Cossutius. Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 άμα βρεις αγοραστή αύριο κάνουμε συμβόλαια αλλά αμφιβάλω. Ούτε με 15.000 δε το παίρνουν πλέον... Δεν έχει αυτονομη?Ειναι 30ετίας???Αστο... Και ενοίκιο άντε με 150-200 ευρω να βάλεις μέσα άνθρωπο, αλλα ειναι τόσες χιλιάδες πλέον που νοικιάζονται. Ειδικά αν στη πολυκατοικία βάζουν και πετρέλαιο, ή έχει κανα κηπο και πληρωνουν τζαμπέ κοινοχρηστα...άστο σου λέω. Δε πατάει άνθρωπος εκει. Η αυτονομία παιζει σημαντικότατο ρόλο πλεον. Αλλά ακομα και εκει, υπάρχει πλέον το προβλημα οτι ακομα και αν δε καις τιποτε, βάση καταστατικου πρέπει να πληρωσεις ένα 10-30%. Κάποιες πολυκατοικίες το εχουν βγάλει αυτο οποτε ειναι καλυτερα.
pournaras Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Τι εφαρμόζεται τόσα χρόνια, έχεις καταλάβει τι συζητάμε; Μια χαρα ξερω, πρακτικα η ασφαλιση ενος αυτοκινητου παντα ηταν υποχρεωτικη, αυτο που θα επρεπε να γραψεις ειναι οτι "νομικα η ασφαλιση ενος ακινητοποιημενου αλλα χωρις καταθεση πινακιδων αυτοκινητου, ισως παραμεινει μη υποχρεωτικη" Ας μην κανουμε παλι την ιδια λουπα, το θεμα προχωρησε αλλου πλεον.
REDODIN7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Ούτε με 15.000 δε το παίρνουν πλέον... Δεν έχει αυτονομη?Ειναι 30ετίας???Αστο... Και ενοίκιο άντε με 150-200 ευρω να βάλεις μέσα άνθρωπο, αλλα ειναι τόσες χιλιάδες πλέον που νοικιάζονται. Ειδικά αν στη πολυκατοικία βάζουν και πετρέλαιο, ή έχει κανα κηπο και πληρωνουν τζαμπέ κοινοχρηστα...άστο σου λέω. Δε πατάει άνθρωπος εκει. Η αυτονομία παιζει σημαντικότατο ρόλο πλεον. Αλλά ακομα και εκει, υπάρχει πλέον το προβλημα οτι ακομα και αν δε καις τιποτε, βάση καταστατικου πρέπει να πληρωσεις ένα 10-30%. Κάποιες πολυκατοικίες το εχουν βγάλει αυτο οποτε ειναι καλυτερα. Εμεις φετος δεν βαλαμε πετρελαιο στην πολυκατοικια για αυτο το λογο. Στο δικο μου το μονο που με σωζει ειναι οτι εχει αυτονομη+φυσικο αεριο και οτι το 2005 του καναμε ανακαινηση. Φυσικα και δεν θελω να το πουλησω και τωρα παιρνω το ενοικιο και το δινω στο δικο μου ενοικιο αλλα αν αυριο φυγει ο ενοικιαστης και μπορουν να σου κανουν κατασχεση απο φορους και τετοια και για μικροποσα ε φυσικο ειναι να το πουλησω.
Cossutius. Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Ελα πάει και αυτό...το πήραν πίσω!!!Πάμε για άλλα Δευτέρα, 4 Μαρτίου 201320.42Δελτίο ΤύπουΣχετικά με δημοσιεύματα περί υποχρεωτικής ασφάλισης των ακινήτων έναντιφυσικών καταστροφών, από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι δεντίθεται θέμα υποχρέωσης. ΑΠΕ
torq Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 κάτι άλλο θα βρούνε για να μας τα αρπάξουν. μην επαναπαύεσαι
REDODIN7 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 κάτι άλλο θα βρούνε για να μας τα αρπάξουν. μην επαναπαύεσαι Αυτο ειναι σιγουρο η τροικα εχει πει αν εχετε ελλειμα παιρνεται αυτοματα νεα μετρα! Ελα πάει και αυτό...το πήραν πίσω!!!Πάμε για άλλα Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013 20.42 Δελτίο Τύπου Σχετικά με δημοσιεύματα περί υποχρεωτικής ασφάλισης των ακινήτων έναντι φυσικών καταστροφών, από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι δεν τίθεται θέμα υποχρέωσης. ΑΠΕ Καλα πολλα εχουν δει τα ματια μου απο αυτους, μονο και μονο οτι τοσα χρονια λενε οχι νεα μετρα και καθε 6μηνο μας σχιζουν αρκει.
LRoi Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Ελα πάει και αυτό...το πήραν πίσω!!!Πάμε για άλλα Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013 20.42 Δελτίο Τύπου Σχετικά με δημοσιεύματα περί υποχρεωτικής ασφάλισης των ακινήτων έναντι φυσικών καταστροφών, από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι δεν τίθεται θέμα υποχρέωσης. ΑΠΕ Ωραία, Τώρα μένει να πάρουν πίσω τα κατά κλοπής, τα κατά πυρός κλπ... Αν δεν τα πάρουν όλα πίσω, δεν θα ηρεμήσουμε for sure
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 απλά πράγματα Προσπαθούν να περάσουν το δημόσιο χρέος σε ιδιωτικό Το κράτος θα βγάλει χρήματα απο το ΦΠΑ τις ασφάλισης, οι ασφαλιστές θα πάρουν την προμήθεια τους να πληρώσουν το ΤΕΒΕ τους για να σωθούν οι συντάξεις των Δ.Υ. Επίσης, μέχρι τώρα, σε περιπτώσεις καταστροφών απο φυσικα φαινόμενα (ΣΕΙΣΜΟΙ, ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΠΛΥΜΜΗΡΕΣ) το κράτος σε αποζημίωνε για τις ζημιες απο την ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ - τωρα τα πληρώνεις απο την τσέπη σου ΔΛΔ ΑΜΑ ΚΑΨΟΥΝΕ (ΚΑΛΑ ΛΕΩ ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΡΙΣΤΙΚΕΣ) ΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ - ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙς ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ Κ ΟΧΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Παντώς περίεργο πως ενώ είχα στείλει μια άιτηση? (δεν ειμαι σιγουρος) απο το καριερα.gr σε μια ασφαλιστική εδώ και κάτι μήνες ξαφνικά με πήρανε τηλεφωνο και πως θα ήθελαν να συνεργαστούν μαζί μου ως "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ" προφανώς για να τσιμπήσουν τις ασφαλειες από το σοι. ΕΕΕΕ άμα ο ανιψιος σου γινοταν ασφαλιστης εσύ που θα πήγαινες να ασφάλιζες την μεζονέτα σου ? Ολλανδία θα μας καταντήσουν που το κράτος ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ διαμερίσματα σε νέους και φοιτητες (εκει δεν εχει σε φιλοξενει ο πατερας σου μέχρι τα 30 - 18 χρονο φεύγεις απο το σπίτι και πληρώνεις νοίκι στο κράτος) και γενικά σε όσους δεν είναι καπιτάλες να έχουν δικό τους σπίτι.
liopyr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Μια χαρα ξερω, πρακτικα η ασφαλιση ενος αυτοκινητου παντα ηταν υποχρεωτικη, αυτο που θα επρεπε να γραψεις ειναι οτι "νομικα η ασφαλιση ενος ακινητοποιημενου αλλα χωρις καταθεση πινακιδων αυτοκινητου, ισως παραμεινει μη υποχρεωτικη" Ας μην κανουμε παλι την ιδια λουπα, το θεμα προχωρησε αλλου πλεον. Λοιπόν Πουρνάρα, πρόσεξε να δεις: Πρακτικά, σημαίνει στην πράξη. Εντάξει με αυτό; Ωραία. Στην πράξη λοιπόν, η ασφάλεια ενός αυτοκινήτου δεν γίνεται να είναι υποχρεωτική, για τους λόγους που αναφέρει το άρθρο που παρέθεσα πριν. Νομικά, σημαίνει με βάση τον νόμο. Ο νόμος είναι ένας από τους πολλούς λόγους που πρακτικά (δηλαδή στην πράξη, το ξεκαθαρίσαμε αυτό) δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί η υποχρεωτική ασφάλιση του αυτοκινήτου. Αυτά. Η γλώσσα μου, β' δημοτικού φάση.
pournaras Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Λοιπόν Πουρνάρα, πρόσεξε να δεις: Πρακτικά, σημαίνει στην πράξη. Εντάξει με αυτό; Ωραία. Στην πράξη λοιπόν, η ασφάλεια ενός αυτοκινήτου δεν γίνεται να είναι υποχρεωτική, για τους λόγους που αναφέρει το άρθρο που παρέθεσα πριν. Νομικά, σημαίνει με βάση τον νόμο. Ο νόμος είναι ένας από τους πολλούς λόγους που πρακτικά (δηλαδή στην πράξη, το ξεκαθαρίσαμε αυτό) δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί η υποχρεωτική ασφάλιση του αυτοκινήτου. Αυτά. Η γλώσσα μου, β' δημοτικού φάση. Λοιπον liopyr, προσεξε να δεις, Πρακτικά, σημαίνει στην πράξη. Εντάξει με αυτό; Ωραία. Στην πραξη λοιπον, η νομοθετικη ρυθμιση εχει ηδη γινει, και στην πραξη λοιπον, αν κανενας ιδιοκτητης δεν προσφυγει απο μονος του σε δικαστηριο, η νομοθετικη ρυθμιση, θα υπαρχει μια χαρουλα. Σε περιπτωση που προσφυγει καποιος στο δικστηριο, ισως (πολυ πιθανο λεει το αρθρο), δικαιωθει, ισως ομως και οχι. Αρα στην πραξη λοιπον το αρθρο, μιλα μονο για νομικα κενα, τα οποια πρεπει ο ιδιωτης να χρησιμοποιησει σε προσωπικο του δικαστηριο ωστε, ισως ναι ή ισως οχι, να δικαιωθει. Οποτε, στην πραξη λοιπον το αρθρο δε γραφει πουθενα, οτι ρητα δεν ειναι υποχρεωτικη η ασφαλιση του αυτοκινητου. δεν ξερω ποιας ταξης ειναι αυτα, ωστε να σου το παραθεσω κι εγω. Διοτι αλλο εκεινο το οποιο μιλαγα εγω με τον Ρωμαιο στα προηγουμενα ποστς, οπου το "στην πραξη" ειχε ακριβη σημασια, μιας και ενα αυτοκινητο χωρις πινακιδες, παυει να υφισταται για το κρατος, εχει πεθανει, αρα πρακτικα, και γη και ουρανο να κινησει, δεν μπορει να το ασφαλισει, κι αλλο να εχει ηδη περασει νομοθετικη ρυθμιση για τα αυτοκινητα με πινακιδες, αλλα να υπαρχουν νομικα κενα, ωστε αν καποιος θελει, να κανει δικαστηριο και να τα χρησιμοποιησει μηπως καταφερει και δικαιωθει. Βλεπεις, το ειχα διαβασει κι εγω εκεινο το βιβλιο στη β' δημοτικου. Ολλανδία θα μας καταντήσουν που το κράτος ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ διαμερίσματα σε νέους και φοιτητες (εκει δεν εχει σε φιλοξενει ο πατερας σου μέχρι τα 30 - 18 χρονο φεύγεις απο το σπίτι και πληρώνεις νοίκι στο κράτος) και γενικά σε όσους δεν είναι καπιτάλες να έχουν δικό τους σπίτι. Τωρα που το λες, κι εγω αυτο φοβαμαι, μη γινουμε σαν την Ολλανδια, δε θα το αντεξω.
Cossutius. Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Πουρνάρα εμεις οι 2 μιλάγαμε για 2 διαφορετικά πράγματα,δημιουργηθηκαν παρεξηγήσεις και κάναμε 500 ποστ για το αυτονοητο. Εσυ αναφερόσουν σε υποχρεωτικη ΟΔΙΚΗ ασφάλιση η οποια πρακτικά ειναι αδύνατη απο το κράτος και συμφώνησα εξ αρχης, εγω αναφερόμουν σε γενική ασφάλιση του αυτοκινήτου, σα να ασφαλίζεις ένα ακινητο ή ένα αντικείμενο, το οποιο μια χαρά εφαρμόσιμο θα ήταν. αν ήθελα να τρολάρουν. Ευτυχώς επικράτησε η λογική και ούτε ακίνητα ούτε κινουμενα που έχουμε παραδώσει πινακιδες θα είμαστε υποχρεωμένοι να ασφαλίσουμε. (άσχετο αλλά ειδα πως η αντιπολίτευση πρότεινε επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 και κάτι έλεγαν και για τα χαράτσια. Ξέρει κανεις τι ακριβως ειπαν για το 2ο γιατι δε βρισκω κατι σχετικο..)
pournaras Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Πουρνάρα εμεις οι 2 μιλάγαμε για 2 διαφορετικά πράγματα,δημιουργηθηκαν παρεξηγήσεις και κάναμε 500 ποστ για το αυτονοητο. Εσυ αναφερόσουν σε υποχρεωτικη ΟΔΙΚΗ ασφάλιση η οποια πρακτικά ειναι αδύνατη απο το κράτος και συμφώνησα εξ αρχης, εγω αναφερόμουν σε γενική ασφάλιση του αυτοκινήτου, σα να ασφαλίζεις ένα ακινητο ή ένα αντικείμενο, το οποιο μια χαρά εφαρμόσιμο θα ήταν. αν ήθελα να τρολάρουν. Ευτυχώς επικράτησε η λογική και ούτε ακίνητα ούτε κινουμενα που έχουμε παραδώσει πινακιδες θα είμαστε υποχρεωμένοι να ασφαλίσουμε. (άσχετο αλλά ειδα πως η αντιπολίτευση πρότεινε επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 και κάτι έλεγαν και για τα χαράτσια. Ξέρει κανεις τι ακριβως ειπαν για το 2ο γιατι δε βρισκω κατι σχετικο..) Μα εκει συνεχιζει να ειναι η διαφωνια μου. Απο τη στιγμη που θα παραδωσεις πινακιδες, το αυτοκινητο για το κρατος εχει σβησει. Παει, καπουτ, αερας. Ειναι πλεον οπως ειναι το γραφειο σου, η τηλεοραση σου, το κρεβατι σου. το κρατος δεν ξερει αν εχεις κρεβατι ή τηλεοραση, και δεν ξερει αν εχεις αυτοκινητο. Και να θελει λοιπον να τρολλαρει, δεν μπορει να το κανει. Τι θα σου πει; Πρεπει να ασφαλισεις το αυτοκινητο που ισως εχεις, ισως ομως και να μην εχεις;
Cossutius. Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Μα εκει συνεχιζει να ειναι η διαφωνια μου. Απο τη στιγμη που θαπαραδωσεις πινακιδες, το αυτοκινητο για το κρατος εχει σβησει. Παει, καπουτ, αερας. Ειναι πλεον οπως ειναι το γραφειο σου, η τηλεοραση σου, το κρεβατι σου. το κρατος δεν ξερει αν εχεις κρεβατι ή τηλεοραση, και δεν ξερει αν εχεις αυτοκινητο. Και να θελει λοιπον να τρολλαρει, δεν μπορει να το κανει. Τι θα σου πει; Πρεπει να ασφαλισεις το αυτοκινητο που ισως εχεις, ισως ομως και να μην εχεις; Οχι. Οταν παραδίδεις πινακιδες, δε σημαίνει οτι έχεις αποσύρει το αυτοκίνητο. Αυτο ειναι που δεν κατάλαβες. Αλλο η απόσυρση του αμαξιου, που σημαίνει οτι το πέταξες, πάει, δεν υφίστατε, άλλο οι πινακιδες. Παράδοση πινακίδων δε σημαίνει οριστική διαγραφή.
pournaras Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Οχι. Οταν παραδίδεις πινακιδες, δε σημαίνει οτι έχεις αποσύρει το αυτοκίνητο. Αυτο ειναι που δεν κατάλαβες. Αλλο η απόσυρση του αμαξιου, που σημαίνει οτι το πέταξες, πάει, δεν υφίστατε, άλλο οι πινακιδες. Παράδοση πινακίδων δε σημαίνει οριστική διαγραφή. Μμμμ, εδω οφειλω να πω οτι πιαστηκα αδιαβαστος. ειχα την εντυπωση οτι με την μονιμη (και οχι προσωρινη), καταθεση πινακιδων, γινεται αυτοματα η διαδικασια της οριστικης διαγραφης... διαβαζοντας ειδα οτι θελει εξτρα διαδικασια. My bad λοιπον σε αυτο το κομματι. 1
liopyr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Λοιπον liopyr, προσεξε να δεις, Πρακτικά, σημαίνει στην πράξη. Εντάξει με αυτό; Ωραία. Στην πραξη λοιπον, η νομοθετικη ρυθμιση εχει ηδη γινει, [..] Ναι, εντάξει Πουρνάρα, δε πειράζει, δεν είχα ιδιαίτερη αισιοδοξία ούτως η άλλως, οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα