LefterisPapadopoulos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 καλημέρα παιδια βρηκα μια δουλεια σε μια αγγελία σε εφημερίδα μέσω ενός γνωστου μου με δέκτηκαν και ξεκίνησα αμέσως, ήμουν πολύ εργατικός και ειχα αποτέλεσμα, δεν με έπαιρνε κι αλλιώς χρειαζόμουν τα λεφτα μετά απο 3 μήνες το αφεντίκό μου ανακοινωσε ότι τελειωσε η περίοδος δοκιμής μου και δυστυχώς δεν μπορεί να με κρατήσει άλλο. Μπορώ να κάνω κάτι; δεεν είχαμε υπογράψει καμια σύμβαση, μάυρα δουλευα...
djcat Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Αν έχεις σκοπό να το τραβήξεις, πήγαινε επιθεώρηση εργασίας για καταγγελία!
panos2171 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Πως?? Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο συμβόλαιο δεν μπορεί να αποδείξει ότι δούλευε εκεί.
djcat Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Αυτό που έγινε είναι παράνομο. Ασφαλώς και μπορεί να αποδείξει πως δούλευε εκεί. Γνωρίζω κόσμο που δικαιώθηκε απευθυνόμενος εκεί. Κάνεις καταγγελία και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν αυτοί.
Physics_Rulez Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δούλευες 3 μήνες δοκιμαστικά; Εύγε. Πέρνα και απ' το γραφείο μου για ένα δοκιμαστικό... 3
black_widow Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Tα λεφτά τα πήρες ; Δεν χάνεις κάτι να κάνεις καταγγελία στο ΙΚΑ για τα ένσημα ...Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποδείξεις ότι δούλευες εκεί , κάποιος μάρτυρας , κάτι ;
tsifotis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Αν καταλαβα καλα, συμφωνησες να δουλεψεις δοκιμαστικα χωρις συμβαση και πληρωνοσουν μαυρα. Ουτε ο εργοδοτης, ουτε εσυ ακολουθησατε το γραμμα του νομου. 'Ξηγημενα. Πως να πας στην επιθεωρηση εργασιας; Δεν ειναι οτι περασανε 2-3 μερες και ας πουμε περιμενες να σου φτιαξει χαρτια ή να κολλησει ενσημα. Που και παλι θα επρεπε να ειχες υπογραψει συμβαση οτι ξεκινας. Εννοω οτι δεν εχει ευθυνες μονο αυτος. Οπως και να το παρεις δεν μπορεις να κανεις κατι απο την στιγμη που ουτε κατι παραπανω σου ειχε ταξει το αφεντικο σου, ουτε σε κοροιδεψε πχ (να σου φαει τα λεφτα που ειχε υποσεχθει). Το οτι ηταν μαυρα τα λεφτα τ αφηνω απεξω γιατι φταινε και οι δυο μεριες. 2
Physics_Rulez Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Το οτι ηταν μαυρα τα λεφτα τ αφηνω απεξω γιατι φταινε και οι δυο μεριες. Οι δυο μεριές δε φταίνε. Η εργασία προσφέρεται υπό αυτές τις προϋποθέσεις και όποιος την έχει ανάγκη θα δουλέψει έτσι. Άλλωστε αν έρθει η επιθεώρηση και το ΙΚΑ, full ευθύνη στον εργοδότη θα ρίξουν, διότι πάντα είναι σε πλεονεκτική θέση, εκτός του ότι έχει την ευθύνη. 3
djcat Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Πάντα ο εργοδότης φταίει σε τέτοιες περιπτώσεις. Άσε που αυτός σίγουρα θα το κάνει συνέχεια και σε άλλους... 2
LRoi Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Λεφτά συμφώνησες/πήρες? Γιατί ακούω αυτό το "περίοδος δοκιμής" και μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά μου. Αν ήταν και από γνωστό σου η δουλειά, ακόμα χειρότερα. Έφυγες καρφί για επιθεώρηση εργασίας. Αν δεν το κάνεις, αυτός κάθε τρεις μήνες θα προσλαμβάνει "εργατικούς και φιλότιμους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τα λεφτά" 1
capten- Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Και στον επιθεωρητή εργασίας να πάει θα συμβεί τίποτα? Συγνώμη ρε παιδιά αλλά δυστυχώς γέλασα. Μην τρελαθούμε. Πάντως ο νηματοθέτης καλο θα είναι να κάνει έστω μια καταγγελία.Αλλά και πάλι .... Σε αυτή τη χώρα οι νόμοι{και υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ} θεσπίζονται για να μην τηρούνται. Κατα τα άλλα μας φταίνε οι Αμερικάνοι,Ευρωπαίοι ,Τούρκοι και εξωγήινοι. 2
lambroszekis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Οφθαλμος αντι οθφαλμου. Δουλεψες πρεπει να αποζημιωθεις. Πηγαινε και σηκωσε οτι αξιζει τα εργατικα σου σε ειδος απο αυτα που εχει μεσα η εταιρια.Ναι πειτε με τραμπουκο κι αλλα τετοια...κι οτι και καλα αυτα δεν αποτελουν μια λυση και δεν συναδουν σε μια πολιτισμενη κοινωνια... αλλα οταν μας εκμεταλλευονται οι αλλοι να τους πουμε κι ευχαριστω... 1
KilliK Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 να αποζημιωθει για ποιο πραμα; ο ιδιος δεχθηκε να παιρνει μαυρα χρηματα. και επειδη μετα απο 3 μηνες εμεινε χωρις δουλεια, θυμηθηκε ξαφνικα "το δικαιο του εργατη"? βεβαια για το συγκεκριμενο προβλημα φταινε ολες οι πλευρες, εργοδοτης, εργατης και κρατος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις