Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελευταία προσανατολίζομαι στη λύση του cloud backup για τα δεδομένα μου ώστε να τα έχω διαθέσιμα όπου και να βρίσκομαι (κινητό, laptop κτλ.). Αυτό που με απασχολεί είναι κατά πόσο μου εξασφαλίζουν ότι τα δεδομένα μου θα είναι ασφαλή αλλά και κυρίως προστατευμένα από "περίεργους"...

Για να γίνω πιο σαφής: Έστω ότι (υποθετικά πάντα!!!) ανεβάζω μια συλλογή 500+ gb από mp3 που έχω κατεβάσει. Υπάρχει περίπτωση να έχω νομικές συνέπειες επειδή αυτά που έχω ανεβάσει δεν είναι και ιδιαίτερα νόμιμα;

Έχω σκεφτεί λύσεις τύπου Joust cloud και crashplan αλλά με αποσχολεί το νόμιμο του πράγματος... Άλλη μια σκέψη είναι βέβαια να τα ανεβάσω κρυπτογραφημένα (π.χ. με χρήση του true crypt) αλλά έτσι δε θα χάσω το πλεονέκτημα του streaming;

Να υπενθυμίσω ότι όλοι αυτοί είναι υποθετικοί προβληματισμοί και εννοείται ότι αν επιλέξω μια λύση τέτοιου τύπου θα ανεβάσω μόνο προσωπικά μου αρχεία...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Χρησιμοποιώ το Crashplan, για offsite backup των σπουδαιότερων προσωπικών αρχείων μου.

Eάν χρησιμοποιείς το τρίτο επίπεδο ασφάλειας ("using a custom 448-bit key") ή ανώτερο, τότε μόνο εσύ μπορείς να αποκρυπτογραφήσεις τα δεδομένα σου.....Κοίτα εδώ

Αν ξεχάσεις το password σου τα δεδομένα σου ταξιδεύουν προς τη λήθη και αυτά...

Επεξ/σία από flyer
Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα επιλογή. Επιεδή με ενδιαφέρει κυρίως η δυνατότητα για streaming των δεδομένω με το crashplan θα έχω τη δυνατότηα για παράδειγμα να έχω πρόσβαση από κινητό ή laptop; Δηλαδή να βλέπω τη δομή του folder όπως ακριβώς είναι στον υπολογιστή μου;

Δημοσ.

Υπάρχει mobileapp για όλες τις smartphone πλατφορμες και web access για pc.

Βλέπεις τη δομή του folder που έχεις κάνει backup και από εκεί και πέρα όποιο αρχείο χρειάζεσαι το κατεβάζεις τοπικά.

Streaming για απευθείας κατανάλωση (πχ μουσική ή ταινίες) νομίζω δε κάνει, παρα μόνο εάν το κατεβάσεις τοπικά.

Tσέκαρε και λίγο την ιστοσελίδα τους, είναι πολύ κατατοπιστική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...