gigisoni Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Ε όταν τους λες ότι πέθανε ο Τσάβες και αυτοί απορημένοι σε κοιτούν και απαντούν ποιος; Δεν τους λες και ότι σου κάνουν πλάκα... Τεσπα, εγώ ο ανίδεος αποχωρώ... 1
Disappointment from Hellas Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 - Κι εγώ θεωρώ ότι η απλή αναλογική είναι δικαιότερο, πιο τίμιο και πιο αντιπροσωπευτικό εκλογικό σύστημα. Στην Ελλάδα όμως, για λόγους η αναζήτηση των οποίων δεν έχει σημασία στην παρούσα συζήτηση, δεν εφαρμόζεται. Η ερώτησή μου παραμένει ακριβώς η ίδια: «Με το ισχύον εκλογικό σύστημα - καλό ή κακό, αυτό ισχύει και μ' αυτό εκλέγονται κυβερνήσεις - αυτοί, οι οποίοι επί τόσες δεκαετίες εξέλεγαν τους ίδιους δύο, εθελοτυφλώντας μπροστά στο γεγονός ότι είχαν αποδειχθεί πολλάκις, ψεύτες, κλέφτες και ανίκανοι, γιατί δεν εξέλεξαν ποτέ, ούτε μία φορά, κάποιον άλλον;» Επειδή ήταν ηλίθιοι, επειδή είχαν συμφέρον, ή και τα δύο; Συνεπώς, φταίνε. Τόσο απλά! - Σ' αυτό, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα, εκτός από την ύπαρξη ηγετών με guts, προαπαιτούμενη είναι η ύπαρξη πολιτών με guts, οι οποίοι δεν πουλάνε την ψήφο τους για το ρουσφέτι. Ξέρεις, για να έχει επιτυχία και να σου αποδώσει καρπούς (βλέπε: εξουσία) το μοίρασμα θέσεων στο δημόσιο, πρέπει πρώτα απ' όλα να υπάρχουν πελάτες (βλέπε: ψηφοφόροι) έτοιμοι και διατεθειμένοι να τις αγοράσουν (βλέπε: να τις ανταλλάξουν με την ψήφο τους), αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Ποιο θα ήταν το «εναλλακτικό» όπλο των «εμπόρων», αν οι «πελάτες» δεν αγόραζαν; - Ομολογώ ότι δεν κατανοώ την ερώτησή σου...τι σημαίνει «ποιες ήταν οι άλλες ...ρεαλιστικές επιλογές που υπήρχαν»; «Άλλες», σε σχέση με ποιες «ρεαλιστικές» επιλογές; Με τις «ρεαλιστικές» που έκαναν οι «πελάτες», εδώ και τέσσερις δεκαετίες; Σε ποιο ακριβώς σημείο δε, μπαίνει στη μέση η ...Ε.Ε. ; Τι θα έκανε δηλαδή, αν αποφάσιζαν οι Έλληνες να δοκιμάσουν κάποιον άλλον; Θα προχωρούσε σε ...αποπομπή; Λοιπόν; Σύμφωνα με ό,τι λες αμέσως μετά, αυτό - το «να φύγουμε», δεν είναι το επιθυμητό; - Ξεσηκωμό ...ποιών;;; Των Ελλήνων «πελατών»; Μωρέ, ναι! Στη θεωρία και στα μεγάλα, εύκολα και άνευ κόστους λόγια, όλα γίνονται! Επειδή όμως τυγχάνω κι εγώ ρεαλιστής - και μάλιστα από τους πλέον απόλυτους - επίτρεψέ μου να την κάνω για δυο λεφτά, διότι έχω στη φωτιά τη γλαρόσουπα... I like you men.Δυστυχώς και εμένα και εσένα αν σου πρόσφεραν την θέση στο Δημόσιο θα την δεχόσουν γιατί έπρεπε να ζήσεις.Που είναι η βιομηχανία μας για να μην καταδεχθώ να πουλήσω την ψήφο μου;Αφού με έχει πιασμένο από τον λαιμό το σύστημα δεν θα υποκύψω;Άντε και σπουδάσαμε κιόλας και έχουμε και ένα πτυχίο μόνο για κωλόχαρτο κάνει.Ένοχος δεν είναι αυτός που δέχεται την θέση στο δημόσιο το κάνει για να ζήσει(γιατί δεν έχει άλλη προοπτική) ένοχος είναι αυτός που την προσφέρει και μάλιστα για αυτούς τους λόγους που έχουμε αναφερθεί πολλάκις.
Cossutius. Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Βρε gigisoni, μια εφημεριδα να διαβάζει κάποιος, λίγο στο ιντερνετ να ενημερωνεται, ευκολα μπορει να ξέρει ποιος ειναι ο συγκεκριμένος πρόεδρος που δε τα πάει καλά με τους Αμερινάκους. Δεν ειναι και πολλοί αυτοί... Βενεζουέλα= κακάο και Τσαβες Σταματηστε να βαφτιζετε κομματικά όλο το κόσμο.
Disappointment from Hellas Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Ε όταν τους λες ότι πέθανε ο Τσάβες και αυτοί απορημένοι σε κοιτούν και απαντούν ποιος; Δεν τους λες και ότι σου κάνουν πλάκα... Τεσπα, εγώ ο ανίδεος αποχωρώ... Ε όταν τους λες ότι πέθανε ο Τσάβες και αυτοί απορημένοι σε κοιτούν και απαντούν ποιος; Δεν τους λες και ότι σου κάνουν πλάκα... Τεσπα, εγώ ο ανίδεος αποχωρώ... Όπα αδερφέ ανίδεο δεν σε είπα.Απλά όντως μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δεν τον γνώριζες τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
Fotis13 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Επισης εδω να πουμε πως για πρωτη φορα δοθηκε η ευκαιρια στην αριστερα να εφαρμοσει την απλη αναλογικη αλλα εκανε τον κινεζο,για αυτο φερει το προσωνυμιο παλαβη αριστερα η αριστερα της ευθυνοφοβιας.Αυτα ολα βεβαια για την Ελλαδα διοτι σε αλλες χωρες η αριστερα ειναι σοβαρη.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Ε όταν τους λες ότι πέθανε ο Τσάβες και αυτοί απορημένοι σε κοιτούν και απαντούν ποιος; Δεν τους λες και ότι σου κάνουν πλάκα... Τεσπα, εγώ ο ανίδεος αποχωρώ... Τον Justin Bieber τον ξέρουν τουλάχιστον; 1
Disappointment from Hellas Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Για να εφαρμοστεί η απλή αναλογική θέλει αλλαγή του εκλογικού νόμου.Πότε έγινε κάτι τέτοιο κι δεν το πήρα χαμπάρι;Εδώ ntinaras θα σε μαλώσω δηλαδή αν κυβερνούσε η αριστερά αυτήν που υπάρχει τώρα τι θα έκανε;Για να αλλάξουμε τα πράγματα πρέπει να τους ξαποστείλουμε όλους να ξεκινήσουν τα πάντα από το μηδέν.Άμα αρχίσουμε πάλι τα εσύ είσαι δεξιός και εγώ αριστερός την κάτσαμε την βάρκα.Όλα τα σημερινά κόμματα έχουν ανδρωθεί με βάση πελατειακές νοοτροπίες.Οπότε όλοι έξω από εδώ
gigisoni Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Τον Justin Bieber τον ξέρουν τουλάχιστον; Εσύ τι λες, να μην τον ξέρουν; Όχι τίποτ'άλλο, έπρεπε να εξηγώ μετά και ποιος είναι....βρήκαν άνθρωπο να ρωτήσουν
Fotis13 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Ναι μια χαρα μπορουσε αλλα δεν ηθελε, της δοθηκε η ευκαιρια στον πρωτο γυρο των εκλογων αλλα εκανε πισω, κοινως την κοτα διοτι ειναι ευκολο να λες οχι σε ολα αλλα οταν πρεπει να αναλαβεις ευθυνες αρχιζουν τα αγγουρια.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 fyi η αριστερα στην Ελλαδα, στην μεταπολιτευση εχει συμμετασχει σε οικουμενικη κυβερνηση. Ψηφιζε ο κοσμος το κομμα της εργατιας/αγροτιας κλπ κλπ και η ψηφος του βγηκε δεξια στο τελος... Να μην αναφερθω στις τελευταιες εκλογες, ουτε να αναλυσω γιατι εως προσφατα τα ποσοστα του πιο δυνατου κοματος της αριστερας ηταν μονοψηφια, γιατι θα αρχισουμε να παραβιαζουμε κανονες του φορουμ πλεον. 1
Disappointment from Hellas Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Αγαπητέ μου πως μπορούσε αφού θέλει αλλαγή ο εκλογικός νόμος για να γίνει αυτό.Anyway δεν έχει σημασία γιατί και οι "αριστεροί" τα ίδια και χειρότερα είναι αλλά τεσπα. Δηλαδή γλίτωσα τον Φωτόπουλο από τους προηγούμενους για να τον βρω στους επόμενους;Για μένα δεν τίθεται θέμα αλλαγής κομμάτων δεν αλλάζουν αυτοί αλλαγή συστήματος θέλει Επισης εδω να πουμε πως για πρωτη φορα δοθηκε η ευκαιρια στην αριστερα να εφαρμοσει την απλη αναλογικη αλλα εκανε τον κινεζο,για αυτο φερει το προσωνυμιο παλαβη αριστερα η αριστερα της ευθυνοφοβιας.Αυτα ολα βεβαια για την Ελλαδα διοτι σε αλλες χωρες η αριστερα ειναι σοβαρη. Ναι και συναντιέται με τον Αλέξη.Τόσο σοβαρή η αριστερά στην Ευρώπη 1
g_alkis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 http://en.wikipedia.org/wiki/European_United_Left%E2%80%93Nordic_Green_Left Η σοβαρή κυβερνώσα αριστερά της Ευρώπης. Κάτι μεταξύ 1%-10% 1
Cossutius. Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Έχω κάποιες αμφιβολίες περι τουτου, αλλά δε μπορω παρά να συμφωνήσω μαζί σας. Οι αμφιβολίες ειναι κατά βάση του στυλ..."να κυβερνήσεις όταν οι άλλοι (οι εταίροι) δε δέχονται ούτε να σε συναντήσουν"? (σαν δικαιολογία το γράφω περισσότερο, η οποία ομως αν το καλοσκεφτει κανεις, έχει μια βάση)
deesnider Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 I like you men.Δυστυχώς και εμένα και εσένα αν σου πρόσφεραν την θέση στο Δημόσιο θα την δεχόσουν γιατί έπρεπε να ζήσεις.Που είναι η βιομηχανία μας για να μην καταδεχθώ να πουλήσω την ψήφο μου;Αφού με έχει πιασμένο από τον λαιμό το σύστημα δεν θα υποκύψω;Άντε και σπουδάσαμε κιόλας και έχουμε και ένα πτυχίο μόνο για κωλόχαρτο κάνει.Ένοχος δεν είναι αυτός που δέχεται την θέση στο δημόσιο το κάνει για να ζήσει(γιατί δεν έχει άλλη προοπτική) ένοχος είναι αυτός που την προσφέρει και μάλιστα για αυτούς τους λόγους που έχουμε αναφερθεί πολλάκις. - «Εμένα» άσε με στην άκρη! Μόνιμη θέση - η οποία «δημιουργήθηκε» για 'μένα... - στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στην Αθήνα μου προσφέρθηκε, όταν ήμουν 24 ετών, στην ταξινόμηση (το απόλυτο «ξύσιμο»: Μία, βία μιάμιση ώρα δουλειά και οι υπόλοιπες ...αναμονή συμπλήρωσης τού οκταώρου), μέσα σε γραφείο (ούτε καν διανομέας δηλαδή, για να πεις ότι θα έτρωγα και καμιά μπόρα στη μάπα...) και την αρνήθηκα, ακριβώς διότι δημιουργήθηκε για 'μένα. Μέχρι τώρα, 20 χρόνια μετά, εκεί μέσα βολεμένος θα ήμουν (αν δεν είχα πάρει ...σύνταξη!) Οι «παλιοί» στα κεντρικά των ΕΛ.ΤΑ. - τότε το Κ.Δ. ήταν στην Κωνσταντινουπόλεως, στο Μεταξουργείο, αν έχεις υπ' όψιν σου από Αθήνα και, αργότερα μεταφέρθηκε στη Λένορμαν - ακόμα σχολιάζουν τον ...εξωγήινο μαλάκα που είπε «όχι»... - Όσο για το «που είναι η βιομηχανία μας»...στη Βουλγαρία, στην Τουρκία και σε μερικές ακόμα χώρες είναι. Κάποτε βρισκόταν στην Ελλάδα, αλλά την έδιωξαν αυτοί που ο λαός ψήφιζε, αυτοί που από το λαό πήραν την έγκριση να τη διώξουν. - Κατ' αντιστοιχίαν, ένοχος δεν είναι αυτός που δέχεται να αγοράσει έναντι ευτελούς αντιτίμου ένα αντικείμενο για το οποίο γνωρίζει ότι είναι προϊόν κλοπής, αλλά μόνο αυτός που το πουλάει... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις