Προς το περιεχόμενο

ταχυτητες ιντερνετ


xXGeniusXx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα σας,εδω και καιρο εχω μια απορια,με τι εχουν σχεση οι ταχυτητες διαδικτυου,ξερω οτι εχει σχεση με την περιοχη που μενεις αλλα δεν καταλαβαινω γιατι καποιες περιοχες εχουν καλυτερες ταχυτητες απο αλλες και ,σαν ασχετος περι αυτου του θεματος,θελω να μαθω οτιδηποτε αλλο εχει σχεση με την ταχυτητα του διαδικτυου(καλο router,καλωδιωσεις και τα λοιπα)

αν δεν σας κανει κοπο παρακαλω απαντηστε μου περι αυτου του θεματος
ευχαριστω προκαταβολικα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είναι όπως με τις γυναίκες, κάποιες περιοχές έχουν καλύτερες απο κάποιες άλλες :P

 

πέρα απτην πλάκα, ειναι όοοοολα μαζί.... φαντασου οτι ενα σημα πρεπει να φτασει απο ενα κεντρο σε εσένα μέσω πολλών καλωδίων...  οπότε ότι μεταβάλεται ανάμεσα σε εσένα και στο κέντρο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. μπορεί κάποιες περιοχές να έχουν καλύτερα καλώδια γιατι τα σπίτια εκεί χτήστικαν πιο πρόσφατα απο άλλες περιοχές...

 

αυτο το σήμα όσο μεγαλύτερη ειναι η απόσταση τόσο περισσότερο χάνεται οπότε ο βασικός λόγος που δεν έχεις μεγάλη ταχύτητα συνήθως ειναι η απόσταση απο το κέντρο... γιαυτο προσπαθούν να στέλνουν πλέον το σήμα μέσω οπτικών ινών μέχρι την γειτονιά σου και μετά απο εκεί με χαλκινα καλώδια μέχρι το σπίτι σου (vdsl απο καμπίνα του ΟΤΕ προς το παρον)

 

μπορεί να μένεις σε περιοχή με κεραίες που εκπέμπουν σήματα όπως των ραδιοερασιτεχνών και δημιουργούν παρεμβολές με τα ραδιοκύματα τους τα οποία ειναι στην ίδια συχνότητα με την vdsl π.χ..... μπορεί να έχεις συνδέσει το ρουτερ σου πάνω σε φίλτρο και να σου κόβει τις συχνότητες ετσι να συγχρονίζεις χαμηλότερα η και καθόλου.....

 

οπότε απλα υποθέτεις οτι όλοι οι άλλοι έχουν κάνει σωστά την δουλειά τους μέχρι το σπίτι σου (να μην έχει π.χ όλους τους συνδρομητές μαζί και δημιουργούν παρεμβολές απο cross-talk ο ένας στον άλλον), σωστές μονώσεις στα καλώδια μέχρι την γειτονιά σου κτλπ, ο ηλεκτρολόγος να χει κανει σωστη δουλεια στο σπίτι με τα καλώδια, και κοιτάς στην τελική να φτιάξεις εσύ σωστά τα δικά σου καλώδια ώστε να μην δημιουργείς πρόβλημα ... ακόμα και ένα τηλεφωνικό καλώδιο που ειναι παλιο η αρκετά μακρυ ή βρίσκεται κοντά σε ηλεκτρομαγνητική συσκευή μπορεί να σε κάνει να χάσεις αρκετά mbps ταχύτητας.. οπότε καταλαβαίνεις οτι ειναι αρκετά ευαίσθητο το θέμα..

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καποιες περιοχες εχουν καλυτερες ταχυτητες απο αλλες λογω αποστασης απο το κεντρο παροχης...

Ας υποθεσουμε πως μενεις 4000 μετρα απο το κεντρο παροχης και καποιος αλλος 3000 μετρα! Εστω οτι το κεντρο παροχης ειναι στο κεντρο της Αθηνας, αυτος που μενει πιο κοντα εχει πιο μεγαλες ταχυτητες! Επισης παιζει ρολο και το ρουτερ... Το μαμισιο ρουτερ των 5€ πιθανον να σου δινει 2-4mbps κατω απ'οτι θα σου εδινε ενα των 50€! Επισης αν λεμε ΑΝ γινει πραγματικοτητα το σχεδιο "Οπτικη ινα ως το σπιτι και καταργηθουν τα καλωδια τοτε δεν εχει καμια απολυτως σημασια που μενεις και ποσο μακρια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α.διαβασε αμα θες και το θεμα στην υπογραφη μου να δεις μερικα πραγματα.

β.με απλα λογια το ποσο καλο και γρηγορο ιντερνετ θα εχεις εξαρτατε.

α.αποσταση απο το αστικο κεντρο.οσο πιο πολλα μετρα χαλκος τοσο χειροτερα.

β.ποιοτητα χαλκου.αυτο εχει νακανει με παχος χαλκου.β.ποσα χρονια ειναι ο χαλκος αν εχει οξειδωθει.γ.ποσες φορες το καλωδιο εχει κοπει ραφτει λογω καλωδιακων βλαβων.ε.ποσοι εχουν adsl ή isdn και τετοια .οσο περισσοτεροι πελατες πανω στο ιδιο καλωδιο τοσο πιο πολυ crosstalk.πολλα Isdn επισης σκιζουν και το adsl των αλλων χρηστων λογω μεγαλης τασης.επισης τα πολυ παλια καλωδια ειχαν σαν χαρτινη μονοση.

γ.προβληματα μεσα στο σπιτι λογω παλιων καλωδιων οξειδομενων επαφων.παραξενης καλωδιωσης γενικοτερα,πριζακια με πυκνωτες,συσκευες χωρις φιλτρα,συναγερμος χωρις φιλτρο.λαθος splitter κτλ.

δ.παρεμβολες απο εξωτερικες πηγες οπως ειπαν.ραδιοφωνικοι σταθμοι κτλ.

.θεωρητικα ειναι μονο η αποσταση αλλα επειδη τα καλωδια ειναι οτι νανε υπαρχουν απειροι παραγοντες.επισης μετα παιζει ρολο το dslam παιζει ρολο το target noise margin παιζουν ρολο τα διαφορα profile inp/rfi Κτλ που βαζουν οι παροχοι και παει λεγοντας.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...