TimeSpace11 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Ρε παιδιά να σας ρωτήσω κάτι μπας και ξέρει κανένας. Θέλω να φτιάξω το σπίτι μου 100 τμ και οι ηλεκτρολόγοι απλά για να βάλουν τις καλωδιώσεις κλπ ζητάνε ποσά της τάξης 1200 ευρώ .... Χωρίς σκαψίματα καθώς έχει πέσει σοβάς στο σπίτι. Απλά για να βάλουν καλώδια μέσα στους σωλήνες, διακόπτες και σύνδεση με τον πίνακα.... σχεδόν όλοι πάνω κάτω την ίδια τιμή μου λένε.. Ξέρει κάποιος αν με δουλέυουν; Είναι νορμάλ τοι τιμές στην Ελλάδα του μνημονίου? Για επαρχία μιλάμε
Teaser Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Απολύτως λογικό μου φαίνεται. Το περίεργο θα ήταν να σου έλεγε ο ένας 800 και ο άλλος 1700. Το ότι σου δίνουν παρόμοια τιμή σημαίνει ότι όλοι τους είναι ψαγμένοι με τον ανταγωνισμό. Δεν σημαίνει απαραίτητα καρτέλ χωρίς όμως να αποκλείεται. Απλώς μπορεί να υπάρχει τόσο καλή πληροφόρηση του ανταγωνισμού που οι τιμές να συγκλίνουν. Αυτό είναι και το λογικό όταν μιλάμε για κάτι τόσο μη διαφοροποιήσιμο όσο η εργασία που αναφέρεις. Αν τώρα είναι παράλογα υψηλές οι τιμές (αυτό το γνωρίζεις μόνο εσύ γιατί εσύ ξέρεις τα χαρακτηριστικά του σπιτιού σου) τότε μάλλον κάτι βρωμάει και ειδικά όταν μιλάμε για μικρή πόλη όπου μπορεί μεταξύ τους να γνωρίζονται. 1
TimeSpace11 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Απολύτως λογικό μου φαίνεται. Το περίεργο θα ήταν να σου έλεγε ο ένας 800 και ο άλλος 1700. Το ότι σου δίνουν παρόμοια τιμή σημαίνει ότι όλοι τους είναι ψαγμένοι με τον ανταγωνισμό. Δεν σημαίνει απαραίτητα καρτέλ χωρίς όμως να αποκλείεται. Απλώς μπορεί να υπάρχει τόσο καλή πληροφόρηση του ανταγωνισμού που οι τιμές να συγκλίνουν. Αυτό είναι και το λογικό όταν μιλάμε για κάτι τόσο μη διαφοροποιήσιμο όσο η εργασία που αναφέρεις. Φίλε μου υποψιάζομαι οτι υπάρχει κοινός τιμοκατάλογος εργασιών γιατί είναι μικρή πόλη γι'αυτό ρωτάω αν ξέρετε κάτι παραπάνω
Teaser Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Φίλε μου υποψιάζομαι οτι υπάρχει κοινός τιμοκατάλογος εργασιών γιατί είναι μικρή πόλη γι'αυτό ρωτάω αν ξέρετε κάτι παραπάνω Πάρε τηλέφωνα σε κάποιες άλλες πόλεις και θα μάθεις αν παίζει συνενόηση. Με πρόλαβε ο πούμπα
bluesattack Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Για ρωτα και κανα συνεταιρισμο ηλεκτρολογων.Και απο Αθηνα, απο περιεργεια.
Joshua21 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Ρε παιδιά να σας ρωτήσω κάτι μπας και ξέρει κανένας. Θέλω να φτιάξω το σπίτι μου 100 τμ και οι ηλεκτρολόγοι απλά για να βάλουν τις καλωδιώσεις κλπ ζητάνε ποσά της τάξης 1200 ευρώ .... Χωρίς σκαψίματα καθώς έχει πέσει σοβάς στο σπίτι. Απλά για να βάλουν καλώδια μέσα στους σωλήνες, διακόπτες και σύνδεση με τον πίνακα.... σχεδόν όλοι πάνω κάτω την ίδια τιμή μου λένε.. Ξέρει κάποιος αν με δουλέυουν; Είναι νορμάλ τοι τιμές στην Ελλάδα του μνημονίου? Για επαρχία μιλάμε Κατά την προσωπική μου άποψη, είναι με κάποιο τρόπο συνενοημένοι. Κατά κανόνα όταν παίρνεις τιμές από οποιαδήποτε κατηγορία τεχνικών, οι διαφορές στις τιμές είναι πολύ μεγάλες. Πάρε προσφορές και από ηλεκτρολόγους σε κοντινές πόλεις.
IOSTEFO Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Ρε παιδιά να σας ρωτήσω κάτι μπας και ξέρει κανένας. Θέλω να φτιάξω το σπίτι μου 100 τμ και οι ηλεκτρολόγοι απλά για να βάλουν τις καλωδιώσεις κλπ ζητάνε ποσά της τάξης 1200 ευρώ .... Χωρίς σκαψίματα καθώς έχει πέσει σοβάς στο σπίτι. Απλά για να βάλουν καλώδια μέσα στους σωλήνες, διακόπτες και σύνδεση με τον πίνακα.... σχεδόν όλοι πάνω κάτω την ίδια τιμή μου λένε.. Ξέρει κάποιος αν με δουλέυουν; Είναι νορμάλ τοι τιμές στην Ελλάδα του μνημονίου? Για επαρχία μιλάμε Αν περνάει από το χέρι σου κανε την μισή δουλειά εσύ και φώναξε κάποιον να σου κάνει τις συνδέσεις,έτσι θα γλυτώσεις τα μισά χρήματα.
PCharon Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Ρε παιδιά να σας ρωτήσω κάτι μπας και ξέρει κανένας. Θέλω να φτιάξω το σπίτι μου 100 τμ και οι ηλεκτρολόγοι απλά για να βάλουν τις καλωδιώσεις κλπ ζητάνε ποσά της τάξης 1200 ευρώ .... Χωρίς σκαψίματα καθώς έχει πέσει σοβάς στο σπίτι. Απλά για να βάλουν καλώδια μέσα στους σωλήνες, διακόπτες και σύνδεση με τον πίνακα.... σχεδόν όλοι πάνω κάτω την ίδια τιμή μου λένε..Το σπίτι είναι γιαπί; Δηλαδή υπήρχε ήδη εγκατάσταση στο σπίτι και θα αλλάξουν καλώδια/πρίζες/πίνακα ή θες νέα εγκατάσταση, σχεδιασμό από την αρχή δηλαδή; Γιατί στη τελευταία περίπτωση λίγα μου φαίνονται, αν πρόκειται για νέα εγκατάσταση, με 1200€ δε ξέρω μήπως ζωγραφίσουν τα καλώδια με μαρκαδόρο στο τοίχο για να φαντάζεσαι πως έχεις ηλεκτρικό ρεύμα.
Muchacho Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Καλωδια,διακοπτες,ασφαλειες,πριζες εχεις αγορασει?
takis_koll Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Μπες στο www.cablel.gr και ριξε μια ματια στις τιμες των καλωδίων! ! Και μετα πες μας αν ειναι ακριβα! (Μαλλον σου ειπαν μονο εργασια χωρις υλικα)
BritGreek Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Το σπίτι είναι γιαπί; Δηλαδή υπήρχε ήδη εγκατάσταση στο σπίτι και θα αλλάξουν καλώδια/πρίζες/πίνακα ή θες νέα εγκατάσταση, σχεδιασμό από την αρχή δηλαδή; Γιατί στη τελευταία περίπτωση λίγα μου φαίνονται, αν πρόκειται για νέα εγκατάσταση, με 1200€ δε ξέρω μήπως ζωγραφίσουν τα καλώδια με μαρκαδόρο στο τοίχο για να φαντάζεσαι πως έχεις ηλεκτρικό ρεύμα. Ε βέβαια, μετά από τόσα χρόνια σπουδών, πρέπει και αυτοί να κάνουν απόσβεση της επένδυσής τους. Όχι μόνο είναι πολλά, αλλά πάρα πολλά. Εδώ καθηγητές με μεταπτυχιακά και δουλεύουν για 4 ευρώ την ώρα, και γιατροί παίρνουν 1100. Θα τρελαθώ με αυτά που διαβάζω. Τίποτα προσωπικό φίλε.
Muchacho Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Mια φορα γινεται η εγκατασταση στο σπιτι... Και αυτος που ανοιξε το τοπικ δεν εχει διευκρινησει αμα στην τιμη συμπεριλαμβανει και ολα τα υλικα..
PCharon Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Ε βέβαια, μετά από τόσα χρόνια σπουδών, πρέπει και αυτοί να κάνουν απόσβεση της επένδυσής τους. Όχι μόνο είναι πολλά, αλλά πάρα πολλά. Εδώ καθηγητές με μεταπτυχιακά και δουλεύουν για 4 ευρώ την ώρα, και γιατροί παίρνουν 1100. Θα τρελαθώ με αυτά που διαβάζω. Γενικά είναι σφάλμα λογικής το να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Ειδικά, η ηλεκτρολογική εγκατάσταση δεν πρόκειται περί «πάει ένας εκεί πέρα στη τύχη να πετάξει 2-3 καλώδια κι εντάξει». Βάζω στοίχημα πως αν βάλουμε τον καθένα που οδύρεται και νομίζει πως τα ξέρει όλα να τοποθετήσει 5 μέτρα προέκταση και μια πρίζα με δική του ευθύνη κι ανοίξουμε να δούμε τί έκανε, παίζει να τα έχει κάνει σαλάτα και να μη φαντάζεται καν το γιατί. Διότι στα «απλά κι εύκολα» γίνονται τα μεγαλύτερα λάθη. Γι αυτό υπάρχει νομοθεσία, διαδικασία, ευθύνη κι ανάλογο κόστος. Το κύριο είναι να είναι έμπιστος ο ηλεκτρολόγος και να μη κάνει προχειροδουλειές. Υ.Γ. η ερώτηση περί καρτέλ έχει κάποιο νόημα, όπως είπε κι ο Joshua21 παραπάνω συνήθως σε αυτά βρίσκεις μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές, οπότε αν σου λένε όλοι τα ίδια κάτι τρέχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα