Disappointment from Hellas Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Το πόσο τις γουστάρω τις γενικεύσεις, τα τσουβαλιάσματα, τα «έτσι γίνεται στην Ελλάδα» και τα «αν έχεις το τάδε, το έχεις χάρη στο δείνα και ποτέ δε δούλεψες γι' αυτό, άρα είσαι τέτοιος», δε λέγεται! Δε μου λες... ...εμένα π.χ., που δούλευα 20 χρόνια στη Ελλάδα με μισθό που μόλις κάλυπτε - και όχι πάντα - τα πάγια έξοδά μου... ...αλλά τελικώς απολύθηκα και, με μοναδικά λεφτά στα χέρια μου το ποσό τής αποζημίωσης, χωρίς φράγκο «από το μπαμπά»... ...ήρθα εδώ που ήρθα, δημιούργησα από το μηδέν μια άκρως επιτυχημένη και αποδοτική επαγγελματική κατάσταση και, εδώ και 5 χρόνια ζω τόσο άνετα όσο ποτέ δεν είχα φανταστεί, ως τι με κόβεις;... ...για ν' αποκτήσω ξανά κι εγώ ο φουκαράς, τη χαμένη μου ιδεολογική ταυτότητα, όχι για τίποτε άλλο... Και μπράβο σου και μακάρι να μπορούσαμε όλοι να την κάνουμε από αυτό το μπουρδέλο κράτος.Ποιος σε κατηγόρησε ;Το γεγονός ότι αναγκάστηκες να φύγεις από τον τόπο σου επειδή σε αυτήν την κωλοχώρα μόλις το 10% αν και πολύ λέω μπορεί πια να επιβιώσει σε αυτήν θα έπρεπε να σε φέρνει πιο κοντά στις απόψεις τις δικές μου και του φίλου πιο πάνω γιατί μάλλον έχω την εντύπωση ότι ο από πάνω εννοούσε αυτόν για τον οποίο συζητούσαμε οι δυο μας πριν.Άλλωστε σύνηθες το φαινόμενο να πετυχαίνουν οι Έλληνες έξω.Πάντως με όλο τον σεβασμό για τις απόψεις σου όντας στην ξενιτιά δεν μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται πια εδώ.Μπορεί να ενημερώνεσαι αλλά δεν μπορείς να πιάσεις τον παλμό το κλίμα.Χειρότερο ακόμα και από την κρίση είναι η μιζέρια που μας πότισαν για το ότι για όλα φταίει ο λαός και το ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός αυτού του να πεθάνουμε οι μισοί.Γιατί αγαπητέ μου φίλε και εγώ μια ζωή εργάτης είμαι με μισθό τώρα 635 ευρώ με νοίκι και με οικογένεια να ταΐσω. Βγαίνω με αυτά; Όχι αλλά εγώ ήμουν από τους τυχερούς και είχα στην κατοχή μου στο χωριό το μόνο ακίνητο που αξίζει στην περιοχή ακόμα και τώρα μια αποθήκη.Πρόσεξε η αποθήκη έχει αξία το σπίτι αν και κατοικημένο από την μητέρα μου καμία αλλιώς θα το πουλούσα και θα την έπαιρνα μαζί μου.Κοινώς τραβάω λεφτά και από τα έτοιμα όχι μόνο από αυτά της δουλειάς.Με αυτόν τον ρυθμό αντέχω δεν αντέχω κάνα εξάμηνο ακόμα.Μετά τι κάνω για να ταΐσω το παιδί μου;
deesnider Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Ποιος σε κατηγόρησε ; Απλά σχολίασα το τσουβάλιασμα, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Το γεγονός ότι αναγκάστηκες να φύγεις από τον τόπο σου επειδή σε αυτήν την κωλοχώρα μόλις το 10% αν και πολύ λέω μπορεί πια να επιβιώσει σε αυτήν θα έπρεπε να σε φέρνει πιο κοντά στις απόψεις τις δικές μου και του φίλου πιο πάνω γιατί μάλλον έχω την εντύπωση ότι ο από πάνω εννοούσε αυτόν για τον οποίο συζητούσαμε οι δυο μας πριν. Κατ' αρχάς, δεν «αναγκάστηκα». Απλώς εμφανίστηκε μπροστά μου η ευκαιρία και την αξιοποίησα. αν είχε εμφανιστεί νωρίτερα - πριν απολυθώ - θα την άρπαζα τότε.Ποτέ δεν είχα, ούτε και τώρα έχω κάτι που θα με κρατούσε, είτε αυτό λέγεται περιουσία, είτε συναίσθημα, είτε ιδεολογία, για χάρη των οποίων θα δεχόμουν να υποβιβάζω την ποιότητα τής ζωής μου. Ο σκοπός μου ανέκαθεν ήταν να μπορώ να ζω αξιοπρεπώς, σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνω εγώ στην αξιοπρέπεια. Όσο για τις απόψεις μου, ποτέ δε βρήκαν εκφραστή μέσα σε οποιοδήποτε πολιτικό χώρο. Σάπια επαγγελματική συντεχνία είναι στο σύνολό της η πολιτική για 'μένα και θεωρώ ότι δεν αξίζει ούτε καν την περιφρόνησή μου. Πάντως με όλο τον σεβασμό για τις απόψεις σου όντας στην ξενιτιά δεν μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται πια εδώ.Μπορεί να ενημερώνεσαι αλλά δεν μπορείς να πιάσεις τον παλμό το κλίμα. Την επισκέπτομαι τακτικά την Ελλάδα, προκειμένου να συναντώ τους συγγενείς μου εκεί, οπότε τα χάλια της τα βλέπω και καταλαβαίνω μια χαρά το τι γίνεται. Άλλωστε τους βοηθώ και οικονομικά... Χειρότερο ακόμα και από την κρίση είναι η μιζέρια που μας πότισαν για το ότι για όλα φταίει ο λαός και το ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός αυτού του να πεθάνουμε οι μισοί. ...μόνο που θα σε στεναχωρήσω. Όποιος κι αν μας πότισε με την όποια μιζέρια για το ότι φταίει ο λαός, αλήθεια μας είπε! Αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα και γονάτισαν το λαό, δεν πήραν την εξουσία με τα τανκς, αλλά με την έγκρισή του. Όχι μία - οπότε και θα υπήρχε δικαιολογία - φορά, αλλά κατ' επανάληψιν εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Είτε λόγω ρουσφετολογικής και πελατειακής σχέσης, είτε λόγω ηλιθιότητας αυτού του συγκεκριμένου λαού. Αν ήσουν καταστηματάρχης και διαπίστωνες ότι ο υπεύθυνος που έχεις τοποθετήσει στο κατάστημά σου σε κλέβει, τι θα έκανες; Προφανώς θα τον έδιωχνες. Αν είχες δε την ατυχία να αποδειχθεί κλέφτης και ο επόμενος που θα τοποθετούσες στη θέση του, θα προσλάμβανες ξανά τον πρώτο; Δε νομίζω... Αν παρ' όλα αυτά το έκανες όμως, δε θα έφταιγε κανείς για την ολοκληρωτική σου κατάρρευση, εκτός από 'σένα. Συγνώμη, αλλά ο λαός φταίει, κανείς άλλος. Έδινε ξανά και ξανά την εξουσία σε μαφιόζους, απολύτως εν γνώσει του. Το ότι κάποιοι δε θέλουν να το παραδεχθούν, δεν αλλάζει σε κανένα βαθμό την πραγματικότητα. Μετρημένα κουκιά είναι. Ακριβώς όπως δε φταίει ο λύκος που αποδεκατίζει ένα κοπάδι για την πλάκα του. Η φύση τού λύκου κλέφτη φταίει, η αυτός που τον αμόλησε μέσα στο μαντρί του ανέθεσε τη διαχείριση τής χώρας του; Γιατί αγαπητέ μου φίλε και εγώ μια ζωή εργάτης είμαι με μισθό τώρα 635 ευρώ με νοίκι και με οικογένεια να ταΐσω. Βγαίνω με αυτά; €800 καθαρά ο τελευταίος μου μισθός στην Ελλάδα και €400 μόνο το ενοίκιό μου. Δε μου είναι και τόσο άγνωστη η σκληρή πραγματικότητα...
LOULATRANS Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 "μόνο που θα σε στεναχωρήσω. Όποιος κι αν μας πότισε με την όποια μιζέρια για το ότι φταίει ο λαός, αλήθεια μας είπε! Αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα και γονάτισαν το λαό, δεν πήραν την εξουσία με τα τανκς, αλλά με την έγκρισή του. Όχι μία - οπότε και θα υπήρχε δικαιολογία - φορά, αλλά κατ' επανάληψιν εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Είτε λόγω ρουσφετολογικής και πελατειακής σχέσης, είτε λόγω ηλιθιότητας αυτού του συγκεκριμένου λαού. Αν ήσουν καταστηματάρχης και διαπίστωνες ότι ο υπεύθυνος που έχεις τοποθετήσει στο κατάστημά σου σε κλέβει, τι θα έκανες; Προφανώς θα τον έδιωχνες. Αν είχες δε την ατυχία να αποδειχθεί κλέφτης και ο επόμενος που θα τοποθετούσες στη θέση του, θα προσλάμβανες ξανά τον πρώτο; Δε νομίζω... Αν παρ' όλα αυτά το έκανες όμως, δε θα έφταιγε κανείς για την ολοκληρωτική σου κατάρρευση, εκτός από 'σένα. Συγνώμη, αλλά ο λαός φταίει, κανείς άλλος. Έδινε ξανά και ξανά την εξουσία σε μαφιόζους, απολύτως εν γνώσει του. Το ότι κάποιοι δε θέλουν να το παραδεχθούν, δεν αλλάζει σε κανένα βαθμό την πραγματικότητα. Μετρημένα κουκιά είναι." φτανει με αυτην την καραμελα.......στην κατεπιφαση δημοκρατια που ζουμε,σου δινουν 10 επιλογες να διαλεξεις.αν και οι 10 ειναι κλεφτες,εσυ τι θα κανεις??????ή θα ψηφιζεις καποιον απο τους κλεφτες,30 χρονια τωρα,ή θα απεχεις απο την επιλογη,και το συστημα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μας,θα δωσει την επιλογη σου οπου αυτο θελει(το κολπο ειναι στην φραση"σου δινουν")........ετσι διοικουν αυτον τον τοπο......και εσυ συνεχισε να κατηγορεις τους πολιτες.....φτανει .....αρκετα....... 1
conkal Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Οταν το 71% των εξαγωγων σου ειναι πετρελαιο και εισαι η 7η χωρα στον κοσμο σε παραγωγή, παραγοντας το 4.1% της παγκοσμιας παραγωγης πετρελαιου τοτε μπορεις να εφαρμοσεις οτι συστημα γουσταρεις, ειτε ειναι ο δημοκρατικος σοσιαλισμος, ειτε το πρασινο βιβλιαρακι του Κανταφι ειτε η αυστηρη μοναρχια των Αραβων. Αυτο φιλε μου δεν ισχυει ομως.. Το θεμα δεν ειναι οτι μπορεις να εφαρμοσεις οποιο συστημα σου αρεσε. Το θεμα ειναι να επιλέξεις ως ηγετης ο πλουτος να ευεργετησει τους πολιτες [δεν λεω τους φτωχους , εινια μπαναλ, λεω τους πολιτες τους ΠΟΛΛΟΥΣ] και οχι το πλουσιοτερο 10% της αρχουσας ταξης. Αν σκεφτεις τα δις που θα θελαν να υφαρπαξουν απο τον λαο τοτε πρεπει να εχεις ατσαλινα νευρα για να το κανεις αυτο. Σε εμας πιστευεις οτι αν βρεθει αυτο το υποθετικο πετρελαιο της ΑΟΖ , θα επωφεληθουν οι πολιτες με την λογικη που διαχειρίζονται τα οικονομικα στην ελλαδα ;
LRoi Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα με διεφθαρμένους πολιτικούς. Έχει τουρισμό, γεωργία, κτηνοτροφία, ναυτιλία, αλιεία, ορυκτό πλούτο αλλά την κυβερνάνε δέκα κρατικοδίαιτες οικογένειες που διαμόρφωσαν τις συνθήκες την τελευταία τριακονταετία για να έχουν έσοδα από τα πάντα και να τρώνε και κάτι ψίχουλα οι πολίτες της. Και η Νιγηρία έχει πετρέλαιο BTW, που είναι ο Τσάβες της να εφαρμόσει την πολιτική του και να ζήσουν οι πολίτες της αξιοπρεπώς? Το πόσο τις γουστάρω τις γενικεύσεις, τα τσουβαλιάσματα, τα «έτσι γίνεται στην Ελλάδα» και τα «αν έχεις το τάδε, το έχεις χάρη στο δείνα και ποτέ δε δούλεψες γι' αυτό, άρα είσαι τέτοιος», δε λέγεται! Δε μου λες... ...εμένα π.χ., που δούλευα 20 χρόνια στη Ελλάδα με μισθό που μόλις κάλυπτε - και όχι πάντα - τα πάγια έξοδά μου... ...αλλά τελικώς απολύθηκα και, με μοναδικά λεφτά στα χέρια μου το ποσό τής αποζημίωσης, χωρίς φράγκο «από το μπαμπά»... ...ήρθα εδώ που ήρθα, δημιούργησα από το μηδέν μια άκρως επιτυχημένη και αποδοτική επαγγελματική κατάσταση και, εδώ και 5 χρόνια ζω τόσο άνετα όσο ποτέ δεν είχα φανταστεί, ως τι με κόβεις;... ...για ν' αποκτήσω ξανά κι εγώ ο φουκαράς, τη χαμένη μου ιδεολογική ταυτότητα, όχι για τίποτε άλλο... Μόνος σου τσουβαλιάζεσαι dees και αδίκως. Έγραψα πολύ συγκεκριμένα πράγματα, ξαναδιάβασε τα. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Άτομο που κάναμε παλιά παρέα και έχει στην Λάρισα πάνω από 10 διαμερίσματα ο πατέρας του έχει κοντά στα 40 χρόνια περίπτερο.Ο τύπος όπου σταθεί και όπου βρεθεί εκθειάζει την δικτατορία με το σκεπτικό πόσα φράγκα είχε τότε και πόσα έχει τώρα και όταν λέω τώρα μιλάω για 2008 τότε κόψαμε την καλημέρα.Δεν τον ενοχλούσε ούτε η στέρηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων ούτε τίποτα.Kι εσυ αν καταλαβα καλα, την δικτατορια εκθειαζεις. Του Τσαβες. ΥΓ. Ναι ξερω, ηταν δημοκρατικα εκλεγμενος και δεν τον θελανε οι πλουσιοι, οκ εγραψα σε αλλο ποστ για την ημιμαθεια που εχει μετατραπει σε επιστημονικη γνωση και ισυχρογνωμοσυνη στα διαφορα ελληνικα φορουμ. Έτσι είναι στην Ελλάδα. Αν έχεις μερικά φράγκα από τον μπαμπά στην άκρη, τα οποία ποτέ δεν δούλεψες, γίνεσαι δεξιός και κουνάς το δάχτυλο στους άλλους, να μην διαταράσσουν την κοινή ησυχία, γιατί εγώ να δουλεύω και οι άλλοι να πάνε να ξυριστούν.Ωραια γενικευση-Αλεφαντιαση-τα παντα ολα. Παρε αλλη μια ετσι για να χουμε να παιζουμε τωρα: Ετσι ειναι στην Ελλαδα. Αν δεν εχεις λεφτα στην ακρη απτον μπαμπα, γινεσαι αριστερος και ποσταρεις την επανασταση σου στα φορουμ και τα μπλογκς -μια και σαν ανεργος εχεις και αρκετο ελευθερο χρονο-. Δε συμφωνω με αυτο που εγραψα, ειναι καθαρα ειρωνικο απεναντι στην γενικευση σου για οσους εχουν λεφτα στην ακρη ή πιο πιθανα ΔΕΝ αποδεχονται τις διαφορες τυπου ριζοσπαστικες αποψεις (βεβαια, τυγχανει οι περισσοτερες να ειναι χειροτερες και απτου Ριζοσπαστη...) που ευαγγελιζονται ορισμενοι αυταρεσκοι για να λενε οτι πανε "κοντρα στο συστημα". Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα με διεφθαρμένους πολιτικούς.Παντως, μεχρι να κουνησω το μαντηλι στην μπανανια αυτη, νομιζω ισχυε το αναποδο. Φτωχη χωρα με πλουσιους κατοικους (τωρα για το διεφθαρμενους ας μην μιλησω γιατι θα με πουνε ανηψακι του Παγκαλου παλι). Χωρις να εχει λεφτα το κρατος τα cayenne, τα μερτσεντέ και τα bmw κανανε παρελασεις. Στα νυχτερινα κεντρα το αδιαχωρητο οχι μονο Παρασκευες-Σαββατα, αλλα και καθημερινες. Σε Αθηνα και επαρχια, διοτι τυγχανει να εχω ζησει σε καμποσες πολεις.
LRoi Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Το αν ήταν δικτάτορας ο Τσάβες το κρίνει ποιος ακριβώς? Ο Midi Miliz από την Κύπρο? Δικτάτορας είναι κάποιος που αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση μιας χώρας με τα όπλα και τη συνδρομή του στρατού, διαπράττοντας πραξικόπημα. Κατάφερε ποτέ ο Τσάβες να διαπράξει πραξικόπημα? Και αυτοί που τον ψήφιζαν τόσα χρόνια στη Βενεζουέλα τι ήταν ακριβώς, φασιστάκια, υποχείρια? Το 2006 επανεξελέγη με ποσοστό πάνω από 60%. Προφανώς είχε κατατρομοκρατηθεί ο λαός της Βενεζουέλας από τις απειλές του Τσάβες με τα όπλα και πήγαν όλοι και τον ψήφισαν... Ετσι ειναι στην Ελλαδα. Αν δεν εχεις λεφτα στην ακρη απτον μπαμπα, γινεσαι αριστερος και ποσταρεις την επανασταση σου στα φορουμ και τα μπλογκς -μια και σαν ανεργος εχεις και αρκετο ελευθερο χρονο-.Δε συμφωνω με αυτο που εγραψα, ειναι καθαρα ειρωνικο απεναντι στην γενικευση σου για οσους εχουν λεφτα στην ακρη ή πιο πιθανα ΔΕΝ αποδεχονται τις διαφορες τυπου ριζοσπαστικες αποψεις (βεβαια, τυγχανει οι περισσοτερες να ειναι χειροτερες και απτου Ριζοσπαστη...) που ευαγγελιζονται ορισμενοι αυταρεσκοι για να λενε οτι πανε "κοντρα στο συστημα".Παντως, μεχρι να κουνησω το μαντηλι στην μπανανια αυτη, νομιζω ισχυε το αναποδο. Φτωχη χωρα με πλουσιους κατοικους (τωρα για το διεφθαρμενους ας μην μιλησω γιατι θα με πουνε ανηψακι του Παγκαλου παλι).Χωρις να εχει λεφτα το κρατος τα cayenne, τα μερτσεντέ και τα bmw κανανε παρελασεις. Στα νυχτερινα κεντρα το αδιαχωρητο οχι μονο Παρασκευες-Σαββατα, αλλα και καθημερινες. Σε Αθηνα και επαρχια, διοτι τυγχανει να εχω ζησει σε καμποσες πολεις. Και αυτό σωστό. Αριστεροί γίνονται μέχρι να γεμίσουν οι δεξιές τους τσέπες και μετά περνάνε στο νεοφιλελευθερισμό. (φάση, εγώ την έπιασα την καλή, στα π@πάρια μου τώρα η συλλογικότητα, η κοινωνία κλπ, τα φράγκα εδώ και εκμετάλλευση στο φουλ) Χώρα = οι πολίτες της Συνεπώς, πλούσια χώρα, με χρεοκοπημένο και διεφθαρμένο κράτος, το οποίο υπέκυπτε μονίμως στις ορέξεις συγκεκριμένων. Που ήταν λοιπόν το κράτος να βουτήξει από το σβέρκο τους γλεντζέδες στα μπουζούκια και τον ίδιο τον μπουζουκοιδιοκτήτη που δεν έκοψε για 20 χρόνια plus ούτε μία απόδειξη και γιατί δεν έψαξε να βρει, που βρίσκουν οι γλεντζέδες τα φράγκα και κάνουν ανθοπωλείο κάθε μέρα την πίστα? Φιλαράκια ήταν όλοι. Μαζί τα φάγανε. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Το αν ήταν δικτάτορας ο Τσάβες το κρίνει ποιος ακριβώς? Ο Midi Miliz από την Κύπρο? Δικτάτορας είναι κάποιος που αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση μιας χώρας με τα όπλα και τη συνδρομή του στρατού, διαπράττοντας πραξικόπημα. Κατάφερε ποτέ ο Τσάβες να διαπράξει πραξικόπημα? Αν αυτο ειναι η δικτατορια ( ... ) , τοτε ο Χιτλερ ηταν ενας λαμπρος δημοκρατης, πιο δημοκρατης κι απο τον Αντρικο το Παπανδρεου. Και αυτό σωστό. Αριστεροί γίνονται μέχρι να γεμίσουν οι δεξιές τους τσέπες και μετά περνάνε στο νεοφιλελευθερισμό. (φάση, εγώ την έπιασα την καλή, στα π@πάρια μου τώρα η συλλογικότητα, η κοινωνία κλπ, τα φράγκα εδώ και εκμετάλλευση στο φουλ) Χώρα = οι πολίτες της Συνεπώς, πλούσια χώρα, με χρεοκοπημένο και διεφθαρμένο κράτος, το οποίο υπέκυπτε μονίμως στις ορέξεις συγκεκριμένων. Που ήταν λοιπόν το κράτος να βουτήξει από το σβέρκο τους γλεντζέδες στα μπουζούκια και τον ίδιο τον μπουζουκοιδιοκτήτη που δεν έκοψε για 20 χρόνια plus ούτε μία απόδειξη και γιατί δεν έψαξε να βρει, που βρίσκουν οι γλεντζέδες τα φράγκα και κάνουν ανθοπωλείο κάθε μέρα την πίστα? Συμφωνουμε στα πιο πολλα, διαφωνω για το οτι η οικονομικη κατασταση του καθενος ειναι το αποκλειστικο κριτηριο για επιλογη ιδεολογικης ταυτοτητας και φυσικα διαφωνω με τη γενικοτερη τακτικη τσουβαλιασματος. Παροτι το πρωην αριστερος νυν δεξιος το ειδαμε να φοριεται οντως τα περασμενα χρονια σε μεγαλο βαθμο.
LRoi Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Αν αυτο ειναι η δικτατορια ( ... ) , τοτε ο Χιτλερ ηταν ενας λαμπρος δημοκρατης, πιο δημοκρατης κι απο τον Αντρικο το Παπανδρεου. Μια χαρά δημοκράτης ήταν ο Χίτλερ. Φύρερ, Καγκελάριος και τα σχετικά. Εκλεγμένος και με δημοκρατικές διαδικασίες και για τον λαό του τότε υπερήρωας που τα έβαλε με τους καταπιεστές του. Συμφωνουμε στα πιο πολλα, διαφωνω για το οτι η οικονομικη κατασταση του καθενος ειναι το αποκλειστικο κριτηριο για επιλογη ιδεολογικης ταυτοτητας και φυσικα διαφωνω με τη γενικοτερη τακτικη τσουβαλιασματος. Παροτι το πρωην αριστερος νυν δεξιος το ειδαμε να φοριεται οντως τα περασμενα χρονια σε μεγαλο βαθμο. Ένα ολόκληρο κόμμα μεταλλάχθηκε, μετά το τρελό φαγοπότι.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Νταξει, fyi η δικτατορια δεν καθοριζεται (μονο) απο τον τροπο αναληψης της εξουσιας (ο οποιος μπορει να ειναι καθ'ολα νομιμος) αλλα και απο τον τροπο εκτελεσης της.
LRoi Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Νταξει, fyi η δικτατορια δεν καθοριζεται (μονο) απο τον τροπο αναληψης της εξουσιας (ο οποιος μπορει να ειναι καθ'ολα νομιμος) αλλα και απο τον τροπο εκτελεσης της. Και επαναλαμβάνω, ο Χίτλερ για τους Γερμανούς τότε ήταν ο απόλυτος δημοκράτης. Εξέφραζε και εφάρμοζε πιστά τη βούληση του λαού του. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Ασε τι ηταν για τους Γερμανους (btw ας ρωτησουμε τους τοτε πολιτικους του αντιπαλους καλυτερα για να μας πουν ποσο δημοκρατης ηταν για τους Γερμανους). Λεμε αν ο Χιτλερ ηταν δικτατορας. Συμφωνα με τα λεγομενα σου δεν ηταν, οπως δεν ηταν και ο Τσαβες επειδη ανελαβαν νομιμα την εξουσια μεσω εκλογων...(και αυτο το νομιμα παιζεται, οταν ας πουμε το εθνικοσοσιαλιστικο κομμα νομιμοποιηθηκε απο διαφορα παραθυρακια και με την ανοχη πολιτικων). "Ο Midi_Miliz απτην Κυπρο" λοιπον, σου (ξανα)λεει οτι το πολιτευμα καθοριζεται κυριως απο τον τροπο εκτελεσης της εξουσιας. Ως εκ τουτου ο Τσαβες ΗΤΑΝ δικτατορας, οπως ΗΤΑΝ και ο Χιτλερ. Ητοι προπαγανδα, εκφοβισμος, ελευθερια λογου (και δη πολιτικου) την ξεχναμε, εξοντωση πολιτικων αντιπαλων με καθε μεσο, ολες οι εξουσιες συγκεντρωμενες σε ενα προσωπο, αμεσος ελεγχος ολων των υπηρεσιων απο τον ιδιο, επιβολη ταξης και ασφαλειας οποτε χρειαστει με τη συνδρομη στρατου, τροποποιηση νομων και συνταγματος για να καταστησει δεδομενη την παραμονη στην εξουσια κλπ. Δεν βαζω στο ιδιο τσουβαλι Χιτλερ με Τσαβες, διοτι ο ενας ηταν χασαπης ενω ο αλλος ασχοληθηκε κυριως με τα "του οικου του", αλλα σαν καθεστωτα ηταν και τα 2 δικτατορικα παροτι στην εξουσια ανεβηκαν νομιμα. Να μην ξεχναμε επισης, οτι και οι 2 "δημοκρατικοι" ηγετες προσπαθησαν -πριν αναλαβουν νομιμα την εξουσια- να την αναλαβουν δια πραξικοπηματων, αποτυχημενων μεν, αλλα πραξικοπηματων δε.
pournaras Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 εχει διαφορά το ένα με το άλλο... Pournara... To "και άλλα πολλά έπρεπε να μαυρίσεις, όχι το λάδι...αυτό δόθηκε ως παράδειγμα, όπως και ο τουρισμός. Θεωρω οτι ως χωρα θα μπορουσαμε να ειμασταν ανώτερη οικονομικά απ ότι η Βενεζουελα του Τσαβες (η οποια ζουσε απ το πετρέλαιο και τον καφέ και , εφόσον χειριζόμασταν σωστά τον φυσικό μας πλούτο.) Υπάρχουν χώρες που ζουν αποκλειστικά απ τον Τουρισμό. Εμεις μπορουμε να συνδιάσουμε, τουρισμό, αγροτική ανάπτυξη, ναυτιλία, αλυία, εξορύξεις και άλλα μπόλικα. Θέμα ηγέτη ειναι όλα. Αυτος που σε κυβερνάει αποφασίζει και τι πολιτικη θα ακολουθησεις. Η πολιτικη του Τσαβεζ, σε συνδιασμό με 2 σημαντικά αγαθά που είχε, ήταν υπερ των αδυνάτων. Η δική μας πολιτική, αν και έχουμε περισσότερα απο 2 αγαθά προς εκμετάλλευση, ειναι υπερ των δυνατών. Δε διαφωνουμε στο θεμα του τουρισμου, για αυτο δεν το υπογραμμισα πριν. Εκει που βλεπω διαφορα, ειναι στον τροπο εκμεταλλευσης. Στο μεν πετρελαιο, απλα δινεις την εντολη σε μια εταιρια εξορυξης και τελος. Απο τη στιγμη που θα βγει στην επιφανεια καθεσαι και απολαμβανεις το ποσοστο σου. Στο δε τουρισμο, πρεπει πριν απο ολα, να σκασεις πολυ χοντρα φραγκα για να κανεις επενδυσεις, εγκαταστασεις διαφημιστικες καμπανιες κλπ. Αμεσως μετα πρεπει να εισαι μονιμα στην τσιτα, ωστε η "επιχειρηση σου (διοτι περι επιχειρησης προκειται), να λειτουργει σωστα, να μην εχεις τα παρατραγουδα που βλεπουμε καθε καλοκαιρι, να εχεις σωστες τιμες, να κανεις μονιμως ελεγχους, να εισαι μεσα στην εποχη και αν χρειαστει να αλλαξεις αρκετους νομους ωστε να συμβαδιζουν με την εποχη και να παιξουν αλλαγες στον τροπο λειτουργιας, να παιξεις ισως με τζογο και τυχερα παιγνιδια, και δεκαδες αλλες παραμετρους. Αρα εχεις τον εναν απο τη μια μερια, που απλα εχει τα λεφτα χωμενα σε ενα πηγαδι και λεει σε καποιον "πηγαινε φερτα και τα παιρνουμε απο μισα, και τον αλλον που δεν εχει στον ηλιο μοιρα, και πρεπει να ξεκινησει απο την αρχη μια επιχειρηση και να την βαλει μεσα στο παιγνιδι ωστε να γινει ανταγωνιστικη και παραλληλα κερδοφορα. ...Πρώτα απαλλάσσεσαι από αυτούς που σε σκοτώνουν αργά και μετά βλέπεις τι κάνεις... Ετσι εκαναν και οι Αιγυπτιοι προπερσυ, μηπως ξερουμε σε τι κατασταση ειναι σημερα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις