zoranb Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 και που να το ξέρω saks80 πως τα στάρκιν είναι από φυτώρια; να μυρίσω τα νύχια μου; είσαι ο πρώτος που το λέει, τι λένε οι υπόλοιποι; Κοίτα στάνταρντ υπάρχει αχλαδιά στο κτήμα του παππού που είναι πάνω από 40χρόνια και χρόνο παρά χρόνο είναι φορτωμένη, γιαυτό τι έχεις να πείς;
gigisoni Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Ναι, γιατί να πούμε και την αλήθεια, ούτε γεωπόνοι ούτε φυτώρια υπήρχαν την δεκαετία του '60, αυτά είναι ανακαλύψεις και επαγγέλματα του 21ου αιώνα. Κάτι μήλα από "άγριες" μηλιές του χωριού που έφερνε ο μπαμπάς όταν πήγαινε τσάρκες στα χωράφια, ήταν κάτι μικρά και ξυνά ή άγευστα θυμάμαι. Εν ολίγοις δεν τρώγονταν με τίποτα.
CROM271 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Παιδια εγω εχω καταλαβει πως οι ψευτοοικολογοι σαν εχουν ''σαλεψει'' τα μυαλα. Για ποιο λογο θες να βαλεις σπορο φιλε zoranb? Για να φας οικολογικα? Αυτο δεν εχει καμια σχεση. Τελος. Παρε μια μηλια απο φυτωριο ή γεωπονο της ποικιλιας που σου αρεσει και φυτεψε την. Δεν ειναι κατι γενετικα τροποποιημενο αυτο. Τωρα αν θες να γυρισεις 100 χρονια πισω βαλε σπορο και κανε την προσευχη σου μπας και φας κανενα μηλο της κακιας ωρας στα γεραματα. Α και επειδη ειπες για την μηλια του παππου. Ακομα και αν εχεις μια μηλια στον κηπο σου και θες να βαλεις και αλλη απο την ιδια ποικιλια (το ιδιο δεντρο) αυτο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΠΟΡΟ. Τα εξηγησαμε παραπανω.
zoranb Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Περισσότερο το γενετικά τροποποιημένο είναι το πρόβλημα παρά το οικολογικό!
CROM271 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δεν ειναι γενετικα τροποιημενο. Το ξαναειπα. Οι ψευτοοικολογοι εχουν κανει μεγαλη ζημια. Για ποιο λογο θεωρουσες πως τα φυτα απο φυτωρια ειναι Γ.Τ.?
zoranb Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Οκ εγώ πες πως είμαι ενημερωμένος λάθος, εσύ πως λες με τέτοια σιγουριά πως στα φυτώρια δεν υπάρχει τίποτα Γ.Τ.;
CROM271 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Γιατί απλά αυτή τη στιγμη δεν κυκλοφορεί στην αγορά Γ.Τ. μηλιά. Ποσο μαλλον στην Ευρώπη και στην Ελλάδα που δεν επιτρέπονται τα ΓΤ. Αλλά και η αρχική σου σκέψη είναι λάθος. Φοβάσαι μήπως η ποικιλια είναι ΓΤ αλλά ηθελες να φυτεψεις σπόρο απο αυτή την ποικιλια. Τώρα για τα ΓΤ είναι άλλο θέμα. Ειναι κλασικο παράδειγμα παντως πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας καθώς και της τρομολαγνείας και της πλύσης εγκεφάλου που εχουν κάνει οι ψευτοοικολογικες οργανωσεις και τα ΜΜΕ.
Dakonblackblade Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Γενετικά τροποποιημένο είναι οτιδήποτε στη φύση καθώς εξελίσσεται αιώνες τώρα. Οι μπανάνες του 100ομχ. δεν ειναι οι μπανάνες του σήμερα. Απλά ο άνθρωπος επιταχύνει τη διαδικασία και την καθοδηγεί. Τίποτα περίεργο. 2
saks80 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 το διασταυρωμενο δεν θεωρειτε τροποποιημενο.πολυ ωραια ειναι και τα αχλαδομηλά.ποικιλια που προηλθε απο διασταυρωση ευρωπαικων και ασιατικων αχλαδιων
Dakonblackblade Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Φαντάσου το δηλητήριο που θα τρέχει μέσα στα αχλαδόμηλα . Ο υδατάνθρακας σκοτώνει. Ωπ ξέχασα και μακρυά από τα τοξικά μουλάρια
zoranb Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Γιατί απλά αυτή τη στιγμη δεν κυκλοφορεί στην αγορά Γ.Τ. μηλιά. Ποσο μαλλον στην Ευρώπη και στην Ελλάδα που δεν επιτρέπονται τα ΓΤ. Αλλά και η αρχική σου σκέψη είναι λάθος. Φοβάσαι μήπως η ποικιλια είναι ΓΤ αλλά ηθελες να φυτεψεις σπόρο απο αυτή την ποικιλια. Τώρα για τα ΓΤ είναι άλλο θέμα. Ειναι κλασικο παράδειγμα παντως πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας καθώς και της τρομολαγνείας και της πλύσης εγκεφάλου που εχουν κάνει οι ψευτοοικολογικες οργανωσεις και τα ΜΜΕ. Δεν κυκλοφορεί στην αγορά Γ.Τ. μηλιά; Μην το πάρεις στραβά αλλά από πού έχεις αντλήσει αυτή την πληροφόρηση; Όσο για την ημιμάθεια έχεις απόλυτο δίκιο!
saks80 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 φιλε κανε οτι θες απο την στιγμη που δεν καταλαβαινεις οτι αυτο που λες δεν γινεται.παρε και σπορια απο ροδακινο να φυτρωσει ροδακινια ,παρε και απο μανταρινια να εχεις την δικια σου μανταρινια.ασε ολους τους αλλους να αγοραζουμε δεντρακια να φυτευουμε και να τρωμε μεταλλαγμενα
zoranb Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 saks είσαι υπερβολικός, δεν υποστηρίζω αυτά που λες απλώς κάνω τη κουβέντα. Αναρωτήσου όμως πριν την ύπαρξη των φυτώριων, πως φύτευε ο κόσμος αχλαδιές, ροδακινιές κλπ.; δεν κάνω τον έξυπνο αλλά με ενδιαφέρει να ψάξω πράγματα και να μην τα δέχομαι απριόρι γιατί οι καιροί μας, αυτό το απριόρι το ευνοούν!
CROM271 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Γενετικά τροποποιημένο είναι οτιδήποτε στη φύση καθώς εξελίσσεται αιώνες τώρα. Οι μπανάνες του 100ομχ. δεν ειναι οι μπανάνες του σήμερα. Απλά ο άνθρωπος επιταχύνει τη διαδικασία και την καθοδηγεί. Τίποτα περίεργο. Οταν λεμε Γ.Τ. δεν εννοουμε τις μεταλλαξεις που γινονται στη φυση και τις διασταυρωσεις που κανει ο ανθρωπος. Καμια σχεση. Δεν κυκλοφορεί στην αγορά Γ.Τ. μηλιά; Μην το πάρεις στραβά αλλά από πού έχεις αντλήσει αυτή την πληροφόρηση; Όσο για την ημιμάθεια έχεις απόλυτο δίκιο! Εχω διαβασει απειρα αρθρα και μελετες για το θεμα, μιας και ειμαι γεωπονος με μεταπτυχιακο στη γενετικη βελτιωση φυτων. Για Γ.Τ. μηλια δεν εχω διαβασει πουθενα πως υπαρχει σε κυκλοφορια. Μια εταιρεια αν θυμαμαι καλα εχει δημιουργησει μια ΓΤ ποικιλια που ειναι ανθεκτικη στο ''καφετιασμα'', αλλα δεν εχει παρει ακομα εγκριση. Χαιρομαι που συμφωνεις για την ημιμαθεια... saks είσαι υπερβολικός, δεν υποστηρίζω αυτά που λες απλώς κάνω τη κουβέντα. Αναρωτήσου όμως πριν την ύπαρξη των φυτώριων, πως φύτευε ο κόσμος αχλαδιές, ροδακινιές κλπ.; δεν κάνω τον έξυπνο αλλά με ενδιαφέρει να ψάξω πράγματα και να μην τα δέχομαι απριόρι γιατί οι καιροί μας, αυτό το απριόρι το ευνοούν! Εδω και πολλα χρονια κανενας δεν φυτευει με σπορο. Ακομα και ο παππους μου δεν το εκανε. Ο πολλαπλασιασμος με σπορος χρησιμοποιειται μονο σε ορισμενες περιπτωσεις, π.χ. για δημιουργια νεων ποικιλιων, ανθεκτικων υποκειμενων κλπ. Τον λογο στον εξηγησα σε προηγουμενο post. Αλλοι τροποι πολλαπλασιασμου χρησιμοποιουνται εδω και πολλα χρονια. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2013 από CROM271
saks80 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 saks είσαι υπερβολικός, δεν υποστηρίζω αυτά που λες απλώς κάνω τη κουβέντα. Αναρωτήσου όμως πριν την ύπαρξη των φυτώριων, πως φύτευε ο κόσμος αχλαδιές, ροδακινιές κλπ.; δεν κάνω τον έξυπνο αλλά με ενδιαφέρει να ψάξω πράγματα και να μην τα δέχομαι απριόρι γιατί οι καιροί μας, αυτό το απριόρι το ευνοούν! ok .πριν απο αυτο που λες η ποκιλια που τρως τωρα δεν υπηρχε.επισης τοτε καποιος πεθαινε απο μια απλη γριπη.εχουν προσωρησει τα παντα φιλε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα