Προς το περιεχόμενο

[android] Πως εγκατέστησα όλες τις apps στην sd


yiannisT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kι όμως έγινε! Κυριολεκτικά όλες οι εφαρμογές(apps) εγκαταστάθηκαν στην SD (32GB, Class 10). Δε ξέρω αν είναι γνωστό και έχει ξαναγραφτεί, πάντως εγώ δε το ήξερα και το βρήκα πολύ σημαντικό γι αυτό ανοίγω αυτό το θέμα.

Λοιπόν τι έκανα:

Θέλησα να κάνω "format" στο xperia active, καθώς δεν είναι root και είχε γεμίσει σχεδόν ο χώρος του κινητού, αλλά και στην sd βρισκόντουσαν πολλά άχρηστα αρχεία. Έτσι αφού κάνω back up τις εφαρμογές με το Source.png Πηγή: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cleanmaster.mguard">cleanmaster και αποθηκεύω στον υπολογιστή τα χρήσιμα αρχεία από την sd πατάω το επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και επίσης κάνω τικ να σβηστεί και η sd.

Όταν λοιπόν φορμαρίστηκε το κινητό, για να μη κάνω μία μία εφαρμογή εγκατάσταση, κατέβασα το δωρεάν πρόγραμμα  Source.png Πηγή: http://apkinstaller.com/">Apk Installer for PC και τις έβαλα όλες εκεί για να τις κάνει αυτόματα εγκατάσταση κάνοντας ταυτόχρονα και τικ στο Prefer installation on sd card.

Το αποτέλεσμα ήταν να... εγκατασταθούν όλες μα όλες οι εφαρμογές στην sd και έτσι παρά τις 70 80 εφαρμογές που εγκατέστησα ο χώρος του κινητού είναι ίδιος όπως πριν τις εγκαταστήσω! Θεωρητικά δηλαδή μπορώ να εγκαταστήσω όσες εφαρμογές θέλω χωρίς κανένα περιορισμό πλέον στο χώρο και χωρίς να έχω κάνει root!

Τις δούλεψα όλες και δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα. Δουλεύουν όλες κανονικότατα!

Μετέφερα ωστόσο τρεις τέσσερις από την sd στο phone που τις ήθελα για widget και υπό κανονικές συνθήκες δεν εγκαθίστανται ποτέ στην sd και πρόσεξα το εξής παράξενο: δεν έχω τη δυνατότητα αυτές τις εφαρμογές να τις ξαναμεταφέρω στην sd! Επίσης παλιότερα είχα ξανά προσπαθήσει πάλι με το  Apk Installer να εγκαταστήσω μεμονωμένα κάποιες εφαρμογές στην sd, αλλά στάθηκε αδύνατο.

Τώρα πως έγινε αυτό δε το κατάλαβα. Προφανώς δηλαδή, όταν το κινητό είναι στην αρχική του μορφή και εγκαταστήσουμε ταυτόχρονα όλες μας τις apps τότε γίνεται να μεταφερθούν όλες στην sd, ακόμα δηλαδή και αυτές που δεν έχουν τέτοια δυνατότητα.

Έψαχνα πολύ καιρό να βρω ένα τέτοιο προγραμματάκι και δε μπορούσα. Και τώρα μου ήρθε από το πουθενά. Δε ξέρω τώρα μήπως υπάρχει κάποιο λάθος; Μήπως υπάρχει κάποιο bug και απλά έτυχε τώρα; Πάντως όλα τα στοιχεία σχετικά με το χώρο του κινητού είναι ξεκάθαρα. Δεν μειώθηκε σχεδόν καθόλου ο ελεύθερος χώρος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα πολυ χρησιμα οσα λες, ποσο χωρο ειχες ομως αρχικα στο κινητο σου? (εσωτερικη μνημη και ram κτλπ) και ποσο εχεις τωρα?

 

εγω σε αλλη μαρκα κινητου φουλαρισε η εσωτερικη μου μνημη με λιγοτερες εφαρμογες απο σενα!  οι μισες πηγαινουν στην sd...)

 

παιζει ρολο τι ειδος ειναι η MICRO sd?  (εγω εχω την απλη που δινουν των 2GB....)

 

η δικη σου ποσο εχει η καρτα cd? δωσε μου λινκ να δω αν την εχω υποψην για το μελλον!

 

 

παντως αν γινετε ολο αυτο και με απλες micro sd μνημες θα ειναι τελειο!

 

 

**** και μετα απο ολο αυτο που εκανες αν θελεις να προσθεσεις αλλη μια εφαρμογη ή 3-3 με ποιο τροπο τις βαζεις ? παλι μεσω του προγραμματος αυτου? 

 

 

*** ΤΑ APK απο το backup που ειχες κανει τα ειχες στην sd  οταν ετρεξες το προγραμματακι μεσω pc ή τα ειχες σωσει στο pc και απο εκει γινοντουσαν  setup... πες μου να ξερω,ευχαριστω!

Επεξ/σία από giannispaok
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To xperia active είναι πλέον ένα παλιό κινητό. Ήδη τα περισσότερα αν όχι όλα τα καταστήματα το έχουν αποσύρει πλέον από τα ράφια τους. Κυκλοφόρησε πριν ενάμιση χρόνο περίπου και αυτό συνεπάγεται πως δεν έχει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Συνολικά η μνήμη τηλεφώνου όταν πάω στο storage μου γράφει πως είναι 420MB από τα οποία τα μισά και κάτι παραπάνω είναι ελεύθερα! Δηλαδή έχω εγκαταστήσει γύρω στις 70 εφαρμογές και έχω πάνω από 200ΜΒ ελεύθερο χώρο! Τα σχετικά με την sd που ρωτάς δε τα ξέρω. Λογικά μια οποιαδήποτε sd θα αντιδράσει ανάλογα πιστεύω.

Να προσθέσω και μερικά ακόμα σχετικά με το Apk Installer και τη διαδικασία. Αφού έχουμε κάνει backup πρώτα όλες μας τις εφαρμογές και τις έχουμε αποθηκεύσει σε φάκελο στον υπολογιστή μας και αφού έχουμε φυλάξει σε άλλο φάκελο του υπολογιστή μας ότι χρήσιμο αρχείο έχουμε στην sd, κάνουμε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων διαλέγοντας ταυτόχρονα και πλήρη καθαρισμό της sd (Erase all data on phone + erase sd card). Μετά την επαναφορά του κινητού στην αρχική του μορφή, συνδέουμε με usb και όχι με wifi το κινητό μας. Μετά ανοίγουμε το πρόγραμμα. Μετά πάμε πάνω δεξιά που γράφει Devices. Αφού βρήκε το κινητό μας, πάμε κάτω αριστερά πατάμε το Tools και διαλέγουμε την πρώτη επιλογή με το σταυρό που γράφει open apk file. Μετά αφού φορτώσουμε όλες τις apk από το φάκελο που τις έχουμε φυλάξει την κάνουμε εγκατάσταση πατώντας κάτω δεξιά το κουμπί που γράφει Install, έχοντας από πριν κάνει τικ στο Prefer Installation on SD Card.

Αυτά σχετικά με το θέμα.

Ντάξει τώρα για τους κατόχους καινούργιων κινητών που έχουν πολύ μεγάλο χώρο δεν είναι αυτό κάτι το σημαντικό. Αλλά για μας που δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα ή δε θέλουμε να ξοδεύουμε χρήματα σε καινούργια κινητά, είναι αρκετά βοηθητικό.

Νομίζω δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Η εγκατάσταση στην sd πιθανότατα σε άλλους να γίνεται και με την απλή χρήση του προγράμματος apk installer χωρίς να προηγηθούν όλα όσα γράφτηκαν εδώ. Δε ξέρω. Απλά εδώ περιέγραψα αυτό που συνέβη σε μένα καθώς μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε άλλους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστουμε για την ενημερωση,εμενα το κινητο samsung  εχει 190ΜΒ μνήμη μόνο...και διαθεσιμα χωρις εφαρμογες μονο 138ΜΒ..

ΔΥΣΤΥΧΩΣ,....μετεφερα οσες μπορουσα στην sd γενικα μου χωρεσαν καμια 60αρια εφαρμογες και αυτο μεσω link2sd....

 

θα δοκιμασω και με το προγραμματακι αυτο και μακαρι να εχω και αλλο χωρο στο τελος να βαλω και αλλες τοσες!!!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...