπάνω αν είσαι κανας τσιλιμπίθρας πρέπει να πιεις λιγότερο.

Τζιν τόνικ είναι ότι πρέπει. Εγω προτιμάω το Bombay...

Τώρα το αγαπημένο μου εμένα είναι τσίπουρο και ρακί. Δοκίμασε το και αυτό, με ένα 100ml σε 5ωρη έξοδο, εισαι κάτω απο τα όρια!!!

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Drambuie. Νοθεύεται δύσκολα, είναι γευστικό και είναι κ ποτό και όχι γκεουλιά. Άσε που δεν υπάρχει και στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Δοκίμασετο.... ;)

Δημοσ.

Θες να τον στείλεις τον άνθρωπο, έτσι; :shock:  :-D

Εντάξει, εμένα το gin δεν είναι «το ποτό μου». Απλά, μου άρεσε πολύ περισσότερο από το Gordon's, το οποίο θεωρώ μετριότατο σαν ποτό. Εγώ είμαι πλέον «αφιερωμένος» σε δύο ποτά: Jameson (25 χρόνια και πλέον...) και «μία ...Πετρουπολιώτικη - από την Πετρούπολη τής Ρωσίας, όχι από τη δικιά μας! - βότκα, που γνώρισα εδώ, μ' έκανε να καταλάβω ότι στην Ελλάδα δεν πίνουμε βότκα, αλλά μπουγαδόνερο (εξαιρείται η Smirnoff Black Label, αλλά πόσοι την πίνουν; ), της οποίας το όνομα δε μπορώ ούτε να το γράψω, ούτε να το προφέρω!

Σωστο το jameson αλλα γενικα με τα ''ουισκια'' δεν τα παει καλα ο οργανισμος μου. Μπορω να πιω 10 gin/βοτκες/γουατεβερ και να ειμαι μαχιμος, αμα πιω 2 ουισκια αρχιζω και βαραω 8αρακια!

Πιες Hendrick's gin αμα βρεις,θα γουσταρεις!

Δημοσ.

Το παιδί είπε ότι θέλει κάτι ελαφρύ επειδή οδηγάει και σεις του προτείνετε ποτά με 40+vol. Kαι γω ήξερα να του προτείνω βοτκα και τεκίλλα αλλά έβαλε έναν περιορισμό.

Δημοσ.

Άμα σκεφτείς οτι ένα κλασσικό ποτήρι είναι γύρω στα 250 ml και στο τζίν τόνικ βάζουν 40ml max τζίν και το υπόλοιπο τόνικ και πάγο. Τότε ναι είναι ελαφρύ ποτό. Το πίνεις σιγά σιγά και είσαι κύριος.

Το τζίν τόνικ (όχι το τζίν) έχει συνολικά περίπου 6-6,5% αλκοόλ άρα είναι λίγο πιο βαρύ απο μπύρα.

Δημοσ.

Το παιδί είπε ότι θέλει κάτι ελαφρύ επειδή οδηγάει και σεις του προτείνετε ποτά με 40+vol. Kαι γω ήξερα να του προτείνω βοτκα και τεκίλλα αλλά έβαλε έναν περιορισμό.

Πανο το θεμα ειναι να εχεις εγκρατεια,να ξερεις ποσο σε παιρνει να πιεις και να ξερεις που να σταματησεις αμα οδηγας.

Ενα ποτηρι gin/vodka/whatever  σε διαστημα 2-3 ωρων συνδυασμενο με νερακι και κανα ξυροκαρπι και με γεματο στομαχι δεν θα εχει ΚΑΜΙΑ επιδραση σε ενα ατομο ανω των 70 κιλων,ας πουμε. Απο την αλλη, αμα δεν την παλευεις με ενα ποτο στο χερι για 5 ωρες και θες να πινεις κατι συνεχεια,ακομα και 5 μπυρες θα σε στειλουν αμα δεν εισαι συνηθισμενος στο αλκοολ.

Το να καθομαστε εμεις και να λεμε το μακρυ μας και το κοντο μας προσπαθωντας να τον ''πιασουμε'' δεν λεει κατι.

Το να googlαρει ''drinks/beverages with low alcohol content/percentage'' ειναι πιο ευκολο θα του βγαλει 5 εκ αποτελεσματα.

Δημοσ.

Αφου δεν έχεις καλή σχέση με το αλκοολ μην πίνεις.

Επειδή ειπώθηκαν και μερικές ανοησίες θα σου πρότεινα αν και δεν είναι  ευκολο να το πετύχεις τον μεγάλο μου έρωτα.

Την νεράιδα.ΑΨΕΝΤΙ!

80-90 αλκοολ.

• Like 2
Δημοσ.

Absinthe black. Και μη φοβάσαι για την οδήγηση, δε θα βλέπεις ούτε την κλειδαρότρυπα για να ξεκλειδώσεις τ'όχημα.. (Για να μην πω πως δεν θα βλέπεις καν το όχημα  :devil:).

Ok, just joking. +1 για μπυρίτσα

• Like 2
Δημοσ.

Μην πίνεις επειδή πίνουν οι άλλοι... Ενα ποτηράκι κρασί μια μπύρα ένα Bacardi και ας σε πουν και γκει τα βαριά ποτήρια και οι μάγκες...α και γκομενες που κοιτάνε τι ποτό πίνει ο άντρας ειναι επιεικώς λίγες.. Οπότε δεν χάνεις και τον χρόνο σου ..

Και το τζιν τόνικ ειναι καλο ποτό... Απέφυγε τα ποτά σε ποτήρι γενικότερα οι περισσότεροι νοθεύουν...

• Like 1
Δημοσ.

Παιδάκια...πως σας ήρθε ότι το gin (έστω και με τόνικ), ή το ρούμι είναι ...ελαφριά; Η όποια πρόσμιξη, δεν «ελαφραίνει» το ποτό. Ίσα ίσα, αν είναι και φουλ στη ζάχαρη όπως τα αναψυκτικά, το κάνει να σε στείλει βόλτα μια ώρα ταχύτερα. Εκτός κι αν του κάνετε πλάκα και δεν την έπιασα...

...btw, ένα από τα κορυφαία - για 'μένα το κορυφαίο, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό - gin, είναι το Tanqueray.

Ε το τζιν τονικ είναι ελαφρύ, καμία σχέση με ρούμι

Ειδικά με την αναλογία που το σερβίρουν στα μαγαζιά(τόνικ με τζιν έχει καταντήσει το θέμα)

Συμφωνώ για Τanqueray

Δημοσ.

ακου να δεις...  χτυπα μια ουισκαρα με λιγο παγο... 2-3 ποτηρια νερο (και παραπανω αν μπορεις) και εισαι κομπλε..

θα σου κρατησει ολο το βραδυ, και μετα το 2ρο κατουρημα δεν θα εχεις ιχνος αλκοολ μεσα σου!

και απο γευση φουλ...  σκοπος ειναι να μην το παρακανεις..

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ερωτηση: Αφου επινες μαρτινι ή μπειλις (αρα σου αρεσουν) γιατι απλα δε συνεχιζεις να πινεις αυτα? 

Στο κατω κατω ειναι υποκειμενικη η ερωτηση, σε αλλους αρεσουν τα γλυκα ποτα, σε αλλους τα πικρα κ.ο.κ

Παντως η πιο "ασφαλης" επιλογη ειναι η μπυρα, you can't go wrong with that και γενικα δεν εχω γνωρισει καποιον που να μην του αρεσει καθολου :)

Δημοσ.

Παντως η πιο "ασφαλης" επιλογη ειναι η μπυρα, you can't go wrong with that και γενικα δεν εχω γνωρισει καποιον που να μην του αρεσει καθολου :)

Hi! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...