pournaras Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Ναι ρολόι υπάρχει απλά δεν θα κάνω σύνδεση. Σκέφτομαι να τα κάνω σιγά σιγά Υπαρχει ρολοι (οχι μονο χελωνα) για το συγκεκριμενο διαμερισμα, χωρις να εχουν περαστει καλωδια... τι να πω. 2
takis_koll Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Ρολοι εχεις παρει; Με τι σχεδιο; Ναι ρολόι υπάρχει απλά δεν θα κάνω σύνδεση. Σκέφτομαι να τα κάνω σιγά σιγάΚαταλαβαίνω εγω πως θες εναν μαιμουδιαρη να περασει οπως οπως τα καλωδια να αναψει το φως και να δουλεψουν οι μπριζες και μετα παρανόμος να παρεις ρευμα απο παροχη άλλου σπιτιου!!!Και εγω καθομαι κ προσπαθω να σε βοηθησω!!!! Και εσεις συμφουριτες αποδειχτε μου οτι δεν ειναι Γρεκός!!! 3
IOSTEFO Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Αν δεν κάνω λάθος και ο πτυχιούχος ηλεκτρολόγος κουβαλάει μαζί του μαϊμούδες. 1
TimeSpace11 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Καταλαβαίνω εγω πως θες εναν μαιμουδιαρη να περασει οπως οπως τα καλωδια να αναψει το φως και να δουλεψουν οι μπριζες και μετα παρανόμος να παρεις ρευμα απο παροχη άλλου σπιτιου!!!Και εγω καθομαι κ προσπαθω να σε βοηθησω!!!! Και εσεις συμφουριτες αποδειχτε μου οτι δεν ειναι Γρεκός!!! Κοίτα... ναι θέλω μια μαιμού όπως αυτές που προσλαμβάνουν οι ηλεκτρολόγοι για να κάνουν την δουλειά. Δεν είπα οτι θα κλέψω ρεύμα έλεος. Το οτι θέλω να κάνω τις καλωδιώσεις και να βάψω το σπίτι ώστε να κάνω την σύνδεση όταν και αν μπορέσω δεν πιστέυω να ενοχλεί κανέναν. Εκτός αν πρέπει να κάνω την σύνδεση τώρα ώστε να πληρώνω πάγια, ΕΡΤ και το χαράτσι του χοντρού για να αποφύγουμε την ταμπέλα του Γραικού που μας έδωσες
pournaras Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Κοίτα... ναι θέλω μια μαιμού όπως αυτές που προσλαμβάνουν οι ηλεκτρολόγοι για να κάνουν την δουλειά. Δεν είπα οτι θα κλέψω ρεύμα έλεος. Το οτι θέλω να κάνω τις καλωδιώσεις και να βάψω το σπίτι ώστε να κάνω την σύνδεση όταν και αν μπορέσω δεν πιστέυω να ενοχλεί κανέναν. Εκτός αν πρέπει να κάνω την σύνδεση τώρα ώστε να πληρώνω πάγια, ΕΡΤ και το χαράτσι του χοντρού για να αποφύγουμε την ταμπέλα του Γραικού που μας έδωσες Σου εξηγω 10 φορες οτι αν σημερα, βαλεις εναν οποιονδηποτε ηλεκτρολογο, ειτε τα περασεις μονος σου τα καλωδια, ειτε περαστουν μονα τους αυτοματα, καποια στιγμη, οταν θα πρεπει να κανεις τη συνδεση, η ΔΕΗ θα σου ζητησει σχεδιο ηλεκτρολογου. Τοτε θες δε θες, θα πας σε εναν νεο πλεον ηλεκτρολογο (πες οτι σημερα τα εβαλες τα καλωδια μονος σου), ο οποιος αφου δε θα εχει κανει αυτος τη δουλεια, θα σε χρεωσει κανα 500αρικο, να ερθει να κανει αυτοψια, να βαλει μηχανημα να μετρησει τα καλωδια που εβαλες, να μετρησει φορτια, και τελος ολα αυτα να τα γραψει στο σχεδιο, το οποιο θα υπογραψει (αρα πλεον θα ειναι αυτος υπευθυνος), και το οποιο σχεδιο πρεπει να περασεις απο εφορια, απο συλλογο ηλεκτρολογων, και μετα να το δωσεις στη δεη ωστε να σε συνδεσει. Καταλαβαινεις λοιπον, οτι το θεμα δεν ειναι ποιος θα κανει το χαμαλη και θα τραβαει με την ατσαλινα, αλλα ποιος θα παιξει το κεφαλι του, οταν εσενα σου παρει φωτια το σπιτι, απο λανθασμενη καλωδιωση. Αυτη λοιπον την ευθυνη εσυ χρεωσε τη στο μυαλο σου 20 ή 30 ευρω, διοτι τοσο παιρνει ο υπαλληλος που πουλαει παντελονια... 1
Joshua21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Σου εξηγω 10 φορες οτι αν σημερα, βαλεις εναν οποιονδηποτε ηλεκτρολογο, ειτε τα περασεις μονος σου τα καλωδια, ειτε περαστουν μονα τους αυτοματα, καποια στιγμη, οταν θα πρεπει να κανεις τη συνδεση, η ΔΕΗ θα σου ζητησει σχεδιο ηλεκτρολογου. Τοτε θες δε θες, θα πας σε εναν νεο πλεον ηλεκτρολογο (πες οτι σημερα τα εβαλες τα καλωδια μονος σου), ο οποιος αφου δε θα εχει κανει αυτος τη δουλεια, θα σε χρεωσει κανα 500αρικο, να ερθει να κανει αυτοψια, να βαλει μηχανημα να μετρησει τα καλωδια που εβαλες, να μετρησει φορτια, και τελος ολα αυτα να τα γραψει στο σχεδιο, το οποιο θα υπογραψει (αρα πλεον θα ειναι αυτος υπευθυνος), και το οποιο σχεδιο πρεπει να περασεις απο εφορια, απο συλλογο ηλεκτρολογων, και μετα να το δωσεις στη δεη ωστε να σε συνδεσει. Καταλαβαινεις λοιπον, οτι το θεμα δεν ειναι ποιος θα κανει το χαμαλη και θα τραβαει με την ατσαλινα, αλλα ποιος θα παιξει το κεφαλι του, οταν εσενα σου παρει φωτια το σπιτι, απο λανθασμενη καλωδιωση. Αυτη λοιπον την ευθυνη εσυ χρεωσε τη στο μυαλο σου 20 ή 30 ευρω, διοτι τοσο παιρνει ο υπαλληλος που πουλαει παντελονια... Βασικά η ΔΕΗ δεν ζητάει σχέδιο ηλεκτρολόγου, ζητάει σχέδιο ηλεκτρολόγου μηχανικού. Σε όσες περιπτώσεις ξέρω ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων έκανε την εγκατάσταση, και Η.Μ. υπέγραψε το σχέδιο. Και πάντα άλλο ήταν το κόστος για την εγκατάσταση και άλλο για το σχέδιο. Αφού λοιπόν η εγκατάσταση ούτε πάει ούτε πληρώνεται μαζί με το σχέδιο, γιατί βάζεις το σχέδιο στη συζήτηση που αφορά μόνο την εγκατάσταση? Όπως λες και εσύ θα χρειαστεί Η.Μ. για το σχέδιο, ο οποίος θα κάνει αυτοψία, μετρήσεις κτλ άσχετα αν την εγκατάσταση την έκανε αδειούχος ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης ή κάποιος ανειδίκευτος ηλεκτρολόγος ή ο ιδιοκτήτης. Γιατί αναφέρεις το σχέδιο μια και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα αναγκαστεί να καταβάλει 300 ή 500 ή 1.000€(ή όσα) για το σχέδιο όποιος και να έχει κάνει την εγκατάσταση?
nvel Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ζητά σχέδιο ηλεκτρολόγου ούτε ηλεκτρολόγου μηχανικού, ζητά υπεύθυνη δήλωση αδειούχου ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη που την υποβάλει αυτός που εκτέλεσε τις εργασίες που περιγράφονται στην δήλωση, τα σχέδια της ΕΗΕ και του πίνακα είναι απλώς δύο από τα έγγραφα που συνοδεύουν την δήλωση. Το τι είναι αυτός που υπογράφει την δήλωση δεν απασχολεί τον ΔΕΔΔΗΕ αρκεί να κατέχει την απαιτουμένη άδεια σε σχέση με τις εργασίες που περιγράφονται στην δήλωση. Αν άλλος εκτέλεσε τις εργασίες και άλλος υπέγραψε την δήλωση σημαίνει ότι ο πρώτος δεν είχε την απαιτούμενη άδεια (κοινώς λαθρεγκαταστάτης) ή ξεπέρασε το όριο της αδείας του ή είναι υπάλληλος του υπογράφοντα. Ο υπογράφων δήλωση χωρίς να εχει σχέση με τις εργασίες που περιγράφονται (κοινώς υπογραφάκιας) θεωρείται ότι υπέβαλε ψευδή υπεύθυνη δήλωση
pournaras Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Βασικά η ΔΕΗ δεν ζητάει σχέδιο ηλεκτρολόγου, ζητάει σχέδιο ηλεκτρολόγου μηχανικού. Σε όσες περιπτώσεις ξέρω ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων έκανε την εγκατάσταση, και Η.Μ. υπέγραψε το σχέδιο. Και πάντα άλλο ήταν το κόστος για την εγκατάσταση και άλλο για το σχέδιο. Αφού λοιπόν η εγκατάσταση ούτε πάει ούτε πληρώνεται μαζί με το σχέδιο, γιατί βάζεις το σχέδιο στη συζήτηση που αφορά μόνο την εγκατάσταση? Όπως λες και εσύ θα χρειαστεί Η.Μ. για το σχέδιο, ο οποίος θα κάνει αυτοψία, μετρήσεις κτλ άσχετα αν την εγκατάσταση την έκανε αδειούχος ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης ή κάποιος ανειδίκευτος ηλεκτρολόγος ή ο ιδιοκτήτης. Γιατί αναφέρεις το σχέδιο μια και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα αναγκαστεί να καταβάλει 300 ή 500 ή 1.000€(ή όσα) για το σχέδιο όποιος και να έχει κάνει την εγκατάσταση? Οχι, δε χρειαζεται Η.Μ. το ιδιο το χαρτι λεγεται Υπευθυνη Δηλωση Ηλεκτρολογου Εγκατασταση και οχι Ηλεκτρολογου Μηχανικου. Το σχεδιο το βαζω στη συζητηση, διοτι ρωτησα εξ΄αρχης, αναλυτικα, τι απο εκεινα που ρωτησα (υλικα, σχεδια κλπ) περιλαμβανει η πρασφορα του καθενος (των 1200 και των 800), καθως και το οτι καπου αναφερθηκε οτι αφου βαλει τα καλωδια, απλα θα παει να το συνδεσει καποιος με τη χελωνα, και ρωτησα απλα με τις χαρτια ηδη πηρε το ρολοι. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2013 από pournaras 1
Joshua21 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Οχι, δε χρειαζεται Η.Μ. το ιδιο το χαρτι λεγεται Υπευθυνη Δηλωση Ηλεκτρολογου Εγκατασταση και οχι Ηλεκτρολογου Μηχανικου.Δεν το ήξερα αυτό, νόμιζα πως σε κάθε περίπτωση άλλος κάνει την εκγατάσταση και άλλος υπογράφει. Και συνεπώς το κόστος της εγκατάστασης ήταν άσχετο με το κόστος του σχεδίου. Εφόσον όμως ο εγκαταστάτης μπορεί να τα κάνει και τα δύο, ορθώς έβαλες και το σχέδιο στη συζήτηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα