41ex Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Κανονικά και αν θέλεις να είσαι νόμιμος οποιαδήποτε αλλαγή κάνεις στο σπίτι σου χρειάζεται άδεια ακόμα και μισο τοίχο να γκρεμίσεις για να ενωσεις πχ το χωλ με το σαλόνι. Μπορεί να μην είναι νεα οικοδομική άδεια αλλά τροποποποιηση παρούσας ή αλλαγή χρήσης ή μικρής κλίμακας ή ότι άλλο (και έγω δεν είμαι εξοικειωμένος με την ορολογία). Τώρα το πόσο κοστίζει αυτο δεν το γνωρίζω εξαρτάται από το τελικό έργο, τον πολιτικό μηχανικό κ.α.
thermi Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 καταρχήν διαβάζω πολύ συχνα το φορουμ, αλλα δεν έτυχε να γράψω ποτε. Αφορμή είναι το ποστ του kostask91 Μάλλον πρέπει να μένουμε στο ίδιο σπίτι. Πλάκα κάνω!!! Και εξηγούμε: Την ίδια κατάσταση είχα με το σπίτι στο χωριό μου (Θέλαμε να βάλουμε καυστήρα πέλετ-ξύλου).Τελικά ρώτησα ένα φίλο μηχανικό και δεν ήταν τόσο πολύ μεγάλα τα έξοδα όσο νόμιζα (άσχετος με το επάγγελμα). Απο όσο θυμάμαι, πήρε τα σχέδια απο την πολεοδομία, αλλάξαμε ΝΟΜΙΜΑ την άδεια και τελικά με σιδηροκατασκευή κάναμε επέκταση στο υπόγειο. Γιαυτό, αν πραγματικά θέλετε να εκμεταλλευτείτε το χώρο, ρωτήστε κάποιον ειδικό (μηχανικό), γνώμη μου. Καλή επιτυχία!
kostask91 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Τελικα οπως εγραψα και πιο πριν δε θα το κανουμε τελικα. Οταν λες με σιδηροκατασκευη ?
thermi Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Βάλαμε σίδερα σχήματος (Η) τα οποία κράτησαν το βάρος του μπαλκονιού που έγινε από πάνω, και έπεσε λίγο τσιμέντο(πάτωμα μπαλκονιού). Κερδίσαμε και χώρο για λέβητα και μπαλκονάκι για καφεδάκι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα