Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν το 71% των εξαγωγων σου ειναι πετρελαιο και εισαι η 7η χωρα στον κοσμο σε παραγωγή, παραγοντας το 4.1% της παγκοσμιας παραγωγης πετρελαιου τοτε μπορεις να εφαρμοσεις οτι συστημα γουσταρεις, ειτε ειναι ο δημοκρατικος σοσιαλισμος, ειτε το πρασινο βιβλιαρακι του Κανταφι ειτε η αυστηρη μοναρχια των Αραβων.

Το σιγουρο ομως ειναι πως αυτο το πετρελαιο-συστημα ειναι αδυνατο να το εφαρμοσεις σε μια χωρα που το ποιο πετυχημενο εξαγωγιμο προιον της ειναι η φετα. Καλος ο Τσαβες σαν συμβολο, καβαντζωσε τους φτωχους και καλα εκανε, αλλα εως εκει, καθε συγκριση με την Ελλαδα ειναι ματαιη.(εκτος αμα βρουμε και εδω καμια 200ρια δις βαρελια πετρελαιο).

Aδελφέ το πετρελαιο που έχει η Βενεζουέλα δε το έχουμε, έχουμε όμως λάδι και ήμασταν η τρίτη χώρα σε παραγωγή, τουρισμό (θα μπορουσαμε να ειμαστε ο Νο1 τουριστικος προορισμός παγκοσμίος), έχουμε μαστίχα κατ΄αποκλειστικότητα και άλλα πολλά.

Το προβλημά μας δεν ειναι τα προιόντα, αλλά ο τρόπος διανομής τους, γιατι παραγωγή υπήρχε.

Πιστεύεις οτι οΤσαβες δεν είχε προβλήματα με μεσάζοντες?

Αυτό που έκανε ήταν να πίσει τον κόσμο για την κοινωνική πολιτική. Επίσης, κάτι που τον κατηγορουν πολλοί, ήταν οτι δεν άφηνε κόσμο να παίρνει δύναμη μέσω του πλούτου στα χέρια του. Ουσιαστικά τους λεφτάδες τους έσκιζε, προς ώφελος των φτωχών.

Γενικά το πολιτικό σύστημα που εφάρμοσε ταίριαζε στη Βενεζουέλα.

Το σίγουρο ειναι οτι εμείς δεν είχαμε ποτέ τέτοιον ηγέτη, η μάλλον είχαμε αλλά τον προηγούμενο αιώνα. Κάποιοι είχαν το όραμα βέβαια, αλλά δεν κατάφεραν να το υλοποιήσουν. Ε δεν ειναι και εύκολο να αλλαξεις μια νοοτροπία αιώνων...

• Απαντ. 327
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και μόνο που έβγαινε διεθνώς και έλεγε τον Μπους ηλίθιο φόρα παρτίδα από μένα respect.Κατά τα άλλα ρε παιδιά γιατί προσπαθείτε να πείσετε τον κάτοχο iphone 5 για τα επιχειρήματα σας;Εδώ βγήκε και μας είπε ότι οι φοιτητές στην Λάρισα ήταν στουπί στο μεθύσι και για αυτό πέθαναν στον Τσάβες θα κώλωνε;Σας είχα για πιο σοβαρούς...

• Like 2
Δημοσ.

Aδελφέ το πετρελαιο που έχει η Βενεζουέλα δε το έχουμε, έχουμε όμως λάδι και ήμασταν η τρίτη χώρα σε παραγωγή, τουρισμό (θα μπορουσαμε να ειμαστε ο Νο1 τουριστικος προορισμός παγκοσμίος), έχουμε μαστίχα κατ΄αποκλειστικότητα και άλλα πολλά.

Το προβλημά μας δεν ειναι τα προιόντα, αλλά ο τρόπος διανομής τους, γιατι παραγωγή υπήρχε.

Αυτό που έκανε ήταν να πίσει τον κόσμο για την κοινωνική πολιτική. Επίσης, κάτι που τον κατηγορουν πολλοί, ήταν οτι δεν άφηνε κόσμο να παίρνει δύναμη μέσω του πλούτου στα χέρια του. Ουσιαστικά τους λεφτάδες τους έσκιζε, προς ώφελος των φτωχών.

Το σίγουρο ειναι οτι εμείς δεν είχαμε ποτέ τέτοιον ηγέτη, η μάλλον είχαμε αλλά τον προηγούμενο αιώνα. Κάποιοι είχαν το όραμα βέβαια, αλλά δεν κατάφεραν να το υλοποιήσουν. Ε δεν ειναι και εύκολο να αλλαξεις μια νοοτροπία αιώνων...

Μια μεση οικογενεια ομως, θελει εναν τενεκε λαδι το χρονο (17 λιτρα), αλλα θελει 500 με 1000 λιτρα βεζινη το χρονο, και αν βαλει και για θερμανση, αλλα 2000 λιτρα πετρελαιο. Αρα θα χαλασει 100 ευρω για λαδι, και 4000 ευρω για καυσιμα... δεν ειναι συγκρισιμα τα μεγεθη. Δε συγκρινεται το καυσιμο αυτο με τιποτε αλλο στον κοσμο.

Το οτι ειμαστε πρωτοι η δευτεροι σε κατι, δε σημαινει οτι αυτο το κατι θα μας κανει ισαξιους οικονομικα με καποιους αλλους. Μπορει αυριο να εισαι πρωτος στον κοσμο, σε παραγωγη εμπριμε καλτσας, αλλα να πουλας 1000 ζευργαρια το χρονο. Πρωτος θα εισαι, αλλα δε γινεται να συγκριθεις ουτε με τον τελευταιο σε παραγωγη πετρελαιου.

• Like 2
Δημοσ.

οι φοιτητές στην Λάρισα ήταν στουπί στο μεθύσι και για αυτό πέθαναν στον Τσάβες θα κώλωνε;

Άλλο πράγμα η θέση κάποιου για ένα πολιτικό πρόσωπο και άλλο η αναφορά του στο ότι ήταν μεθυσμένοι οι συγκεκριμένοι φοιτητές, πράγμα που αναφέρεται άλλωστε και στο το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Τι δουλειά έχει το ένα με το άλλο;

Δημοσ.

Τι αναφέρεται στο ιατροδικαστικό πόρισμα ότι ήταν τόσο μεθυσμένοι και εξαιτίας αυτού δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και πέθαναν όπως μας έλεγε ο παραπάνω "κύριος;"Έχει σχέση γιατί ότι αισθάνεται να απειλεί την δεξιά του λογική το διαστρεβλώνει κατά το δοκούν.Ποια άποψη στα αλήθεια αντικειμενικά μπορούμε να εκφράσουμε εγώ και συ;Είμαστε τόσο μακριά από εκεί και από την νοοτροπία που κυριαρχεί στις λάτιν χώρε που ότι και να πούμε λαλακία θα πούμε.Αν τον λατρεύει ο λαός του όπως ακούγεται τότε όλα τα άλλα είναι αηδίες.Λυπάμαι για τους ένθερμους υποστηρικτές  των Αμερικανών όποιοι και αν είναι αυτοί αλλά όταν ένας ηγέτης μοιράζει γη και πλούτο μόνο κακός δεν μπορεί να είναι.

Δημοσ.

Aδελφέ

το πετρελαιο που έχει η Βενεζουέλα δε το έχουμε, έχουμε όμως λάδι και

ήμασταν η τρίτη χώρα σε παραγωγή, τουρισμό (θα μπορουσαμε να ειμαστε ο

Νο1 τουριστικος προορισμός παγκοσμίος), έχουμε μαστίχα

κατ΄αποκλειστικότητα και άλλα πολλά.

Αυτό

που έκανε ήταν να πίσει τον κόσμο για την κοινωνική πολιτική. Επίσης,

κάτι που τον κατηγορουν πολλοί, ήταν οτι δεν άφηνε κόσμο να παίρνει

δύναμη μέσω του πλούτου στα χέρια του. Ουσιαστικά τους λεφτάδες τους

έσκιζε, προς ώφελος των φτωχών.

Το

σίγουρο ειναι οτι εμείς δεν είχαμε ποτέ τέτοιον ηγέτη, η μάλλον είχαμε

αλλά τον προηγούμενο αιώνα. Κάποιοι είχαν το όραμα βέβαια, αλλά δεν

κατάφεραν να το υλοποιήσουν. Ε δεν ειναι και εύκολο να αλλαξεις μια

νοοτροπία αιώνων...

Ολα αυτα που αναφερεις δεν

εχουμ σχεση σαν αξια με το πετρελαιο σαν προιον. Αυτα για να τα παραξεις

σωστα χρειαζεσαι πολυ οργανωση,σχεδιο και  μεθοδικοτητα προκειμενου να

ανταγωνιστουν αλλα προιοντα στην παγκοσμια αγορα. Το πετρελαιο δεν εχει

ανταγωνισμο , αμα το βρεις σε παρακαλανε οι αγοραστες.

Ο

τσαβες αυτο που εκανε ειναι το ιδιο με πολλους πετρελαιαδες ηγετες,

μοιρασε τα κερδη του στα κατωτερα στρωματα. Εκει που οι προηγουμενοι

εδιναν πχ το 15% απο τα εσοδα αυτος εδωσε το 35%. Τα υπολοιπα για

αριστερη-σοσιαλιστικη η οπως αλλοιως το θετεις πολιτικη ειναι

κουραφεξαλα για εμενα. Και η Κουβα το προσπαθει σε αυτη την κατευθυνση

αλλα χωρις πετρελαιο δεν πανε πουθενα. Αμα το γουσταρουμε τοσο πολυ να

το εφαρμοσουμε και στην Ελλαδα αλλα το επιπεδο ζωης που θα μας

εξασφαλισει θα ειναι παρομοιο με του κουβανου ή του Βενεζουελανου αν δεν

ειχε πετρελαιο.

Βεβαια τωρα που το σκεφτομαι

καλυτερα, Δημοκρατικο Σοσιαλισμο ειχαμε και εμεις, και μαλιστα οχι για

12 αλλα για 28 χρονια, μονο που εμεις αντι για πετρελαιο ανακαλυψαμε τα

δανεικα......

• Like 1
Δημοσ.

εχει διαφορά το ένα με το άλλο...:P

Pournara...

Aδελφέ το πετρελαιο που έχει η Βενεζουέλα δε το έχουμε, έχουμε όμως λάδι και ήμασταν η τρίτη χώρα σε παραγωγή,
τουρισμό (θα μπορουσαμε να ειμαστε ο Νο1 τουριστικος προορισμός
παγκοσμίος), έχουμε μαστίχα κατ΄αποκλειστικότητα και άλλα πολλά.

To "και άλλα πολλά έπρεπε να μαυρίσεις, όχι το λάδι...αυτό δόθηκε ως παράδειγμα, όπως και ο τουρισμός.

Θεωρω οτι ως χωρα θα μπορουσαμε
να ειμασταν ανώτερη οικονομικά απ ότι η Βενεζουελα του Τσαβες (η οποια
ζουσε απ το πετρέλαιο και τον καφέ και , εφόσον χειριζόμασταν σωστά τον φυσικό μας πλούτο.)

Υπάρχουν χώρες που ζουν αποκλειστικά απ τον Τουρισμό. Εμεις μπορουμε να συνδιάσουμε, τουρισμό, αγροτική
ανάπτυξη, ναυτιλία, αλυία, εξορύξεις και άλλα μπόλικα.

Θέμα ηγέτη ειναι όλα. Αυτος που σε κυβερνάει αποφασίζει και τι πολιτικη θα
ακολουθησεις. Η πολιτικη του Τσαβεζ, σε συνδιασμό με 2 σημαντικά αγαθά που είχε, ήταν υπερ των αδυνάτων.

Η δική μας πολιτική, αν και έχουμε περισσότερα απο 2 αγαθά προς εκμετάλλευση, ειναι υπερ των δυνατών.

lary7

Mη συνδέεις τη Κουβα με την Ελλάδα . Η Ελλάδα είχε επιλογές...η Κουβα δεν είχε.

Η θα γινόταν το φουτανάκι των Η.Π.Α, ή θα ζουσε οπως ζει. Ο Κάστρο προτιμησε το 2ο. Καλό?Κακό?Θα φανει στο μέλλον. Δε μπορω να κρινω.

Εμεις είχαμε περισσότερες επιλογές. Νομίζω ακόμα έχουμε.

Να σου πω την αλήθεια, αν μου έλεγαν πριν 20 χρόνια, οτι θα ζωχωρις οτι γαμάτο έγινε τεχνολογικά τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα, κοινός θα επέστρεφα στο 1980-90, θα το προτιμούσα σε σχέση με αυτό που υπάρχει τώρα.

Διότι ναι μεν "απολαμβάνω την τεχνολογία", αλλά στην ουσία, δημιουργησα αναγκες τις οποίες δεν είχα.

Δε σου λέω να γίνουμε σα τη Κούβα, αλλά στη φαση που είμαστε, ίσως πρέπει να δωσουμε αλλού βάση και όχι στο εσωτερικό μάρκετινκ. Αλλωστε αυτό ειναι που μας έφαγε σε μεγάλο βαθμό, πέρα απο τη διαφθορά. Η υπερβολικη κατανάλωση με δανεικά οπως ειπες...Αν δεν υπήρχαν τα δανεικά, κανεις δε θα χρωστουσε....

Καπιταλισμός σε μια χώρα που οι πολλοί δεν είχαν.....που λειτουργησε σωστά??

Επίσης κάτι ακόμα.

Το πετρελαιο δεν εχει
ανταγωνισμο , αμα το βρεις σε παρακαλανε οι αγοραστες.

Η αλλιώς σου κάνουν πόλεμο για να το αποκτήσουν, δε σε αφήνουν να κάνεις εξορύξεις, το ανακαλυπτουν ξαφνικά αφου μπαίνεις στο ΔΝΤ κτλ κτλ...

Το εκάστοτε προιόν φίλε μου, ακόμα και αν ειναι το δέντρο που βγάζει δολλάρια, πρέπει κατ αρχην να το διεκδικήσεις. Να ειναι καθαρά δικό σου. Το οτι ειναι στη γη σου δε λέει τιποτα!!

Αποδεικνύεται στην Ελλάδα :-)

Απλά άλλοι έχουν τα @@ να πατήσουν πόδι και να διαπραγματευτούν με άλλες αγορές, ενώ άλλοι απλά κάνουν τα καλά παιδιά και παίρνουν το κοκό τους.

Δημοσ.

Όσο  σκέφτομαι τη ζημιά προκάλεσε ο δημοκρατικός σοσιαλισμός στην Ελλάδα ανατριχιάζω....Μόνο που πέταξε τον χωροφύλακα έξω από το σπίτι μου γιατί πριν έρχόταν ότι ώρα γουστάρε φτάνει.Να θυμηθώ πόσο χρέος είχαμε στο Α.Ε.Π το 2004 και πόσο έφτασε το 2009 και με πόσες προσλήψεις στο Δημόσιο;Η και σε αυτήν την περίπτωση κυβερνούσε ο δημοκρατικός σοσιαλισμός;όσοι είμαστε πιο μεγάλοι θυμόμαστε σε τι καθεστώς φόβου ήταν η Ελληνική κοινωνία μέχρι και το 1984.Έτσι για να μην γράφουμε ότι να ναι....

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια, αν μου έλεγαν πριν 20 χρόνια, οτι θα ζωχωρις οτι γαμάτο έγινε τεχνολογικά τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα, κοινός θα επέστρεφα στο 1980-90, θα το προτιμούσα σε σχέση με αυτό που υπάρχει τώρα.

Διότι ναι μεν "απολαμβάνω την τεχνολογία", αλλά στην ουσία, δημιουργησα αναγκες τις οποίες δεν είχα.

Έλα ρε παππού τώρα, μη διαβάζω κι από σένα τέτοια επιχειρήματα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως όλοι όταν σκέφτονται τεχνολογία, σκέφτονται το iPad. ή μήπως θεωρείς κι εσύ άχρηστη τεχνολογία τα αυτοκίνητα και τα κινητά?

Είναι δυνατόν το 2013 να βγεις από την κρίση με ...το λάδι? Ο άλλος που το πουλάει 80 ευρώ τα 100 ml στα Harrolds, δεν το πουλάει με τη ντενέκα, ούτε με το γάιδαρο, μέσω της τεχνολογίας και των επαφών το πουλάει. Η γεωργία δεν πρόκειται να επανέλθει με τη τσουγκράνα και το τρακτέρ, έχεις δει Link.png Site: http://www.agronomist.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/7945-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%B1/item">αυτούς ? Προχθές έβλεπα για άλλον ένα που μέσω κινητού ένα άτομο έλεγχε μία τεράστια φάρμα και πήρε πανευρωπαικό βραβείο καινοτομίας.

Δεν είδα καμιά χώρα με τεχνολογία του ...'80 να προκόβει, αν έχεις κανα παράδειγμα, δώσε. Γιατί εγώ έχω μπόλικα και δεν σε συμφέρει να συγκριθούμε :P

Δημοσ.

Εμεις μπορουμε να συνδιάσουμε, τουρισμό, αγροτική

ανάπτυξη, ναυτιλία, αλυία, εξορύξεις και άλλα μπόλικα.

Ολα αυτα οντος μπορουμε να τα κανουμε αλλα απαιτουν να παρουμε αποφασεις σκληρες και δυσκολες στις οποιες οι κοινωνια μας ηταν παντα αλεργικη.

Θελουμε τουρισμο; Ας δουμε το παραδειγμα της Τουρκιας που 5πλασιασε τους τουριστες χτιζοντας τεραστιες μοναδες και τσιμεντοποιοντας ολες τις παραλιες της.

Θελουμε εξορυξεις; Θα γινουν αλλα με αρσενικο και γιγαντιες επιφανειακες εξκαφες.

Λυσεις υπαρχουν αλλα ποιος θα παρει τις αποφασεις οταν εχουμε μαθει να πορευομαστε παντα εχοντας στο νου την Ελληνικη πατεντα και μαγκια;

Ο Τσαβες ηταν ενας γνησιος επαναστατης, αλλαξε πολλα στην χωρα του αλλα το εκανε γιατι μπορουσε. Αλλωστε οσο και αν εκραζε τους αμερικανους δεν σταματησε ποτε να τους πουλαει πετρελαιο, γιατι απλα απο αυτους επερνε τα περισσοτερα.

Τωρα η διαχειρηση του πετρελαιου ειναι ενα αλλο μεγαλο κομματι κουβεντας, αν το ειχαμε και εμεις θα βλεπαμε πως θα πηγαινε. Δεν υπαρχει μονο το παραδειγμα τως Αραβων αλλα και της Νορβηγιας, του Καναδα αλλα και ισως της Βενεζουελας. Ας το βρουμε πρωτα και μετα βλεπουμε πως θα το διεκδικησουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Τι αναφέρεται στο ιατροδικαστικό πόρισμα ότι ήταν τόσο μεθυσμένοι και εξαιτίας αυτού δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και πέθαναν όπως μας έλεγε ο παραπάνω "κύριος;" Έχει σχέση γιατί ότι αισθάνεται να απειλεί την δεξιά του λογική το διαστρεβλώνει κατά το δοκούν.Ποια άποψη στα αλήθεια αντικειμενικά μπορούμε να εκφράσουμε εγώ και συ;Είμαστε τόσο μακριά από εκεί και από την νοοτροπία που κυριαρχεί στις λάτιν χώρε που ότι και να πούμε λαλακία θα πούμε.Αν τον λατρεύει ο λαός του όπως ακούγεται τότε όλα τα άλλα είναι αηδίες.Λυπάμαι για τους ένθερμους υποστηρικτές  των Αμερικανών όποιοι και αν είναι αυτοί αλλά όταν ένας ηγέτης μοιράζει γη και πλούτο μόνο κακός δεν μπορεί να είναι.

Συνεχίζω να μη βλέπω τη σύνδεση. Πρόκειται για δύο εντελώς άσχετα μεταξύ τους θέματα. Πέρα δε από «δεξιές» και «αριστερές» λογικές και πιθανές προσπάθειες διαστρέβλωσης, ο παραλληλισμός τους δεν έχει κανένα νόημα.

Στη μία περίπτωση έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένα δεδομένα - πόρισμα ιατροδικαστών που αναφέρει σαφώς ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, ικανή να μειώσει την αμεσότητα των αντιδράσεών τους (δε σημαίνει απαραιτήτως ότι αν ήταν νηφάλιοι θα γλίτωναν, αλλά μείωσαν τις πιθανότητες).

Στην άλλη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με ένα θέμα, για το οποίο - όπως σωστά επισημαίνεις - ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε ο συμφορουμίτης έχουμε άμεση γνώση, οπότε απλά εκφράζουμε την άποψή μας.

Αυτό στο οποίο συμπερασματικά καταλήγω - και δεν έχει μορφή προσωπικής νύξης, όσο κι αν δεν τού φαίνεται... - είναι ότι είναι ατυχές να προσπαθείς να υπερασπιστείς τη διαφωνία σου με τα λεγόμενά του περί Τσάβες (που είναι και δικαίωμά σου άλλωστε), αναφερόμενος στη θέση του όσο αφορά την προηγούμενη περίπτωση. Πόσο μάλλον όταν αυτή επιβεβαιώθηκε από τους πλέον αρμόδιους.

Άποψή μου πάντα, έτσι; 

Δημοσ.

Συνεχίζω να μη βλέπω τη σύνδεση. Πρόκειται για δύο εντελώς άσχετα μεταξύ τους θέματα. Πέρα δε από «δεξιές» και «αριστερές» λογικές και πιθανές προσπάθειες διαστρέβλωσης, ο παραλληλισμός τους δεν έχει κανένα νόημα.

Στη μία περίπτωση έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένα δεδομένα - πόρισμα ιατροδικαστών που αναφέρει σαφώς ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, ικανή να μειώσει την αμεσότητα των αντιδράσεών τους (δε σημαίνει απαραιτήτως ότι αν ήταν νηφάλιοι θα γλίτωναν, αλλά μείωσαν τις πιθανότητες).

Στην άλλη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με ένα θέμα, για το οποίο - όπως σωστά επισημαίνεις - ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε ο συμφορουμίτης έχουμε άμεση γνώση, οπότε απλά εκφράζουμε την άποψή μας.

Αυτό στο οποίο συμπερασματικά καταλήγω - και δεν έχει μορφή προσωπικής νύξης, όσο κι αν δεν τού φαίνεται... - είναι ότι είναι ατυχές να προσπαθείς να υπερασπιστείς τη διαφωνία σου με τα λεγόμενά του περί Τσάβες (που είναι και δικαίωμά σου άλλωστε), αναφερόμενος στη θέση του όσο αφορά την προηγούμενη περίπτωση. Πόσο μάλλον όταν αυτή επιβεβαιώθηκε από τους πλέον αρμόδιους.

Άποψή μου πάντα, έτσι; 

Σαφώς όλοι έχουμε τις απόψεις μας και όταν δεν προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα και δεν το λέω για σένα οφείλουν να γίνονται σεβαστές.Πάντως για την ιστορία επειδή είμαι Λαρισαίος και πήγε η γυναίκα μου μου στο σπίτι των παιδιών να καταθέσει λουλούδια η σπιτονυκοκοιρά των παιδιών που μπήκε μέσα με τον γιατρό της είπε ότι υπήρχαν περί τα δύο μπουκάλια μπύρα.Αυτό  και τέλος γιατί βγήκαμε πολύ offtopic εμένα η απορία μου είναι πως μπορούμε να καταμαρτυρούμε σε έναν άνθρωπο τόσα που διάβασα εδώ μέσα από την στιγμή που όλα δείχνουν ότι ο λαός του τον λάτρευε.

Δημοσ.

Έτσι είναι στην Ελλάδα. Αν έχεις μερικά φράγκα από τον μπαμπά στην άκρη, τα οποία ποτέ δεν δούλεψες, γίνεσαι δεξιός και κουνάς το δάχτυλο στους άλλους, να μην διαταράσσουν την κοινή ησυχία, γιατί εγώ να δουλεύω και οι άλλοι να πάνε να ξυριστούν.

Επίσης τους λες να περιμένουν να γίνουν εκλογές για να διαμαρτυρηθούν με την ψήφο τους και επιπλέον βλέπεις παντού αριστερούς που θέλουν να φάνε τα λεφτά της επιχείρησης του μπαμπά με τους υπερβολικούς μισθούς τους (582 ευρώ θυμίζω, ευκαιρία για αποταμίευση)

• Like 2
Δημοσ.

Ήθελα να ήξερα που θα ήταν ο κόσμος σήμερα αν δεν υπήρχαν ηγέτες έστω λίγοι που να αγαπούν τον λαό τους ή αν δεν υπήρχαν επαναστάσεις που να διαταράσσουν το status quo.Π.χ ποια θα ήταν η δομή της Ευρώπης αν οι Γάλλοι δεν έκαναν την Γαλλική επανάσταση και πείθονταν να περιμένουν πότε θα τα τινάξει η Μαρία  Αντουανέτα με την ελπίδα ότι θα έρθει κάτι καλύτερο.Εδώ μου στερούν την ζωή μου και ο άλλος λέει περιμένετε τις εκλογές η μην μιλάτε γιατί δεν υπάρχει καλύτερο πολιτικό σύστημα.Λες και οι Γάλλοι όταν έκαναν την επανάσταση τους είχαν βρει και το σύστημα.Πρώτα απαλλάσσεσαι από αυτούς που σε σκοτώνουν αργά και μετά βλέπεις τι κάνεις.Ευτυχώς ιστορικά πάντα οι λαοί και η ανάγκη τους για επιβίωση ξεπερνούν τον φόβο της επόμενης μέρας.Και έχει αποδειχθεί πολλάκις.Και αυτές οι μέρες θα έρθουν πιο γρήγορα από ότι πιστεύουν μερικοί τους αρέσει δεν τους αρέσει και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να το εμποδίσουν για αυτό και έχουν λυσάξει όλα τα media στην προπαγάνδα γιατί βλέπουν τι έρχεται.Σιμά είναι η ώρα.....

Έτσι είναι στην Ελλάδα. Αν έχεις μερικά φράγκα από τον μπαμπά στην άκρη, τα οποία ποτέ δεν δούλεψες, γίνεσαι δεξιός και κουνάς το δάχτυλο στους άλλους, να μην διαταράσσουν την κοινή ησυχία, γιατί εγώ να δουλεύω και οι άλλοι να πάνε να ξυριστούν.

Επίσης τους λες να περιμένουν να γίνουν εκλογές για να διαμαρτυρηθούν με την ψήφο τους και επιπλέον βλέπεις παντού αριστερούς που θέλουν να φάνε τα λεφτά της επιχείρησης του μπαμπά με τους υπερβολικούς μισθούς τους (582 ευρώ θυμίζω, ευκαιρία για αποταμίευση)

Άτομο που κάναμε παλιά παρέα και έχει στην Λάρισα πάνω από 10 διαμερίσματα ο πατέρας του έχει κοντά στα 40 χρόνια περίπτερο.Ο τύπος όπου σταθεί και όπου βρεθεί εκθειάζει την δικτατορία με το σκεπτικό πόσα φράγκα είχε τότε και πόσα έχει τώρα και όταν λέω τώρα μιλάω για 2008 τότε κόψαμε την καλημέρα.Δεν τον ενοχλούσε ούτε η στέρηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων ούτε τίποτα.Αλλά ξέρουμε όλοι τι ρόλο είχαν οι περισσότεροι περιπτεράδες επί χούντας και πως τα έφτιαξαν τα διαμερίσματα τους.Αλλά όταν τα βρίσκεις όλα έτοιμα και έχεις λυμένο το πρόβλημα της ζωής σου έτσι αντιδράς.Γιατί αν πάρει ο λαός τις τύχες του στα χέρια του μπορεί  καμιά φορά να σε ρωτήσει πως τα βρήκες.Οι τωρινοί θα βάλουν κανένα χαράτσι στο συνταξιούχο αυτόν δεν πρόκειται να τον πειράξουν οπότε γιατί να θέλει να αλλάξουν τα πράγματα;

Δημοσ.

Έτσι είναι στην Ελλάδα. Αν έχεις μερικά φράγκα από τον μπαμπά στην άκρη, τα οποία ποτέ δεν δούλεψες, γίνεσαι δεξιός

Το πόσο τις γουστάρω τις γενικεύσεις, τα τσουβαλιάσματα, τα «έτσι γίνεται στην Ελλάδα» και τα «αν έχεις το τάδε, το έχεις χάρη στο δείνα και ποτέ δε δούλεψες γι' αυτό, άρα είσαι τέτοιος», δε λέγεται!

Δε μου λες...

...εμένα π.χ., που δούλευα 20 χρόνια στη Ελλάδα με μισθό που μόλις κάλυπτε - και όχι πάντα - τα πάγια έξοδά μου...

...αλλά τελικώς απολύθηκα και, με μοναδικά λεφτά στα χέρια μου το ποσό τής αποζημίωσης, χωρίς φράγκο «από το μπαμπά»...

...ήρθα εδώ που ήρθα, δημιούργησα από το μηδέν μια άκρως επιτυχημένη και αποδοτική επαγγελματική κατάσταση και, εδώ και 5 χρόνια ζω τόσο άνετα όσο ποτέ δεν είχα φανταστεί, ως τι με κόβεις;...

...για ν' αποκτήσω ξανά κι εγώ ο φουκαράς, τη χαμένη μου ιδεολογική ταυτότητα, όχι για τίποτε άλλο...

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...