Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδη οταν θα περιμενουν τους μπογιατζηδες θα πληρωνονται κιολας ? 

Ποσες ωρες η μερες  θελει να περασει καποιος τα καλωδια πχ στην κρεβατοκαμμαρα και να συνδεσει 2 πριζες και 1 διακοπτη πχ ? 

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδη οταν θα περιμενουν τους μπογιατζηδες θα πληρωνονται κιολας ? 

Ποσες ωρες η μερες  θελει να περασει καποιος τα καλωδια πχ στην κρεβατοκαμμαρα και να συνδεσει 2 πριζες και 1 διακοπτη πχ ? 

Δεν νομιζω να ειπα αυτο. Ειπες 4 μεροκαματα, αρα 2 μερες για 2 ατομα. Αρα σημερα πχ πρεπει να περασουν και να τελειωσουν τα καλωδια να κανουν μονο 2 μεροκαματα περασμα καλωδιων) να περιμενουν οποτε γινουν οι αλλες εργασιες, και μετα να ξαναερθουν να βαλουν πριζες και διακοπτες μετα το βαψιμο. Τελος πρεπει να ερθουν να συνδεσουν πινακα, αφου ερχει μπει η δεη ωστε παραλληλα να κανουν και ελεγχο, μπορει εστω κι ενα καλωδιο να ειναι λαθος και να τα τιναζει ολα. Αρα τα καλωδια λογικα θα εχουν προλαβει μεσα σε μια μερα δυο ατομα να τα εχουν βαλει σε ενα σπιτι 100 τμ.

Δημοσ.

Δεν τα υπολογιζεις καλα.Βαζεις ενα μεροκαματο 100 , σωστα ? Εγω ειπα οτι ειναι πολλα  τα 1200 , οι 12 μερες δηλαδη.Εσυ το εριξες κατευθειαν στα 500.

Να πουμε 4 μερες για τα καλωδια ? Δεν φθανει μια μερα για να περασεις τα καλωδια σε ενα δωματιο ?

Δημοσ.

Έστω λοιπόν, 500 ευρώ τουλάχιστον τα μεροκάματα. Εγώ σου λέω 700. Μέχρι τα 1200, δεν βρίσκεις ότι είναι υπερβολικά υψηλή η αμοιβή για 2-4 μέρες δουλειά; Όχι μόνο με τα σημερινά δεδομένα, αλλά γενικά.

Και στο φινάλε, γιατί να είναι λάθος το ένα καλώδιο που θα τα τινάζει όλα; Αλλά ακόμα κι αν είναι, αυτό γιατί θα πρέπει να επιβαρύνει τον πελάτη που εξυπηρετεί ο ηλεκτρολόγος και η ομάδα του; Ο πελάτης έκανε το λάθος;

Δημοσ.

Δεν τα υπολογιζεις καλα.Βαζεις ενα μεροκαματο 100 , σωστα ? Εγω ειπα οτι ειναι πολλα  τα 1200 , οι 12 μερες δηλαδη.Εσυ το εριξες κατευθειαν στα 500.

Να πουμε 4 μερες για τα καλωδια ? Δεν φθανει μια μερα για να περασεις τα καλωδια σε ενα δωματιο ?

Έστω λοιπόν, 500 ευρώ τουλάχιστον τα μεροκάματα. Εγώ σου λέω 700. Μέχρι τα 1200, δεν βρίσκεις ότι είναι υπερβολικά υψηλή η αμοιβή για 2-4 μέρες δουλειά; Όχι μόνο με τα σημερινά δεδομένα, αλλά γενικά.

Και στο φινάλε, γιατί να είναι λάθος το ένα καλώδιο που θα τα τινάζει όλα; Αλλά ακόμα κι αν είναι, αυτό γιατί θα πρέπει να επιβαρύνει τον πελάτη που εξυπηρετεί ο ηλεκτρολόγος και η ομάδα του; Ο πελάτης έκανε το λάθος;

Κατ, αρχην, ναι 12 μερες ειναι πολλες (λογικα δε γινεται με ενα ατομο, θελεις οπωσδηποτε βοηθο, αρα πας 12 μεροκαματα, αρα 6 μερες), οι οποιες και παλι ειναι πολλες, σε αυτο συμφωνω, αυτο που δεν ξερω ομως ειναι το ποιος πληρωνει τα καλωδια, πινακα κλπ.

Απο κει και περα, η δουλεια δε γινεται με μεροκαματα (αυτα απλα τα αναφερουμε ωστε να δουμε το ελαχιστο), αν γινοταν με μεροκαματο, θα αναγκαζοσουν να εισαι απο πανω του, και να εχεις γνωσεις ωστε να μη στο τραβολογησει στις 5-6 μερες. Οι δουλειες αυτες γινονται με αρχικη συμφωνια, και οποιος εχασε εχασε. Ο ηλεκτρολογος ξερει οτι μια τετοια δουλεια πχ μπορει να του φαει μεχρι τελους 8 μεροκαματα,πρεπει να φτιαξει ηλεκτρολογικο σχεδιο, για το οποιο θα κοψει εξτρα τιμολογιο με ελαχιστη τιμη που καθοριζει ο συλλογος, αρα δεν μπορει να το αποφυγει,υπολογιζει και καμμια στραβη μεσα (να μην μπορουν να περαστουν καποια καλωδια, να χρειαστει καποιο εξτρα σκαψιμο, κι ας ειναι ηδη τελειωμενα, να ζητησει κανα δυο ασχετες πριζες ο ιδιοκτητης), και δινει προσφορα.

Δημοσ.

Αν τα υλικα ειναι μεσα αλλαζει το πραγματα.Υπαρχουν πινακες και διακοπτες με τιμες απο τοσο μεχρι τοοοοσο.Επισης ειπαμε οχι σκαψιματα.Οχι βαλε μου αλλες 5 πριζες , α αποφασισα οτι θελω να βαλω αργοτερα και θερμοσυσσωρευτες ξερω γω.

Δημοσ.

Αν τα υλικα ειναι μεσα αλλαζει το πραγματα.Υπαρχουν πινακες και διακοπτες με τιμες απο τοσο μεχρι τοοοοσο.Επισης ειπαμε οχι σκαψιματα.Οχι βαλε μου αλλες 5 πριζες , α αποφασισα οτι θελω να βαλω αργοτερα και θερμοσυσσωρευτες ξερω γω.

Οι σωληνωσεις προφανως εχουν γινει απο αλλο ηλεκτρολογο, αλλιως δε θα ζηταγε ο TS νεα προσφορα μονο για την καλωδιωση, θα υπηρχε ολικη προσφορα απο την αρχη μεχρι το τελος οσον αφορα τη ηλεκτρολογικα.

Κανεις λοιπον δε σου εγγυαται οτι σε καποια σημεια δεν ειναι βουλωμενες, σε καποια δεν εχει βαλει μικροτερη διαμετρο, και τελικα αυτα που θες να μην  περνανε, να εχει κανει γωνιες παραξενες και να παλευεις 2 ωρες να περασεις ενα καλωδιο κλπ...

Ειναι δεκαδες οι ασταθμιτοι παραγοντες.

Δημοσ.

Και πως τους υπολογισαν τους ασταθμητους παραγοντες και εκοψαν ολοι πανω κατω την ιδια ταριφα ? Εκαναν αυτοψια ?  :-D

Τα 1200 ειναι δυο μηνιατικα , μην ειναι και 3 μνημονιακα .Αλλα αμα δεν εχεις φιλους μαστορολες  :devil:

Δημοσ.

Και πως τους υπολογισαν τους ασταθμητους παραγοντες και εκοψαν ολοι πανω κατω την ιδια ταριφα ? Εκαναν αυτοψια ?  :-D

Τα 1200 ειναι δυο μηνιατικα , μην ειναι και 3 μνημονιακα .Αλλα αμα δεν εχεις φιλους μαστορολες  :devil:

Εμπειρια λεγεται. Και βεβαια πας και κανεις αυτοψια. Ετσι στα χαζα αν σου πει καποιος μια τιμη, ειναι ασχετος.

Μιλαμε για ενα σπιτι, και οχι για να σου βαλει μια μπαλατεζα να παρεις ρευμα στο μπαλκονι.

Ενα σπιτι, πρεπει να περαστουν τα καλωδια, να ελεγχθουν, να γινει σχεδιο (πραγματικο πλεον, και οχι οι χαζομαρουλες που γινοταν μεχρι προτινως), να κατατεθει στη δεη, να ερθει η δεη να βαλει ρολοι, να παει παλι ο ηλεκτρολογος να κανει συνδεσεις απο το ρολοι στον πινακα, να ξανακανει ελεγχο, και να στο παραδωσει υπογεγραμμενο οτι λειτουργει αψογα.

Και φιλους μαστορολες να εχεις, αν μου βρεις ηλεκτρολογο να κανει ολη αυτη τη δουλεια με κατω απο 1000 ευρω νομιμα,  χωρις υλικα, ειλικρινα να μου τον προτεινεις. Τωρα αν παμε στο "εχω αλβανο που δεν του βαζω ικα, θα σου κοψω και το δικο μου το τεβε, θα σου κοψω και το ελαχιστο στο τιμολογιο κλπ" η αν μιλαμε για καποιον που απλα θα ερθει με μια κουλουρα καλωδιο και μια ατσαλινα, και μολις περασει τα καλωδια, μην τον ειδατε μην τον απαντησατε, να τοτε σου βρισκω και με 300 ευρω, κι οταν θα ερθει ο επομενος ηλετρολογος για ενα μερεμετι, να ανοιξουμε αλλο ενα θεμα (οπως καποιο παλιοτερο), να δουμε γιατι αντι για κιτρινο στη γειωση, ο TS εχει ροζ.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω αλλα με τα μεταφορικα θα σου ερθει μια η αλλη :P

Δεν εχουμε αρκετα data.Tι προεργασια εχει γινει και τι θελει ακριβως,μπορει να εχει 100 πριζες το σπιτι , κλιματιστικα, συναγερμους κλπ.Μπορει να ειναι και τσιμπημενη η τιμη παντως.Ηδη εσυ εκανες ενα 200αρι σκοντο ;p

Παντως τα παραπανω σχολια δικα μου ειναι για το ''τυπικο'' σπιτι με τα απαραιτητα .

Δημοσ.

εντωμεταξυ τωρα ηπια τον τριτο καφε μου και μου εσκασε φλασια...

Σκαψιματα (λεει) οτι δεν θελει...

Τα κουτια (ομως) ειναι ανοιχτα...?

Δημοσ.

Στο βίντεο θα δείτε πόσο εύκολο είναι να περνάς μόνος τα καλώδια φτάνει να πιάνουν τα χέρια σου,έτσι γλυτώνεις μεροκάματα.

Συγνώμη το απεσυρα γιατί σας δημιουργεί πρόβλημα στα browser.

το βίντεο ανοίγει με wmp η vlc.

Δημοσ.

Στις οικοδομικές εργασίες ο κάθε μάστορας υπολογίζει το κόστος του από τις ώρες που θα χρειαστεί να δουλέψει σύν τα υλικά που θα αγοράσει και η κοστολόγηση του ελεύθερου επαγγελματία δεν πηγαίνει με την λογική οτι εγώ θα ζητάω 30ευρώ την μέρα επειδή τόσο μπορεί να είναι το καλύτερο μεροκάματο. Εμείς σε σπίτι 150τμ το 2004 για αντικατάσταση πεπαλαιωμένης ηλ. εγκατάστασης με διακόπτες/καλώδια/πίνακα το κόστος συν τα υλικά κόστισε 2200 με 2900 ευρώ από οτι θυμάμαι. Για 100τμ χώρο είτε είσαι Αθήνα είτε επαρχία θεωρείται δεδομένο οτι τα 1000 ευρώ είναι το ελάχιστο που θα πάρουν. Εδώ για υδραϋλικό που μου άλλαξε παλιές σωλήνες πρίν 4 χρόνια έκατσε μια μέρα στο σπίτι από τις 7 το πρωϊ μέχρι 5 το απόγευμα και δώσαμε 600 ευρώ. Το κόστος των οικοδομικών εργασιών είναι πάντα υψηλό.

Στις οικοδομικές εργασίες θα έλεγα ότι ο καθένας ζητάει ότι του κατέβει. Μέχρι και πριν 5 χρόνια ο κάθε μάστορας υπολόγιζε τα υλικά του, τα μεροκάματα(και πιθανώς ένσημα) στους υπαλλήλους του, τα έξοδα μετακίνησης, τα μεροκάματα του ίδιου(διπλάσια με τριπλάσια από των υπαλλήλων του), και πάνω σε όλα αυτά πρόσθετε την αμοιβή του σαν εργολάβος. Η οποία εξαρτιόταν και από τον ανταγωνισμό, αλλά κυρίως από το πόση δουλειά είχε ο ίδιος. Και στο τέλος εφόσον ζητούσες τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών σου έβαζε και ΦΠΑ πάνω σε όλο το ποσό, παρόλο που οι τιμές των υλικών ήταν υπολογισμένες με το ΦΠΑ μέσα.

Σήμερα όμως οι περισσότεροι έχουν μειώσει τις απαιτήσεις τους, αλλά και πάλι υπάρχουν μερικοί που ζητάνε τα ίδια με το 2008. Και έτσι βλέπεις υπέρμετρες διαφορές στις προσφορές τους, για μια δουλειά που κάποιος σου ζητάει 1200 ακατέβατα, κάποιος άλλος δέχεται να την κάνει με 400.

Δημοσ.

Σε αυτά τα επαγγέλματα θεωρώ ότι πληρώνεις και τη γνώση του επαγγελματία. Δεν πάει με βάση το μεροκάματο 20 ευρώ το 8ωρο. Δεν μιλάμε για σκάψιμο και αγροτικές δουλειές αλλά μελέτη και εργασίες που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Εξειδικευμενη γνωση το περασμα ενος καλωδιου και η συνδεση με ενα διακοπτη ? Για ενα ηλεκτρολογο ? Εγω ενα φιλο εφερα και μεχρι να πουμε τα νεα μας μου ειχε αντικαταστησει καμμια 10 πριζοδιακοπτες (εβγαλα κατι παμπαλαιες).Και τον εφερα γιατι ηθελα να βαλω και μερικους με dimmer και λεω αστο πανω του καλυτερα.Και τα κεραμιδια θελουν την τεχνη τους αλλα για να μου τα αντικαταστησουν ηθελαν ενα 300αρι ενω ηρθε ενας γειτονας που ετυχε να κανει τελικα αυτη τη δουλεια και μου το εκανε σε μια δυο ωρες τζαμπα (και επεμενε) μολις ετυχε να μαθει το προβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...