headbanger Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Λοιπόν αγαπητοί συμφορουμήτες. Σήμερα έμαθα μερικά πράγματα και είπα να το συζητήσω στο φόρουμ γιατί αρκετοί από εσάς γνωρίζουν τα σχετικά. Ομολογώ ότι είμαι άσχετος νομικά και ότι θα με/μας συμβουλέψει νομικός για το ζήτημα. Ο πατέρας μου είχε αγοράσει ένα διαμέρισμα πριν 5 χρόνια. Όλα καλά ως εδώ. πριν 2 χρόνια μας ήρθε (εξώδικο νόμιζω- δεν το είδα ποτέ) ένα χαρτί. Βρίσκεται ο πατέρας κατηγορούμενος στο εξης: Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε μια επιχείρηση την εποχή που μας πούλησε το σπίτι. Ο τύπος είχε ακάλυπτες επιταγές προς τους προμηθευτές του. Ένας από αυτούς κατηγορεί τον πατέρα μου, ότι επίτηδες και με δόλο αγόρασε το σπίτι , ώστε να μην μπορέσει ο προμηθευτής να έχει διεκδικήσεις, και ζητάει να μας κατασχέσει το σπίτι. Σαν εμμεσα εμπλεκόμενος, προσπαθώντας να βρω λογική στο όλο εγχείρημα, δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να ανχωθούμε, αλλά ειλικρινά δεν έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, για προσωπικούς λόγους. Πέρα από το -προσωπικά- παράλογο της διεκδήκησης, θα ήθελα να ακούσω την άποψη του φορουμ
gatokoritso Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να ανησυχείς. Εφόσον η αγορα έγινε ωραία και νόμιμα δεν μπορει ο καθενας να σας το παίζει νταης.
frenzy Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Χωρίς να ξέρω τα νομικά, λογικά και μόνο, από την στιγμή που ο πατέρας σου πλήρωσε - και μπορεί να το αποδείξει- χρήματα που αντιστοιχούν στην πραγματική -κατά τον νόμο- αξία του σπιτιού, δεν μπορεί να αποδειχτεί δόλος. Και κερατάς και δαρμένος δεν γίνεται.
CROM271 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Χωρις να ειμαι δικηγορος. Οταν αγορασατε το σπιτι ηταν μηπως προσημειωμενο και με κανενα τερτιπι το παρακαμψατε ἠ ηταν ''καθαρο'' το σπιτι? 1
headbanger Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 ναι η τιμή αγοράς -που το θεωρώ λογικό για την εποχή- ήταν αρκετά παραπάνω από την αντικειμενική αξία. Μιλάμε για 96 χιλιάδες και η αντικειμενική ήταν 78 αν δεν με απατά η μνήμη μου. Α, αυτό τον ισχυρισμό ο ενάγων το στηρίζει στο ότι αγοραστής και πωλητής είναι από την ίδια πόλη (μια επαρχιακή πόλη), και ότι η αγορά έγινε με σκοπό ο αρχικός ιδιωκτήτης να πάρει χρήματα χωρίς να πληρώσει του οφειλέτες του. Αυτό από όσα έπιασα που μου το διαβάσανε μέσω skype. Χωριςνα ειμαι δικηγορος. Οταν αγορασατε το σπιτι ηταν μηπως προσημειωμενοκαι με κανενα τερτιπι το παρακαμψατε ἠ ηταν ''καθαρο'' το σπιτι? Το σπίτι ήτανε καθαρό, εγώ είχα τρέξει με την συμβολαιογράφο προσωπικά, γιατί εκπροσωπούσα τον πατέρα μου που λόγο επαγγέλματος δεν μπορούσε να τρέχει στις υπηρεσίες.
Rabican Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 το ψαξατε με δικηγορο αν ειναι προσημειωμενο; αν οχι, ενδεχομενως να βρειτε μπελα. θυμαμαι παλιοτερα που ειχε παρει κατι οικοπεδα ο πατερας μου εψαχνε ΠΑΝΤΑ με δικηγορους σε πολεοδομιες και τα σχετικα να δει οτι ειναι καθαρα...
sphinxgr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Όπως τα είπαν ο Rabican & ο Crom271. Αν είσαι σίγουρος πως ο δικηγόρος είχε κανει καλά τη δουλεια του και το ακίνητο ήταν καθαρό, η λογική λεει πως δεν εχεις κανενα προβλημα.
Joshua21 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Βρίσκεται ο πατέρας κατηγορούμενος στο εξης:Δηλαδή ο πατέρας σου παραπέμφθηκε σε δίκη? Αυτό το συμπέρασμα βγάζω όταν λες πως βρίσκεται ο πατέρας σου κατηγορούμενος. Δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες, από ότι λες όχι μόνο δεν ξέρεις τι ακριβώς έγραφε το χαρτί, αλλά ούτε καν τι ήταν! Το μόνο που ίσως ευσταθεί είναι το ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν πούλησε το σπίτι στον πατέρα σου, και απλά του το έγραψε για να μην του το πάρουν. Πρέπει όμως να καταφέρει να το αποδείξει στο δικαστήριο. Μήπως τυγχάνει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να έχει πρώτου βαθμού συγγένεια με τον πατέρα σου?
NikosKallithea Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Αν το σπίτι δεν ηταν προσημειωμένο και δεν έχετε κάποια προηγούμενη σχεση, οποιασδήποτε μορφής, με τον πωλητή, τότε δεν έχετε πρόβλημα Ενας δικηγόρος πάντως θα σας χρειαστεί
headbanger Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δηλαδή ο πατέρας σου παραπέμφθηκε σε δίκη? Αυτό το συμπέρασμα βγάζω όταν λες πως βρίσκεται ο πατέρας σου κατηγορούμενος. Δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες, από ότι λες όχι μόνο δεν ξέρεις τι ακριβώς έγραφε το χαρτί, αλλά ούτε καν τι ήταν! Το μόνο που ίσως ευσταθεί είναι το ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν πούλησε το σπίτι στον πατέρα σου, και απλά του το έγραψε για να μην του το πάρουν. Πρέπει όμως να καταφέρει να το αποδείξει στο δικαστήριο. Μήπως τυγχάνει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να έχει πρώτου βαθμού συγγένεια με τον πατέρα σου? ¨οχι το σπίτι αγοράστικε από μεσήτη. Καμία βαθμού συγγένεια. Από όσα κατάλαβα joshua, προμηθευτής κατηγορεί τον αρχικό ιδιωκτήτη οτί ενώ είχε ρευστό από την πώληση του σπιτιού δεν εξόφλησε ως ώφειλε, και τον πατέρα μου ότι έπρεπε να γνωρίζει και να δώσει τα χρήματα κατευθείαν στους οφειλέτες. Σημειώνω ότι μέχρι την ημερομηνία της αγοράς που έτρεξα, το σπίτι ΔΕΝ ήταν σημειωμένο. ΝικοςΚαλλιθέα, ναι δεν γνωρίζαμε τον ιδιοκτήτη καθώς ναι μεν είχε ένα μαγαζί με ρούχα στην πόλη αλλά κυρίως ήταν εκτός - Θεσ/νικη. όσο για νομικό, υπάρχει άνθρωπος. Κυρίως ξεκίνησα το θέμα επειδή απέχω ως φυσική απουσία από την χώρα εδώ και 2 χρόνια και μου φάνηκε πολυ περίεργη τέτοια υπόθεση. Μου βρωμάει πως το λένε
Joshua21 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 και τον πατέρα μου ότι έπρεπε να γνωρίζει και να δώσει τα χρήματα κατευθείαν στους οφειλέτες.Η μόνη περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο είναι να το έχει αγοράσει ο πατέρας σου με δόσεις, και με δικαστική εντολή να τον υποχρεώσουν να δίνει τις δόσεις(όσες έχουν απομείνει) στους πιστωτές και όχι στον πωλητή.
saks80 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 δεν εχεις λογο να ανησυχεις.οταν κανεις μια αγορα σπιτιου ο συμβολαιογραφος που αναλαμβανει ψαχνει τα παντα για το σπιτι.προφανως το σπιτι ηταν οκ οποτε πληρωσες και εγινε μια νομιμη μεταβιβαση.πλεον εχεις τον τιτλο ιδιοκτησιας και το σπιτι ειναι στο ονομα σας οποτε εισαι οκ.ασε τον αλλο να λεει οτι θελει.αλλωστε πριν 5 χρονια που το αγορασατε ο αλλος μπορει να μην ειχε βαρεσει πιστολι ακομα
LOULATRANS Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 o πωλητης παντως ειναι μεγαλο κοπροσκυλο και σηκωνει πολλα....
pournaras Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 ¨οχι το σπίτι αγοράστικε από μεσήτη. Καμία βαθμού συγγένεια. Από όσα κατάλαβα joshua, προμηθευτής κατηγορεί τον αρχικό ιδιωκτήτη οτί ενώ είχε ρευστό από την πώληση του σπιτιού δεν εξόφλησε ως ώφειλε, και τον πατέρα μου ότι έπρεπε να γνωρίζει και να δώσει τα χρήματα κατευθείαν στους οφειλέτες. Σημειώνω ότι μέχρι την ημερομηνία της αγοράς που έτρεξα, το σπίτι ΔΕΝ ήταν σημειωμένο. ΝικοςΚαλλιθέα, ναι δεν γνωρίζαμε τον ιδιοκτήτη καθώς ναι μεν είχε ένα μαγαζί με ρούχα στην πόλη αλλά κυρίως ήταν εκτός - Θεσ/νικη. όσο για νομικό, υπάρχει άνθρωπος. Κυρίως ξεκίνησα το θέμα επειδή απέχω ως φυσική απουσία από την χώρα εδώ και 2 χρόνια και μου φάνηκε πολυ περίεργη τέτοια υπόθεση. Μου βρωμάει πως το λένε Ολα οσα σου λεει ειναι απεραντες μαλακιες. Το σπιτι αγοραστηκε με συμβολαιο (πιστευω). Αρα ο αγοραστης κανει ακριβως αυτο που του υπαγορευει το συμβολαιο. Δεν μπορει να δωσει χρηματα αλλου, οτι γραφει το συμβολαιο, οσες δοσεις γραφει, οποιον τροπο πληρωμης, και οποιον αναφερει ως δικαιουχο, με αυτα θα γινουν οι οποιες πληρωμες. Τα τερτιπια του τυπου "επρεπε να πληρωσει τον προμηθευτη κι οχι τον ιδιοκτητη" ειναι τελειως λογια του αερα. Ο πατερας σου δεν οφειλε βαση συμβολαιου να γνωριζει ουτε κανεναν προμηθευτη, ουτε κανεναν αλλον περαν του πωλητη. Εκτος κι αν υπηρχε μεσα στο συμβολαιο παραγραφος που να αναφερει οτι το ταδε χρηματικο ποσο παει στον ταδε ανθρωπο, η τελος αν αυτο που λεει ο josua21, αλλα σε αυτη την περιπτωση, τον αγοραστη δεν τον νοιαζει, εχει να πληρωσει Χ δοσεις, το που θα πανε τα λεφτα, κλαην. Περαν τουτων, πριν δυο χρονια αν θυμαμαι καλα οι μεταβιβασεις γινοταν παντα παρουσια δυο δικηγορων (τωρα τελευταια νομιζω εγινε προαιρετικο, μπορει και να κανω λαθος), εναν απο καθε πλευρα, που σημαινει οτι ο δικηγορος που ειχατε εσεις, ειναι αδυνατον να μην ηξερε αν το σπιτι ειχε βαρη. Αλλα αν ειχε και δεν ειπωθηκε, παλι αυτο βαρυνει και τους δικηγορους αλλα ισως και τον ιδιο το συμβολαιογραφο, που σημαινει οτι αν μια στο εκατομμυριο εγινε πουστια, παμε σε παρανομια απο μεριων των δικηγορων και αυτα δεν ειναι διολου αστεια θεματα. Για αυτο και κανεις δεν παιζει με τετοιες υποθεσεις. Ολα ειναι στο συμβολαιο, κι εκει θα πατησετε, αρα γνωμη μου, γραψτους εκει που δεν πιανει μελανι.
headbanger Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Το σπίτι αγοράστηκε μέσω εργατικής εστίας και εκεί πληρώνει ο πατέρας δόσεις. Ναι υπήρχανε 2 δικηγόροι και η συμβολαιογράφος όταν πέσανε οι υπογραφές. Ήμουν παρών. Άρα οκ απλά ο προμηθευτής σαν τον πνιγμένο, τραβάει τα μαλλιά του και ότι πιάσει. Και δεν μου καθότανε καθόλου καλά σήμερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα