Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Στον πρωτο όροφο πολυκατοικιας υπαρχει  ρουτερ που δινει ασυρματο ιντερνετ και θελω να επεκτεινω την καλυψη του στον δευτερο οροφο και στο υπόγειο. Απο οτι εψαξα θα πρεπει να παρω ενα rage extender.

OΜΩΣ  εχω ενα μοντεμ ρουτερ  FRITZ 714O WLAN το οποίο δεν το χρησιμοποιω πλεον. Γνωρίζει κάποιος

αν μπορεί να δουλέψει σαν rage extender με κάποιον τρόπο? Να  συνδέεται ασύρματα με το άλλο ρουτερ και να μοιράζει δηλαδη το σήμα στο δεύτερο όροφο.

Σας ευχαριστώ

Δημοσ.

Οχι δε μπορει φιλεμ..

Μπορεις ομως αν θες και γινεται στο χωρο σου να το συνδεσεις με ethernet καλωδιο πανω στο ηδη υπαρχον ρουτερ σου και να το κανεις AP.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εκτος αν υποστηριζουν και τα 2 ρουτερ σου Wds αλλα παλι το αποτελεσμα ειναι λιγακι αμφιβολο αν θα πετυχει και με τις περιορισμους

Δημοσ.

οντως  ετσι ειναι. Ψαχνοντας στο διαδικτυο   ειδα οτι υπαρχει αυτη η δυνατοτητα . Το ενα ρουτερ μου ομως ειναι

το   fritz  7140  και  διαβαζοντας τις οδηγιες χρησης δεν ειδα καπου να υποστηριζει την δυνατοτητα. Οποτε πηγα και

αγορασα    ενα    rage extender  για να κανω την δουλεια μου.  Μεχρι τωρα καταφερνω να συνδεω τους υπολογιστες

με το  rage extender μαλιστα δειχνει οτι το σημα ασυρματης δικτυωσης ισχυροποιειται  ΟΜΩΣ  δεν εχω προσβαση στο

δικτυο . Προφανως κατι στις  ρυθμισεις κανω λαθος. Θα ξαναπροσπαθησω .

Δημοσ.

οντως  ετσι ειναι. Ψαχνοντας στο διαδικτυο   ειδα οτι υπαρχει αυτη η δυνατοτητα . Το ενα ρουτερ μου ομως ειναι

το   fritz  7140  και  διαβαζοντας τις οδηγιες χρησης δεν ειδα καπου να υποστηριζει την δυνατοτητα. Οποτε πηγα και

αγορασα    ενα    rage extender  για να κανω την δουλεια μου.  Μεχρι τωρα καταφερνω να συνδεω τους υπολογιστες

με το  rage extender μαλιστα δειχνει οτι το σημα ασυρματης δικτυωσης ισχυροποιειται  ΟΜΩΣ  δεν εχω προσβαση στο

δικτυο . Προφανως κατι στις  ρυθμισεις κανω λαθος. Θα ξαναπροσπαθησω .

και wds να εχει πρεπει να εχουν και τα 2 και το κακο ειναι οτι δεν ειναι σιγουρο οτι θα πετυχει σε διαφορετικες μαρκες.ακομα και σε ιδια μαρκα διαφορετικο μοντελο που το εχω δοκιμασει ειχα θεματα.πιο παλια με ιδιο μοντελο (νομιζω) ειχε παιξει καλα.σε thomson βεβαια επαιζες μονο με wep.a.αν πηρες range extender τοτε

α.καντου frmware update Οτι και να γινει.

β.αν το adsl router σου ειναι πχ 192.168.2.1 τοτε το range extender θα το βαλεις 192.168.2.200 δηλαδη να ειναι στο ιδιο δικτυο.μην ειναι το ενα στο δικτυο 192.168.1.χ και το αλλο πχ στο 192.168.2.χ.επισης οταν το γυρισεις σε range extender λογικα θα πρεπει να εχει κλεισει ο dhcp.σε καναλι το βαζεις το ιδο με το αρχικο ρουτερ.στο αρχικο ρουτερ δωστο καρφωτα καλυτερα οχι auto.αν και μετα απο αυτο εχεις θεμα δοκιμασε το αρχικο σου ρουτερ να το βαλεις να ειναι ξεκλειδωτο.αν ετσι παιζει τοτε κατι με το κλειδωμα οποτε η αλλαξε το η στο range extender βαλε ακριβως τον τυπο κλειδωματος που εχει το adsl router πχ wpa2-aes η wpa-tkip.

Δημοσ.

οταν λες πουλινε "στο αρχικο ρουτερ δωστο καρφωτα καλυτερα οχι auto" εννοεις να μην ρυθμισμενο στο dhcp? παλιοτερα που ειχα δοκιμασει καρφωτη Ip δεν εμπαινε στο ιντερνετ με καμια κυβερνηση..

Δημοσ.

οταν λες πουλινε "στο αρχικο ρουτερ δωστο καρφωτα καλυτερα οχι auto" εννοεις να μην ρυθμισμενο στο dhcp? παλιοτερα που ειχα δοκιμασει καρφωτη Ip δεν εμπαινε στο ιντερνετ με καμια κυβερνηση..

το καναλι εννοωω καρφωτα.τον dhcp τον αφηνεις κανονικα στο adsl router.στο extender οταν το βαλεις σε λειτουργεια extender,repeater κλεινει μονος του ο dhcp.

αν κλεισεις τον dhcp στο αρχικο ρουτερ μετα ολα τα pc θελουν καρφωτη Ip για να παιξουν.

Δημοσ.

το καναλι εννοωω καρφωτα.τον dhcp τον αφηνεις κανονικα στο adsl router.στο extender οταν το βαλεις σε λειτουργεια extender,repeater κλεινει μονος του ο dhcp.

αν κλεισεις τον dhcp στο αρχικο ρουτερ μετα ολα τα pc θελουν καρφωτη Ip για να παιξουν.

παντα το ειχα απορια πως δουλευουν οι καρφωτες ip..αφου κλεισω στο μοντεμ/ρουτερ dchp βαζω μια οποιαδηποτε καρφωτη ip? φυσικα για τα υπολοιπα NE πρεπει να βαλω ip στο ιδιο δικτυο διαφορετικη μεταξυ τους σωστα?
Δημοσ.

παντα το ειχα απορια πως δουλευουν οι καρφωτες ip..αφου κλεισω στο μοντεμ/ρουτερ dchp βαζω μια οποιαδηποτε καρφωτη ip? φυσικα για τα υπολοιπα NE πρεπει να βαλω ip στο ιδιο δικτυο διαφορετικη μεταξυ τους σωστα?

αν το ρουτερ ειναι 192.168.1.254 και κλεισεις τον dhcp μετα στο pc δινεις πχ 192.168.1.χ οπου χ οτιδη-ποτε εκτος απο 254 που ειναι το ρουτερ.subnet συνηθως 255.255.255.0 και default gateway την ip του ρουτερ πχ 192.168.1.254 στο παραδειγμα αυτο.

dns εχεις 3 επιλογες.

α. του Provider.

β.την ip του ρουτερ αφου το ρουτερ ξερει τους dns(τους παιρνει αυτοματα οταν συνδεθεις)

γ.public dns.

απλα εσυ κλεινεις τον dhcp γιατι ηδη εχεις εναν dhcp που θα δωσει Ip σε σενα .ο dhcp ειναι του adsl του ρουτερ σου.

επισης δεν ειναι υποχρεωτικο να κλεισεις τον Dhcp για να δωσεις καρφωτα ip>εγω στο pc μου δινω καρφωτα Ip για το port forward(που ουτε εκει ειναι υποχρεωτικο διοτι πολλες φορες μπορεις να ορισεις στο ρουτερ να σου δινει την ιδια Ip με βαση την Mac address σου η να μεγαλωσες το dhcp lease.απλα εγω απο συνηθεια δινω καρφωτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...