Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όλες αυτές οι οργανώσεις κατά κανόνα ξοδεύουν το 90% στην οργάνωση τους και σε διαφήμιση-μισθοδοσία,

και το 10% πάει στους τελικούς παραλήπτες .....

Η action aid λεει οτι τα αντιστοιχα ποσοστα ειναι 20%-80%.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πως γίνεται οργανώσεις που στηρίζονται σε δωρεές να έχουν κατά κανόνα έμμισθο προσωπικό δεν το κατάλαβα ποτέ....

Αυτο δεν ειναι κατ ανάγκη κακό. Ας πουμε στη Κιβωτό, υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται όλη μέρα εκεί, έχοντας αφήσει οτιδηποτε άλλο κάνουν. Λογικο να παιρνουν τα προς το ζην. Αν δεις τι παιρνουν ομως, ειναι πραγματικά για το προς το ζην.

Για μεγάλους μισθους σε unisef κτλ, τα έχω ακουσει/διαβάσει και εγω, αλλά επειδη ακριβως, δε μπορω να επιβεβαιώσω τι κάνουν τα λεφτά τους, προτιμώ να βοηθάω εδω που τουλάχιστον έχω το δικαίωμα να τους ελέγξω όπως και έχω κάνει κατά το παρελθόν.

Η action aid λεει οτι τα αντιστοιχα ποσοστα ειναι 20%-80%.

Δηλαδη μπορει να δόσει το 80% μπορεί όμως και το 20?? :P

(μήπως κάτι γράφεις λάθος?δε γινεται να τρολάρουν :P )

Δημοσ.

Εσυ τρολαρεις φιληδονε Ρωμαιε.Ο kfyros ειπε οτι το 90% παει σε διαφημισεις και οργανωση και το 10% στα χωρια της Αφρικης.

Η action aid λεει οτι το 20% παει στις διαφημισεις και οργανωση και το 80% στα χωρια.

Δημοσ.

Α έτσι μάλιστα.

Γιατι με τον τρόπο που το έγραψες, δήλωνε 20%-80% (οπου το σύμβολο - το έβλεπα σαν "έως").

Ε λέω δε γίνεται...κάτι δε πάει καλά :P

Oκ το αντιληφθηκα λανθασμένα :P

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή είχα γνωστό που αυτή ήταν η δουλειά του, δούλευε σε ανθρωπιστικές οργανώσεις με συμβόλαια και πήγαινε σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπου υπήρχε ανάγκη, να πω ότι πράγματι, ιδίως όταν έφευγε σε τριτοκοσμικές περιοχές ο μισθός του ήταν 3000-5000 τον μήνα, στην Ευρώπη ήταν πάνω από 2.000. Πάντα σύμφωνα με τα συμβόλαιά του και σε ποια ανθρωπιστική οργάνωση δούλευε.

Αυτό που δεν ήξερα όμως ήταν ότι οι πληρωμές του δεν προέρχονταν από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, αλλά από τις φορολογήσεις των ευρωπαίων πολιτών. Σε όποια φιλανθρωπική οργάνωση κι αν δούλεψε.

Και ναι, είχε πολύ τρέξιμο και πολλούς κινδύνους να αντιμετωπίσει όταν έφευγε εκτός Ευρώπης.

Δημοσ.

Και έχω σκοπό κάποια στιγμή να πάω από εκεί να τον δω τον μικρό. 

Μην άγχεσαι πάντως αν δεν καταφέρεις να πας στο Μπαγκλαντές να τον δεις. Είναι πολύ πιθανόν να σε επισκεφτεί πρώτα εκείνος

:lol:

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό που μερικοί έχουν πρόβλημα για το πού θα δώσουμε τα λεφτά μας είναι τραγικό! 
Όταν έχεις σκύλο ακούς συνέχεια στο δρόμο "σα δεν ντρέπεσαι! τόσα παιδιά πεινάνε κι εσύ έχεις σκύλο!" 
Όταν επιλέγεις να δώσεις σε μια ξένη οργάνωση, βγαίνει το χρυσαυγήτικο σε μερικούς και σου λένε "σα δεν ντρέπεσαι να δίνεις στα ξένα, αντί να δώσεις στα ελληνάκια!" 
Ε ναι ρε φίλε! 
Και στους σκύλους θα δώσω -γιατί ποτέ δεν θα γυρίσουν να μου πουν ότι δεν είναι αρκετά, γιατί δεν είναι αχάριστα! 
και στα ξένα παιδάκια κάπου στου διαόλου το κέρατο θα δώσω -γιατί είναι ο μόνος τρόπος να καταπολεμήσουμε το aids, την ελονοσία, την ιλαρά, την κλειτοριδεκτομή και την υποβάθμιση της γυναίκας. 

Του ελληναρά δεν του φταίω εγώ που δίνω τα δικά ΜΟΥ λεφτά εκεί που ΘΕΛΩ ΕΓΩ! Του ελληναρά του φταίει ότι τόσα χρόνια, αντί να πληρώνει τους φόρους του έτσι όπως έπρεπε και αντί να σέβεται τον συνάνθρωπό του, ζούσε εις βάρος των άλλων. 
Του φταίει ότι δεν πάει να δουλέψει τόσα χρόνια σαν καθαριστής ή σκουπιδιάρης γιατί είναι τρε μπανάλ και αυτές είναι δουλειές των αλλοδαπών! Οπότε επιλέγει να πεινάει πολλές φορές από το να ρίξει τα μουτράκια του. 
(φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις) 
Αλλά δεν νομίζω να είναι τυχαίο ότι αν πεις σε κάποιον ότι σπουδάζεις σε ιεκ θα σε κοιτάει με μισό μάτι ένας του ΤΕΙ και έναν του ΤΕΙ θα τον κοιτάει με μισό μάτι ένας του ΑΕΙ. 

Τέλος πάντων, επειδή βγαίνω εκτός θέματος, σταματάω εδώ. Απλά όλοι εσείς που λέτε  "σα δεν ντρέπεσαι, δώσ'τα σε Έλληνες που έχουν ανάγκη" σκεφτείτε ότι τα χρήματα που δίνω εγώ και ο χ άλλος άνθρωπος, είναι δικά μας, και τα διαχειριζόμαστε έτσι όπως εμείς θέλουμε και κρίνουμε σωστό. 

Μην άγχεσαι πάντως αν δεν καταφέρεις να πας στο Μπαγκλαντές να τον δεις. Είναι πολύ πιθανόν να σε επισκεφτεί πρώτα εκείνος

:lol:

το ποστ σου είναι εκτός από ρατσιστικό -που δεν το δέχομαι-, και άτοπο... 

και για να σου φύγει η πρεμούρα, μακάρι να μου έρθει. Εγώ θα το προσπαθήσω με το που γίνει 18. 

• Like 2
Δημοσ.

WOW χειμαρρος συγκρίσεων! ανοίγεις ταυτόχρονα πολλά μέτωπα.

anyway, εννοείτε δικά σου τα λεφτά, ότι θέλεις τα κάνεις.

Δημοσ.

Πάντως για να επανέλθω στο ζήτημα "που πάνε τα λεφτά". Δεν είχε γίνει θέμα πριν απο μερικά χρόνια, ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων που ήταν απο δωρεές απλών αθρώπων, για τα θύματα απ' το τσουνάμι στην Ινδονησία (και όχι μόνο), πήγανε για την κατασκευή σπιτιών για την διαβίωση του προσωπικού τέτοιων οργανώσεων;

Δημοσ.

Δεν το ξέρω αυτό. Εγώ ξέρω για τον μαραθώνιο της unicef ότι είναι ψιλομούφα  (δούλευα στην εταιρία που το διοργανώνει). 

Για την actionaid που ξέρω εγώ, θυμάμαι ότι στο χαρτί με τις πληρωμές, μου έγραφαν ότι αν επιλέξω να πληρώνω με το χρόνο πχ, τότε θα έχουν λιγότερα έξοδα σαν οργάνωση, έτσι ώστε να μένει ένα μεγαλύτερο ποσοστό και στην οργάνωση. (λογικά έχει να κάνει με το να αλλάξουν τα χρήματα από ευρώ σε τοπικό νόμισμα κτλ). 

Όλες οι οργανώσεις χρειάζονται έσοδα για τις ίδιες! 
Πώς θα πληρώσουν το ενοίκιο; 
Πώς θα πληρώσουν ρεύμα/νερό κτλ? 
Για τις διαφημίσεις δεν θα πω ότι τις πληρώνουν, γιατί συνήθως είναι δωρεά κάποιας διαφημιστικής, όπως και η τηλεφωνική τους γραμμή (θα δείτε στις διαφημίσεις τέτοιου τύπου συνήθως να γράφει κάτω κάτω ότι η γραμμή ή η διαφήμιση είναι μία προσφορά της τάδε εταιρίας). 
Όπως το χαμόγελο του παιδιού που η γραμμή τους για να είναι δωρεάν, την έχουν κάνει δωρεά κάποια άλλη εταιρία. 

Τόσα ταξίδια, τόσες παραγωγές κτλ πρέπει να πληρωθούν κάπως! δεν σου κλέβουν τίποτα! Σου λένε ότι στα χρήματα που δίνεις, θα κρατάνε κάποια για λειτουργικά έξοδα. 

• Like 1
Δημοσ.

Eγω πάντως δεν ειδα να γράφει κανεις "σα δε ντρέπεστε που δε τα δινετε σε τοπικες οργανωσεις τα λεφτά".

Μια ανταλλαγη επιχειρημάτων ειδα, στο γεγονος οτι ΚΑΙ εδω υπάρχουν ανάγκες.

Δεν είχε γίνει θέμα πριν απο μερικά χρόνια, ότι μεγάλο μέρος των
χρημάτων που ήταν απο δωρεές απλών αθρώπων, για τα θύματα απ' το
τσουνάμι στην Ινδονησία (και όχι μόνο), πήγανε για την κατασκευή σπιτιών
για την διαβίωση του προσωπικού τέτοιων οργανώσεων;

Είχαν βρεθει και παγωμενοι λογαριασμοι με χρήματα για τα παιδιά της Αιθιοπίας και αποθήκες με ρουχα, που δε χρησιμοποιηθηκαν ποτέ. Στις Η.Π.Α στο Λονδινο, στο Παρίσι και φυσικά στην Ελλάδα. Όλα υπο την αιγίδα τέτοιων οργανώσεων.

Γενικά δε τους έχω εμποστοσύνη αυτους γιαυτο και προτιμω να τα δινω κάπου που ελέγχω εγω.

Στο φιναλε, και στη δικη μας χώρα, μια ζωή πέθαιναν άνθρωποι επειδη δεν ειχα χρήματα, ή οταν επιτέλους αυτά μαζεύτηκαν ήταν αργά. Υπάρχουν τραγικές ιστορίες που μόνο αν παει κανεις σε κανα ιδρυμα μπορει να τις αντιληφθει.

Οπως όμως έγραψα και παραπάνω, δικά σου τα λεφτά, τα δίνεις όπου γουστάρεις εσυ.

Απλά μη θεωρείς οτι αν τα έδινες εδω, θα έκανες λιγότερο καλό.

Δημοσ.

Είναι κατανοητό το ότι οι άνθρωποι νιώθουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη γι'αυτούς που είναι δίπλα τους και δεν κατακρίνω κανέναν που νιώθει έτσι.

Αν το δει κανείς όμως εντελώς αντικειμενικά, δεν έχει και μεγάλη λογική. Στην Ελλάδα, αν μια οικογένεια δεν έχει να πληρώσει τη ΔΕΗ και μένει σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα, όλοι θα συμφωνήσουμε ότι υποφέρει και χρειάζεται βοήθεια. Σε σύγκριση με ένα χωριό της Τανζανίας όμως, οι φτωχοί Έλληνες είναι εμίρηδες, γιατί ζούνε σε σπίτι με καθαρό νερό, μόνωση και έπιπλα και το παιδί τους πάει στο σχολείο. Στην πράξη, δίνοντας λεφτά στην ελληνική οικογένεια και όχι στην Τανζανική, αποφασίζεις ότι το να μην έχει ρεύμα το Ελληνάκι είναι πιο σημαντικό από το να μην έχει νερό το Τανζανάκι και να πεθάνει. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που συνειδητά το υποστηρίζουν αυτό.

Απλώς σκεφτείτε πώς θα κρίνατε κάποιον Σουηδό που θα απέρριπτε τη δωρεά για να δίνονται γεύματα στα ελληνικά σχολεία για τα παιδιά που δεν τρώνε πρωινό στο σπίτι τους και θα έδινε τα λεφτά του για να πάρουν καινούργια λάπτοπ οι μαθητές στα σουηδικά σχολεία.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...