Superpie Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Παιδια εχω ενα Dell Inspiron 15R N5010 και θα ηθελα να μου πειτε αν ειναι καλο να βαλω pad ή θερμοαγωγιμη παστα? Γιατι θελω να του κανω ενα καθαρισμα και δεν εχω ασχοληθει ποτε με λαπτοπ.Σε περιπτωση που εχει pads θα πρεπει οπωσδηποτε να βαλω pads ή θα μπορουσα να το αντικαταστησω και με απλη θερμοαγωγιμη παστα?
Superpie Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Καποιος απο ενα μαγαζι εδω τεχνικος μου ειπε οτι μπορω αντι να αλλαξω τα pads,τα οποια οπως ειδα δεν εχουν φθαρει να βαλω λιγο παστουλα πανω τους και να τα αφησω ιδια.. Pads εχει διπλα στον επεξεργαστη (οχι πανω) εκει που ειναι κατι στα μνημακια,οπως και διπλα στην καρτα γραφικων που ειναι οι vram λογικα.Μπορω να το κανω αυτο με την παστα πανω στα pads λιγακι? 1
dimuscrossfire Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 κατά καιρούς έχουμε δει πολλές μόντες από διάφορους τεχνικούς.εγώ θα σου έλεγα να ψάξεις στο ίντερνετ να βρεις χάλκινα λαμάκια τα οποία μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για αυτό το λόγο.να βγάλεις δηλαδή το thermal pad και να βάλεις το λαμάκι και πάστα
Superpie Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Επειδη δεν εχω την δυνατοτητα να παρω απο εξωτερικο ξερεις να μου πεις που μπορω να βρω τετοια?
dimuscrossfire Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 συγνώμη αλλά θα σε γελάσω.εγώ απλώς πέταξα την ιδέα.μακάρι να σου απαντήσει κάποιο μέλος που να ξέρει.βασικά θα κάνω μια έρευνα τώρα και σου απαντάω σε λίγο.περίμενε λοιπόν φίλε μου.από το λίγο που έψαξα. http://viewitem.eim.ebay.gr/08mm-DELL-hp-Laptop-GPU-CPU-Heatsink-fan-Copper-Pad/221200185068/item copper pad λέγεται.για ψάξε κι εσύ μήπως βρεις εδώ στην Ελλάδα.
Superpie Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Οκ φιλε μου σε ευχαριστω.Αν μπορεις ριξε μια ματια και εδω μηπως μπορεις να μου δωσεις μια απαντηση-γνωμη http://www.insomnia.gr/topic/479104-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%B1%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%80/page-2
trek Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Eγώ πιστεύω οτι ο συνδυασμός pad και πάστας, θα κάνει καλή δουλειά. Εχω δει τέτοιους συνδυασμούς σε ψύξη mosfet σε κάρτες γραφικών ή μητρικές, τα οποία μπορούν να φτάσουν και 100 βαθμούς κελσίου. Τα λαμάκια που σου πρότεινε ο dimuscrossfire βέβαια είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω απο θέμα απόδοσης, αλλα αν δεν τα βρεις, μια χαρά θα κάνεις δουλειά με pad και θερμοαγώγιμη. Για τσέκαρε και αυτό. Το έχω βάλει στον 2600κ μου και κάνει πολύ καλή δουλειά. http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/393/Coollaboratory-Liquid-MetalPad-1-x-GPU-
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Φιλε μου ειτε θα βαλεις pad αν ειχε ειτε θα βαλεις παστα , οχι και τα δυο μαζι. Απο εκει και περα αν ειχε pad μπορεις να τα αλαξεις με Pad-Copper χαλκινα και τοτε μονο μπορεις να βαλεις παστα. Αν δεν βιαζεσε παρε απο εδω http://www.ebay.com/...U-/270763391481
Heatspreader Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Το καλύτερο είναι να βάλεις Thermal Pads. Δεν είναι κακό να ρίξεις και λίγη θερμοαγώγιμη από πάνω.Θα πρέπει να προσέξεις όμως το πάχος των pads. Αν βάλεις λεπτό δεν θα κάνει επαφή και αν βάλεις παχύ μπορεί να στραβώσεις τη μητρική ή αν το heatpipe είναι ενιαίο για Chipset - CPU, να μην κάνει επαφή ο CPU με τη ψήκτρα του, λόγω στρέβλωσης.Παρακάτω έχω βάλει και από τις δύο μεριές πάστα. Πρώτα πάνω στο pad και βιδώνω. Μετά ξεβιδώνω και βλέπω πολύ σωστά τα pads να έχουν κολλήσει πάνω στον χαλκό. Άρα δεν είναι λεπτό.Μετά βάζω και από την άλλη και βιδώνω πάλι.
άδικος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Προσωπικά θα συμφωνήσω με τα thermal pads. Να αποφύγεις τη χρήση πάστας όμως. Θα διαφωνήσω με τη χρήση copper shim διότι απαιτεί τη χρήση πάστας και στις δύο μεριές και επιπλέον έχει τον κίνδυνο της πιθανής μετακίνησης του στο μέλλον. Βασικά επί του θέματος οι απόψεις διίστανται για το αν είναι αποτελεσματικότερα. Εγώ θα έλεγα εξαρτάται από τον χρήστη και το πόσο καλή εφαρμογή θα κάνει. Σίγουρα όμως η ανάγκη για εφαρμογή περισσότερης πάστας (2 πλευρές) δεν είναι ο,τι καλύτερο, αφού μη ξεχνάμε πως η θερμαγώγιμη πάστα δεν ψύχει η ίδια, αλλά απάγει τη θερμότητα στο μέσο ψύξης καλύτερα από τον αέρα (ακόμα πιο σωστά, εμποδίζει τη μεταφορά της θερμότητας λιγότερο από τον αέρα). Έχεις στη τελική ένα σύμπλεγμα 3 θερμαγώγιμων μέσων αντί για ένα μονάχα (pad). Για μένα, keep it simple. Βάλε ένα νέο φρέσκο κομμάτι με το σωστό πάχος. 1
Heatspreader Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Πάντως τα pads ένα είδος πάστας έχουν εμποτισμένη σε υλικό όπως η γάζα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα