Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παντου... Αλλα ξερω οτι εχει συμβει... Και μαλωνουν. Ενω το δικαστηριο του εδωσε το οικοπεδο... Αυτο το πηρε με καποιους μαρτυρες που ισχυριστηκαν οτι ο ιδιοκτητης δεν ενδιαφεροταν για 20 χρονια...

χρησικτησία λεγεται... και θέλει τουλαχιστον 20 χρόνια και μάρτυρες...

ειναι νομιμο... ειναι ομως και ηθικο;

Δημοσ.

ελιά 

Η ελια, αναλογα την περιοχη εχει διαφορετικη αντιμετωπιση, πχ στην Κερκυρα (νομιζω και στην Κρητη), θελει αδεια απο το δασαρχειο, ακομη και για το καθιερωμενο κλαδεμα, διοτι ειναι υπο προστασια. Σε αλλες περιοχες ισχυει οτι σε ολα τα οπωροφορα, το κοβεις και το καις χωρις να δωσεις λογαριασμο σε κανεναν.

χρησικτησία λεγεται... και θέλει τουλαχιστον 20 χρόνια και μάρτυρες...

ειναι νομιμο... ειναι ομως και ηθικο;

Σχετικο ειναι, σαν νομος ειναι χρησιμος σε παρα πολλες περιπτωσεις, ειδικοτερα λογω του οτι στην Ελλαδα, μεχρι πριν λιγα χρονια για πολλα ακινητα δεν υπηρχα τιτλοι. Ας πουμε δικη μου περιπτωση, οπου στο χωριο μου ο παππους αφησε "προφορικα" ενα οικοπεδο, του οποιου τα χαρτια (αν υπηρχαν),  χανονται στους τσιφλικαδες της τουρκοκρατιας. Χωρις χρησικτησια δε μας ανηκει, δεν μπορουμε με κανενα αλλο τροπο να το διεκδικησουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Και αμα υπαρχουν τιτλοι,χαρτια κτλ,τοτε μπορει παλι καποιος να το διεκδικησει?

Γιατι μεχρι στιγμης αυτο ακριβως γινεται...

Ερχομαιι εγω και φυτευω στο διπλανο οικοπεδο ενα δεντρο, σαν και αυτα που χω στο δικο μου.. Εμεις οι αφελεις λεμε αστο το δεντρακι, ειδικα αν ειναι καμια μηλια, πορτοκαλια που ο καλος γειτονας μας δινει απο καμια σακουλα..

Για καμια 20ετια δεν κανεις τιποτα στο οικοπεδο..

:huh:

Δημοσ.

ελιά 

Πρόσεξε μόνο η ελιά μην είναι δηλωμένη σαν σύνορο ...

μετά παίζουν άλλες φάσεις.

Και αμα υπαρχουν τιτλοι,χαρτια κτλ,τοτε μπορει παλι καποιος να το διεκδικησει?

Γιατι μεχρι στιγμης αυτο ακριβως γινεται...

:huh:

Ναι . Και υπάρχουν και χειρότερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...