Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εγώ ζηλεύω μερικούς που μαθαίνουν εύκολα πολλές γλώσσες. Και ειδικά αυτούς που συνδυάζουν αγγλικά και γαλλικά με κάτι βουλγάρικα ρώσικα κτλ...

Εγώ δε το χω οπότε θα αρκεστώ σε μια απλή γλώσσα ως 2η για ισχυροποίηση βιογραφικού και ταυτόχρονα να μιλιέται πολύ για να μη νιώθω ότι κάνω και βλακεία που την μαθαίνω (πχ ιταλικά - γερμανικά).

Οπότε κλείνω προς γαλλικά - ισπανικά. Αλλά θα το ξαναδώ από Σεπτέμβρη ξανά το θέμα ανάμεσα σε αυτές τις 2. Όχι δε θα φάω 6 χρόνια για να μάθω κινέζικα.

Αλήθεια όλοι εσείς που μαθαίνεται 3η-4η γλώσσα ή ξεκινάτε μια βαριά γλώσσα όπως τα κινέζικα δουλεύεται ταυτόχρονα; Τι ηλικία είστε και το κυριότερο δεν κουραστήκατε πια να διαβάζεται;;;

Δημοσ.

δεν κουραστήκατε πια να διαβάζεται;;;

Συγνώμη αλλά άκυρη η ερώτηση σου, τη σήμερον ημέρα μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν το πλεονέκτημα "να κουραστούν να διαβάζουν" αν και θα είναι είδος προς εξαφάνιση σε λίγα χρόνια όπως πάμε, αλλά πλέον πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και συνεχή ενημέρωση.

Το να πηγαίνεις 2 ώρες κάθε βδομάδα για ένα μάθημα γερμανικών και να διαβάσεις κ άλλες 2 ε δεν το λες και διάβασμα!

• Like 2
Δημοσ.

Συγνώμη αλλά άκυρη η ερώτηση σου, τη σήμερον ημέρα μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν το πλεονέκτημα "να κουραστούν να διαβάζουν" αν και θα είναι είδος προς εξαφάνιση σε λίγα χρόνια όπως πάμε, αλλά πλέον πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και συνεχή ενημέρωση.

Το να πηγαίνεις 2 ώρες κάθε βδομάδα για ένα μάθημα γερμανικών και να διαβάσεις κ άλλες 2 ε δεν το λες και διάβασμα!

Συμφωνώ παρόλο που θα προτιμούσα και εγώ δουλειά δημοσίου υπαλλήλου  :-D

Το θέμα δεν είναι τόσο οι 4 ώρες την βδομάδα που και για τα αγγλικά τόσο αφιέρωνα ως το Β2 (2 ώρες ιδιαίτερο τη βδομάδα και 2 ώρες περίπου διάβασα ίσως λίγο παραπάνω) βέβαια μετά οι ώρες αυξάνονται αλλά έχεις αποκτήσει και μια ευχαίρια...

Το θέμα είναι πως και η λογική παίρνω ένα πτυχίο και ΟΚ το αφήνω σε μια άκρη και ισχύει για πάντα και δίνει μόρια κτλ κτλ δεν ισχύει. Πλέον πρέπει όταν δηλώνεις πως γνωρίζεις μια γλώσσα να είσαι έτοιμος να το αποδείξεις ανα πάσα στιγμή.

Και πως γίνεται αυτό; Εννοώ πως μένει κάποιος σε εγρήγορση σε 3 ή 4 γλώσσες;

Τα αγγλικά ΟΚ μουσική, ταινίες κτλ κτλ Είναι γύρω μας.

Αλλά όταν ο άλλος φτάνει να "ξέρει" 4 γλώσσες τι κάνει για να τις εξασκεί;;;

Βέβαια είναι και το άλλο που είπε κάποιος τι καριέρα κυνηγάει κανείς. 

Αν και γενικά καμία γλώσσα δεν πάει χαμένη αλλά να την ξέρουμε κιόλας. Τα γερμανικά μου εγώ τα ξέχασα όλα. Δε πα να έκανα 3 χρόνια στο γυμνάσιο και 3μιση χρόνια φροντιστήριο και να χα φτάσει το Β2 χωρίς να το πάρω τελικά, δε θυμάμαι τίποτα...

Αν είναι έτσι και στις άλλες γλώσσες τοτε τι να το κάνω να μάθω πχ Γαλλικά σε Γ2 επίπεδο αν μετά από 2 χρόνια μιλάω με το ζόρι Β2;;;

Και άλλοστε εντάξει πιστεύω ΟΚ να χτίσει κάποιος ένα γερό βιογραφικό στην κατεύθυνση που θέλει και μετά όταν αρχίσει να δουλεύει κάπου συγκεκριμένα και δει τις απαιτήσεις της δουλειάς μαθαίνει και κάτι έξτρα.

Τα στάνταρ από ότι βλέπω πάντως είναι τέλεια αγγλικά και πολύ καλή γνώση υπολογιστών. Το τι θα βοηθούσε από κει και πέρα δε το ξέρω...

Αλλά δε νομίζω και το να ξέρει γαλλικά ή ισπανικά κάποιος να περάσει και αδιάφορο...

Δημοσ.

Έτσι από περιέργεια, τα ισπανικά πού στην Ευρώπη, εκτός Ισπανίας, θα σου φανούν χρήσιμα;

Εκτός και αν σκοπεύεις μετακόμιση προς την αμερικάνικη ήπειρο.

Πολύ πιο χρήσιμα είναι τα γερμανικά στην Ευρώπη, παρά τα ισπανικά. Όπως και τα γαλλικά, εκτός και αν το έχεις σκοπό να την κάνεις προς γαλλόφωνη περιοχή.

Δημοσ.

Ε όσο να πεις τα γαλλικά είναι ευρωπαική γλώσσα. Σιγά τα γερμανικά τον τελευταίο καιρό έγιναν της μόδας λόγω μετανάστευσης γιατρών τεχνικών και απλού κόσμου αλλά μιλάμε για μια αρκετά δύσκολη γλώσσα η οποία ομιλείται μόνο εκεί. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Είναι σχεδόν σαν τα αγγλικά, μόνο που έχουν κάπως λιγότερη γραμματική και πιο εύκολο συντακτικό. Αφού μάθεις όλους τους γραμματικούς κανόνες και τα φαινόμενα (2-5 μήνες, αναλόγως το επίπεδό σου και το πόσα μαθήματα κάνεις) σου μένει απλά το λεξιλόγιο. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να μάθεις για κάθε μία λέξη ξεχωριστά εάν είναι θηλυκό, αρσενικό ή ουδέτερο μιας και δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να το εντοπίσεις αλλιώς (βασικά υπάρχει αλλά πρέπει να είσαι πολύ προχωρημένος). Εάν θέλεις αν σου πω περισσότερα, πες μου.

Σοβαρά, υπάρχει το ουδέτερο γένος στα γαλλικά; Για πες μας κανά ουσιαστικό σε ουδέτερο γένος, να μάθουμε κι εμείς κάτι καινούργιο... 

• Like 1
Δημοσ.

Σοβαρά, υπάρχει το ουδέτερο γένος στα γαλλικά; Για πες μας κανά ουσιαστικό σε ουδέτερο γένος, να μάθουμε κι εμείς κάτι καινούργιο... 

Γενικά μίλαγα για το ότι δεν υπάρχει τρόπος να ξεχωρίζεις τα γένη απλά από την στιγμή που το παιδί δεν γνωρίζει γαλλικά προσπάθησα να του το δείξω με παραδείγματα ελληνικής γλώσσας. Βέβαια υπάρχει τρόπος να μιλήσεις για κάτι αδιευκρίνιστου γένους.

Δημοσ.

Ε όσο να πεις τα γαλλικά είναι ευρωπαική γλώσσα. Σιγά τα γερμανικά τον τελευταίο καιρό έγιναν της μόδας λόγω μετανάστευσης γιατρών τεχνικών και απλού κόσμου αλλά μιλάμε για μια αρκετά δύσκολη γλώσσα η οποία ομιλείται μόνο εκεί. 

Γιατί, τα γερμανικά τι γλώσσα είναι, ασιατική;

Σε πληροφορώ τα γαλλικά μόνο σε γαλλόφωνες περιοχές θα σου χρειαστούν, ή αν πέσεις σε καμιά εταιρία που να συνεργάζεται με γαλλόφωνους. Αλλά το ίδιο ισχύει και αν πέσεις σε εταιρία που συνεργάζεται με τσέχους, θα σου χρειαστούν τα τσέχικα αντίστοιχα.

Επειδή μένω στο κέντρο της Ευρώπης, δεν ξέρεις τι ζήτηση έχουν τα γερμανικά. Συγκεκριμένα στο Βέλγιο που είμαι, αν γνωρίζεις γερμανικά είναι +10 στο βιογραφικό σου, όχι απλά +1. Μετά τα γαλλικά και ολλανδικά, που είναι οι επίσημες γλώσσες της χώρας, τα γερμανικά έρχονται πρώτα σε ζήτηση,σ περισσότερο και από τα αγγλικά. Μιλάω πάντα για τις καλές δουλειές πάντα, όχι στυλ τουρισμού κτλ.

Όσο για τα ισπανικά, άχρηστα όπως και τα ιταλικά, εκτός περιπτώσεων.

Δημοσ.

Καλά το τι θεωρεί ο καθένας καλή δουλειά και το τι κυνηγάει σαν δουλειά είναι άλλο θέμα.

Καταραμένα γερμανικά γιατί να είναι τόσο δύσκολα; Εγώ δε τα άντεχα καθόλου πάντως. Ίσως είναι δικό μου θέμα.

Και μόνο που είχαν τρία άρθρα τα οποία έπρεπε με κάθε λέξη να μαθαίνεις πακέτο το άρθρο είναι ήδη ένα τεράστιο αρνητικό...

Μου φαίνεται θα μάθω 2η γλώσσα μόνο για τα μόρια που δίνει οπότε τι το κουράζουμε ας μάθω ισπανικά που σε 2 χρόνια θα πάρω το Γ2...

• Super Moderators
Δημοσ.

Γενικά μίλαγα για το ότι δεν υπάρχει τρόπος να ξεχωρίζεις τα γένη απλά από την στιγμή που το παιδί δεν γνωρίζει γαλλικά προσπάθησα να του το δείξω με παραδείγματα ελληνικής γλώσσας. Βέβαια υπάρχει τρόπος να μιλήσεις για κάτι αδιευκρίνιστου γένους.

OK, από το ουδέτερο πάμε στο όχι ακριβώς ουδέτερο. Μάλιστα... 

Δημοσ.

Τι αδιευκρίνιστου γένους; Δύο γένη έχει η γαλλική γλώσσα, αρσενικό και θηλυκό. Όλα τα ουσιαστικά, είτε αρσενικά είτε θηλυκά θα είναι, δεν υπάρχει ούτε ουδέτερο ούτε αδιευκρίνιστο γένος, έλεος με την άγνοια και να επιμένεις κιόλας....

Φίλε Παντελή, αν δεν το έχεις σκοπό για έξω, είτε για δουλειά είτε για μεταπτυχιακό, μάθε την γλώσσα που γουστάρεις περισσότερο. Κι εγώ αν ήθελα μπορούσα να διαλέξω γερμανική/αγγλική φιλολογία που θα γινόμουν ανάρπαστος, διάλεξα ιταλική/αγγλική γιατί πρώτον γουστάρω την γλώσσα και δεύτερον οι καθηγητές της ιταλικής εδώ στο πανεπιστήμιό μου δεν είναι ζώα όπως των γερμανικών...

• Like 3
Δημοσ.

Τι αδιευκρίνιστου γένους; Δύο γένη έχει η γαλλική γλώσσα, αρσενικό και θηλυκό. Όλα τα ουσιαστικά, είτε αρσενικά είτε θηλυκά θα είναι, δεν υπάρχει ούτε ουδέτερο ούτε αδιευκρίνιστο γένος, έλεος με την άγνοια και να επιμένεις κιόλας....

Φίλε Παντελή, αν δεν το έχεις σκοπό για έξω, είτε για δουλειά είτε για μεταπτυχιακό, μάθε την γλώσσα που γουστάρεις περισσότερο. Κι εγώ αν ήθελα μπορούσα να διαλέξω γερμανική/αγγλική φιλολογία που θα γινόμουν ανάρπαστος, διάλεξα ιταλική/αγγλική γιατί πρώτον γουστάρω την γλώσσα και δεύτερον οι καθηγητές της ιταλικής εδώ στο πανεπιστήμιό μου δεν είναι ζώα όπως των γερμανικών...

Για την ώρα δεν έχω σκοπό να φύγω έξω και δεν θέλω να φύγω κιόλας. Άλλο αν δω ότι δε βρίσκω δουλειά με τίποτα. Επειδή μια από τις ειδικότητες που κυνηγάω (καθηγητής ειδικής ΠΕ19 - μη το σχολιάσετε...) είναι κυρίως δουλειά που μπαίνεις βάση μορίων αυτό που θέλω για αρχή είναι μόρια. Και νομίζω ότι αφού θα μου δώσει ίδια μόρια τα γαλλικά τα γερμανικά και τα ισπανικά ίσως είναι καλύτερο να πάρω ισπανικά που θα προλάβω να τα πάω σε Γ2 για να πάρω και τα αντίστοιχα μόρια...

Τώρα τα ισπανικά νομίζω είναι χρήσιμα και για μετανάστευση στην Αμερική...

Δημοσ.

Για την ώρα δεν έχω σκοπό να φύγω έξω και δεν θέλω να φύγω κιόλας. Άλλο αν δω ότι δε βρίσκω δουλειά με τίποτα. Επειδή μια από τις ειδικότητες που κυνηγάω (καθηγητής ειδικής ΠΕ19 - μη το σχολιάσετε...) είναι κυρίως δουλειά που μπαίνεις βάση μορίων αυτό που θέλω για αρχή είναι μόρια. Και νομίζω ότι αφού θα μου δώσει ίδια μόρια τα γαλλικά τα γερμανικά και τα ισπανικά ίσως είναι καλύτερο να πάρω ισπανικά που θα προλάβω να τα πάω σε Γ2 για να πάρω και τα αντίστοιχα μόρια...

Τώρα τα ισπανικά νομίζω είναι χρήσιμα και για μετανάστευση στην Αμερική...

Για λατινική αμερική μιλάς; Γιατί για μετανάστευση στις ΗΠΑ, καλή σου τύχη! Αλλά ναι, στις νότιες πολιτείες τα ισπανικά είναι must στις ΗΠΑ.

Πάντως να ξέρεις, αν μιλάς πολύ καλά μία από τις 3 γλώσσες (ιταλικά, γαλλικά ή ισπανικά) είναι πολύ εύκολο να μάθεις κάποια από τις άλλες δύο γλώσσες. Γρι γαλλικά δεν ήξερα, και μπορούσα να τα καταλάβω όταν τα διάβαζα μόλις έμαθα τα βασικά της γραμματικής, γιατί οι λέξεις έχουν κοινές ρίζες και ψιλομοιάζουν με αγγλικά και ιδίως με ιταλικά. (Όταν τα διάβαζα, γιατί να τα μιλήσω και ιδίως να τους καταλαβαίνω τι λένε με την προφορά τους, άστο....) Ξέρω ιταλούς που ήρθαν εδώ και με λιγότερο διάβασμα από εμένα πρωτομίλησαν τη γαλλική από εμένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...