KilliK Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 τι εγινε νεοελληνα; κατεφυγες απο τωρα στην ad hominen πλανη; δεν πειραζει, δεν περιμενα κατι καλυτερο απο διαδικτυακο συνομιλητη, που το μονο που κανει ειναι να μιλαει χωρις να γνωριζει και το κυριοτερο χωρις να εχει την παραμικρη διαθεση να μαθει. καλη σου υπολοιπη ημερα, εγω σταματαω εδω.
LRoi Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Σου τελειώσαν τα παραμύθια? Δεν πειράζει, θα τα συνεχίσεις σε κάποιο άλλο νήμα, δεν σε φοβάμαι. 1
djcat Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Ναι, φταίει ο εργαζόμενος. Έχεις δίκιο Κillik! Ο φουκαράς ο εργοδότης ήθελε να τον δηλώσει. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Απαγορεύεται η πρόσληψη χωρίς να δηλωθεί. Όλο το φαίξιμο είναι του εργοδότη. Επικοινώνησε φίλε με επιθεώρηση εργασίας και εκεί θα σου πουν τι να κάνεις.
Physics_Rulez Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) εφοσων δεν εχεις, δεν διαθετεις την πληρη αντιληψη της πραγματικοτητας στο συγκεκριμενο θεμα. Έχω εγώ Killik, μάλιστα διαχειρίζομαι και πολλές άλλες. Για πε. Η πράξη λέει ότι: Φυσικά και δέχεται ο εργαζόμενος να δουλέψει μαύρα, διότι αλλιώς δε θα δουλέψει καθόλου και θα συνεχίσει να είναι άνεργος. Δεν υπάρχει στην ουσία η επιλογή από την πλευρά του εργαζόμενου. Μια οδός υπάρχει, αυτή που θέτει ο εργοδότης. Αν σε ένα φανταστικό κόσμο οι εργαζόμενοι ήταν λιγότεροι από τις θέσεις εργασίας τότε θα δεχόμουν αυτό που λες. Εδώ ανοίγεις θέση με 510,95 νόμιμο μισθό και κάνουν ουρές. Συγνώμη ρε Killik, ψάχνεις να βρεις εργαζόμενο που δε θέλει να δουλεύει μαύρα και δε βρίσκεις; facepalm.jpg? Η ζωή του μικρομεσαίου επιχειρηματία είναι δύσκολη, εννοείται πιο δύσκολη από αυτή του υπαλλήλου, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα το πάνω χέρι και την ευθύνη την έχει ένας. Όσο για αυτόν που είπε ότι όποιος δε μπορεί να κρατήσει μια επιχείρηση ας γίνει υπάλληλος, του αντιστρέφω το statement, ειδικά τώρα που ο νόμιμος μισθός θα μειωθεί κι άλλο σε 1-2 μήνες. (γύρω στα 400 μικτά θα πάει). Ελάτε στο ελεύθερο επάγγελμα να δείτε τι γλύκα Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2013 από Physics_Rulez 2
black_widow Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 ο εργαζομενος ειναι ο αδυναμος κρικος. μαλιστα. να φανταστω οτι δεν ειχατε ποτε δικες σας μικρομεσαιες επιχειρησεις με υπαλληλους, σωστα; Είχε και ο πατέρας μου και η μητέρα μου και ναι έχει τύχει να έχουν και λαμόγια υπαλλήλους, παλιά ναι μπορεί ο εργαζόμενος να σου την έφερνε πολύ εύκολα και να βρισκόσουν σε εργατική διαφορά, τώρα ο εργαζόμενος προσφεύγει για τα βασικά, μη καταβολή δεδουλευμένων, μη ασφάλιση κ.λ.π. Έχω φίλη δικηγόρο και έχουν αρχίσει να απελπίζονται με το πόσο αργούν να εκδικαστούν οι εργατικές υποθέσεις! Σε μία εποχή που ο κάθε εργοδότης ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης κοιτά πώς να μην πληρώσει τον εργαζόμενο και να μην ασφαλίσει και έχεις τέτοια ποσοστά ανεργίας ουσιαστικά ο εργαζόμενος τρομοκρατείται στο να συναινέσει. 1 χρόνο σε τέτοια λαμόγια εργοδότες πήγαινα και έκανα συνεντεύξεις. Το motto είναι συγκεκριμένο: Σου λένε περιμένω ένα πρόγραμμα , δεν μπορώ να σε πάρω ακόμα, έλα δοκιμαστικά 1+μήνες ( ή δωρεάν ή να σου καλύπτει ξέρω εγώ ένα μισθό part-time ενώ εσύ θα είσαι full time ), συνέχισε να ανανεώνεις την κάρτα σου κ.λ.π. Επίσης, το πρώτο πράγμα που ρωτάνε είναι αν παίρνεις επίδομα ΟΑΕΔ ( αν αποδειχτεί μετά ό,τι δούλευες ταυτόχρονα ο ΟΑΕΔ σου ζητάει πίσω τα λεφτά για εκείνο το διάστημα ). Είχε καταντήσει απίστευτα βαρετό και προβλέψιμο, ήξερα τι μαλακία θα ακούσω εκ των προτέρων . Το στήνουν έτσι ώστε να έχουν κόσμο ανασφάλιστο και στη χειρότερη πολύ συνηθισμένη περίπτωση και απλήρωτο. Εγώ αρνιόμουν, άλλος μπορεί να δεχόταν με την ελπίδα μήπως γίνει κάτι ή επειδή μπορεί να ήταν αφελής...Και αυτοί οι αφελείς δικαιούνται προστασίας πιστεύω ! O topic starter ας επιχειρήσει την καταγγελία ( αν όμως παίρνει επίδομα θα έχει πρόβλημα )... τι σε κανει να νομιζεις οτι ειναι ο εργοδοτης και οχι ο εργαζομενος, που δεν δεχθηκε να κολληθουν ενσημα; σου εχει περασει καθολου απο το μυαλο αυτη η περιπτωση; Και γιατί ο σοβαρός εργοδότης δέχτηκε ; Άλλοι υποψήφιοι για τη θέση δεν υπήρχαν , να πάρει κάποιον νόμιμα ;
LRoi Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Όσο για αυτόν που είπε ότι όποιος δε μπορεί να κρατήσει μια επιχείρηση ας γίνει υπάλληλος, του αντιστρέφω το statement, ειδικά τώρα που ο νόμιμος μισθός θα μειωθεί κι άλλο σε 1-2 μήνες. (γύρω στα 400 μικτά θα πάει). Ελάτε στο ελεύθερο επάγγελμα να δείτε τι γλύκα Εγώ είπα ότι όποιος δεν μπορεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, δεν μπορεί να καταφεύγει στην εύκολη λύση να πηδάει τον εργαζόμενο με μαύρα και να κλέβει το κράτος. Έτσι γ@μηθήκαμε σαν χώρα, επειδή η επιχειρηματικότητα έγινε συνώνυμο της λαμογιάς και τα καλύτερα λαμόγια πλούτισαν. Επιπλέον, είναι κοινό μυστικό ότι ο υπάλληλος φορολογείται περισσότερο από τον ελεύθερο επαγγελματία. (δεν εννοώ ότι είσαι λαμόγιο ή ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είστε λαμόγια) Επίσης, για να έρθω στο ελεύθερο επάγγελμα θα πρέπει να έχω κεφάλαιο για σκότωμα και σε τέτοιες εποχές, δεν σου δανείζει ούτε ο πατέρας σου ο ίδιος. 2
Physics_Rulez Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Επιπλέον, είναι κοινό μυστικό ότι ο υπάλληλος φορολογείται περισσότερο από τον ελεύθερο επαγγελματία. Εδώ συγχωρείσαι λόγω άγνοιας. Πες ότι έγραψες βλακεία να τελειώνουμε. 3
Baslir Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 ο εργαζομενος ειναι ο αδυναμος κρικος. μαλιστα. να φανταστω οτι δεν ειχατε ποτε δικες σας μικρομεσαιες επιχειρησεις με υπαλληλους, σωστα; Το φτωχό μυαλό κάποιων "επιχειρηματιών", πιστεύει πως το ποσοστό 27% ανεργίας, προκύπτει από άνεργους εργοδότες, όχι από άνεργους πρώην υπάλληλους. Τελικά από τους 1,5 εκατομμύρια ανέργους, δέχτηκε τελικά να εργαστεί κανείς νόμιμα στην "επιχείρηση" σου ή αναγκάστηκες να βγεις στην παρανομία?
LRoi Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Εδώ συγχωρείσαι λόγω άγνοιας. Πες ότι έγραψες βλακεία να τελειώνουμε. Oh really? Εσύ πες ότι δεν κατάλαβες απλά κι άσε τα περί βλακείας.
KilliK Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Συγνώμη ρε Killik, ψάχνεις να βρεις εργαζόμενο που δε θέλει να δουλεύει μαύρα και δε βρίσκεις; αυτο εσυ καταλαβες; ημουν σαφης. οσο λαμογιο ειναι το αφεντικο, αλλο τοσο λαμογιο ειναι και ο εργαζομενος. μια αληθεια που καποιοι δεν θελουν να αποδεχτουν διοτι ερχεται σε αντιθεση με την ριζωμενη τους προκαταληψη κατα των εργοδοτων. ο νομος υποχρεωνει τον εργοδοτη να πληρωνει αυτα που δικαιουται και πρεπει στον εργατη. αν δεν το κανει παρανομει και να πληρωσει. αλλα ο ΟP τα θελε και τα παιρνε μαυρα εδω και 3 μηνες, δεν τον εκβιαζε ο εργοδοτης οπως εννοεις εσυ Physics με τις φωτος σου. δεν ειναι η αγια παρθενα οπως θελετε καποιοι να τον βγαλετε εδω μεσα. αλλα δεν πειραζει, συνεχιστε με το παραμυθι "το δικαιο του εργατη και της ατεμης κενωνιας." πρεπει καπως να το παιξουμε και πονοψυχοι ανθρωπιστες, σωστα;
Physics_Rulez Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Oh really? Εσύ πες ότι δεν κατάλαβες απλά κι άσε τα περί βλακείας. Έχεις άποψη; Μπορείς έστω να αναλύσεις το άρθρο που παραθέτεις; Όταν το άρθρο του κάθε βαλτού άσχετου που παραθέτεις γράφει "μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν 8 δισ. ευρώ, όταν όλα τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συμβάλλουν με μόλις 3 δισ. ευρώ!!!" έχεις αναρωτηθεί πόσοι είναι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι της Ελλάδας και πόσοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες; Έχεις ιδέα πόσο είναι το αφορολόγητο όριο που ισχύει φέτος για τους ελεύθερους επαγγελματίες; Για να σε βοηθήσω, είναι μηδέν. Έχουμε αρκετά παπαγαλάκια στα ΜΜΕ, τα οποία απλώς παπαγαλίζουν χωρίς να παίρνουν άμεση απάντηση από κανέναν. Μη με γυρίζεις πίσω στο 2009, ούτε καν στο 2012. Έχεις άποψη και επί της αποδοτικότητας των μέτρων μήπως;
LRoi Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Έχω άποψη για όλα, αν σε ενδιαφέρει να τα αναλύσουμε, αλλά δε νομίζω ότι αφορούν το παρόν thread.
Baslir Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 αλλα δεν πειραζει, συνεχιστε με το παραμυθι "το δικαιο του εργατη και της ατεμης κενωνιας." πρεπει καπως να το παιξουμε και πονοψυχοι ανθρωπιστες, σωστα; Έχεις δίκιο ρε μεγάλε. Σε μία χώρα που ένα μεγάλο ποσοστό εργοδοτών αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους για μήνες, έχει σύμμαχο το κράτος που νομοθετικές διατάξεις για ελαστική εργασία και απολύσεις μέσα στο έτος άνευ αποζημίωσης, που η μαύρη εργασία οργιάζει με εκβιαστικούς όρους από τον εργοδότη, βγαίνεις εσύ να μας μιλήσεις για το δίκαιο του εργοδότη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις