Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα να προσφερω καποιο ποσο σε καποια οργανωση που να βοηθαει κοσμο και συγκεκριμενα Αφρικη.Θα μπορουσατε να μου προτεινετε καποια εκτος απο τις προφανεις (Unicef, γιατροι χωρις συνορα κτλ)?

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μπορείς να τα προσφέρεις και σε μένα.

κι αυτό βοήθεια είναι.

προσωπικά αν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο δε θα εμπιστευόμουν κανέναν.

είμαι σίγουρος πως αν βγεις μια βόλτα στη γειτονιά σου όλο και κάποιον θα πετύχεις που να τα χρειάζεται. δώστα μόνος εκεί και άσε τις οργανώσεις.

Υ.Γ αν θέλεις μπορώ να βαφτώ και μαύρος όπως ο Βουτσάς, αν αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Σιγά ρε κουβαρντά θες και να βοηθήσεις. Μήπως θες να υιοθετήσεις και κανένα ορφανό Κινεζάκι; Κουβαρντά. Δηθενέ να πούμε.

• Like 1
Δημοσ.

Το έκανα και εγω παλιοτερα αλλα μ'αυτα που γίνονται στην χώρα μας τελευταία, καλύτερα να τα προσφέρεις στους Ελληνες που τα έχουν ανάγκη

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

τέτοιος σκατο λαός που είμαστε καλύτερα να τα δώσει αλλού. να πιάσουν τόπο.

αν τα δώσει σε έλληνες, θα τρέξουν να πάρουν κανένα iphone η να κλείσουν διακοπές για μύκονο.

ψόφος ρε..

• Like 4
Δημοσ.

Εγώ είμαι Ανάδοχη μητέρα από την actionaid. Έχω ένα παιδί από το Μπαγκλαντές :) 
Το έψαξα πολύ πριν γίνω ανάδοχη γιατί δεν εμπιστεύομαι κανέναν οργανισμό τέτοιου τύπου. Όμως η οδοντίατρός μου έχει 2 παιδιά από την Αφρική (ανάδοχα) μέσω της actionaid και πηγαίνει και τα βλέπει κάθε χρόνο. Και το ένα μόλις ενηλικιώθηκε, το έστειλε στην Αγγλία να σπουδάσει. (όταν ενηλικιώνεται το παιδί, αυτόματα σταματάς να δίνεις χρήματα.) Εκείνη με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας του το έστειλε να σπουδάσει. Κάτι που ελπίζω να κάνω κι εγώ όταν μεγαλώσει ο δικός μου. 

Απλά, δεν επιλέγεις εσύ από ποια χώρα θα είναι το παιδί που θα γίνεις ανάδοχος. 
Να ξέρεις ότι δεν πληρώνεις το παιδί. Αλλά: πληρώνεις επιπλέον φαγητό για το παιδί, το στέλνεις στο σχολείο (δηλαδή πληρώνεις την actionaid της περιοχής για να φτιάξει εκπαιδευτήριο που είναι δωρεάν για τα παιδάκια και να τους δίνουν τετράδια και μολύβια), πληρώνεις για να αποκτήσει η οικογένεια του παιδιού δικά της ζώα αν δεν έχει, έτσι ώστε να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς, και γενικά, πληρώνεις διάφορα πράγματα που πρόκειται να γίνουν ή είναι υπό κατασκευή στην περιοχή που μένει το παιδί. 

Κάθε 6μηνο, σου έρχεται γράμμα από τον υπεύθυνο αναδοχής για το πού πάνε τα λεφτά σου και για το τι κάνει το παιδί.

πχ Στο Μπαγκλαντές, βοήθησαν πολύ τις γυναίκες. -σίγουρα θα είδες στις ειδήσεις πώς φέρονται στις γυναίκες στην Ινδία κτλ...- τις βοηθούν να αποκτήσουν δικές τους επιχειρήσεις και να μορφωθούν. 

Είναι 22€/μήνα να ξέρεις. Εγώ είμαι άνεργη, αλλά αυτά τα 22€ δεν μου λείπουν. Και έχω σκοπό κάποια στιγμή να πάω από εκεί να τον δω τον μικρό. 
Γνώρισα και έναν Μπαγκλαντεσιανό εδώ και μου επιβεβαίωσε αυτά που κάνει εκεί η actionaid οπότε δεν έχω καμία αμφιβολία. :) 

-μετά όμως μου είπε και ότι θέλω γύρω στα 1000€ για να πάω ως εκεί για 10 μέρες κι έτσι παίζει να πάω μετά από 5 χρόνια και αν!- :P  

Από άλλες οργανώσεις δεν ξέρω. Μόνο φιλοζωικές   :)

• Like 4
Δημοσ.

Καλα στην Ελλαδα δεν υπαρχουν ανθρωποι που πεινανε?

Εκτος αν θελετε μονο να λετε στις φιλες σας πως εχετε υιοθετησει μαυρακι. Ειναι πιο glamour πως να το κανουμε!!!

• Like 4
Δημοσ.

Καλα στην Ελλαδα δεν υπαρχουν ανθρωποι που πεινανε?

Εκτος αν θελετε μονο να λετε στις φιλες σας πως εχετε υιοθετησει μαυρακι. Ειναι πιο glamour πως να το κανουμε!!!

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν παιδιά που πεθαίνουν από διάρροια, ιλαρά, ελονοσία και ασιτία. Μιλάμε για χώρες που η βρεφική θνησιμότητα είναι γύρω στο 10%. Δηλαδή ένα στα 10 παιδιά πεθαίνει πριν γίνει ενός έτους. ΕΝΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ. Στην Ελλάδα το νούμερο είναι 1 στα 300+. Μιλάμε για χώρες που το ισχνό επίδομα ανεργίας της Ελλάδας είναι μια περιουσία και μπορεί θα θρέψει καμιά δεκαριά άτομα. Οπότε glamour είναι μόνο αν το κάνεις για να το λες στις φίλες σου. Αλλιώς είναι στοιχειώδης ανθρωπισμός.

• Like 20
Δημοσ.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν παιδιά που πεθαίνουν από διάρροια, ιλαρά, ελονοσία και ασιτία. Μιλάμε για χώρες που η βρεφική θνησιμότητα είναι γύρω στο 10%. Δηλαδή ένα στα 10 παιδιά πεθαίνει πριν γίνει ενός έτους. ΕΝΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ. Στην Ελλάδα το νούμερο είναι 1 στα 300+. Μιλάμε για χώρες που το ισχνό επίδομα ανεργίας της Ελλάδας είναι μια περιουσία και μπορεί θα θρέψει καμιά δεκαριά άτομα. Οπότε glamour είναι μόνο αν το κάνεις για να το λες στις φίλες σου. Αλλιώς είναι στοιχειώδης ανθρωπισμός.

Σωστος ο παιχτης
Δημοσ.

Σε ευχαριστω pintsie ειχα ξεχασει την actionaid.

Τα παιδια στην ελλαδα μπορουν να κανουν υπομονη μεχρι το 2014 που θα μπουμε σε τροχια αναπτυξης.

Οπως ειπε και ο FilipposMD τα παιδια στην Αφρικη εχουν μεγαλυτερη αναγκη.

Δημοσ.

Πράγματι...στην Ελλάδα δεν υπάρχει η Ελονοσία και η Ιλαρά.

Εχει αρχίσει ομως να κάνει τα πρωτα της βήματα η ασιτία στα σχολεία με παιδιά που λιποθυμάνε απο τη πείνα (το παραδέχτηκε το υπουργείο μετά απο 1 χρόνο εξου και η προσπάθεια που κάνουν σε ορισμένα σχολεία με το "κολατσιο") και παιδιά που κρυώνουν χωρίς πετρέλαιο.

Η actionaid κτλ ειναι παγκόσμιες οργανώσεις και η βοήθεια που έχουν τα παιδιά αυτά, μπορει να μην ειναι αρκετη, ερχεται όμως απο όλα τα μέρη της γης.

Σίγουρα το να βοηθήσεις ένα παιδακι στην Αφρικη που πεθαίνει, ειναι ένας πολύ σπουδαίος και αναγκαίος σκοπός.

Όμως και μεις πλέον έχουμε δύσκολες περιπτώσεις.

Αν θέλεις να δώσεις κάπου χρήμα, δώστα στη Κιβωτό του κόσμου ή στην οργάνωση "χαρούμενα παιδιά, χαρούμενα νιάτα".

Επίσης μπορείς να πας στον διευθυντή ενός σχολείου στο Ίλιον, στα Καμίνια, στο Περιστέρι και δε ξέρω και εγώ που αλλού, που υπάρχουν μπόλικες περιπτώσεις υποσιτισμένων παιδιών και να κάνεις μια μικρή χορηγία υπέρ των παιδιών αυτών. Πίστεψέ με, υπάρχουν εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί πλέον στα σχολεία, με ευαισθησίες και τα λεφτά σου θα πιάσουν τόπο.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση η μηδενιστική τάση ορισμένων...λέει ο άλλος "ψόφος"? Πόση άγνοια λέμε. Πόσο εκτός πραγματικότητας μπορεί να είναι κάποιοι άνθρωποι.

Για εμένα στοιχειώδης ανθρωπισμός είναι να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου, αυτόν που είναι δίπλα σου και τρώει το πακέτο σε αυτή τη χώρα.Στη χωρα που ζεις εσυ.  Κάντε μια βόλτα στο Παίδων να δείτε παρατημένα πιτσιρίκια από γονείς που δε μπορούν να τα ταΐσουν...Ελληνόπουλα ειναι, δεν ειναι ξένα όπως νομίζουν κάποιοι. Η στα ιδρύματα που με το ζόρι πλέον τα ταΐζουν αφού η κοινωνική πολίτικη βρίσκεται στα τάρτατα. (όποιος θέλει πληροφορίες μπορώ να τον κατατοπίσω).

Στην Ελλάδα του μνημονίου λοιπόν, ανάγκη για βοήθεια, υπάρχει και μάλιστα μεγάλη.

Τα παιδια στην ελλαδα μπορουν να κανουν υπομονη μεχρι το 2014 που θα μπουμε σε τροχια αναπτυξης.

:blink: Την ποια???

• Like 3
Δημοσ.

Στην Ελλάδα του μνημονίου λοιπόν, ανάγκη για βοήθεια, υπάρχει και μάλιστα μεγάλη.

:blink: Την ποια???

Την Ελλαδα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όλες αυτές οι οργανώσεις κατά κανόνα ξοδεύουν το 90% στην οργάνωση τους και σε διαφήμιση-μισθοδοσία,

και το 10% πάει στους τελικούς παραλήπτες .....

Αν δείτε μισθοδοσίες στελεχών τους θα καταλάβετε. Γνωρίζω από πρώτο χέρι για μηνιάτικα δυόμισυ και τριών χιλιάδων ευρώ που δεν ήταν και οι μεγαλύτερες σε οργανισμούς τέτοιου τύπου....

Πως γίνεται οργανώσεις που στηρίζονται σε δωρεές να έχουν κατά κανόνα έμμισθο προσωπικό δεν το κατάλαβα ποτέ....

Φυσικά δεν προτείνω να μη δίνετε λεφτά σε τέτοιες οργανώσεις, εγώ όμως δεν δίνω ....

Προτιμώ να δώσω σε κάποιο γείτονα ή σε οργανώσεις που δρουν στην περιοχή μου και μπορώ να ελέγξω τι κάνουν.

Και φυσικά να δουλεύουν με εθελοντές και όχι με στελεχάρες ....

Επεξ/σία από kfyros
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...