Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι γειά σας...ηρθα γιατι γεννάω...σπάσανε τα νερά..ειστε συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ?

- Α οχι κυρία μου λυπάμαι...πρέπει να πάτε αλλου.

- Α εντάξει...περίμενε μωρό μου, μη βγαινεις ακόμα...η μανουλα θα σε πάει σε άλλο καλο νοσοκομείο :P

Δημοσ.

Ναι, όταν σπάσουν τα νερά θα θυμηθεί να διαλέξει νοσοκομείο.

Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για καισαρικές αγαπητέ.

Ούτε να ξέρουν πότε θα γεννήσουν.

-Παιδί μου, πρόσεξε καλά...μην γεννηθεις τη τάδε του μηνα γιατι το συνεργαζόμενο με τον ΕΟΠΠΥ νοσοκομείο, δεν εφημερεύει!!Μπραβο μωρό μου!!Καλό παιδί...πατ πατ πατ.

Δημοσ.

Η καισαρική δεν είναι "δυνατότητα" ή "επιλογή" είναι εγχείριση μέσης βαρύτητας και τελευταία λύση.

Κατατά, δεν εννοώ προγραμματισμένο τοκετό, εννοώ ότι κάποιος γιατρός σε παρακολουθεί. Δεν τον τρως και κάνα 9μηνο μετά πας στο νοσοκομείο που έτυχε να 'ναι πιο κοντά σου όταν σου έσπασαν τα νερά.

• Like 1
Δημοσ.

Luci ο γιατρός που σε παρακολουθει μπορει να συνεργάζεται με τον τάδε σουπερουαο νοσοκομείο. Η απλά μπορει να μένεις σε πόλη χωρις νοσοκομείο και να σε παρακολουθεί τοπικός γιατρός. Αναγκαστικά θα πας στο πρώτο νοσοκομείο, χωρίς ραντεβού :-)

Η καισαρική δεν είναι "δυνατότητα" ή "επιλογή" είναι εγχείριση μέσης βαρύτητας και τελευταία λύση.

Συμφωνω με αυτό, αλλά έλα που πλέον οι περισσότεροι γιατροι τη συστήνουν για να μην "πιεστει" το παιδί.

Αν όλες οι γεννησεις πάντως ηταν με ραντεβού δε θα υπήρχε το προβλημα που ανέφερα παραπάνω. Αλλά επειδή πολλές γυναίκες επιθυμουν τον φυσιολογικο τοκετό και καλά κάνουν, ε υπάρχει προβλημα...

Δημοσ.

Luci ο γιατρός που σε παρακολουθει μπορει να συνεργάζεται με τον τάδε σουπερουαο νοσοκομείο. Η απλά μπορει να μένεις σε πόλη χωρις νοσοκομείο και να σε παρακολουθεί τοπικός γιατρός. Αναγκαστικά θα πας στο πρώτο νοσοκομείο, χωρίς ραντεβού :-)

Ναι, 2-3 μέρες πριν για παρακολούθηση λόγω ρυθμικών ωδινών. Γενικά, δεν είναι ανάγκη να σου σπάσουν τα νερά ούτε για να πάρεις πρέφα ότι γεννάς άμεσα, ούτε για να αρχίσεις να σκέφτεσαι τις λεπτομέρειες του ζητήματος, όπως το πού θα γεννήσεις το παιδί σου.

Συμφωνω με αυτό, αλλά έλα που πλέον οι περισσότεροι γιατροι τη συστήνουν για να μην "πιεστει" το παιδί.

Αυτό είναι κλασσικό ξόρκι σε άνθρωπο που δεν είναι η δουλειά του να ξέρει αν ισχύει. Δεν υφίσταται "πίεση" και αρχιδιές υπό κανονικές συνθήκες, εμπιστεύομαι αρκετά τον τρόπο αναπαραγωγής μερικών εκατομμυρίων ειδών, τα τελευταία εκατομμύρια χρόνια. Για την ακρίβεια, η ΚΤ πέραν της περιεγχειρητικής μανούρας και πολύ περισσότερων δυνητικών επιπλοκών απ' ό,τι μια νορμάλ γέννα, είναι επιβαρυντική για το νεογνό κατά τη στιγμή της γέννησης. Η "μη-πίεση" στον γεννητικό σωλήνα τραινάρει πολύ την έκπτυξη των πνευμόνων και γι αυτό πολλές φορές χρειάζεται χορήγηση κορτιζόνης ως επιφανειοδραστικό παράγοντα και πάντα ανάνηψη. Δλδ η φάση "α νάτο, κλαίει, πάρτο να θηλάσεις" μέσα στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα δεν παίζει και γι' αυτό το λόγο.

Αν όλες οι γεννησεις πάντως ηταν με ραντεβού δε θα υπήρχε το προβλημα που ανέφερα παραπάνω. Αλλά επειδή πολλές γυναίκες επιθυμουν τον φυσιολογικο τοκετό και καλά κάνουν, ε υπάρχει προβλημα...

Καλά και αν όλοι έκαναν ηρωίνη, οι πρεζέμπορες δε θα είχαν ποτέ στένες, αλλά επειδή πολλοί δε θέλουν να σουτάρουν και καλά κάνουν, ε.

• Like 2
Δημοσ.

Γενικά, δεν είναι ανάγκη να σου σπάσουν τα νερά ούτε για να πάρεις πρέφα ότι γεννάς

άμεσα, ούτε για να αρχίσεις να σκέφτεσαι τις λεπτομέρειες του ζητήματος,

όπως το πού θα γεννήσεις το παιδί σου.

Σε πολλές μικρές πόλεις οι γιατροι δεν δινουν τέτοιες συμβουλές...

Αυτό είναι κλασσικό ξόρκι σε άνθρωπο που δεν είναι η δουλειά του να ξέρει αν ισχύει.

η διαφορετικά το κλασικό ξόρκι απο άνθρωπο που θέλει να κονομισει...ξέρεις πόσους γιατρους άλλαξε η ξαδελφη μου για να γεννήσει φυσιολογικά και σε δημοσιο μαιευτήριο??Αστα..

Το τελευταίο παράδειγμα ηταν άκυρο ομως. Το ιδιο πράγμα λέμε, διαφωνουμε σε μια λεπτομέρεια. Αν θεωρεις οτι εσυ μπορεις να αλλάξεις τη νοοτροπια των γιατρων στην επαρχία ή να δωσεις καλυτερη ενημέρωση στις μανάδες που εργάζονται και ξαφνικά σπάνε τα νερά, εγω δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Γενικά το να ξέρεις ακριβώς πότε θα γεννήσεις αποτελεί έξοδο...και αυτη τη στιγμη ο κόσμος το έχει γυρίσει στομ παραδοσιακό...σπάσαν τα νερά, θα πάμε σε νοσοκομείο να ξεγεννησουμε...

Δημοσ.

Χμμμμ μάλιστα. Δηλαδή κόψανε το επίδομα (εμείς πήραμε 400 ευρώ αν θυμάμαι καλά) για φυσιολογικό τοκετό που κόστισε πολλά περισσότερα, σε ιδιωτικό μαιευτήριο όπου εφαρμόζεται ο άγραφος νόμος που λέει ότι όσο κοστίζει το δωμάτιο θα είναι και η αμοιβή του γιατρού (κι αν σ'αρέσει). Τουλάχιστον πήραμε απόδειξη (και από το γιατρό) και η μαμά και το παιδάκι είναι καλά. Αυτό μετράει. Αυτό που μου φάνηκε απίστευτο είναι το ότι χρέωσαν αναλυτικά μέχρι και τις σερβιέτες (πόσες, τόσο, κλπ). Άσε που δεν υπήρξε φορά που να μη χρεώσει επίσκεψη ο γυναικολόγος. Τα 50άρικα συνεχόμενα + τα κατοστάρικα για τις εξετάσεις κάθε τόσο στο μαιευτήριο.

Δηλαδή, αν εμείς πάμε σε δίκλινο (διπλάσια χρήματα σχεδόν), τότε και ο γιατρός χρεώνει διπλάσια. Σε αυτή την περίπτωση τα 400 ευρώ του ΤΕΒΕ φαίνονται ψίχουλα. Δεν τους τα χάρισα βέβαια, εννοείται.

Δημοσ.

Άκουσα στο ραδιόφωνο τον Υπουργό Υγείας να διευκρινίζει ότι δεν θα δίνεται επίδομα τοκετού στις ασφαλισμένες που γεννούν σε δημόσια ή συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΠΥ νοσοκομεία (άρα γεννούν δωρεάν) γιατί και επίδομα και πλήρης κάλυψη του τοκετού είναι σαν να δίνεις δύο φορές χρήματα για το ίδιο πράγμα. 

Λογικό μου φαίνεται. Κατάλαβα κάτι λάθος; 

Ξερω απο μαιευτηρα οτι δεν ειναι δωρεαν ουτε στα δημοσια νοσοκομεια απλα ειναι πιο φθηνα απο οτι εξω.

Δημοσ.

Ξερω απο μαιευτηρα οτι δεν ειναι δωρεαν ουτε στα δημοσια νοσοκομεια απλα ειναι πιο φθηνα απο οτι εξω.

Μήπως εννοούσε την "αμοιβή" του;

Δημοσ.

Μπορεί να μην είναι δωρεάν τα λουξ μονόκλινα (αν και υπάρχουν ασφάλειες που καλύπτουν κι αυτά) τα οποία είναι στο 1/3 τιμής ιδιωτικού και σε πολλές περιπτώσεις καλύτερα. Αλλά τα λιγότερο χλίδα, είναι δωρεάν για τους περισσότερους ασφαλισμένους. Εδώ γεννάνε φτωχομετανάστες και αθίγγανοι στα δημόσια, ασφαλισμένοι ή με λεφτά είναι αυτοί;

Δημοσ.

Πάντως με ΤΕΒΕ που χρειάστηκε μέλος της οικογένειάς μου νοσηλεία πολύ πρόσφατα, πήγε πρώτη θέση (δημόσιο νοσοκομείο). Βέβαια, η πρώτη θέση είναι ο ίδιος όροφος στον οποίο πηγαίνουν και τα βαριά περιστατικά, όπως οι ασθενείς με HIV/ηπατίτιδα κλπ.

Δημοσ.

Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ποιά ήταν η αρχική ας πούμε αιτιοόγηση του επιδόματος. 

Αν ήταν χρήματα που δύνοταν σε όσες γεννούσαν για κάλυψη νοσηλείων, καλώς έκαναν και τα κατάργησαν (αν βέβαια έχουν εξασφαλίσει ότι μπορείς να γεννήσεις δωρεάν).

Αν η αιτιολόγηση ήταν ότι τα χρήματα δίνοταν σαν στήριξη στο γονέα για διάφορα άλλα έξοδα που έχει μια γέννα ή απλά σαν οικονομική στήριξη κατά την περίοδο της γέννας τότε είναι μάλλον λάθος η κατάρηγηση.

Δε ξέρω τι ισχύει αλλά αν σταθούμε μόνο στην ονομασία του επιδόματος "τοκετού" (και εφόσον αυτή είναι η ακριβής και όχι αυτή που απλά έχει επικρατήσει) τότε μάλλον καλά έγινε και καταργήθηκε.

Δημοσ.

Μπορεί να μην είναι δωρεάν τα λουξ μονόκλινα (αν και υπάρχουν ασφάλειες που καλύπτουν κι αυτά) τα οποία είναι στο 1/3 τιμής ιδιωτικού και σε πολλές περιπτώσεις καλύτερα. Αλλά τα λιγότερο χλίδα, είναι δωρεάν για τους περισσότερους ασφαλισμένους. Εδώ γεννάνε φτωχομετανάστες και αθίγγανοι στα δημόσια, ασφαλισμένοι ή με λεφτά είναι αυτοί;

Δεν ξερω τι κανουν αυτη εγω ξερω οτι πολλες φορες σε δημοσιο νοσοκομειο εχω πληρωσει.

Μήπως εννοούσε την "αμοιβή" του;

Οχι δεν εννωουσε αυτο, αλλα και παλι ας πουμε οτι ειναι δωρεαν ξερεις ποσα πρεπει να πληρωνεις απο την τσεπη σου ενω υποτιθεται οτι στα προσφερει το νοσοκομειο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...